torstai 17. huhtikuuta 2014

Immola´s Next Top Model, season 1


Henkinen hyvinvointini on tänään sitä luokkaa hyvä, että sain kiilaferren kuvattua. Ei se itse mannekiinina oleminen nimittäin kamalan helppoa ole.


Kaikissa hienoissa muotikuvissa mainitaan aina, minkä valmistajan asusteet ovat mukana.

Kiilaferre: Soja Murto
Lasiriipus: Inx Design
Sukkahousut: Kiss Kiss
Kengät: Tossumonttu
Sormus: Marisanna Multamaa
Pusero: omatekemä
Kaukolaukaisija: Canon

(Tässä ei sitten ole mitään blogiyhteistyöliibalaabaa taustalla. Vain Sojan kanssa on bisnesyhteistyötä.)

Sitten toinen juttu. Testailen bambukangasta käsipyyhkeeksi.


Pyyhkeen koko olisi noin 60 cm x 40 cm. Neulos on sitä samaa kuin tiskiräteissä, mutta yksinkertaisena. Reunoissa kanttaus. Minun taidoillani kanttauksesta ei tule siistiä, joten joudun etsimään ompelijan, joka suostuisi nämä kanttaamaan, jos päätän ottaa pyyhkeet tuotantoon. Mutta pesutestejä ja käyttötestejä sitä ennen. Hintaa tälle tulisi arviolta parikymppiä. Mitä tykkäätte?

47 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Voihan ferre, toi turkoosi vei mun sydämen, mutta arvaapa miltä tuo näyttää ihmisen päällä joka on yhtä leveä kuin pitkä. Niin, juuri siltä kuin olisi yhdeksännellä kuulla raskaana. Ja tietysti minä olen juuri se tasaleveä ja lyhyt. Mutta silti, aivan ihana vaate!

Susanna kirjoitti...

Ei välttämättä näytä ollenkaan huonolta. Ferrehän on hirmuisen armollinen vaate, kun se peittää kaikki makkarat ja kikkarat. :)

Ainoa huono puoli siinä, että kun helmassa on niin paljon leveyttä, niin tuuli saattaa levittää sen korkealle. Tuulisena päivänä suosittelenkin pitämään housuja jalassa. ;)

Susanna kirjoitti...

Sitäpaitsi, jos SINÄ olet oikeasti yhtä leveä kuin pitkä, niin kenenkäs kuvia siellä blogissasi sitten on näkynyt. Ei ainakaan omiasi. :D

Tiina kirjoitti...

Ai että sää näytät hyvältä!

Ja kiilaferre myös ja asusteet tietty. :)

Sammaleija kirjoitti...

Tuo kiilaferre on aivan MIELETÖN!! Siis totaalisen ihana <3 Ja miten hyvin tuo korukin sopii sen kanssa.
Pyyhkeille ehdoton kyllä!

Susanna kirjoitti...

Ai että mää näytän nelikymppiseltä. Meinasin laittaa lähikuvan tuosta korusta, mutta mun iho näyttää siitä kohtaa kuusikymppiseltä. Toisaalta, justiin nyt tuntuu siltä, että ei se haittaa. Saahan sitä näyttää vanhalta, jos on vanha. :)

Susanna kirjoitti...

\o/

Heli kirjoitti...

Olet kuule upea malli!!! Ja asu kaikkineen on niin hieno!!

Minä mietin aivan samaa ferrestä omalla kohdallani kuin Katja... että näyttäisinkö raskaana olevalta. En tiedä, pitäis kai kokeilla.

Pyyhkeistä mietin, että voisiko reunat ihan vain kääntää ja ommella, siis ilman kanttausta? Entä olisiko pyyhe rätin lailla kaksikerroksinen? Kiva idea kyllä!

Apris kirjoitti...

Tuo turkoosi ferre on kyllä mielettömän ihana, mutta mutta, samat epäilykset sen sopivuudesta itselleni kuin tuossa aiemmin parilla muullakin :) Pitäisi kyllä ehdottomasti kokeilla ennen ostoa.
Kehuit Tampereen Kädentaitojen jälkeen Tossumonttua, onneksi olivat Turun Kädentaidoillakin ja minulle kotiutui viime viikolla mustat balleriinat. Ihanat!
Hauskaa Pääsiäistä.

Susanna kirjoitti...

Jos se olisi kaksikerrokseinen, se olisi hirmuisen kallis. Tuo parikymppiäkin alkaa pienstä pyyhkeestä olla jo aikamoinen hinta. Ja kanttaus on minusta kaunis, napakka ulkonäköasia. Kääntämisenkin nimittäin joutuisin ostamaan alihankintana, sillä en saa siitäkään omin taidoin tarpeeksi siistiä.

Ja kiitos! <3

Susanna kirjoitti...

Minä kun ostin omat tossumonttutossuni marraskuussa, niin on kyllä ollut aika tylsää, kun ei niitä ole päässyt käyttämään. Nyt vihdoin on kelit sellaiset, että pääsen niitä kunnolla testaamaan. Uskoisin, että balleriinat ovat mullakin seuraava hankinta.

Soja kirjoitti...

Käsityökortteleissa Jyväskylässä ja Hesassa on oiva tilaisuus kokeilla kiilaferrejä päälle ja testata, näyttääkö raskaanaolevalta :) Näytetääks myö? Haittaakse?

Sari_Suu kirjoitti...

Hieno ferre, niin kesäinen. Ferre on hyvin armollinen elämän mukanaan tuomille kurveille:). Sukkikset on niiiin hienot myös ja Tossumontuntossut on tosi hyvät jalkaan. Siis mainio mainoskuva.

Susanna kirjoitti...

Meidän pitää saada joku meitä pyöreämpikin mannekiiniksi näihin kuviin. :)

Susanna kirjoitti...

Alusvaatteita lukuunottamatta kaikki on käsityöläisten tekemiä. Aika kivaa minusta. :)

Tuulis kirjoitti...

Oi, näyttää hyvältä! Tykkään myös tosta miten yhdistät oranssin ja turkoosin, itse en ihan heti uskaltaisi.

Nämä kuvat saa vähän himoitsemaan ferreä, mutta mietityttää kun ainoa kapea kohta minussa on vyötärö ja se ei tuossa mallissa ihan pääse oikeuksiinsa. Vyön lisääminen varmaan tuhoaisi vaatteen muodon. Tossumontun tossut olivat myös hyvä vinkkaus, valitettavasti tuhlasin just syksyllä suutarimestari Tyllin tekemiin kurpposiin, jotka ovat odotelleet kesäkelejä kaapissa jo tovin.

Susanna kirjoitti...

Minäkin epäilin, että oranssin ja turkoosin yhdistelmä saisi minut näyttämään pikkukakkosen tädiltä, mutta ei tainnut niin käydä kuitenkaan.

Minulla myös, nyt kun olen lopultakin saanut itselleni aavistuksen verran vyötäröä aikaan, on sellainen olo, että nyt haluaisin vain käyttää vartalonmyötäisiä vaatteita, joten ymmärrän tuon tosi hyvin.

Olen kokeillut toista kiilaferreäni vyön kanssa ja minusta se oli oikein kaunis niinkin. En tosin tiedä, mitä Soja siitä tuumaisi.

Liiolii kirjoitti...

Kiilaferre on upea! Ihanaa, kun ammennetaan vanhasta perinteestä ja tehdään pieteetillä uudelaista. Sitä mä arvostan. Olen kirkolla himoinnut joskus feresiä ittelleni, kun monilla naisilla on pääsiäisenä sellaiset. Mutta mun suku on Kannakselta, jossa sitä ei kai käytetty - jotenkin feresin miellän pohjoiskarjalaiseksi - onkohan näin? Joka tapauksessa tuo kiilaferre sopii minusta kenelle vaan, sukujuurista riippumatta. :)

Susannafin kirjoitti...

ei se myöskään toimisi pelkästään kääntämällä, tulis kökkö. Mut jos koneessa on kantinkääntäjä se ei ole mitenkään ongelmallinen juttu.

Susannafin kirjoitti...

Minusta pyyhe on hyvä idea. Vauvan pyllypyyhkeeksi, itselle naamanpesupyyhkeeksi... en mä raaskis ihan vaan käsipyyhkeeksi :D

Vike kirjoitti...

Toi ferre on ihana. Menee listalle, kun rikastun ja vaatekaappiini tulee neljännen ferren kokoinen kolo.
Ferre on mielestäni oikeesti ihanan armollinen. Kun vuodet on tuonu ittellekin muutaman elämänilo-kilon, niin ei tuo ainakaan niitä korosta. Oma vatsakupu kauniisti häviää sinne alle. Ja juu jos omaisi vyötärön, niin sen saisi kivasti vyöllä esiin.
Pyyhe on loistava. Menisi hikipyyhkeeksi kylläkin jumppaan/salille. Tässä kohtaa melkein uskallan tunnustaa, että koiralle tilaamani tassupyyhe on minun kahvakuula-tunti pyyhe....

Susanna kirjoitti...

Soja tietää! Joudut odottamaan vastausta hetken. :)

Susanna kirjoitti...

Itselle pyllypyyhkeeksi sitten? :) Sehän käy kaikeksi, paitsi kokonsa takia ei ehkä kylpypyyhkeeksi.

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Vike! Näin minäkin ajattelen, että ferre istuu joka kropalle.

Ja tassupyyhe on mitä parhain hikipyyhekin. Koira tuskin panee pahakseen. :D

Susanna kirjoitti...

Kantinkääntäjä.... hitsi, miten minä oikein olen tälle tekstiilialalle päätynyt, kun en edes tiedä, mikä on kantinkääntäjä.

Vike kirjoitti...

Juu ei se pahastu kun ei sille kerrota.
Ja meidän pikkufifille tuo tassupyyhe oli vähän haastavan pieni, ja tuo ei minua haitannut yhtään :D

SatuJ kirjoitti...

Ferre on ihana. Täytyy ehkä testailla, kun tuutte Jyväskylään :)
Pyyheideasta tykkään myös!

Soja kirjoitti...

Ne ei vaan huomaa miten pyöreä mie olen, kun miun pallomaha kätkeytyy tonne ferren alle :D Mut joo, niin pitäis.

Soja kirjoitti...

Ei Soja siitä mitään tuumaa, Soja tietää muitakin, jotka tekevät niin :)

Soja kirjoitti...

Liiolii, olet oikeassa, sarafaani ja feresi ovat Vienan, Aunuksen sekä Laatokan- ja Pohjois-Karjalan ortodoksien vaatteita noin alunperin, mutta ihan omasta mieltymyksestä riippuen niitä saa kyllä ihan vapaasti nykyisin käyttää kuka tahansa, et siis loukkaa "alkuperäisväestöä", vaikka hankkisit ihanan sarafaanin/feresin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Minua hieman epäilyttää pyyhkeessä tuo kantti, onhan se skarpin näköinen mutta... a. onko se ankean kova ihanaiseen bambuun verrattuna b. mulla on kantatut froteepyyhkeet joista frotee on ajan myötä laajentunut ja kantti ei joten se on nyt laakea kulho ja ei niin siistin näköinen siksi enää.
Heittäkää nuita ferrejä mallikuviin erimuotoisten naisten päälle niin saan selvyyttä rupeanko haaveilemaan moisesta. Mullakin on isot rinnat ja iso perse, mutta vyötärö selkeästi kapeampi niin olisi kiva korostaa sitä. Mutta vetääkö esim. patellavyö sitten pussituksen selkäpuolelle? Entisessä feresityyppisessä koltussa essu teki sen....(anteeksi, nyt tuli kauheen kriittinen kommentti :D ) -viikon fani -kilpailija Kjnin jämy H

Liiolii kirjoitti...

Kiitos, Soja vastauksesta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Pyyhe saa kannatusta täältäkin :)! Ferre on upea ja Inx Designin kaulakoru on piste ii:n päälle..
- Päivi -

Susanna kirjoitti...

:D Minäpä vastailen.

a. Tässä pyyhkeessä on siis trikookantti. Ei sellaista tavallista vinonauhaa, vaan trikoovinonauhaa, eli on pehmeä.
b. Sen takia minä testailen pesuja ja käyttöä ennenkuin ryntään näitä myyntiin tekemään, että tiedän, miten nuo materiaalit käyttäytyvät yhdessä. Bambuhan kutistuu todella paljon, joten joudun pesemään kankaat ennenkuin ne voidaan leikata ja kantata.
c. Heitetään, kunhan keksitään, kuka suostuu malliksi. Meillä kun Sojan kanssa ie ole kauheasti ystäviä tässä lähettyvillä, joita voi hyväksikäyttää tällaisessa asiassa. Ja jos onkin, ovat laihempia kuin me.
d. Patellavyö ei minusta sovi ferren kaveriksi, vaan joku ohut nyörityyppinen juttu mielummin. Mutta pitäisi kokeilla sekin vaihtoehto, kunhan löydetään joku ihana muhkeampi mannekiini, jolla on vyötärö.

Susanna kirjoitti...

Se koru on kyllä ihankuin luotu tähän. Kukassa on niin sama tyylikin kuin kankaan kukkasissa.

Susanna kirjoitti...

Ehdottomasti tule testaamaan. :)

Hitsi, miten pelkään, että sitten on kylmää ja sataa räntää ja meidän pitää tareta mekoissa. :D

Susanna kirjoitti...

:)

Anonyymi kirjoitti...

Todella ihana kiilaferrre!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kaikki!! Ajattelin voisko pyyhkeet vain hurauttaa saumurilla? Vaikka punaisella? Voihan se olla että olisivat kovin arkisen näköisiä ton kantatun vierellä mut ite tykkäisin niin, arkikäyttöönhän ne tulisivatkin :)

Sylvi

Susanna kirjoitti...

Minustakin! :)

Susanna kirjoitti...

Saumurointi ei riitä, kun kangas on yksinkertainen, sillä se kiertyy rullalle. Testailen, saako tuo kanttaus pyyhkeen pysymään paremmin aisoissaan.

Elina kirjoitti...

Ihana tuo on turkoosinakin. Mä kuolaan sitä harmaata. Tai sit mustaa, jossa on yksityiskohtana maatuskakangasta.

Soja näyttää olevan täällä tiuhaan langoilla, joten kysyn: onko helman pituus aina tuo vai saako sen tilauksesta hieman pidempänä? Rintavalla bosasektori vie kangasta ja nostaa helmaa, jolloin ei tartte olla edes tuulinen päivä jotta on vaarassa viuhahtaa tahattomasti.

Susanna kirjoitti...

Minäpä huhuilen Sojaa kommentoimaan. :)

Soja kirjoitti...

Tilauksesta saa sopivaa pituutta, mikäli kangas riittää :)

mimon mami kirjoitti...

Voisiko tuosta kankaasta tehdä peflettejä? Saisi jokaiselle omalla kuviolla.

Susanna kirjoitti...

Se on ihan lakanakangasta. Miksei tietysti käy pefletiksikin. :)

Susanna kirjoitti...

Äh, tarkoitit tietysti tuota bambua, etkä mekkokangasta. :)
Kyllä se bambukin pepöuan alle istuu ihan hyvin. Hirmuisestihan se tietysti imee vettä, kun on niin imukykyistä ja melko paksua, mutta ei se kaiketi haittaa.