sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Löytöjä aitasta


Näin meidän kylällä! No, ainakin 51 vuotta sitten. Näin suureellisia joulumarkkinoiden avajaisia ei taideta tänä vuonna näillä kulmilla nähdä.

Aitan lattialta puupurun, tuohien ja pölyn joukosta kaivoin esiin pari vanhaa sanomalehden aukeamaa. Toinen on paikallislehti ja toinen Helsingin Sanomat, molemmat päivätty joulukuun alkuun 1959.

Vanhat lehdet ovat minusta ihania, ja niiden parasta antia ovat mainokset. Minua aivan värisyttää mainosten sivistynyt ja kohtelias kieli!

Paikallislehtien "rpobleema" sen sijaan on tainnut aikojen alusta saakka olla se, että toimittajat eivät oikein hallitse oikeinkirjoitusta.

4 kommenttia:

 1. Vanhoja lehtiä on mukava lueskella...noista sais ihanan taulun ,kertoo omalla tavallaan talon historiaa nekin....

  Kiva oivallus edellisen postauksen kodinhoitohuone tila.

  VastaaPoista
 2. Hehe, hyvä pointti tuo oikeinkirjoitus! Ihana löytö. Noissa löydöissä on se vika että työ seisahtuu loppupäiväksi kun alkaa selailla lehtiä. Minä olen löytänyt joitakin 1930-luvun helmiä vanhan vinttini kätköistä, siellä ei näköjään juurikaan olla käyty tuon vuosikymmenen jälkeen; vuosisadan alun vaatteet ja 20-luvun koulukirjat ovat viimeisimpiä lisäyksiä vinttini aarteistoon.

  VastaaPoista
 3. voi vitsi. voiku joskus itekki sais tommoisia käsiini :)

  VastaaPoista
 4. Ne Sailan löytämät vanhat vaatteet vasta huikea löytö ovatkin. Meillä on täällä oikeastaan yllättävän vähän vanhaa ryönää eli aarteita.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.