keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Parhaita päiviä


Yhtään ainoaa leskenlehteä en ole vielä nähnyt, mutta nyt kukkivat sinivuokot meidän pihallamme! Ja tänään bongasin jo sitruunaperhosia ja nokkosperhosiakin! Ja pihapiirissämme viihtynyt tikka, joka katosi talveksi, on palannut! On niin kevät, kuin vain voi olla.


Minun arjessani ihan parasta on se, että jos tekee mieli viettää päivä pihalla, minä voin sen tehdä. Jutan superohjeiden mukaan kampeuduin aamulla suoraan sängystä aamukävelylle, mikä on minulta melkoinen uroteko. Sitten veimme kaatopaikkakuorman, haimme salaatit Subista ja lounastimme Vuoksen rannalla. Ja loppupäivän pinosimme polttopuita, ennenkuin minä lähdin vesijumppaan.


Niin usein (lue: lähes aina) minä kyykötän aamusta iltaan tässä tietokoneella mädättämässä päätäni, enkä saa kankkujani irti tuolista sitten millään. Eilenkin taisin kyyköttää täydet 12 tuntia. Niinpä tällaiset ulkona terveellisten toimien parissa vietetyt päivät ovat ihan mielettömän ihanaa vaihtelua.

Ja upean päiväni kruunasivat vielä uuden kiilaferreni valmistuminen sekä ystävän iloisen uutiset. Toivottavasti tekin olette saaneet osanne auringosta tänään.

14 kommenttia:

 1. Kuullosti huippu kivalta päivältä :) Laitathan kuvan kiilaferrestäsi sitten?
  Kevättä täälläkin ilmassa, kaivoin kevättakin käyttööni. Siinä on rinnassa sellainen vihreä pöllörintamerkki. Teetkö enää koskaan sellaisia rintamerkkejä enää? Ystävälleni aikoinaan sellaisen maatuskarintanapin annoin lahjaksi, ja sen on aika vienut hukkaan. Häntä harmitti se kovasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan kuvan. Tänään olisi lukujärjestyksessä sen kuvaaminen. :)

   Ai rintanappeja. En ole ajatellut, mutta ei se mahdotonta olisi ollenkaan. Minäpä tutkailen, löydänkö vielä sen yrittäjän, joka niitä teki.

   Poista
 2. Todellakin, kaksi työhaastattelua kahdessa aurinkoisessa kaupungissa, päiväkahvit ulkona ja sitä rataa... En ole perhosia nähnyt, mutta ilokseni huomasin että savisessa kivikovassa pihassani oli yksi leskenlehti maakellarin päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi työhaastattelua samana päivänä? Se on aika vaativa suoritus, toivottavasti tärppää jompi kumpi. :)

   Minäkin bongasin tänä aamuna kävelylenkillä ne ekat leskenlehteni.

   Poista
 3. Minäkin aina vaan kökötän sisällä koneella vaikka aurinko miten helottais.. ja sitten inhoan itseäni sen takia. Onneksi on nuo koirat, joiden kanssa on mentävä edes käymään ulkona.

  Meidän pihassa on yhdessä kohtaa ihan älyttömästi leskenlehtiä. Huomasin ne kerran siitä ohi kulkiessani - ja kuopus sanoi, että ne on olleet siinä jo vaikka miten kauan... Huomaan usein nykyään, että olen niin ajatusteni ja murheitteni painama, etten edes näe mitä edessäni on, esim just vaikka noita kukkia. Niitä pitää siis oikeasti ihan melkein pysähtyä katsomaan. Ja pysähtyä voi vain jos ensin menee sinne ulos... ajatuksena nimenomaan jonkinlainen ympäristön havainnointi.

  Pihatyöt ei silti ole mun juttu ollenkaan. Siivoan paljon mieluummin sisällä kaappeja. Haravaan tarttuminen jo saa aikaan valtavan ärsytyksen tunteen... (joten meillä ei haravoida...) En tiedä muutunko koskaan ihmiseksi, joka tykkää pihatöistä. Rohkenen epäillä... siksi mun jokakeväinen "pitäis laittaa kasvimaa" jää yhä vain uudelleen pelkäksi ajatukseksi...

  Mutta NYT mä lähden koirien kanssa heittämään pienen metsälenkin! Aurinkoista tätäkin päivää sinulle (ja kaikille muillekin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö. Jos sinä olet ihminen, joka tykkää sisätöistä ja minä olen se, joka tykkää pihatöistä, niin siinähän on jo kerrassaan mainio tasapaino. :)

   Paitsi en minäkään sitä kasvimaata tule koskaan saamaan aikaiseksi.

   Toivottavasti näet paljon kaunista lenkilläsi, ja saat karistettua murheet pois mielestä edes sen ajaksi.

   Poista
 4. Niin mielettömän hieno ilma oli eilen! Mutta plääh, väsytti vaan eikä mikään innostanut. Tänään on onneksi toisin ja tämä kevätkin näyttää tästä vaan paranevan. Ihan mahtavaa, että pääsiäiseksi on luvassa jopa lämmintä! Wuhuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on pakko kökkiä koneella taas, mutta onneksi ilma ei ole aivan niin täydellinen kuin eilen.

   Pääsiäsisenä sitten mämmiä naamaan pihalla, pitää varmasti kaivaa puutarhakalusteet esiin!

   Poista
 5. Kuulosti tosi hyvältä päivältä!
  Meillä lauloi pihatammessa mustarastas, ja taitavia taustakuorolaisia on hurjan paljon. Punarintakin oli taas palannut:) Sinivuokot kukkivat ympäri pihaa, on ne vaan niin kauniita!
  Hyvää tätäkin päivää:)
  Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en yhtään tunnista kuka lintu laulaa milläkin lailla, tuskin erotan niitä edes silmin nähden toisistaan. Kaunista päivää sinulle myös!

   Poista
 6. Meillä on ollu leskenlehtiä jo kohta kuukauren. Ko kävin viikonloppuna Loimaalla, ni siälä kiuru laulo ja kuovi huuteli. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun kaikkien blogit ja facebookit ovat niitä leskenlehtiä tulvineet jo ties kuinka kauan ja meillä ei vaan ole näkynyt, niin olen ollut ihan ihmeissäni. No, tänä aamuna näin niitäkin muutaman!

   Poista
 7. ... Muumipeikon mukaan - jos ensimmäinen keväällä nähty perhonen on keltainen, on tiedossa iloinen kesä! Iloista pääsiäistä teille molemmille!

  t:Tiitiäinen

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.