tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pientä edistystä


Tuossa männäpostauksessa pohdin Susannan Työhuone -nimen ongelmallista leviämistä työn ja harrastamisen laajalle saralle sekä myös tunkkaista värimaailmaa yritysilmeessäni. Olen nyt aloittanut operaatio Kirkastuksen ja Selvennyksen uudistamalla omat nettisivuni.

Vanhojen sivujen ajan tasalla pitäminen on jäänyt kaiken muun jalkoihin ja siellä oli etusivullakin tiskirättejä, joita en ole valmistanut enää aikoihin. Aiemmin siis näytti tältä:Ja nyt näyttää (klik) tältä.


Hylkäsin ruskean värin ja pitäydyin oranssin eri sävyissä. Tein sivustosta tavallaan sisäänheittopaikan kaikelle sille, mistä minut ja touhuiluni verkosta löytyvät. Sivusto ei ole tavallinen nettisivu navigointeineen, vaan enemmän ehkä muistuttaa kirjan sisällysluetteloa. Minun on helppoa ja nopeaa päivittää tätä uutta versiota, jos tapahtuu muutoksia. Graafiset työnäytteet jätin toistaiseksi kokonaan pois sivustolta ja laitoin sinne vain linkit Facebook-sivuni kuvakansioihin, jonne voin nopeasti läiskiä uusia töitä sitä mukaa, kun niitä valmistuu.

Virittelin hienoisesti myös blogin ulkoasua.

Verkkokaupan kanssa olenkin sitten kyllä ihan sormi suussa. En tiedä, miten olen onnistunut joskus tulemaan toimeen sen koodin kanssa ja sanut aikaan kaiken sen, mitä siellä tällä hetkellä näkyy. En ole myöskään päättänyt, heivaanko Suoma-sammakon kokonaan pois vai yritänkö piirtää siitä miellyttävämmän näköisen. Ajattelin kuitenkin ottaa kaupan nimeen mukaan Riepukioski-sanan.


Tekisin tosi mielelläni nettisivuja muillekin, mutta olen auttamatta jälkeenjäänyt kaikessa teknisessä kehityksessä. Eihän siitä ole pitkäkään aika, kun juuri kävin opiskelemassa alaa ja suoritin näyttötutkinnonkin, mutta kun koulussa opetettiin vanhentunutta tekniikkaa, niin uudesta tutkinnostani huolimatta olen ihan kivikaudella. Onneksi on niitäkin, joille riittää hyvin perustoimiset sivut, ja jotka eivät kaipaa jatkuvaa päivitystä ja viimeimpien trendien mukaisia toimintoja. Kuten vaikkapa Fysio-Hatakka ja Miun Juttu, joiden sivut olen tässä vastikään puuhaillut valmiiksi.Tämä kuva riittänee syyksi sille, miksi en ole oikein mielelläni lukenut teidän blogejanne viime aikoina. En vaan nyt oikein halua katsella niitä haravointejanne ja siemenpussejanne, kun omassa pihassa lumi vaan lisääntyy.


34 kommenttia:

 1. Tykkään tosi paljon tuosta "sisäänheittosivusta" ja sen jaottelusta, samoin ilme on nyt tosiaan jotenkin raikkaampi. Iso peukku! (Ja lunta puskee myös eteläisessä Suomessa siihen malliin, että haravan voi työntä syvälle sinne, minne aurinko ei paista eli puutarhavajaan :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! Kiitos! Ja kiitos tuosta haravatiedosta myös. :D

   Poista
 2. Oikean suuntaista toimintaa.
  Kävin vilkaisemassa nuo linkkaamasi valmiiksi puuhaillut nettisivut. Kyllä niissä ihan selvästi on tunnistettaissa sinun kädenjälkesi. Sehän on just se juttu, tekee asiakkaan tarpeisiin, mutta omalla tyylillään. Siksihän he ovat sinut sivujensa tekijäksi valinneet.

  Lumikinokset ei meillä enää tuki portaita, mutta se heleä kevät vetäytyi täältäkin jonnekin räntäsateitten taakse. Eipä ole kiire haravoimaan. Kevätmessuiltakin ostin vain kaksi siemenpussia: spagettikurpitsaa ja köynnöspinaattia.
  Eipä sitten tartte myöhemmin itkeä, ettei kaiken pursuavan vihreän sekaan mahdu, eikä muuta kerkeä tekemään. (Kauankohan mä tälleen huijaan itseäni?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ne asiakkaat, jotka minulta nettisivuja pyytävät, ovat yleensä tykästyneet juuri siihen, että minun tekosissani ei ole sitä kaikkea mahtavuutta, mitä nykysivuilta vaaditaan ja siksi ovat ottaneet minuun yhteyttä. Kiva, että sellaisia ihmisiä yhä on!

   Kyllä sinä niitä siemenpusseja kerkiät vielä hankkia vaikka säkillisen. :D

   Poista
 3. Raikkaammalta näyttää :) Tuon graafisen suunnittelun puolella mainitsisin/mainostaisin kyllä, että sinulla on alan koulutustakin. Ei kannata olla liian vaatimaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei tullut edes mieleeni, että koulutukset kiinnostaisivat ketään.

   Poista
 4. Hei raikas uusi ilme tosiaan. Kesti kylläkin kauan, ennekuin löysin tuon "sisäänheittosivun". Olen aina mennyt suoraan sivulle, josta voi ostaa niitä riepuja. Mutta siellä ei ole mitään palautelinkkiä, jolla pääsisi tuohon sisäänheittosivulle. Eli jos joku tulee sivuillesi suoraan olohuoneeseen, ei pääse sieltä eteiseen eikä sitten sitä kautta muille sivuille.
  Nyt vasta tajusin mitä kaikkea muutakin hienoa teet kuin riepuja! Ja olen samaa mieltä kuin Maria tuossa edellä, kaikki vaatimattomuus pois. Tälläkin sivulla aivan turhaan kirjoitat että kotisivukoulutuksesi on kivikaudelta. Höpö höpö! Ideat ja käden jälki on sinulla ihan loistavaa ja muusta kertomisen voit jättää kokonaan mainitsematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :o Tuossahan on linkki blogin tekstissä sinne sisäänheittosivulle! Mistä ihmeen sivusta sinä sitten oikein menit sinne? Riepujahan voi ostaa vain verkkokaupasta, joka ei ole osa tuota sivustoa koskaan ollutkaan.

   En pidä vaatimattomuutena sitä, etten mainitse koulutuksiani. Koulutuksella ei oikeasti ole mitään tekemistä kykyjen kanssa. Minulla ei ole minkäänlaista käsityöalan koulutusta ja silti olen kätevä käsistäni. Samoin työnäytteet ovat graafisella puolella se ainoa asia, jolla on merkitystä, kun mahdollinen asiakas etsii tekijää projektilleen.

   Tiedän, että on aloja, joissa cv täydellisine koulutus- ja työpaikkatietoineen on olennainen asia, mutta minun hommassani se olisi aivan tarpeetonta sivuston täytettä. :)

   Poista
 5. Tykkään uudistuksesta, joskin tykkäsin kovasti myös entisestä. Näin alkuunsa tosin tuntuu aika valkoiselta tämä uusi look, minusta se värikäs aiempi blogipohja oli tosi kiva.

  Minäkin kävin katsomassa noi tekemäsi sivustot (Olispa rahaa, niin varaisin heti ajan Fysio-Hatakkaan...), ja samaa mieltä olen kuin aiemmin kommentoinut Merja, että niistä tunnistaa hienosti tekijän! Minusta sinun juttu on esimerkiksi noi pyöristetyt kulmat, joista tykkään tosi kovasti! Muutenkin tykkään tyylistäsi tehdä yksinkertaiset ja selkeät, mutta kuitenkin tosi persoonalliset ja ihanat kotisivut. Jos minä olisin yrittäjä, teettäisin kyllä sivuni nimenomaan sinulla. Itse asiassa kun tein koulutehtävänä liiketoimintasuunnitelmaa, mietin senkin kanssa, että sinä olisit mieluisin graafinen suunnittelija, jos leikkiyritykseni panostaisi ilmeeseen ja mainostaisi muutenkin kuin lappusilla kaupan seinillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ne oranssit reunat tuntuivat jotenkin ahdistelevan tuolta sivuilta, niin otin pois. :)

   Jos joskus sinulla on rahaa, niin suosittelen kyllä Fysio-Hatakkaa, enkä vain siksi, että tein heille sivut, vaan siksi, että Petri sai minun kymmeniä vuosia kestäneen selkäkipuni katoamaan kokonaan. Kukaan muu ei ole koskaan osannut siihen vaivaan mitään apua antaa.

   Tekisin mielelläni ilmeen leikkiyrityksellesi! :D

   Poista
 6. Rakastan tuota niin kaiken kertovaa "riepu" sanaa! Mikset käyttäisi rohkeasti enemmän värejä töissäsi? Kun katsoo kuvia teidän kodista ja työhuoneesta niin värejä on vaikka kuinka! Muuten sivustosi ovat kaiken kaikkiaan mainiot ja kiitos rievuista, ne ovat saapuneet ja pääsevät minun luo toukokuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun... mutku mutku... silloin, kun teen asiakkaille, saan aina toiveita värimaailmasta. Kukaan ei ikinä halua multikoloria sivustoa. Ja kun teen itselleni, huomaan tykkäväni samanlaisesta meiningistä. Ihan niinkuin sisustuksessakin. Meillä on kaikissa huoneissa joku yksi hallitseva väri ja sitten toinen väri tukemassa sitä. On punainen salonki valkoisella pilkahduksella, violetti toimisto keltaisilla piristeillä, oranssi keittiö violeteilla kalusteilla, turkoosi olohuone pinkkillä maustettuna ja tummansini-lime makuuhuone. Ainoastaan työhuoneessani on enemmän väriä ja sekin johtuu vain siitä, että se on niin keskeneräinen aina. Siitä olisi tarkoitus tulla puna-vihreä.

   Poista
 7. Uudistus on hyvä. Minä tykkään tuosta sammakosta, se saa jostain syystä aian hyvän mielen aikaan. Tykkään kyllä sammakoista muutenkin :)
  Onko sulla ollut koskaan valikoimissa riepua ilman kuvaa? Voisin ostaa sellaisen pahimpien paikkojen pesuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siellä, jes! Sellaisen tilaan. Yhtä muutosta toivoisin blogiin. Nyt näkyy vain yksi postaus kerralla, olisko mahdollista laittaa näkyviin useampi?

   Poista
  2. Sammakko uudistui tänä aamuna. En halunnut kuitenkaan luopua siitä, kun sillä on merkitystä minulle. teen aiheesta oman postauksen myöhemmin.

   Laitoin nyt vain yhden postauksen näkymään etusivulla, koska määritin mobiiliversioon samanlaisen ulkoasun kuin tietokoneella katsottuna, ja jos olisi tosi monta postausta etusivulla, sen latautuminen olisi aika hidasta. Riittäisikö kaksi?

   Poista
  3. Riittää kaksikin :D Ja mä luen sun blogia niin tiuhaan, ettei taida jäädä kuin harvoin postaus väliin.

   Poista
  4. Ja minä postaan niin harvoin nykyään, että ihme on jos joku postaus kerkiää jäädä huomaamatta. :D

   Poista
 8. Kurkkasin vielä Graafiset työnäytteet osiota: Www-sivut, siinä viides sana ei aukea mulle, oisko kirjoitusvirhe, vai enkö vain ymmärrä? En osannu laittaa tätä huomaamattomaan paikkaan, sorry.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitoskiitos! Vaikka kuinka oikolukee omaa tekstiään, niin aina sinne jää kirjoitusvirheitä.

   Poista
 9. Hienolta näyttää uusi ilme! Ja vertaistukea lumimaailmaan :)

  VastaaPoista
 10. Vautsivau, hienot sivut! Tai oli ne edellisetkin mutta tykkään erityisesti tuosta "Susannan Työhuone on kaikkea tätä" -jaottelusta, ja Riepukioski-nimen ottaminen mukaan verkkokaupankin toimintaan on hyvä idea :) Kiva muutos on myös, että sinusta on kasvokuva sivustolla etkä seiso enää selin lukijoihin :D

  Www-osiosta mietin, että olisiko sinulla tuttuja mainostoimistoja tmv., joita voisit luvata suositella niille, jotka etsivät tekijää monimutkaisemmille nettisivuille? Tarkoitan, että mitä, jos lupaisit tekstissäsi ohjata sellaisten sivujen etsijät kollegoillesi, tai vinkata heistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tuttuja ja kun en ole millään toimistolla mitään itse teettänyt, niin en voi suositella ketään. Oma hommani helpottuisi huomattavasti, jos tietäisin edes jonkun koodarin, jonka kanssa tehdä yhteistyötä.

   Poista
 11. Hyvältä näyttää uusi ilme! Mitämitämitä ihmettä, miten teillä voi olla noin paljon lunta, kun meillä täällä muutama kilsa teiltä pohjoiseen ei ole pihassa enää kuin rippeet jäljellä? Selittynee sillä, että asustelemme suurehkon mansikkamaan kupeessa ja aurinko porottaessaan pääsee porottamaan tähän koko päivän. (voin vain kuvitella miten kuuma tässä on asua kesällä)
  Pääsin tuossa jo kuopsuttelemaan maata silloin kun oli ne ihanat aurinkoiset kelit, mutta näin harmaalla lötskökelillä ei huvita. Terkuin ent. Tiiranpesän Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän piha on kerännyt ihan koko Imatran lumet. Minä kun aika harvakseltaan liikun kotoa pois, niin olin aivan puulla päähän lyötynä, kun yhtenä päivänä kävin Imatrankoskella ja tajusin, että maailma on lähes lumeton.

   Ja outoa tässä on se, että meidänkin pihaan pääsee nykyisin aurinko paistamaan ihan estotta. Jopa tuossa radan puolella, joka on ihan sahara ilmastoltaan, on lunta pohkeeseen saakka. En tajua!

   Poista
 12. Teidän piha on kyllä unohtanut täysin meidän pihan lumet - täällä on ihan yhtä lumista. Kävin viikko sitten Joensuussa ja meillä on yhä enemmän lunta kuin siellä silloin :( Kiva sammakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh. Ehkä se kevät vielä meidänkin pihoihin joskus löytää.

   Poista
  2. Tuli muuten mieleen, että oletkohan koskaan kokeillut ommella tiskirättibambusta kestopikkuhousunsuojia. Tarkoitus ei ole siis mitenkään udella mitään intiimiasioita :D vaan tulin ajatelleeksi, että syntyykö sinulla sellaisia hukkapaloja joista saisi ommeltua ihan minikokoisia ( reilu 10 cm pituisia) suojia - olen joskus nähnyt sellaisia myynnissä, mutta en löydä niitä enää mistään. Kaikki ovat vähintään 20 cm mittaisia. Saatan tietysti olla ainoa ihminen, joka niitä kaipaa, eli en nyt tiedä onko tässä olemassa minkäänlaista markkinarakoa. Joka tapauksessa bambukankaasta saisi varmasti mukavia ja imukykyisiä suojia, vaikka sitten niitä normaalin kokoisiakin.

   Poista
  3. En ole kokeillut ommella, mutta muut kyllä ovat. Mulla on käytössä edesmenneen Vihreän Variksen bambusiteet, mutta pikkuhousunsuojia en koe tarvitsevani. Mutta jos sinä tarvitset, niin kokeile Myllymuksujen versiota:
   http://www.myllymuksut.com/kangassiteet-c-16_56.html
   Tarvitset napakat alkkarit, tai ainakin mulla ne liikkuivat aina tuonne pakaroiden väliin korkeuksiin. :D

   Poista
  4. Voi KIITOS tästä linkistä!! Mä käytän just noita pikkuhousunsuojia ja monesti oon ajatellu että mistähän löytäisin pari lisää... Ne on kyllä ihan parhaat, en voi ollenkaan käyttää paperisia versioita.

   Poista
  5. Nyt kun tarkemmin mittailin, niin kaipaisin sellaisia vielä pienempiä, joissa siivekkeet ovat jopa pidemmät kuin se itse imuosa. Tosin minulle ne siivekkeetkin ovat aina liian pitkiä. Tai ihan oikeasti haluaisin alushousut joihin on ommeltu se suoja kiinni, niin ei olisi mitään neppareita eikä vakoon karkailua :D Terveisin yliherkkä, jota hiertää kaikki mahdollinen...

   Poista
 13. Kivalta näyttää nämä sivut :) MInusta sammakko on tosi symppis tyyppi. Meidän piha täällä pohjoisessa Keski-Suomessa näyttää ihan yhtä lumiselta kuin teidän pihanne. Aurinkoa kovasti odotellaan. Mukavaa pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
 14. Ihania uudistuksia sivuille, tykkään kaikista! <3 Suotta tuskailit, sait kivasti ilmettä piristettyä :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.