perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kiva kokemus


Eilen meillä kävi valokuvaava sisustustoimittaja. Vierailusta jäi hyvä mieli. En tiedä, johtuuko se siitä, että meillä alkaa olla jo kokemusta jutunkohteena olemisesta vai siitä, että nämä toimittajat ovat joka kerta aina vaan miellyttävämpiä ihmisiä, joiden kanssa on hirmuisen helppoa olla. Keväällä käynyt MeNaisten toimittaja ja tämä eilinen nainen työskentelivät molemmat niin, että päivä kului mukavasti rupatellen ja nauraen. Jäykkä kysymys-vastaus-asetelma puuttui, ja se sopii minulle ainakin mainiosti.


Asiaa auttoi varmasti sekin, etten stressannut kuvaamista ollenkaan. En puunannut kotia, en pessyt mattoja, en järjestellyt hyllyjä edustavammiksi, en stailannut asetelmia pöydille. Imuria sentään taluttelin jokaisessa huoneessa. Ja toimiston seinän maalaaminen oli ainoa remppahomma, jonka suoritin tätä varten. Ajattelin, että nyt mennään sellaisena kuin olemme; kotimme on asumista varten, eikä kulissi.


Tämä toimittaja oli myös niin ihana, ettei hän tuonut mukanaan rekvisiittaa, ei siirrellyt tieltään meidän "rumia" huonekalujamme eikä todennut aikovansa photoshopata valaisimia pois tai muuta sellaista. Oma koti on minulle niin herkkä kohta, että puolikaskin kritiikki tai arvosteleva lausahdus olisi liikaa.

Hän myös ilahdutti minua kertomalla, että valkoisista kodeista kertovat jutut eivät enää mene lehdille kaupaksi, vaan nyt on alkanut värien aika! Lopultakin! Pian meidän kotimme seilaa siis trendikkyyden aallonharjalla!


Nyt on kyllä vähän hankalaa odottaa kuvien näkemistä kokonainen vuosi, sillä kyseisen naisen ottamat kuvat ovat yleensä niin upeita, etten minä millään malta odottaa sitä, miltä hän saa meidän kotimme näyttämään. Päiväkin oli ihan mahdottoman synkkä ja pilvinen, ja kotimme kovin pimeä. On kiinnostavaa nähdä, miten ammattilainen onnistuu sellaisissa olosuhteissa.


Synkästä ja pilvisestä puheen ollen, tottakai säätiedotus lupaa ensi viikoksi 24 astetta ja aurinkoa. Tottakai siksi, että minä vietän seuraavat 2 viikkoa "kesätöissä" ystäväni valokuvausliikkeessä. Sisätiloissa, tietokoneen ääressä.

12 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Tuskin maltan odottaa tuon kertomasi jutun julkaisemista. Ihanaa nähdä aito ja luonnollinen koti. Aivan liikaa kuulee juuri siitä, kuinka kaikki järjeställään kuvauksiin.

Ankkurinappis kirjoitti...

Jes! Päivän paras uutinen jos valkoisen kausi on ohi! Itselleni ei tule enää mitään kotimaisia sisustuslehtiä valkoisuuden vuoksi, ruotsalaiset ja britit on paljon värikkäämpiä :)

Anna-Mari kirjoitti...

JESSSS täältäkin! Olen niiiin odottanut valkoisen kauden ohi menemistä! Ihanaa! Minua alkaa paleltaa aina kun katselen kuvia liian valkoisista sisustuksista. En ole minäkään tilannut enkä edes ostanut kotimaisia sisustuslehtiä vuosiin, kun kaikki on ollut täynnä valkoista.

Voitko kertoa mihin lehteen juttu on tulossa?

E kirjoitti...

Kolmas JES! Mä oon niin odottanut värejä. En ole minäkään viitsinyt lehtiä ostella, kun tulen jo ihan huonovointiseksi siitä pelkästä valkoisesta. Kiva kuulla myös, että haastattelut meni hyvin. Ainahan ne vähän jännittää... Mutta kun tottuu siihen, että ne kirjoittaa aina toisin kuin on puhunut, niin oppii puhumaan niin, että asiat ovat edes puoliksi oikein :D

Rouva Vattu kirjoitti...

Mäkin voisin hurrata värien puolesta.
Se on aika tyypillistä suomalaisuutta, että ei uskalleta käyttää värejä sisustuksessa, eikä pukeutumisessa. Ehkä nyt :)

Sesse kirjoitti...

Kyllä värikkäät kodit ovat paljon kiinnostampia lehtijutuissa, kuin ihan vaaleat.
Itse olen vähän kahden tien kulkija, sillä tykkään sellaisesta, että vaaleammalla pohjalla (ei kuitenkaan koko valkoista) on kirkkaita värejä tekstiileissä ja esineissä.
Meillä kotona on kyllä ihan värillisiäkin seiniä ja esim. vanhat koivuiset ruskeat kaapin ovet, ne kuuluvat tähän taloon...

Hanna - Päivölänpaiste kirjoitti...

Kerrohan sitten mistä lehdestä jutun voi lukea :) Kuulostaa ihanalta!

Rouva Kukko kirjoitti...

Sitä värien tulemista sisustukseen on tässä odoteltu jo kohta kymmenen vuotta vaan eipä vieläkään oo näkyny. Mutta josko nyt!

Susanna kirjoitti...

Voimme yhdessä heittää kärrynpyöriä ja pyöriä piiriä valkoisen vallan kukistumisen kunniaksi!

Minusta olisi nyt mielenkiintoista ruveta seuraamaan valkoisten kotien blogeja ja katsoa, mahtaako sisustus muuttua värikkäämpään suuntaan, kun valkoinen onkin ihan out.

Anna-Mari, ymmärtääkseni en saa kertoa vielä. Mutta lupaan kyllä kertoa vuoden kuluttua! Pysykää linjoilla.
:-)

Purnukka kirjoitti...

Valkoisuuden vuoksi on jo moni lehti saanut jäädä kaupan hyllyyn.

Jasmiina kirjoitti...

Jee, yksi värien ystävä tuulettaa täälläkin! En mikään hirmuisen innokas sisustaja ole, mutta väreistä tykkään. Ja siitä, että kodit ovat elämistä varten :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä taas toivon, että pysyisivät vaan siinä valkoisessaan, etteivät tule "kilpailemaan" samoille markkinoille mun kanssa;)

Tosin epäilen, ettei massojen sisustusratkaisuksi värien käyttö tule ihan vähässä kummassa. Kyllä sitä valkea-harmaa-beessiä nähdään perussisustajilla edelleen.

Anonyymi lukija