perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kaikkea ne venäläiset keksiikin!


Minä en koskaan koristele kotia muina juhlakausia kuin jouluna. Ei meillä ole vappuna serpentiiniä, juhannuksena koivuja, itsenäisyyspäivänä kynttilöitä eikä pääsiäisenä pupuja. Mutta nyt on munia! Sulo löysi Venäjän-reissullaan ihan mahtavia munankoristelumaatuskoita. Oletteko törmänneet ennen tällaiseen keksintöön?


Painetut arkit ovat jotakin muovinkaltaista materiaalia ja ne pujotetaan munan päälle. Me puhalsimme munat tyhjiksi kuoriksi, koska haluamme säästää hienot mummot. Olisi sääli rikkoa nämä ja syödä munat.

Ohjeen mukaan etiketti laitetaan aiemmin keitetyn muna päälle. Mummoa ei siis pueta raa' alle munalle!Sitten muna mummoineen dipataan nopsasti kiehuvaan veteen (pari sekuntia riittää)  ja arkki tiivistyy munan pintaan kuin kutistesukka!Mummojen päälaelle liimataan vielä hopeinen kukkatarra kruunuksi. Ihan mahtavia minusta. Ja Kertun kissanruoho hoitaa rairuohon virkaa. Hyvää pääsiäistä teille!

44 kommenttia:

 1. Ihania! Mulla on ollut jotain vastaavia, mutta ei todellakaan yhtä hienoja. Ja jos noilla koristelee munan, jonka aikoo syödä, sitä on tosi vaikea kuoria. Joten hyvä idea puhaltaa muna tyhjäksi. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjekuvissa oli paljon isompia munia kuin meillä. Ehkä Venäjällä kanat pöräyttelevät niin isoja munia, että mummojen päälaelle jää paremmin tilaa avata kuori ja lusikoida sisukset ulos.

   Poista
 2. Enpä ole ennen vastaavia nähnyt, todella ihania. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 3. Keski-Suomesta löytyi viime pääsiäisen jälkeen kirpparilta mutta ei noin söpöjä. Ihania mummoja, nyt nettikauppa pystyyn venäjän ihmeille :D hyvää pääsiäistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No justiinsa Sulon kanssa puhuttiin, että kun tämä käsityöyrittäminen tuntuu olevan tällä hetkellä niin tahmeaa, niin pitäisikö alkaa munamaatuskamaahantuojaksi.

   Poista
 4. Vuosia sitten joku koululuokka myi jotain vastaavia munan koristeita. Munani olivat isompia, joten ne jäivät käyttämättä.

  VastaaPoista
 5. Onpa hyvä idea! Tuollaisiin en ole koskaan törmännyt...söpöjä mummoja :) Hyvää Pääsiäistä teillekin!

  VastaaPoista
 6. Onhan kivoja! Ens vuonna tuot kasan ja myyt meille kadeille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan hakea se kasa NYT. Ei siitä Venäjästä koskaan tiedä, mitä sieltä milloinkin löytyy ja jos löytyy, niin löytyykö toista kertaa. Harmi, kun oma viisumini tulee vasta kuun lopulla, niin en pääse itse valitsemaan.

   Poista
 7. Mie tarviin tommosia!!!! Miks miul ei oo tommosia???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, miksei. En askarrellut vielä kaikkia, joten saattaa olla, että seuraavalla kauppareissulla sun postilaatikkoon tipahtaa pari.

   Poista
 8. Wohow! Aivan mielettömiä! Nyt sulle maahantuontibisnes mummoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Eikö olisikin ihan oikesti hyvä idea? Pienimuotoisesti edes. :D

   Poista
 9. Hups...enpä ole ennen tuollaisiin törmännyt...miks noita ei ole suomess myynnissä..?ihania maatuskamummoja tuli☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjällä on kaikkea kivaa, mitä täällä ei ole olemassakaan. Ja erityisen hienoa siellä on tuo tuotepakkaaminen. Karkkienkin pahvipaketit ovat tosi laadukasta painojälkeä ja kultapainatustakin löytyy monesti. Nämä maatuskat ovat ihan huipputarkkaa jälkeä.

   Poista
 10. Ovelia! Aikas kivoja mummoja :) Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 11. Oi hienoja! En ole ennen tuollaisia nähnyt,
  Oikein ihanaa pääsiäistä uusien munamaatuskojen seurassa:)

  VastaaPoista
 12. Venäjänmaa antoi lapsilleen, pieniä mummoja ja niiden sisällä uusia mummoja. ...
  Vai miten se laulu meni..
  Mutta nuohan käyvät koristeeksi vaikka ilman Pääsiäistäkin, niin ovat somat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se soi mulla aina kyllä aina päässä. :D

   Minustakin sopivat hyvin ikikoristeiksi.

   Poista
 13. Aivan huippuja!
  Nuohan voi olla esillä ihan ympäri vuoden!
  Jos laajennat maatuskamunasivubisnekseen, niin olisin melkeinpä pakotettu tilaamaan sekä itselleni, että lahjaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä. Ajattelin, että Sulo voisi tuoda ihan muutaman niin panen kauppaan tyrkylle. Jos eivät mene kaupaksi, niin lähetellään sitten ystäville ilahdutuksia.

   Poista
 14. Ihanat termoetiketit :) minulla on Moskovan pääsiäisvieraan tuomisina tuossa pöydällä viisi pakettia erilaisia. Noita saa siis mistä vaan ruokakaupasta tai vastaavasta mistä vaan Venäjältä pääsiäisen alla. Meidän ameriikantädin mukaan tosin hänen lapsuudessaan noin 40 vuotta sitten noilla koristeltiin munia Washington Staten pikkukaupungissa joten ei ole ehkä ihan alunperin itänaapurin keksintö tämäkään. Mutta kivoja nuo ovat, minä aina pääsiäisen alla trokautan noita Venäjältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Termoetiketti! Kiitos sanasta! Miksi ihmeessä nämä eivät ole jo aikoja sitten levinneet Suomeen?

   Poista
 15. Siis ihan mieltsit! Mäkin haluan!

  VastaaPoista
 16. Vautsi! Tuolla ideallahan voi tehdä jos jonkinlaisia hahmoja, sisustamaan tupaa ympäri vuoden! Kätevä keksintö todellakin. Blogissani on muuten sinulle, Susanna, pieni haaste...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuulemma tosi paljon erilaisia kuvioita. Sulo toi Jeesuksia ristillä myös, ne lähtivät ystävälle pääsiäistervehdyksenä.

   Ai "pieni" haaste? :D Kiitos.

   Poista
 17. Tämmöiset mahtus munkin huusholliin, mahtikset!

  VastaaPoista
 18. Minä muistan että meillä oli lapsena tällaisia munankoristeita, mutta niissä oli jotain pupuja tms. pääsiäisjuttuja. Varmaan vajaa paketti saattas löytyä kotipaikan ullakolta, pitäpäs käydä tutkimassa. Mutta nuo venäläiset ovat kyllä tosi kauniita.

  VastaaPoista
 19. Ei hitsi, en oo ikinä missään nähnyt tuollaisia munakoristeita! On kyllä niin hienoja, oispa hauska kokeilla :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.