torstai 23. elokuuta 2012

Hyvä kiertämään eli pieni arvonta


Kaiken rättikarmeuden keskellä en ole kyennyt kertomaan teille, miten sohvanmaalaamisprojekti etenee. Sehän nimittäin on edennyt hienosti.En kylläkään suosittele ketään spreijaamaan omia huonekalujaan sisätiloissa. Maali levisi suojauspapereista huolimatta pitkin lattioita, mutta lähti kyllä ihan helposti kostealla pyyhkien pois.

Minä olin raaskinut ostaa vain kolme pulloa, mikä oli aivan liian vähän. Koko sohvan tausta jäi maalaamatta. Tästä lähtien sohva joutuu siis aina olemaan selkä seinää vasten.

Olemme antaneet sohvan kuivua nyt pari viikkoa, mutta yhä se on paikoitellen nahkea. Se saattaa johtua enemmän hätähousuisesta spreijaajasta kuin maalista, sillä minä suihkin liikaa kerroksia kerrallaan, vaikka ohjeessa käskettiin antaa kuivua välillä 72 tuntia. Veikkaan, että myös sohvan ennestään saastainen pinta vaikuttaa tuohon värin kuivumiseen. Selkänoja nimittäin on jo paljon kuivempi kuin likainen istuinosa.Minä ihastuin niin kovasti sohvan uuteen ulkomuotoon, että jouduin panemaan taas kerran Sulon niin "rakastaman" huonekalushakin käyntiin. Sohva muutti saliin ja salin järjestys meni uusiksi.

Nyt toimistossa ei ole enää sohvaa, vaan kauheasti tyhjää tilaa... huonekalushakki siis jatkuu joskus, kunhan minulla riittää taas aivokapasiteettia ajatella muutakin kuin tiskirättejä.


Mahdatteko muistaa sen ihanan sähköpostin, jonka sain virolaiselta kauppiaalta, kun tilauksessani olikin yksi oranssi puteli punaisen sijasta? 

Nyt ajattelin laittaa hyvän kiertoon, eli lähettää eteenpäin tämän pullon poltettua oranssia, jonka sitten sain ilmaiseksi. Siis panen putelin arvontapalkinnoksi! Sen arvo on 14,99 euroa. Enemmän tietoa tästä maalista voitte lukea suoraan FabricSpray.eu:n sivuilta. 

Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen ja kertomalla, mitä maalaisit tällä oranssilla värillä. Ja jos et justiinsa heti keksi mitään, niin saat osallistua silti. Minä en rupea päättämään, kenellä on paras idea, vaan voittaja valitaan arpomalla. Arvonta voisi päättyä vaikkapa 31.8. keskiyöllä.


Vielä laitan muistin virkistämiseksi tähän kuvan siitä, miten ruma sohva oli ennen spreijaamista. Uh.


Lopuksi vielä tunnustus, jonka sain Ninniltä.

1. Kiitä linkin kera bloggajaa, joka antoi tunnustuksen.
Kiitos Ninni Mintun Helminauhasta! Viime päivien vastoinkäymisten keskellä tämä tuntui tosi mukavalta!

2. Anna tunnustus eteenpäin viidelle lempiblogillesi ja kerro heille siitä kommentilla.
Auts. Miten voin valita kaikista lemppareistani vain viisi? Tällä kertaa annan tunnustusta
Korsoon
Lievestuoreelle
Varpaseen
Pikkaralaan
ja vielä tänne.

3. Kopioi PostIt -lappu ja liitä se blogiisi.
Tehty.

4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain PostIt -lapulla ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.
Olen minä iloinen ihan käskemättäkin! Sitäpaitsi "vain PostIt-lappu" on ehkä visuaalisesti tyylikkäin kiertopalkinto, jonka olen toistaiseksi nähnyt. Mutta tiedän, että kaikki eivät välitä näistä kiertotunnustuksista, joten en ota nokkiini, jos ette halua jatkaa. Tykkään silti blogeistanne!

42 kommenttia:

 1. Onpas onnistunut sohva. En ole tiennytkään että noin voi uusia pintoja. Laitoin suosikkeihin tuon firman jotta tarvitessa muistan.

  Minäkin tuunailen vanhoja huonekaluja. Nyt työn alla on isäni aikoinaan lapsuudenkotiini tekemä vanha kuivauskappi ja melko valmiina talomme ikivanha nurkkakaappi.

  VastaaPoista
 2. :D Mieletön verhoilun uudistus! Paljon helpompaa kuin allekirjoittaneen tapa.

  Kraaah. Toinen värijuttu ei ollutkaan niin kiva. Mutta nimitys "riskirätti" on loistava!

  <3

  VastaaPoista
 3. En ollut ikinä ennen tätä kuullut, että kangasta voi suihkumaalata. Jos nyt aloittaisit homman alusta, kumman valitsisit saman maalaamisen vai kankaan uusimisen? Itse olen kerran verhoillut nojatuolin uudelleen - siis ihan ilman aikaisempaa kokemusta - eikä se nyt mahdoton tehtävä ollut... Ei tulos tietenkään verhoilijan työn veroinen ollut!

  VastaaPoista
 4. postia tuli eilen. kiitos ihanista riskiräteistä, musta meni heti ystävälle joka oli vieressä kun avasin postia. tuo pullo menisi miehelle, meidän tuunaajalle, lahjaksi. käyttöä varmasti löytyisi. mies teki muuten just meille grillin vanhasta öljytynnyristä. täytyy laittaa blogiin kuva kun kerkiän. tuo sohva on nyt kyllä hieno!

  VastaaPoista
 5. Lezzie, minullekin tämä oli ihan uusi innovaatio. Törmäsin jossain amerikkalaisessa blogissa vähän aikaa sitten ja päätin uskaltaa kokeilla.

  Ihanaa, että sinulla on isäsi tekemiä huonekaluja käytössä!

  Ti, vähän innolla odotinkin, mitä tykkäät tästä "verhoilusta". :-D

  Mervi, tekisin saman uudelleen. Nojatuolin minäkin vielä ehkä uskaltaisin yrittää itse verhoilla, mutta tämä on sohva opn liian suuri, painava ja liian kaunis, jotta tohtisin sitä lähteä pilaamaan. Mutta sitten, kun rikastun, se menee oikealle verhoilijalle.

  Mira, muistithan varoittaa ystävääsi, että rätti on riskialtis kapine! Mutta tynnyrigrilli on varmasti toimiva peli!

  VastaaPoista
 6. Hienoa että sohvan maalaus onnistui noin nappiin! En todella tiedä vielä mitä itse suihkisin mutta ahneuttani osallistun kun värikin on niin kauniilta kuulostava. Tuo uusi rättikuosi on muuten ehdoton suosikkini tähänastisista, saas nähdä maltanko olla hankkimatta...

  VastaaPoista
 7. Ooh, sohvasta tuli upea!
  Itse aloin haaveilla samaisesta tökötistä tummanvihreänä, jolla saisin uudistettua kirjastomme nojatuolit. Ainoa vaan, että tuolien kankaat ovat jo niin huonossa kunnossa (kiitos kissankynsien) että ne olisivat kyllä jo vaihtoa vailla.

  VastaaPoista
 8. Jotkut blogit mainostavat olevansa tarkoitettu piristykseksi ja levähdyskeitaaksi lukijoidensa arkeen. Minulle tämä sinun blogisi on muodostunut sellaiseksi! Tykkään aivan älyttömästi värikkäästä (sisustus)tyylistäsi ja tavastasi kirjoittaa asioista. Kirjoitusten aiheet ovat myös kiinnostavia, erityisesti yrittäjyyden arki ja muut elämäntyylivalinnat - toivoisin itsekin voivani joskus tehdä työkseni jotain kivaa ja kiinnostavaa ja mieluiten omilla ehdoillani. On mielenkiintoista lukea, että onko yrittäjyys todellakin niin rankkaa mitä tyypilliset käsitykset yrittäjyydestä on (ympäripyöreitä päiviä 24/7/365) - vai onko oman ajan hallinta ja työn tekeminen maltillisesti sittenkin mahdollista.

  Suurkiitokset siis!

  t. aika uusi lukija

  VastaaPoista
 9. Sohvasta tuli niin ihanan värinen <3 Mahtava punainen. Toivottavasti se kuivuu pian, sillä sen päältä olisi taatusti lämmin ottaa syksy vastaan.

  Yhdellä purkilla ei varmaan maalaa kuin jotain vähän pienempää. Olen metsästänyt kirppiksiltä jakkaraa ruokasalin kamiinan eteen, joten voisin spreijata vaikka sellaisen. Poltettu oranssi on just tämän hetken lempparivärejä!

  VastaaPoista
 10. Tulipa hieno sohva!

  Saisikohan tuolla aineella kulahtaneet teatteripenkit kuntoon... Kolmen istuimen penkkirivissäni on melko vähän kangasosia, mutta yksi purkki ei ehkä silti riitä. Osallistun arvontaan joka tapauksessa, eiköhän täältä jotakin suihkittavaa löydy.

  VastaaPoista
 11. AnniP, minusta ahneus on justiinsa hyvä peruste osallistua arvontaan!

  Jenny, en osaa sanoa, auttaisiko uusi väritys kissanraapimiin tuoleihin, mutta einakin tuossa meidän sohvass anäkyy kulumat ja rispaantumat melkein yhtä hyvin kuin ennenkin. Ja ne läntitkin.

  JohannaH, kiiiiiiiitos ihan älyttömästi noista sanoistasi. Ihan uskomatonta, että joku voi kokea tämän blogin noin positiivisesti. Yritän olla jatkossakin sanojesi arvoinen.

  Elise, yksi purkki riittää myyjän mukaan 1,5 neliölle, mutta minusta se on ehkä vähän yliarvioitu riittoisuus. Jakkaraan riittäisi varmasti yksi purkki, tai lampunvarjostimeen, kuten aiempaan postaukseen joku suunnittelikin.

  Raportti, ei mitenkään riitä niihin sinun hienoihin teatteripenkkeihin, mutta pääsisihän sillä hyvään alkuun.

  VastaaPoista
 12. Oo, oranssi <3 miun lemppari! Suihkisin ehkä kamalat halpisrahit kauniimman värisiksi - vai ehkä sittenkin ruokapöydän tuolien päälliset - tai tai... :D
  Sohvasta tuli kaunis, toivottavasti se kuivuu!

  VastaaPoista
 13. Tulipas hieno! Aina täällä oppii jotain uutta. Jos onnetar olisi minulle suopea, maalaisin muodoltaan ihanan mutta kankaaltaan aivan järkyttävän korituolin. :)

  VastaaPoista
 14. Meillä on nojatuoli, joka on tosi kiva istua, mut väriltään sellainen vaaleanvihreä, joka ei sovi yhtään mihinkään. Oranssina se sopis kuin nenä päähän kirkkaanpunaisen vintagesohvan kaveriksi.

  VastaaPoista
 15. Kokipa sohva todella hienon muodonmuutoksen! Väri on upea.

  Mulle kelpais erinomaisesti tuo oranssi maali. (sohva on jo oranssi...) kun tää tietskatuoli on vanha toimistotuoli, ja sellanen kulahtaneen aprikoosi... eli tän jos saisi piristettyä, niin tekis aika kutaa koko olkkarille:-)

  VastaaPoista
 16. Hieno sohva!
  Mä voisin tolla oranssilla spreijata pitsiliinan läpi kankaalle ja tehdä siitä sitten vaika kauppakasseja.

  VastaaPoista
 17. Sohvastahan tuli mainio ja voihan sen selustan vedellä sitten myöhemminkin.

  Olen ehdottomasti mukana arvonnassa. Tuo väri on aivan mieletön ja voisin vetää sillä useitakin vanhoja juttuja uuteen uskoon. Nyt tuli kuitenkin mieleen hame, jonka helmaan olen miettinyt muutosta. En ennen ole vain keksinyt mitä.

  VastaaPoista
 18. Uskomatonta ainetta! Mieluusti sen halajaisin, sillä kyllä täällä olisi suihkittavaa! Rahi tulee ensin mieleen, minkä voisi maalata.

  VastaaPoista
 19. Kiitos samoin! :)

  http://villapulla.blogspot.fi/2012/08/hyva-me.html

  VastaaPoista
 20. Soja, toivon minäkin, että se kuivuu! Muutenhan se on pakko viedä verhoiltavaksi, vaikka olen köyhä kuin kirkonrotta! :-D

  Norppa, blogimaailma onkin hyvä opintie, on ollut ainakin minulle.

  Anna, kuulostaisi kyllä hyvältä yhdistelmältä, oranssi ja punainen.

  Maija, mainiota, että sait inspiraation.

  Mimura, minustakin aika uskomatonta. Ja uskomatonta sekin, ettei tuollaista ole keksitty jo aikoja sitten.

  Hanna! :-D

  VastaaPoista
 21. Mieletön muutos! Ihan uusi tuote minullekin tällainen maali. Ensin jo hieman ihmettelin, että ihanko tavallisella spraylla oot menny maalaamaan. No, onneksi et sentään! :D

  VastaaPoista
 22. Minä maalaisin oranssilla varmaankin puutarjottimen tai lehtikorin, joka on tylsän värinen tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 23. Maalaisin mökillä yhden kulahtaneen nojatuolin. Mä tykkään oranssista väristä :)
  Tuo maali vaikuttaa kyllä siltä, että sitä pitää kokeilla ja PIAN :)
  t. Eija

  VastaaPoista
 24. Kiitos, posti toi iloiset riskirätit.
  Arvontaan osallistun mutta en tiedä vielä mitä värillä suhkuttaisin. Kiinnostaa ammatillisesti, koska on minulle uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
 25. Sohva näyttää kuvassa aivan kuin uudelta ja on hienon värinen.
  Osallistun arvontaan ja maalaisin ehkä pari tylsää valkoista lampunvarjostinta ja ne vois muutenkin tuunata kivoimmiksi.

  VastaaPoista
 26. Saara, kun minä olen maalailemassa, niin se tavallinen spraykin olisi ihan hyvin voinut olla kyseessä...

  Omapäinen arkeilija, tämä maali tarttuu vain kangaspintoihin, joten toivottavasti löydät jotain muuta suihkittava,a jos voitto osuu kohdalle.

  Eija, juuri noin minäkin ajattelin, kun sain tästä tietää: pakko kokeilla.

  Tiina, minusta tuntuu, että koko maali on verhoilijoiden painajainen. Mitä teille käy, jos kaikki ryhtyvät sankoin joukoin suihkimaan huonekalujaan uuteen uskoon? Ei se onneksi uudelle verhoilulle vedä vertoja. Niin, ja kiitos sinulle tilauksesta!

  Tarutikki, lampunvarjostimiin tuo yksi purkki takuulla riittäisi mainiosti!

  VastaaPoista
 27. Nyt huudan täällä, vedän tukastani ja kovaa.. siis ei mitään tietoa että tollasiakin aineita on olemassa. ja minä menin ostamaan uuden sohvan kaksi viikkoa sitten..voi ¤/&)¤/&=¤&/. anteeksi! mutta meillä kyllä tuo tuote tulee olemaan käytössä sitten jatkossa kun haluan uusia huonekalujeni väriä.

  ehdottomasti mukana arvonnassa. Meilläpä tämä ihana oranssi pääsisi kiikkutuolia koristamaan :D

  VastaaPoista
 28. Olin kovin skeptinen sohvan maalaamisideasta, mutta lopputulos on kyllä hieno. Maalaisin tyttären huoneen maton, jos arpaonni suosii. Huoneessa tehty iso remontti ja muutettu tyyliä lapsellisesta teini-iän suuntaan. Maalauskohteeksi joutuva matto on isoäitini vanha, mutta niin kauhtuneen värinen että uudistus olisi sille tosiaan tarpeen.

  VastaaPoista
 29. Olikos vielä jotain punaisia riskirättejä jäljellä? Värjäävyys ei ole ollenkaan ongelma, tulisivat keittiötauluun nääs.

  VastaaPoista
 30. Ihanan väristä! :)
  olen tän sprayn hankkimista suunnitellu vaunujen värjäykseen, ja tuo arvontavoitto kyllä olisi onnenpotku! ;)

  VastaaPoista
 31. Hieno tuli sohvasta! Mulle kyseinen spray on täysin uusi tuttavuus mutta purkin väri sitäkin lähempänä sydäntä, eli käyttöön tulisi varmasti, vaikken just nyt osaa keksiä mihin. =)

  VastaaPoista
 32. Tänne eksyin ja ihastelen. En ole kuullutkaan tuollaisesta spraysta jolla huonekaluja ja kangasta saa maalattua....WoW! Mahtava sohva ja muutenkin kiva blogi! Mielelläni osallistun arvontaan! Mitä oranssilla maalaisin, en juuri nyt keksi, mutta koska se on lempivärini uskon sille kohteen löytyvän pian! :)

  Katjusha Onni on...-blogista

  VastaaPoista
 33. Löysinpäs kivan blogin. Toi kankaan spray-maalaus oli uusi hyvä idea, johon en aikaisemmin ole törmännytkään, kiitos :).

  VastaaPoista
 34. Kiitos samoin Susanna; sinun värikästä, idearikasta, elämänläheistä ja persoonallista blogia on suuri ilo lukea.

  VastaaPoista
 35. Olin viikonlopun netin ulottumattomissa ja tännehän on tullut paljon uusia kommentteja sillä aikaa! Ja kiva, että ihan uusia ihmisiäkin on löytänyt tiensä tänne! Tervetuloa kaikille! Kiva lukea spreijausideoistanne, voisinpa antaa putelin teille kaikille!

  Jovelan emäntä, kiakki tiskirätit, mitä on jäljellä, on päivitetty verkkokauppaan. Siellä on yhä monia punaisia kuoseja jäljellä. Tässä on suora linkki:
  http://susannantyohuone.mycashflow.fi/category/7/riskiratit-----poistomyynti

  VastaaPoista
 36. Selkänoja ja käsinojat kyllä. Mutta istuin on yhä tahmakka. Tässä vaiheessa suosittelisin suihkimaan niitä lampunvarjostimia mielummin kuin kodin parasta nojatuolia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilannepäivitys. Sohvan täydellinen kuivuminen kesti kolmisen kuukautta.

   Poista
 37. Tää kankaiden spray maalaus on kyllä mulle(kin) uusi juttu! Googlettein asiasta jo kun siitä ekan kerran postailit, olis tiedossa parikin kohdetta....Jos onnetar tämän värin mulle toisi, pääsisi käsittelyyn ehkäpä yksi iso tyyny.

  VastaaPoista
 38. Uusi tuote minullekkin, olen luullut että kankaita pystyy vain värjäämään pesukoneessa.

  Jos voitan pullon, niin käytän sen kokeiluihin , miten toimii eri materiaaleissa ja miten kestää kulutusta. Jos hyvin toimii niin tilaan useamman pullon väriä.

  VastaaPoista
 39. Kesätuolien päällyset haalistuneet ne maalaisin. Onko tämä kankaiden maalaamista vai värjäämistä?

  VastaaPoista
 40. Teltan sivun maalaisin, haalistunut ruman väriseksi, muuten teltta on vielä aivan hyvä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.