perjantai 29. tammikuuta 2016

Haluaisitko oman aseman?


Minä ihan kuvittelin, että kaikki asemat on jo myyty, jotka myyntiin olivat tulossa, mutta eivätpä vaan olleetkaan. Senaattikiinteistöt on nyt laittanut huutokaupalle viisi asemaa täältä meiltäpäin Suomea.

Silloin, kun me kyttäsimme meille sopivaa asema, olivat vaihtoehtoina tämä Immola sekä viereiset Puntala ja Rauha. Vain Immola tuli myyntiin ja tännehän me sitten päädyimme. En tiedä, miksi muita asemia on pitänyt pihdata näin pitkään. Rauhan asemahan oli tyhjillään jo silloin ja sinne me olisimme halunneet muuttaa, mutta se ei myyntiin tullut. Puntala on yhä tyhjänpanttina, sillä ikävän lian ja hajun peräänsä jättäneet vuokralaiset ovat poistuneet jo jokunen vuosi sitten. Mitä pidempään sekin asema tyhjillään seisoo, sen huonompaan kuntoon se käy.

Nyt Rauha on myynnissä. Se on kivalla paikalla nimensä mukaisesti omassa rauhassaan ilman naapureita. Hyvään uimarantaan on lyhyt kävelymatka. Ihan niinkuin meilläkin nyt, mutta ilman paperitehdasta! Heinävedellä olisi tarjolla toinen samanlainen. Ja kummankin lähtöhinta on ihan älyttömän alhainen.

Lisäksi Taavetin ja Luumäen tosi kauniit asemat ovat tarjolla vielä alhaisemmalla lähtöhinnalla. Punkaharjun asemasta saisi maksaa vähän enemmän, mutta siinä onkin oma ranta ja rantamökki! Jos meillä ei nyt olisi Immolaa, niin taistelisin Punkaharjusta kynsin ja hampain. Mikä unelma! Niin kaunis asemarakennus ja ihan ikioma ranta. Ja Saimaata ympärillä kaikkialla.

Ottakaas ihmiset unelmista kiinni ja ryhtykää näille asemille rakastaviksi omistajiksi.

17 kommenttia:

 1. Puntalan asema on ainakin aivan hirvittävässä kunnossa! Ihmettelen, jos se tulee myyntiin ja js joku sen ostaa! Ja sitten vasta ihmettelenkin, jos ei siinä jo kauas homeelle löyhkäävässä asemassa sairastu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on tupakoitu ja ilmeisesti eletty muutenkin hyvin epäsiististi, mutta homeisuutta en havainnut silloin, kun siellä ollaan sisällä käyty. Nykyisin taitaa olla kaikki lävet levytetty umpeen ja huonoahan se talolle tekee, ettei siitä huolta pidetä.

   Poista
 2. Mie oon kyllä onnellinen, että ostitte Immolan ja olet lähellä <3

  VastaaPoista
 3. Luumäen asemasta innostuvien kannattaa tutkailla tulevan 6-tien linjausta. Asema tulee jäämään radan ja tien väliin.

  VastaaPoista
 4. Minäkään en tajua miksi Senaatti ripottelee nuo asemat myyntiin. Silloin kun ostettiin tämä Uimaharjun asema vuosi sitten, Heinävesi oli myös myynnissä. Siellä oli ilmeisesti aiempi tarjous hyväksyttykin, mutta ilmeisesti perhesyistä ostajat joutuivat perumaan kaupat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä muistelinkin, että Heinävesi olisi ollut aiemmin myynnissä! Myyntikuvissa seisoi oranssi Opel talon vieressä ja me naurettiin, että siellähän se meidän auto jo onkin. :D

   Poista
 5. Voi kun elämäntilanne antais myöden, kyllä haluaisin oman aseman!

  VastaaPoista
 6. Tuo Punkaharjun asema on kyllä todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt siitä oli tehty eka tarjous! Mitenköhän korkealle hinta nousee? Miten muuten te olette saaneet talonne pysymään lämpimänä tämän talven kovien pakkasten aikaan?

   Poista
  2. Nyt olen jäänyt pohtimaan, millaista olisi muuttaa Suomeen ja ostaa oma rautatieasema!! Tottuisiko junaradan läheisyyteen? Millaista olisi asua Itä-Suomessa? Osaisinko enää elää siinä pimeydessä ja kylmyydessä? Miten hirveästi työtä sellainen asema teettäisikään? Lämmittäminen? Sitten minua ihmetyttää sellainen asia, että miksi ihmeessä ne asemat myydään niin halvalla? Eikö kukaan halua niitä? Nehän ovat todella upeita rakennuksia! Miten monta satatuhatta euroa niiden kunnostamiseen oikein menee?

   Poista
  3. On jännää nähdä, kuinka korkealle se hinta pompsahtaa. Pelkkä rantatontti kun on tuon lähtöhinnan arvoinen, niin voi olla että nousee ihan mukavasti. Eniten toivon, että paikka saa oikeat asukkaat, eikä jää kesämökiksi.

   Hyvin pysyi lämpö pakkasilla, panin vaan pari pesällistä enemmän puita uuniin. Tai ehkä se on asennekysymys. Lattialla oli 10 astetta lämmintä, katonrajassa 32, ja siinä välillä miellyttävät 22. :D

   Normitalvena, kun on lunta, lattiatkin pysyvät lämpimämpinä.

   Junaradan läheisyyttä ei edes huomaa. Ja Punkaharjun aseman ohi ei junia enää edes kulje. ;)

   Pimeydessä ja kylmyydessä ei voi asua.

   Työn määrä riippuu aseman kunnosta. Jos se on pilattu tai päästetty lahoamaan, siinä on paljon töitä, mutta jos siinä on koko ajan asuttu nätisti, niin se voi olla ihan muuttovalmis.

   Lämmittäminen ei ole mikään ongelma, mutta asiaa helpottaa huomattavasti, jos pystyy tekemään töitä kotona ja hoitelemaan lämmittämistä siinä samalla. Ja ainahan voi laittaa jonkun muun lämmityssyteemin uunien lisäksi. Monilla asemilla jo onkin.

   En tajua, miksi ne myydään niin halvalla, mutta olen siitä kiitollinen. Ostajia kuitenkin on riittänyt kaikille asemille.

   Meillä on mennyt tähän mennessä noin 50 000 euroa lainarahaa ja se on sisältänyt talon ostohinnan, kokonaan uuden katon ja pientä sisäremonttia. Ai niin, ja yhden auton. :D

   Poista
  4. Mistä löysit sen tiedon, ettei junia enää kulje Punkaharjun aseman ohi? Minä sain käsityksen, että kulkee. Katsoin myös kartalta, että aivan vieressä on valtava vedenpuhdistuslaitos, lähteeköhän sieltä pahoja hajuja, meteliä tai muuta haittaa? Onkohan asema homeessa? Voi jos asuisin Suomessa, menisin katsomaan! Niin ihanalta se näyttää. Käyn huvikseni kyttäämässä, milloin hinta alkaa nousta, mutta siitä on yhä tehty vain yksi tarjous.

   Poista
  5. Jaa, taitaa siellä tavaraliikennettä vielä olla.

   En tiedä vedenpuhdistuslaitoksen haitoista, sellaisen vieressä en ole asunut koskaan.

   Kaikissa vainhoissa taloissa voi olla hometta jossain, jos niihin on vesiä ja viemäreitä laitettu, mutta nämä hirsiset ovat helppoja korjata jos niin on päässyt käymään.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.