maanantai 16. maaliskuuta 2015

Jos ei vaan...


... ole mitään asiaa, niin on vaikea kirjoittaa mitään. Olemme taas kerran juttadieetillä. Tämä on jo kolmas kerta. Sama kaava toistuu uudelleen ja uudelleen. Vuoden alussa jutataan, kesä ollaan hoikkia ja onnellisia, syksyllä aletaan huomaamatta taas herkutella kohtuuttomasti, talvi menee aivan tärviölle ja vuoden vaihteessa ollaan taas pullukoita ja itseinhoisia. Kiva kierre. Sanovat, että jojoilu on tosi epäterveellistä, mutta mites sitä muuten ihminen mitään oppii, kuin yrittämällä uudelleen niin kauan, kunnes oppi menee perille. Ja tänä vuonna me emme olleet aivan yhtä pulskia kuin kahtena edellisenä vuonna, joten olemme siis jotain sentään onnistuneet sisäistämään!


Kevään tulo on helpottanut paitsi makean himoani, myös suhtautumistani työhön. Olen taas alkanut hiukan löytää intoa rättihommiin, vaikka myynti jatkuukin yhä kovin hiljaisena. Olen päättänyt lähteä muutamiin Käsityökortteleihin kevään aikana. Tulossa on reissuja ainakin Helsinkiin, Tampereelle ja Ouluun.Osallistun vain sellaisiin kortteleihin, joiden kustannukset pystyn minimoimaan. Helsinkiin lähdemme Sojan kanssa yhdellä autolla. Teemme kaamean pitkän päivän lähtemällä liikkelle jo ennen heräämistä ja palaamalla yömyöhällä kotiin. Hotellinukkumisia ei tule lainkaan ja harminamme on vain yhden auton bensat ja pysäköintiongelma. Kun ruokakin tehdään valmiiksi eväsrasioihin mukaan, niin kulut ovat minimissään. Tamperelle joudun lähtemään itsekseni, joten bensakulut ovat suuret, mutta selviän uskoakseni vain yhdellä yöpymisellä ja sen teen siskoni nurkissa. Ja taas eväät valmiiksi etukäteen. Oulu on vielä suuri kysymysmerkki. Toivon, että Sulo voisi järjestää itselleen vapaata siihen, jotta voisimme pitää sen lomailuna ja kulkea pohjoiseen kiireettä ja ajan kanssa.

10 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Peukku Oululle!

Heli kirjoitti...

"lähtemällä liikkelle jo ennen heräämistä" Ai kun hauskasti sanottu! =D

Kuuluuko tuollaset herkku-croissantit Jutan dieettiin? Uuuh, näyttää niin hyvältä!!

Juteltiin tässä kerran naisporukassa mm. Jutan dieetistä. Mä sanoin, että olen kerran ollut sillä GFG-dieetillä. Aamupalan verran... sit meni jo hermo. En tiiä millä metodilla saisin itseni laihtumaan viitisen kiloa... kun en vaan uskalla ees kokeilla päivää ilman suklaata. Aina välillä mietin, että jos vaikka kokeilis viikon olla ilman... sit meen kauppaan, enkä ihan oikeesti uskalla jättää sitä levyä ostamatta. Pelkään, että maailma kaatuu jos sitä palaa ei sit saakaan just sillon kun on ihan pakko... Onneks syön vain tummaa suklaata, pahe on ihan pikkiriikkisen vähemmän paha kun sitä natustan tavallisen maitosuklaan sijaan... ainakin siis mielessäni. *huoh*

Tsemppiä teille Juttailuun! Upeestihan te ootte siinä aina ennenkin onnistuneet. Mä kyllä todella ihailen ihmisiä keillä itsekuri riittää siihen, tai mihin tahansa dieettiin!!

Susanna kirjoitti...

Onhan se vaihtelua ainakin. :)

Susanna kirjoitti...

Herkkucroissantit eivät todellakaan kuulu Jutan resepteihin. Meillä oli eilen hiilaritankkauspäivä, mutta sen saa tehdä myös vähemmän tehokkaalla vapaasyöntikaavalla. Jutan listassa on hirveät määrät mansikkahilloa, riisikakkuja ja vaaleaa leipää, jotka kaikki ovat minulle ihan vastenmielisiä. Mielummin tankkaan niitä hiilareita sellaisilla ruoka-aineilla, joista tykkään. :)

Voin sanoa, että jos selviät siitä ekasta suklaattomasta viikosta jotenkin (se on yhtä helvettiä), niin sen jälkeen kuljet karkkihyllyjen ohi ihan helposti. Nyt kahden viikon karkittomuuden jälkeen minun ei tehnyt mieli edes tankkauspäivänä valita karkkeja tai suklaata. Mutta heti, jos sen suklaapalan sitten kerran syö, se on taas menoa. Mulla se alkaa aina niin, että "no ei yksi DaCapo ole koskaan ketään tappanut". Ja seuraavana päivänä toinen ja sitä seuraavana kaksi. Ja sitten ollaankin pian taas koko suklaalevyllisessä.

pete kirjoitti...

Peukku oululle myös tulen sit ostamaan muutaman rätin ilostuttamaan keittiötä ja siivousta

Liisa kirjoitti...

Oi, kiva ku tuut Ouluun! :)

Maria kirjoitti...

Onko Oulun tapahtuma käsityömessuilla vai jokin erillinen tapahtuma?

Susanna kirjoitti...

Mahtavaa! Yksi myyntitapahtuma siis varmistettu jo. :D

Susanna kirjoitti...

Onpas teitä oululaisia nyt pilvin pimein. :D

Susanna kirjoitti...

Suomen Käsityöyrittäjien oma Käsityökortteli-tapahtuma Kauppatorilla. Siitä tulee sitten mainontaa kun ollaan lähempämä ajankohtaa. :)