perjantai 28. toukokuuta 2010

Iloinen päivä Ikeassa


Vaikka olin päättänyt, etten tunkisi avajaiskaaokseen Tampereen Ikeaan, niin teinpä sen silti. Meillä oli muuta menoa eilen Tampereelle, joten emme sitten voineetkaan vastustaa Ikean houkutusta. Mutta pelko hirveästä ryysiksestä osoittautui turhaksi: mitään väentungosta ei ollut ja ostosten teko sujui hyvin leppoisasti väljässä tavaratalossa. Ehkä kaikki muutkin olivat halunneet välttää avajaispäivän hulinan?

Iloista mieltä toi myös hotdog-pukuun sonnustautunut henkilökunnan edustaja, joka jakeli suklaata ja vesipulloja sekä ilmapalloja.

Sain ostettua ne tärkeimmät, eli kolme pukkijalkaa tulevaan työhuoneen pöytää varten. Maalasin ne oransseiksi heti kotiin päästyäni. Maalatut osat laitan takaisin paketteihinsa odottamaan muuttoa.

Ostimme myös uuden astiaston uutta kotia varten, sillä meidän omien astoidemme kanssa on käynyt niin, että kun yksi jos toinenkin lautanen aina välillä särkyy, niin yhtenäistä kattausta ei saada aikaiseksi enää kuin kolmelle henkilölle kerrallaan. On mukavaa aloittaa elämä uudessa kodissa sitten puhtailta lautasilta. Pääsimme jopa hyvin helposti yhteisymmärrykseen astioiden valinnasta, sillä meitä molempia miellytti eniten simppeli harmaa sarja.
Heräteostoksena mukaan lähti 10 kappaletta verhotankoja, sillä ne maksoivat yhden euron kappaleelta. Uudessa kodissa on 15 ikkunaa, eikä meillä ole aavistustakaan siitä, kuuluivatko verhotangot kauppaan vai ovatko ne vuokralaisen omaisuutta.

Päivän surullinen uutinen kaikille teille, jotka ajattelitte ostaa sen tukevan, kivan jakkaran: sitä ei Tampereella ole lainkaan myynnissä. Se on kuulemma POISTUVA TUOTE, ja kun pääkaupunkiseudun ja Raision tavaratalot myyvät omansa loppuun, sitä ei sitten enää mistään saa. Olen pöyristynyt vallan! Miksi valikoimasta poistetaan tuote, joka ihan oikeasti ei heilu ja jota ei tarvitse pultata kiinni seinään pysyäkseen pystyssä?

14 kommenttia:

 1. Kääk! Munhan täytyy lähteä hakemana toista sellaista jakkaraa. Se on maailman paras! Kiitos kun vinkkasit.

  VastaaPoista
 2. Haaparannasta tuntuu saavan monia tuotteita mitä Suomen myymälöissä ei myydä... sinne vain lomareissulle, siellä on halvempaakin;)

  VastaaPoista
 3. Pitäiskö meidän käydä hakemassa sulle Raisiosta, jos niitä vielä täällä on?

  VastaaPoista
 4. Ohh, mitä maalia! Kuin mandariinikiisseliä. Nam!

  VastaaPoista
 5. Siksi vinkkasinkin, kun ajattelin, että noilla jakkaroilla on faninsa. Hakekaa niin kauan kuin voitte! Vaikka Haaparannasta asti! :-D

  Mirkka, ei tarvii hakea. Noissa pukkijaloissa on mahdollisuus tehdä pöydästä tosi korkea, joten ajattelin, että siinä voisikin sitten olla joku korkea palli ihan käytännöllinen. Vaik ihan peruskeittiötikkaat.

  Saila... ihanaa maalia jäi yli kun aikoinani maalasin keittiön seinät.

  VastaaPoista
 6. Hei,
  löysin uuteen blogiisi ekaa kerta. Vanhassa kävin säännöllisesti, vaikkei se ollut omissa luettavissani. Yhtäkkiä kaipasin teitä ja löysin tänne. Kaikkea ihanaa tapahtumassa. Onnea jokaiseen projektiin! Oranssit pukkijalat kuulostaa herkullisilta. Kai tässä täytyy sitä vihreää tapettia ruveta etsimään ruokahuoneeseen täälläkin, että jotain uutta väriä saadaan elämään. :)

  VastaaPoista
 7. Kuulostaapa mukavalta, että joku kaipaa meitä. :) Kiitos plajon onnitteluista! Olemme kyllä tosi innoissamme näistä elämän uusista käänteistä.

  VastaaPoista
 8. HARMI! taitaa jäädä multakin saamatta, sillä kova hinta tulee, jos lähtee ajamaan jonnekin kauas.. PÖH! Ihanan oranssit tuli pukkijaloista.
  tuksu

  VastaaPoista
 9. Heippa Sussu ja Sulo! Käykää noutamassa tunnustus blogistani.

  Ihanaa, että jatkatte blogin pitämistä, olen uskollinen lukijanne ;-D

  VastaaPoista
 10. Voin lohduttaa harmittelijoita että ei se ihan niin kätevä ole kuin miltä vaikuttaa. Teloin siihen jalkani mojovasti, tuo askelmaväli/kulma on sellainen ettei siihen ainakaan näillä töppöjaloilla voi astua suoraan alaspäin. Pitää asettaa jalkansa vinoon tai kinttuun sattuu. Kovasti.
  Sai häätötuomion nopeasti.

  VastaaPoista
 11. Totta, askelväli on kyllä sellainen, että kieli keskellä suuta siihen minäkin aina kiipeän. Meillä siis on jo ennestään tällainen jakkara. Mutta on se vaan tukeva silti! ;-)

  VastaaPoista
 12. Mummielestä näin Askossa tommosia samanlaisia jakkaroita - tosin hinta varmaan hieman suolasempi ku ikean. Mekin haluttiin markör-hylly, jonka kanssa sama juttu eli poistuva eikä ees ollut ikinä tullut Tampereelle myyntiin. Jouduttiin sit tyytyyn eri hyllyyn. Höh. Ehdotti vaan se myyjä et ajakaa pk-seudulle ostamaan. Juuei.

  VastaaPoista
 13. Kyllä sulle nyt joku aloitteleva myyjä on puhunut palturia, katsopa tänne ja tarkista Tampereen varastotilanne:
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30178879

  VastaaPoista
 14. Kävimme taas Ikeassa, ja siellä tosiaan oli nyt niitä jakkaroita. Ne tosin eivät ole täsmälleen samanlaisia kuin aiemmin, vaan muotoa on hiukkasen muutettu. Eivät tainneet tytöt palturia puhuakaan. :-)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.