lauantai 5. marraskuuta 2011

Kun tarpeeksi kauan antaa hautua

Vierashuone on meillä se ainoa huone, jonka pintaremontti on tekemättä. Syynä siihen on ollut se, etten ole saanut huoneesta mitään otetta. Tästä (kliksutiklik) voitte kurkata, miltä huone näytti meidän tänne tullessamme. Tällä hetkellä siellä on valkoiseksi puolihuolimattomasti suditut seinät, koska nuo sinisenkirjavat seinämaalaukset kauhistuttivat minua niin paljon, että sisustussieluni jumittui.

Yksi minulle mieluisista blogeista on Keltainen talo rannalla, johon Tarja Kankaanpää-Salonen kerää netistä inspiroivia sisustuskuvia. En yleensä ole sellaisten blogien ystävä, jossa vaan napsitaan netistä muiden kuvia, mutta tämä on poikkeus, koska siellä on VÄRIÄ. Itselläni ei riitä aika eikä jaksaminen verkon miljoonien sisustussivustojen selaamiseen, joten on tosi kiva, että joku muu tekee sen minun puolestani.

Tuossa blogissa vastaan tupsahti tämä kuva, joka sinne oli "lainattu" ilmeisesti täältä (kliks).

Ahaa-elämys iski minuun! Meillä on kamarissa pari torkkupeittoa ja yksi taulu, jotka sinne huoneeseen tulevat jäämään. Ne ovat niitä harvoja esineitä, joiden väriä ei voi muuttaa. Niistä löytyy pinkkiä, turkoosia, sinistä ja limenvihreää. Tämän kuvan harmaan huoneen väriläiskissä on samat värit kuin noissa meidän vierashuoneen peitoissa. Ja huonehan on hillittömän kaunis.

Mikä minua vaivaa? Harmaat seinät? Minun kotiini? Esitin kuvan Sulolle, enkä saanut kieltävää kommenttiä, joten luulenpa, että tässä on nyt suuntamme.

Kamari on todella pimeä jo nyt valkoseinäisenä. Tummanharmaana siitä tulee varmasti vieläkin pimeämpi. Mutta sen ei tarvitsekaan olla valoisa, sillä sitä käytetään elokuvien katseluun ja vieraiden tuuditteluun.

Meidän huonekalumme eivät ole noin moderneja kuin mallikuvassa, joten en tiedä, toimiiko värimaailma täällä. Se jää nähtäväksi.

Harmaan maalin valitseminen jännittää jo etukäteen. Harmaissa kun on niin hirveästi eri sävyjä. Ja valöörejä.

10 kommenttia:

 1. Kyllä siitä hyvä tulee! Minusta harmaa on hyvä, neutraali tausta iloisen värisille jutuille, olematta kuitenkaan niin tylsä kuin valkoinen.

  VastaaPoista
 2. Mä sekoitin meille keittiöön selaisen vaaleahkon keskiharmaan mustasta ja koboltinsinisestä pigmentistä. Sen sävy vaihtelee valaon ja vuodenajan mukaan eritummuisista harmaista laventelinsävyn kautta lemmikinsiniseen. Aika vinkeä väri.

  Eiköhän harmaa toimi teilläkin. :)

  VastaaPoista
 3. Hienon näköinen inspiraatio-kuva. Meillä olisi ensi talvena edessä makuuhuone remppa, jonne olemme alustavasti miettiny tuota harmaata pohjaa. Joten mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä saat aikaiseksi.

  VastaaPoista
 4. Harmaa saattaa olla hyvä senkin takia, että siihen voi yhdistää ihan mitä tahansa väriä. On helppo sitten vaihtaa sisustusta, kun seinä ei sanele muiden esineiden väritystä.

  Mutta vaikea harmaa on juuri siksi, mitä Kati sanoi: se voi olla punertava, kellertävä, sinertävä, vihertävä... aina valosta riippuen.

  En oikein malttaisi odottaa, että kerkiän käydä huoneen kimppuun ihan kunnolla.

  VastaaPoista
 5. Harmaasta huoneesta tulee varmasti ihana!
  Minä olen niin väritön ihminen, että meidän kotia sisustetaan parhaillaan uusiksi harmaalla (ja mustalla). Ja ensi kesänä, kun talo alkaa laajeta, myöskin ulkokuori saa pintaansa harmaan värin. Meillä on erilaisia harmaita seinillä ja takassa (ja lattiasssa), kalusteina tummaa puuta ja mustaa ja sitten kun oikein innostun niin tyynyt yms. on väriä. Ainoa vaalea on olohuoneen lankkulattia, jonka sävytyksestä ei olla päästy miehen kanssa yhteisymmärrykseen, ja katto, joka saa vaaleanharmaana pysyäkkin. Väriä tuo kyllä itsessään jo tenavien lelutkin...

  Meillä tuli ihan älyttömän kiva seinäpinta Tikkurilan tunto karhea -maalilla. Jos haluaa tosi mattaa, mutta kuitenkin vähän jotain "juttua" seinään kannattaa kyllä harkita. Harmaa kannattaa välita ruskeaan taittavaksi, silloin se ei ole missään valossa sininen. (siis jos ei halua että se taittaa siniseen).

  VastaaPoista
 6. Hip hei, muistaakseni (ja tarkistinkin asian) ehdotin sulle harmaata tuossa aiemmassa vierashuonepostauksessa :) Tsemppiä taas remontin keskelle toisen sellaisen keskeltä!

  VastaaPoista
 7. Haa, Purppura! En minä osannut silloin edes kuvitella mielessäni, että harmaa voisi näyttää hyvältä ja pirteältä. Pisteet sinulle tästä!
  :-D

  Kiitos, Hanna, tuosta ruskeaantaittavuusvinkistä! Olen ihan onneton harmaiden suhteen, joten tuo oli hyödyllinen tieto!

  VastaaPoista
 8. Kiitos tästä inspiraatiosta! Muutimme juuri uuteen (siis meille uuteen) vuokra-asuntoon, jossa olohuoneen seinissä on ällöttävän mitäänsanomaton ja sovinnainen vaalean beige tapetti kruunattuna pienillä vaaleanvihertävillä salmiakkikuvioilla. Kuulostaa rajulta, mutta juuri semmoista perus 90-lukulaista. Vuokra-asunnossa ei huvita alkaa tapetoimaan omalla kustannuksella.

  Meillä on harmaa sohva, alesta ostetut verhot harmaan ja beigen sävyissä, tumman harmaa matto ym. Ja olin jo aivan ahdistuksissa kaikesta harmaa-beigeydestä ja sovinnaisuudesta.

  Kunnes näistä kuvista ymmärsin, että minähän voin laittaa vaikka lempiväriäni keltaista tyynyihin ja muuhun pieneen. Nyt tosin ensin punaista joulun lähestyessä. Ehkä meidän olohuone ei parin päivän päästä näytäkkään enää niin keski-ikäisen tylsältä! Kiitos! :)

  Terveisin eräs naapurimaan pääkaupunkilainen

  P.S. Kylppärin valkeuteen ostin punapalloisen suihkuverhon ja johan sekin vähän helpotti.

  VastaaPoista
 9. Edellinen kotini oli harmaa, ja rrrrakastin sitä sävyä, nyt yritän kovasti miettiä muita värejä...mutta olen taas päätymässä harmaaseen, koska sitä tosiaan on monia sävyjä, ja se voi olla lämmin ja valoisa, tai vaikkapa dramaattinen ja ryhdikäs! Mutta jos jostakin saa Ahaa-elämyksen niin kyllä se on silloin oikea tie! ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.