maanantai 24. toukokuuta 2010

Valkoista seinää


Minulla on yksi turha esine odottamassa uutta työtilaa. Klingkling-kello! Korjasin sen talteen kirpparilta sen jälkeen, kun talokauppa oli varmistunut.

On hyvin omituinen tunne omistaa talo, jossa ei itse pääse käymään. Meidän rautatieasemamme satojen kilometrien päässä ei tunnu kovin konkreettisesti omalta, sillä siellä asuu vielä vuokralainen. Yritän muistella huoneita ja niiden kokoja. Muistaakseni kaikkialla on valkoista. Satoja neliömetrejä valkoista seinäpintaa. Minä en ole valkoisen ystävä. Kun mietin sitä maalausurakkaa, joka meitä syksyllä odottaa uudessa kodissa, huomaan olevani aivan neuvoton.

Kun kaikki on valkoista, luulisi olevan ihanaa voida peittää seinät väreillä - ihan millä tahansa väreillä, ilman mitään rajoituksia! Mutta minä en tiedä, mistä aloittaa, mihin tarttua.

Kävin hakemassa holtittoman pinon värimalleja rautakaupasta. Niitäpä sitten sommittelen yhteen tässä kesän aikana.

5 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Ihana urakka, (meinasin laittaa sitaatteihin)
edessä sinulla.
Muistan tuon tunteen, kun olimme muuttamassa tänne. 700km erotti meidät kuukausia talosta, josta tulisi kotimme...mietin tapetteja/maaleja/verhoja ja kaikkea, mutten mistanut "mittoja", joten haaveksin vain.
Minulla on "punainen tupa", meillä on tupanen, joka toimii keittiönä/olohuoneena/vierasvuodekin on siellä/lastenlasten leikkipaikka/vaarin työnurkka...värejä on ja pitää olla. täysin valkoisessa en viihdyminäkään, vaikka sinänsä tykkään kyllä siitäKIN.
Ihania haaveiluja sinulle :)
tuksu

Jutta kirjoitti...

Hei, tuttu tunne, täällä oli sama juttu. Paitsi meillä oli (ja joissain huoneissa on edelleen) rypyläistä muovipintaista tapettia, jota ei voi suoraan maalata. Mutta kyllä se siitä lähtee, yksi huone kerrallaan. Kun yhtä huonetta alkaa tekemään niin ne muut alkaa hahmottua siinä samalla. Jos olet yhtään samanlainen kuin minä, suunnitelmat saattaa myös muuttua monta kertaa matkan varrella ;)

Susanna kirjoitti...

Varmastikin muuttuvat... ainakin Sulo on jo ihan varma siitä, että se, mitä olen nyt päättänyt, ehtii muuttua sata kertaa kesän aikana.

Jutta, vanhempieni kodissa on myös rypyliäistä muovitapettia, mutta äiti on menestyksellä maalannut päälle. Oletko koittanut, miten tapetti sietää maalin ihan käytännössä? Eri asia sitten on, haluaako niitä muoveja pitää seinillään.

Jutta kirjoitti...

Voi kai siihen ehkä maalata, mutta a) en halua muoveja seiniin ja b) ne on ihan kauheen rumat rypylät :D

Susanna kirjoitti...

:-D Hyvät perustelut!