lauantai 15. toukokuuta 2010

Jos ei toritelttaa helatorstaina, niin ei koko kesänä...


Helatorstain helteellä sain inspiraation ryhtyä rakentamaan toritelttaa. Olen jo viime syksynä saanut äidiltäni ison torikojun, jolla hänellä ei enää ole käyttöä. Se oli kooltaan 3 m x 3 m, ja siihen kuului likainen, ilmastointiteipillä paikattu kirkkaankeltainen telttakangas. Talven ajan olen haudutellut torikojun kaunistamista ja nyt ovat työn tulokset nähtävissä.

Minusta niin iso koju oli hallitsematon. Naapurin supertehokas nainen tulikin hätiin rälläkkänsä kanssa ja muutamassa minuutissa katkoi osan tangoista lyhyemmiksi. Uusi koko 3 m x 2 m tuntuu paljon miellyttävämmältä.

Lappeenrannassa Pola on lopettanut toimintansa, ja siellä myydään nyt kankaita hintaan 1 euro / metri. Kävin katsastamassa valikoiman, sillä juuri sen enempää rahaa en haluaisi telttakankaaseen vielä uhrata. Polan kankaat ovat asustekankaita, joten valitsemani vaalea kangas tuskin kestää kovin monta kesää ehjänä tässä käytössä. Pitää myös toivoa poutapäiviä, sillä ei siinä sateenpitävyyttäkään ole.

Teltan takaosaan painoin kangasväreillä logoni. Onneksi meillä on kivoja ja avuliaita naapureita, sillä toinen naapurini tuli neppikoneensa kanssa ratkaisemaan kankaan kiinnityksen. Telttakankaan voi nyt kiinnittää paikoilleen siisteillä muovineppareilla.

Vielä pitäisi rakentaa yksi pukkijalka, ja hankkia ruskea pöytäliina. Muut osat myyntitiskiin ovatkin valmiina liiterissä.

4 kommenttia:

 1. Todella paljon onnea unelmien toteutumiselle, kerrassaan mahtavaa=))) Tervetuloa meidän remppaajien klaaniin;))

  VastaaPoista
 2. Hei,

  muistaakseni Mononetistä löytyy veneiden pressuihin tarkoitettua suihkettavaa ainetta, jolla saadaan vedenpitävyys. Hintakaan ei ollut paha ja helppo suihkutella.

  Terv. Ritva

  VastaaPoista
 3. Hei, lisäys edelliseen. Siis tarkoitin Motonet

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ritva vinkistä! Tuota kokeilen varmasti.

  Mimmuli, en olisikaan missään muussa klaanissa tämän mielummin!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.