perjantai 18. toukokuuta 2012

Avain ja lukko


En ehtinytkään tänään paneutua kesäkeittiöön niin paljon kuin olin suunnitellut.


Sisäseinät sain sentään kertaalleen maalattua. Oviin laitoin puutarhakalusteissa käyttämäämme värillistä öljyä, joka olikin paljon oranssimpaa kuin ajattelin. Pitänee joskus hankkia kauniinruskeaa öljyä ja vedellä päälle.


Mökkipaketissa oli mukana lukko oveen. Se on ehkä lähinnä humoristinen kaikessa jyhkeydessään. Jos mökin ovet ovat huteroa, ohutta panelia, joka venkoilee miten sattuu ja ovien ikkunat millinpaksua pleksiä (ovet ovat selkeästi mökin heikoin kohta), niin aika koomiselta tuntuisi lukita ne kymmensenttisellä jättiavaimella ja muhkealla lukolla. Kun ovenkahva vielä on rumin ikinä näkemäni, päätin jättää koko hökötyksen pois. Keksin varmasti oveen jonkun kauniimman kahvaratkaisun.


Mökin sisäpuolelle tarkoitetut salvat laitoin ulkopuolle. Tähän mökkiin ei kenenkään tarvitse itseään sisälle lukita, joten niitä ei sisäpuolella tarvita.

7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

No ihan totta! Ja joku salpa mulle tulikin heti mieleen sopivana sulkemissysteeminä, ei kai sitä lukkoon tarvitse ehkä saada? Kivan näköinen se on!

Susanna kirjoitti...

Ei tosiaankaan tarvitse saada lukkoon. Jos joku välttämättä haluaa päästä varastamaan 20 senttiä maksaneita kahvikuppeja tai Tiimarin muovisen mehukannun, niin olkoon hyvä vaan.

Rouva Vattu kirjoitti...

Mua kans naurattaa meidän autotalli. Ovet on melkein umpilahot ja kenollaan ja silti siinä ovessa roikkuu aika vakuuttavan näköinen lukko salvassa :D Sinnehän menee sisään vaikka lusikalla. Pitäs kyllä nekin korjata.

Ja ne lukothan on aina vain rehellisiä varten. Jos joku haluaa päästä sisälle tonkimaan, niin sehän menee, oli siinä ovessa mitä tahansa. Miehen raksatyömaalta (omakotitalo) pöllittiin pari vuotta sitten KAIKKI työkalut. Onneksi ne sentään meni vakuutukseen. Ja siellä oli menty _seinästä_ läpi, kun ei ollut vielä ulkovuorausta. Ei edes vaivauduttu menemään ovelle tai ikkunalle.

Susanna kirjoitti...

Tuo on niin totta. Ja jos joku on jonnekin sisään emnnäkseen, niin parempi, että pääsee kulkemaan vapaasti rikkomatta mitään.

Olipa hyvä, että miehesi työmaan työkalut korvasi vakuutus. Noita rakennustyömaamurtoja tehdään ilmeisesti aika paljon. Onkohan naulapyssyillä ja sirkkeleillä kovinkin kovat mustan pörssin markkinat?

Sari kirjoitti...

Mun on kyllä sanottava, että tykkään kamalasti noista oransseista ovista juuri tuollaisina.

Susanna kirjoitti...

Minäkin olen ruvennut tykkäämään. Laitoin ovien sisäpuolen tänään tummanruskealla, mutta kyllä tuo oranssimpi on kauniimpi.

Suski kirjoitti...

Hymyilyttää nuo sun salvat ovien yläreunassa, yleensä ne laitetaan toiseen oveen ylös ja alas jottei ovi alkais hörpöttään sieltä vapaasta laidastaan ja jotta se kahvallinen ovi kiinnittyis siihen salpalliseen.