tiistai 28. elokuuta 2012

Jotkut asiat eivät koskaan muutu


Tämän sitaatin sain lukea käsityöyrittäjien foorumilta. Minua hymyilyttää sen kieli, ja se, että asia ei ole muuttunut miksikään 150 vuodessa.

On vähän kiirusta. Helsingin Wanhan Sataman Kädentaitomessut painavat päälle ja tekemistä on vaikka kuinka paljon. Palaan asiaan, kunhan saan kaaokseni jonkinlaiseen järjestykseen.

9 kommenttia:

 1. Naulan kantaan ja loistava sitaatti! Taidan kähveltää tuon myös omaan blogiini, kun juurikin samaa aihetta olen mietiskellyt käsin-tekijänä :D

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä wanha teksti! Osuu asian ytimeen.

  VastaaPoista
 3. Onpa tosiaan oikea kestositaatti, aina ja ikuisesti ajankohtainen.
  Sohvastasi tuli todella hieno!
  Tsemppiä messuille, olisi kiva päästä käymään, katson jos pääsen kaupunkiin silloin.

  VastaaPoista
 4. Hauska vanha sitaatti ja aivan totta!

  Satunnainen lukija

  VastaaPoista
 5. Haha, hauska sitaatti! Siinä on otettu kaikki huomioon. Varmaan ennen ihmisten oli myös helpompi käsittää eri työvaihdeiden yms. vaativuus, kun ei vielä ollut niin paljon teollisesti tuotettua.

  VastaaPoista
 6. Toi on niin totta! Yritän itse entisenä yrittäjänä ja nykyisenä kässämaikkana sitä oppilaillenikin korostaa, että ei saa eikä voi verrata massatuotantona halpamaissa tehtyä tuotetta hinnaltaan (eikä laadultaan) kotimaisiin, käsintehtyihin tuotteisiin! Tuotteen hintaan täytyy sisältyä kuitenkin paljon sellaista, mistä monilla tavallisilla kuluttajilla ei ole mitään käsitystä! Siksi itse lämpimästi kannatan ja tuen kotimaisia käsityöyrittäjiä! Ostin muuten pari "riskirättiäkin" kokeeksi ja tykkään kovasti! Ei näissä ainakaan ollut vikaa! Ostan varmasti jatkossa lisääkin. Mukavaa syksyn alkua!

  VastaaPoista
 7. Nämä sanat ovat tainneet olla tänään tosi monen käsityöläisen blogissa ja FB-sivulla, ja hyvä niin! Viisauden sanoja ovat.

  Ja oikeastaan tuo ostawaisten tinkiminen on ihan yhtä kiusallista oli sitten kyseessä minkä tahansa alan yrittäjä... jokainen on ne hintansa itse sopiviksi määrittänyt.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.