perjantai 3. tammikuuta 2014

Uusissa vaatteissa uuteen vuoteen


Joulun jälkeen vein siskontytön vaatekauppaan, koska minulla oli yhä käyttämättä H&M:n lahjakortti, jonka voitin melkein kaksi vuotta sitten Avotakan kilpailusta. Kyseinen kauppa on sellainen, etten minä sieltä ikinä löydä itselleni mitään. Ahdistun kauheasta jumpjump-musiikista, joka ulvoo kaiuttimista ja ihmettelen rytkyjä, joiden käyttötarkoitus ei selviä minulle. Mutta siskontyttö on juuri oikeaa kohderyhmää: pieni, hoikka ja tykkää glitteristä ja leopardikuoseista.

Kun tyttö valitsi mieleisiään vaatteita, katselin minäkin aikuisten tarjontaa. Eihän siellä ollut yhtäkään vaatekappaletta, jonka olisin itseni päälle voinut kuvitella. Sitten bongasin takin, joka kultanappiensa kimmellyksen alla vaikutti aika mukavan malliselta.


Ostin takin ja napsin siitä napit irti. Ehkä ne sopivat armeijaan, mutta eivät tämän rouvan ylle. Minulla on henkinen kulta-allergia.


Hihansuihin ja takapuolen tamppiin laitoin huovutetut pallot napeiksi. Ja ne pallot taas napsin irti pampuloista, jotka ostin aiemmin käsityömessuilta.

Sitten virkkasin pikanopean huivin, jossa on kaikki sateenkaaren värit.


Tällä vähäisellä tuunauksella militantti takki muuttui ihan minun näköisekseni.


36 kommenttia:

aNNa kirjoitti...

Voi että!!! Ihana <3

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä tosiaan asun look on ihan eri kuin Henkkamaukan normityyli, vau, hyvä sinä!
t. Juuli

Nonna kirjoitti...

Lueskelin tässä useita postauksia ja kommentoin yhdessä kaikkiin, että uudet vihreät, ihanat huopasaappaasi sopivat aivan ihanasti tähän kauniiseen takkiin. Nauti sinä saappaistasi täysillä! Olet ne ansainnut!!!
Tsemppiä sokerista vieroittautumiseen. Ystäväni, jolla on sama sokerisyöppöystaipumus, on todennut, että sokerilla tai kokonaan ilman. Eli välimuotoa ei ole... Kääk!

Matkatar kirjoitti...

Vau, hieno tuli!

Inka kirjoitti...

Oi, todella kiva!! Hieno malli takissa. Ja tuohon voi yhdistää kaikki sateenkaaren värit yhdessä tai erikseen. Nyt leutona talvena villakangastakilla pärjääkin hyvin :)

Haapametsä kirjoitti...

Vautsi, ompa kyllä hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä taitava!! Kaikki mihin tartut tulee kauniiksi.. Ja onnistut tekemään ihania löytöjä nähden niissä piilevät mahdollisuudet, niinkuin nyt tuo takki!

Kaikkea hyvää tälle alkaneelle vuodelle! t. Raija

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään! Tulipa kaunis takki.

Tinttamaara

Hanna Emilia kirjoitti...

Upea uudistus takkiin! Ja mahtavan värikästä!

Tiina kirjoitti...

Ai että on hieno setti - huivi on ihku :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kannattaisi H&M:n pestata sinut tekemään viimeinen silaus heidän mallistoonsa! Varmaan ihanasti käyvät uudet suloiset huopikkaasi takin kanssa. Onko takki lämmin (siis vuorellinen tms)?
VE

Susanna kirjoitti...

Kiitos teille kaikille! :)

Takki on ohut, mutta jos talvi pysyy tällaisena, se riittää hyvin. Ja jos talvi kovenee ja minä ohenen, niin saan sinne sitten mahtumaan villakerroksia alle. :D

Sateenkaarivärityksestä ajattelin, että tuollainen kaulaliina sitoo yhteen sitten minkä tahansa väriset pipot, lapaset ja ne huopikkaat, joita en uskaltanut tähän kuvata, vaikka sopivat ihan jetsulleen kaveriksi.

Tessa / Vehkosuo kirjoitti...

Onneksi olet omannäköisesi. Pysy aina ja edelleen tuollaisena, luotan sinuun! Ja mainosta sitten kun siltä tuntuu ja siten kun parhaaksi näet. Kytkykaupat, mainoslahjat ja firman nauvottelulounaat kuuluvat ihmisen luontoon (vrt oravannahkakauppa-aika). Kun tiedostaa, että jokaisella on aina vähän oma lehmä ojassa, antaa rauhan itselle ja muille itsekkäille. Hengissäsäilymisvaiston varassa mennään. Pus!

Anonyymi kirjoitti...

Ompa ihan siun näkönen! Sie se oot vaan tosi taitava.
T eläinhattu Anne

Maija kirjoitti...

Se musiikki H&M:lla on tosiaan ihan hirveetä! Luulis olevan bisnekselle edullisempaa laittaa jottain neutraalia musiikkia. Mää oon usseemman kerran joutunu lähtemään siältä ilman sitä trikoopaitaa jota oon menny hakemaan, pää vaan ei kestä.
Ihan älyttömän hiano takki!

Susanna kirjoitti...

Susanna kirjoitti...

Se musiikki saa aikaan ihmeellisen paniikkireaktion. Minulla se ilmenee haluna alkaa karjua ja juosta pakoon. Ilmeisesti kohderyhmään se kuitenkin vaikuttaa paniikkisena himona alkaa shopata.

Yleensäkin kaupoissa soitettava musiikki on minusta aina omituisesti valittua. Nopeatempoista, aggressiivista, hälisevää.

Anonyymi kirjoitti...

Katja kirjoitti...

Olen suorastaan kateellinen tuosta taidosta muokata valmista vaatetta! Takista tuli minustakin paljon parempi, mutta itse en olisi osannut muutosta nähdä. Sulla on mahtava kyky!

Jaana kirjoitti...

Pienillä jutuilla ihan uusi ilme! Ja sopii tosiaan hienosti niihin buutseihin.

Jostain luin, että se kauppojen nopeatempoinen musiikki on ihan harkittu juttu, jolla yritetään saadaan ihmiset tekemään ostokset äkkiä, että saadaan tilaa taas uusille asiakkaille. Tiedä sitten.

Merja kirjoitti...

Hei onkos tossa takissa joku piilonapitus? Eihän se noilla kultanapeilla kiinni ollu, tais olla vaan sellaiset mäyräkoiran...hmm?
Mut siis joo, kyllä tuli paljon mehukkaampi. Mulla oli teini-ikäisenä samanoloinen takki tumman vihreänä, kyllä siitäkin napit vaihtui.
Olipa muuten yllättävän pitkäikäinen se lahjakortti, monesti pitää paniikissa jotain keksiä. Nyt sulla oli onneksi aikaa odottaa, että löydät sopivan ostettavan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuunasit takista ihanan! Olen ennenkin ihmetellyt vähän kateellisena, kuinka taitava olet käsistäsi.

Anna-Mari kirjoitti...

Voi kun siitä tulikin hieno, ja ihan sinun näköisesi! Minäkin ostin tänään villakangastakin, kirppikseltä. Aion jotenkin kirjoa sen täyteen (tai melkein) värikkäitä kuvioita. :)

Koti1898 kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta. Olen välillä miettinyt samaa, mutta on jäänyt tekemättä.

Susanna kirjoitti...

Takissa on nepparit. Muo kullitetut olivat pelkkää silmänlumetta. :)

Susanna kirjoitti...

Hih, se oli minunkin ensimmäinen ajatukseni tämän takin kaunistamiseksi, mutta rajusin ajoissa että minun taidoillani päädyn vain pilaamaan koko takin!

Mutta Anna-Mari, uskon, että sinä saat aikaan ihan satumaisen takin!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva militanttitakki, ja ehdottomasti parempi ilman noita kiilteleviä nappeja.

Sole kirjoitti...

Ihan ihanan näköinen!!!! Tyylikäs!!! Eikä tuu toista samanmoista taatusti vastaan!!

Valoblogin Taru kirjoitti...

Kertakaikkiaan ihanat!! <3 Mäki haluuuun! :D

Susanna kirjoitti...

Tehän hassuja olette. Minä vaan irrotin siitä napit! :D

Lotta kirjoitti...

Hei hienoa! Eikä nappien irrottaminen ole mikään "vaan", se vaatii luovuutta! :D Itse vaihdoin tylsään parkatakkiini vihreät ja oranssit pallokuvioiset napit, kun alkoi tympiä se, kuinka kadulla joka toisella vastaantulijalla oli samanlainen rotsi harteillaan. Eipä ole enää, ja napit ovat saaneet takuuvarmasti enemmän positiivista huomiota kuin ne alkuperäiset ruskeat olisivat saaneet. Pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan...

Anna-Mari kirjoitti...

No mutta olipas jännää että sullakin oli se idea, ja vielähän voit kirjoa tuohon vaikka mitä! Ei se siitä pilalle mene, kokeilet ensin johonkin villakangastilkkuun. Minä olen suunnitellut kirjottua takkia jo ainakin 20 vuotta. :) Yhden peittokirjotun liivin teinkin silloin joskus, ja nälkä kasvoi syödessä, vaikka jäikin vain hautumaan. Nyt liivi on jotenkin ihan väärän mallinen, liian leveä hartioista, mutta ei voi kaventaa kun on ne kirjailut. Pöh.

Alunperin piti ommella takkikin itse, mutta en ole saanut aikaiseksi, ja ajattelin vähän oikoa ja löysin viimein sopivan valmiin. Saa nähdä miten paljon oion kirjomisessa, vai teenkö vain applikaatioita. Tai vaan jotain. Toiset 20 vuotta varmaan menee ennen kuin takki on valmis. Malli on onneksi aika ajaton ja vartalon koon vaihteluista riippumaton (heh) A-linjainen. Hmnm.... pitäisiköhän esitellä projekti blogissa, niin ei ilkeä jättää liian pitkäksi aikaa roikkumaan...

Susanna kirjoitti...

Kylläkyllä. Esittele blogissa, minä aivan vaadin!

Itsehän en oikeasti edes osaa kirjoa, joten tulos olisi ollut jotain ekaluokkalaistasoa.

Susanna kirjoitti...

Voibn kuvitella, että pallokuvionapit ovat tosi söpöt!

Jokke kirjoitti...

Kivaa väriä! Ja olen samaa mieltä että kaupungilla joka puolella raikaava musiikki on tosi ärsyttävää.

Suski kirjoitti...

Laittoiko Anna-Mari koskaan sitä takkia blogiinsa, ois kiinnostanu ku en löytäny sitä.