lauantai 11. tammikuuta 2014

Kaksi viikkoa kesään!


Olen tehnyt jotain itselleni todella epätyypillistä! Varasin juuri äkkilähdön aurinkoon! Lähden ypöyksin matkaan, olen viikon Kanarialla.

Mielialani oli niin murheellinen, että Sulo alkoi patistaa minua matkalle aurinkotankkaukseen. Yritimme etsiä halpoja pakettimatkoja, mutta yhden ihmisen reissut maksavat saman verran kuin kahden, jos ei halua joutua ventovieraan naisen kanssa samaan huoneeseen. Lentoja löytyisi halvalla ja varmaan edullisia majapaikkojakin, mutta omatoimimatkailu yksin olisi minulle liikaa. Vaivuin jo epätoivoon, mutta Sulo kannusti jatkamaan etsintöjä. Tänään lopulta tärppäsi ja VR:n talvitarjous sinetöi päätöksen: junamatkat Imatralta Turkuun ja takaisin, lennot Turusta Teneriffalle ja takaisin, lentokenttäkuljetukset hotellille ja yhden hengen huone viikon ajan vaatimattomassa hotellissa yhteensä hitusen alle 500 euroa.


Olen aivän täpinöissäni. En ole koskaan matkustanut yksin ulkomailla. Millaista se on? Huono puoli on tietysti se, että ikävä saattaa yllättää. En ole ollut kokonaista viikkoa poissa tästä kodista vielä koskaan, enkä muista, että erossa Sulostakaan. Illat saattavat tuntua kurjilta yöpyksin hotellihuoneessa. Toisaalta voisin kuvitella, että hyviä puolia on paljonkin. En ainakaan joudu kiertelemään shoppailemassa enkä syömään ravintoloissa. Voin ostaa edullista ruokaa kaupasta, syödä eväitä puistoissa ja kokkailla hotellihuoneessa. Saan lohnottaa rannalla vaikka koko viikon, jos huvittaa. Saan tehdä justiinsa sitä, mitä itse haluan ja missä tahdissa haluan. Saan rentoutua, ihan vaan rentoutua. Minun ei tarvitse ehtiä nähdä eikä kokea yhtään mitään. Saan uida ja lukea ja nauttia auringosta, kävellä ilman päämäärää.

Sulokin on iloinen. Hän saa olla yksin kotimiehenä ja se taas on harvinaista herkkua hänelle.

Vaikka olen innoissani, minua ihan vähän kaduttaa jo. Olen oikeasti aika nynny ja ihan takuulla itken lähtöä edeltävänä iltana, etten haluakaan lähteä. Minua huolestuttaa hieman myös kauhea rahanmeno. En ikinä elä yli varojeni. En koskaan tuhlaa mihinkään harkitsematta. Joulumyynti toki meni hyvin, mutta kuka tietää, miten kevät sujuu. Onko viikon annos aurinkoa sen arvoista? Entä jos siellä sataa koko viikon? 


Päällimmäinen tunne on kuitenkin riemu. Iloannos tuli minuun pelkästään siitä tiedosta, että pääsen hetkeksi lämpöön. Pois tästä paskatalvesta! Kaksi viikkoa lähtöön. Joko saa alkaa pakata?

98 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Nyt hus pois murehtiminen ja alat jo nyt nauttia matkasta!

Susanna kirjoitti...

Heittelen kärrynpyöriä jo! :D

x kirjoitti...

Hyvä veto! Saattaa olla että murehdit tai kadut hetkittäin, mutta kyllä se hyvää tekee. Aurinkoa, kukkia, lämpöä ja Atlanttin aaltoja... Pienen tauon jälkeen puolisokin tuntuu varmaan kuin uudelta. Tai vieläkin ihanammalta :)

Susanna kirjoitti...

Ja Sulollekin tekee niiiiin hyvää saada olla kotona yksin. Sellaista ei tapahdu koskaan, sillä ainahan minä täällä napotan. :D

Saila kirjoitti...

Muista uimapuku!
Aah, yksin matkustaminen on minusta ihan parasta. Saa tehdä juuri sitä mitä haluaa, paitsi puhua jonkun kanssa, mutta sitä en halua tehdä muutenkaan :-D Nauti niistä illoista; siitä, että illalla on valoa! Kanaria on riittävän etelässä, että siellä ei todellakaan ole talvi, mitä Välimerellä on, vaikka jo sielläkin on paljon valoisampaa kuin täällä.

Soja kirjoitti...

Jes! Oikein! Siulle tulee ihana reissu, tietenkin!

Lotta kirjoitti...

Jee! Pidähän hauskaa, rentoudu ja ime itseesi niin paljon aurinkoa, että riittää kesäkuuhun asti! (Pidän peukut ja ukkovarpaat pystyssä, ettei sada yhtään.)

Minä lähdin viime kesänä yo-lahjana yksin Englantiin, mutta siellä oli kuitenkin serkkuperhe jonka luona asua, joten käytännössä lensin ja matkustin välimatkoja yksin sekä vietin yksinäni aikaa kävellen kylällä ja parina päivänä kierrellen kaupunkeja. Minulle se oli kuitenkin valtava askel. Onneksi lentokentillä on hyvä opastus ja maalaisjärjellä pärjää yleensä aina. :)

Matkatar kirjoitti...

Kanarialla satoi täkäläisten uutisten mukaan hiljan lunta, mikä on erittäin poikkeuksellista...mutta eiköhän se ole jo sulanut! Ja joka tapauksessa on lämpimämpää ja aurinkoisempaa kuin Suomessa...hyvää matkaa sinulle!

Elina kirjoitti...

Hyvä idea! Itse muistan vieläkin tosi voimakkaana sen tunteen, kun elämäni ekaa kertaa (ja valitettavasti toistaiseksi vikaa) pamahdin keskelle hehkuvan aurinkoista kevättä helmikuussa! Aamulla pimeydessä ja pakkasessa lentokentällä ja muutaman tunnin päästä keskellä lämpöä ja valoa, kukat kukkivat ja turkoosi meri lainehti. Pari päivää meni vaan ihmetellessä mielettömän onnen ja ilon tunteen virratessa mieleen ja kehoon. Kyse oli sentään vaan Ranskan Rivierasta ilman helteitä ja uimakelejä, mutta se valo...

Eli hyvää matkaa! Voi kun voisin tehdä samat!

Unknown kirjoitti...

Ihanaa! Kyllä varmasti tulee tarpeeseen viikon aurinkokuuri!! Yksin sitä saakin tehä mitä haluaa ja millon haluaa :)

Milla / Millainen Elämä kirjoitti...

Go, girl! Huippuveto! :)
Aurinkotankkauksella yrittäjä jaksaa paremmin eli loma maksaa itse itsensä takaisin tuossa tuokiossa!
Kateus nosti juuri päätään: kuulostaa niin luksukselta lähteä reissuun YKSIN.
Bon voyage! Ja biksut saa jo pakata ;)

Kati kirjoitti...

Matka aurinkoon kuulostaa ihanalta. Sen soisi olla vakio-oikeutena meille kaikille kaamoksesta kärsiville. Nauti matkastasi ja parhasta seurasta. ;)

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Ihan varmasti sinä pärjäät. Tiäkkö, minäkin olen tässä muutaman päivän ajatellut lähteä yksin ulkomaille. Toinen tyttäristäni asuu Aberdeenissa, enkä ole nähnyt (enkä sen puoleen jutellut/kirjoitellut moneen vuoteen) joten mietin, uskallanko lähteä yksin. Se vaatii jo vähän etukäteisjärjestelyjä. Kahdella kyynärsauvalla kulkiessa kun ei saa mitään matkatavaroita kannettua. Mutta EU:n myötä laki liikuntavammaisten oikeudesta tasa-arvoiseen liikkumiseen "pakottaa" sekä lento- että laivayhtiöt järjestämään monenlaista apua. Saa nähdä, tuleeko pöhköstä suunnitelmastani mitään....

Onnea matkaan! Otatko läppärin mukaan?

Tiina kirjoitti...

\o/

tarutikki kirjoitti...

Kyllä varmasti tekee hyvää päästä täältä pimeydestä valoon. Me oltiin kaksi vuotta sitten ensimmäisellä etelänmatkallamme ja juuri Teneriffalla. Sieltä on mukavat muistot:) Yksin tuskin uskaltaisin matkustaa.

Liiolii kirjoitti...

Onnittelut matkasta aurinkoon! Kun vuonna 2000 vietin nuppiksella (lue hullujenhuoneella) masentuneena kaksi kuukautta, laskin että sairaalalaskun hinnalla olisin lomaillut kaksi viikkoa etelässä. Ja se olisi taatusti ollut vaikuttavampaa piristymisen ja ei-masentumisen kannalta kuin nuppiksen seinien tuijottaminen. ;) Rahaa se vain on, naatiskele täysillä!

Anonyymi kirjoitti...

Kerttu varmasti kaipaa sinuu,,. Hyvää matkaa ja tankkaa itseesi PALJON aurinkoenergiaa!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut ja hyvää matkaa! Jos sua hirvittää että mukamas olet tuhlannut rahoja joutavaan niin ajattelepas tätä: Tähän aikaan vuodesta etelään (aurinkoon)matkustaminen ei ole vain lomaa, se on myös ihan terveyden hoitoa.

t.Kipsu

Maija kirjoitti...

Ooo, mää oon niin kade! Viälä joskus mää teen saman ja lähden yksin etelään!

Rva Silmusolmu kirjoitti...

Ihanaa! Minä seikkailin juuri noin yksin nuorena, aikana ennen lapsia. Mutta siitä on jo melkein 20 vuotta. Ehkäpä joskus vielä rohkenen, yksin reissatessa saa matkasta irti aivan eri asioita, seikkailun. Ihanaa lomaa sinulle!

Koti1898 kirjoitti...

Ennen miestä matkustelin yksin. Tykkäsin kyllä. Mullekin kelpaisi aurinkoterapia. Ihanaa reissua! Hiekkaa varpaisiin, väriä pintaan, tuulta tukkaan ja metisuolaa nahkaan. Välillä herkkuruokaa massuun. Unta ja ja hyvää luettavaa!

Susanna kirjoitti...

Muistelen, että illalla on Kanarialla aina pimeää. Se kummallinen yhdistelmä, että on kuuma ja pimeä - sitähän ei meillä ole ikinä.

Susanna kirjoitti...

Arvaapa, meinasinko ollenkaan saada unta eilen illalla?

Susanna kirjoitti...

Hieno yo-lahja sinulla!

Siksi minä ajattelin ottaa tällaisen kaikki valmiina -matkan, kun yksin lähden. Omatoiminen seikkailu olisi ollut minulle liikaa, kun yksin menen.

Susanna kirjoitti...

No, minun tuurillani siellä sataa lunta sen viikon, kun minä siellä olen. :D

Susanna kirjoitti...

Kävin Teneriffalla tyttökavereiden kanssa 15 vuotta sitten ja etäisesti muistan sen epätodellisen valon määrän, joka iski vastaan, kun lentokoneen ovesta astuin. Nyt en pääse sitä tunnetta kokemaan, sillä kone on perillä vasta myöhään illalla. Itse asiassa yöllä meidän ajassamme. Mautta aamulla sitten saan avata hotellihuoneen parvekkeen ovet ja astua valoon!

Susanna kirjoitti...

Voisinpa saada jaettua sitä valoa jotenkin myös teille.

Susanna kirjoitti...

Apua, minulla on vielä 10 kiloa matkaa biksuihin. En taida keritä niitä karistaa kahdessa viikossa. Pitää vaan henkisesti valmistautua siihen, että olen siellä rannalla sitten varsinainen mursu. :P

Susanna kirjoitti...

Niin soisi. Ihan takuulla olisi hyvää hoitoa sairauspoissaoloja ja kiukuttelua vastaan. Työtehokin paranisi.

Susanna kirjoitti...

Jes, tee vaan totta pöhköstä suunnitelmastasi. Pakkohan sitä apua on kentiltä löytyä.

En ota läppäriä, kun en omista sellaista. Minulle tulee pakkovierotus tietokoneesta!

Susanna kirjoitti...

Hiphei!

Susanna kirjoitti...

Minä uskallan mennä yksin, kun määränpäänä oleva paikka on ennestään tuttu sieltä 15 vuoden takaa. En siis ihan täysin suureen tuntemattomaan hyppää. Se oli myös minun ensimmäinen etelänmatkani, ja tykkäsin Tenerfiffasta niin paljon, että aloin opiskella espanjaa iltalukiossa. Nyt en muista sanaakaan. Pitänee kaivaa esiin vanhat koulukirjat.

Susanna kirjoitti...

Nuppis! Ihana sana! Itsekin olen kerran sellaisessa viikon loman viettänyt ja pakko sanoa, että se oli kyllä yksi parhaista viikoista elämässäni ennen Suloa. Muistelen tosi lämmöllä sen sairaalan henkilökuntaa, niitä mahtavia peli-iltoja muiden "hullujen" kanssa ja ihanaa aurinkoista syksyä, päiväunia parvekkeella ja kylmää uimavettä sairaalan rannassa. ❤

Susanna kirjoitti...

Sulo lupasi pitää hyvää huolta Kepasta. Toivottavasti Kerttu ei kerkiä unohtaa minua. Sen elämässä viikko on mahdottoman pitkä aika.

Susanna kirjoitti...

Niin se on. Ja yrittäjän on ihan itse pidettävä huolta terveydestään. Mistään ei saa apua, jos sairastuu.

Susanna kirjoitti...

Niin teet!

Susanna kirjoitti...

Johan ne lapset pärjäisivät ilman sinua. Kohti seikkailua, mars! :P

Susanna kirjoitti...

Yritän tuoda ripauksen aurinkoa teille tuliaisina. :)

Anne kirjoitti...

Hitsinhitsi! Tuota kirjoitusta lukiessani, ihmettelin, kun aloin itse olemaan ihan vihreä! Sitten tajusin: olen vihreä kateudesta :D Ihanaa, rentoa, mukavaa ja just semmoista matkaa sinulle kuin haluat, ennenkaikkea nautiskele ihan täysillä!!

sinisukka kirjoitti...

Wau! Onnea matkaan KYLLÄ SINÄ SELVIYDYT!!! Minäkin jouduin ottamaan yllättäen ison roolin ja selviämään yksin taannoisella Espanjan matkalla, kun matkakaveri sairastui. Ensin tuntui kauhealta, mutta kaikki meni hyvin ja sain rutkasti itseluottamusta! - Olet matkasi ansainnut :) käsityö ja hyvä kirja mukaan!

Anonyymi kirjoitti...

Painava sana: itseensä investoiminen EI OLE tuhlausta! Älä sure etukäteen ikävää - viisas pomoni sanoi aikoinaan, että on turha itkeä maahan kaatumatonta maitoa.
Nauti auringosta, valosta, vapaudesta! t:Tiitiäinen

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Sitä aattelin, että me olis matkan varrelta jotain saatu lukea... mut ootetaan sit siihen asti että oot taas kotona.

Susanna kirjoitti...

Olisi kivaa omistaa läppäri. Se helpottaisi työntekoakin joissain tapauksissa. Meinasin sellaisen ostaa veronpalautusrahopilla, mutta tulin toisiin aatoksiin. Ehkä hyvä, että tulin, sillä nyt en kyllä lähtisi mihinkään reissuun jos olisin sellaiseen törsännyt. :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Toivottavasti viherryksesi helpottaa. :P

Susanna kirjoitti...

Uskon, että yksin matkailu tekee erittäin hyvää itsetunnolle. Toivottavasti vaan en itse sairastu siellä! Viime kerralla Kanarialla vietin puolet viikosta paikallisessa sairaalassa, kun sain ihan kunnon vatsataudin.

Susanna kirjoitti...

Kiitos, olet aivan oikeassa, ja entinen pomosi myös.

tuksu kirjoitti...

Ihana! Nauti Susanna, olet sen taatusti ansainnut!
tuksu

Jovelan Johanna kirjoitti...

Sä olet kyllä mimmi mainio! En tiedä mistä sut on tehty, mutta hyvin on tehty! Puet sanoiksi niin monet asiat, että ihan ihmetyttää eikä omat pienet pelotkaan sua pitele. Ihailtavaa! Rispektiä!

Ja mitä tuohon matkaan tulee, niin se on kertakaikkisen loistava idea ja vaikka siinä lähtöportilla haikeus valtaa mielen, tulet takaisin annosta energisempänä Susannana ja taskussa on uusia kokemuksia. Sitäpaitsi se lähdön haikeus kertoo siitä, miten Sulo ja teidän koti on sulle tärkeitä ja rakkaita! Love hurts, niinhän on tapana sanoa ja lauluissa laulaa.

Voin hyvin kuvitella, kuinka menet viikon verran oman fiiliksen mukaan ja jos yhtään mussa on ennustajan virkaa, niin löydät vähintään muutaman innostavan jutun, josta saamme lukea sitten palattuasi. Hotelleissahan on yleensä kone tai pari asiakkaiden käytössä, joten et ihan ole vailla nettiyhteyksiä maailmaan jos sellaista haluat käyttää.

Hyvää matkaa jo tässä vaiheessa! Kerro auringolle terveisiä, että kun kiireiltään joutaa, saapi tänne Suomenkin suuntaan tulla vierailulle ;)

Anonyymi kirjoitti...

Näen silmissäni ne "sussukärrynpyörät ja sussutasajalkahyppelyt" ;) Nauti! Olet ansainnut loman <3
-epe-

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Voi Johanna, jopa oli kannustavasti puhuttu! Tämän viestin minä koitan pitää mielessäni sitten siellä perillä, kun olenkin niin peloissani, että lymyilen hotellihuoneessa koko viikon ja tuherran koti-ikävääni. :D

Raahaan sen auringon sieltä väkisin mukanani tänne kotiin.

Susanna kirjoitti...

Hyps hyps! Kiitos. :x

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää lomaa sinulle! "Joskus on mentävä kauas, nähdäkseen taas lähelle" :)
-Sanna H.-

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten ihanaa:) Onnea! Koska matka on nyt löydetty ja varattu, niin "pahin" on jo ohi;) Sinua on kentällä vastassa LÄMPÖ! Voi sitä tunnetta..
Syyslomalla muutama vuosi sitten otetuissa kuvissa on kukkia kaikissa värisävyissä, kauniita ja huimiakin maisemia, kissoja, aaseja.. ja lunta vain Teiden huipulla.. Maitohappobakteerit ehkä matkaseuraksi? Ihanaa matkaa:)
t. turkoosilempiriepufani E-Savosta

Maija kirjoitti...

Hyvää reissua Susanna. Irtiotto arjesta tekee varmasti hyvää. Nautit lämmöstä ja et huolehdi turhista. Asioilla kun on tapana järjestyä lopuksi parhain päin. Tai niin minä ainakin haluan uskoa :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Sulo jo luetteli jotain, mitä lääkevarastoa hän minulle mukaan pakkaa. Ihanaa, kun on oma ensihoitaja pitämässä huolta asioista. :)

Susanna kirjoitti...

Niinhän niillä lopulta ainakin on. :)

Helkatti kirjoitti...

Aurinkoista matkaa - Tensku on hyvä paikka :)

Kuukki kirjoitti...

Hyvä idea! Olen matkustanut paljon yksin eikä siinä ole mitään pelättävää. Todennäköisesti sinua kaduttaa koko matkan ostaminen siinä vaiheessa, kun pakkaat matkalaukkua, mutta tunne menee ohi viimeistään silloin, kun istut koneessa ja olet oikeasti matkalla. Sitten vain rentoudut ja nautit. Siellä on varmasti mukavaa ja tulet energisenä takaisin. Eihän tiedä, vaikka innostuisit niin, että tästä lähtien sinun on päästävä joka talvi tällaiselle matkalle ;-) Oikein hyvää matkaa!

Katja kirjoitti...

Mukavaa ja aurinkoista matkaa!! Teneriffa on kiva paikka, me pääsemme sinne koko perhe maaliskuussa ja voi miten jo odotankin reissua. Nauti auringosta, valosta ja myös siitä yksinäisyydestä. Teet mitä huvittaa ja syöt juuri sitä mitä tekee mieli.

Rouva Kukko kirjoitti...

Mahtavuutta! Yksin reissaaminen on niin ihanaa, ei muuta kuin nauti reissusta!

Anna-Mari kirjoitti...

Voi ihanaa! Ota matkastasi kaikki irti, oikea asenne mukaan, nautiskele ja käytä aikasi juuri niin kuin sinä itse haluat! Joskus on todella hienoa päästä yksi matkaan. Toivottavasti sää on hyvä, tai ei ainakaan kurja, mutta vähintäänkin parempi kuin Suomessa, ja vaikkei olisikaan, niin asenne ratkaisee kaiken, nähtävää on varmasti yllin kyllin!

Mari kirjoitti...

Toivotaan mukavia säitä.. ollaan nimittäin samalla saarella samaan aikaan. Hyvää lomaa.

Liisa T. kirjoitti...

Jee, sä teit sen! :D

Elvari-Sanna kirjoitti...

Uuuuh, mahtavaa. Voin kertoa, etä aurinko antaa juurikin sen piristysruiskeen, mitä tässä vuodenajassa tarvii!
Meillä on Ukko-Kullan kanssa vähän sama juttu, ei juurikaan olla erossa toisistamme. Pisin irtiotto on mulla juurikin kesäinen Imatran reissu. Itken vuolaasti joka kesä kun karkaan viikoksi , mutta pienen itkun jälkeen iskee suuri vapaudentunne. Kotiinpaluuta ei muuten voita mikään. Se on mahtavuutta. Viimeksi minua odotti vaaleanpunainen kakku ja päiväkaffit. Sellaiset juotavat siis. Hyvää lomaaaaaa!

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Luulen, että minua kaduttaa vielä siellä koneessakin. Kuuden tunnin lento on niiiiiin kaamea ajatus. :D

Joskus olisi ihanaa päästä vaikka jonnekin Thaimaaseen, mutta ajatuskin niin pitkästä lentomatkasta on aivan mahdoton.

Susanna kirjoitti...

Jee, kiva, että teilläkin on matka tiedossa!

Susanna kirjoitti...

Kiitos kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Tällä hetkellä siellä on vain 16 astetta ja sateleekin vettä. Uijui. Se olisi kyllä kurja juttu, jos samanlainen sää jatkuisi. 15 vuotta sitten olin samassa kaupungissa joulun alla ja lämpöä oli koko ajan 25 astetta. Edes tulivuori Teidellä ei ollut silloin lunta.

Susanna kirjoitti...

Oi. Olen kauhea pahan ilman lintu. Toivottavasti minun paikallaoloni ei pilaa säätä ja teidänkin lomaa! :)

Oletteko saaren pohjois- vai eteläpuolella?

Susanna kirjoitti...

Niin tein! Aikamoista. ;)

Susanna kirjoitti...

Sanna, olen seurannut HooPeen seikkailuja ja kauhea polte tullut niitä kuvia katsellessa. Mutta tänään kun kuvissa oli niitä järkkyjä kaloja ja limoja, niin tajusin, etten mitenkään voisi lähteä Thaimaaseen! :D Nytkin pelottaa se, kun Tenerfiffalla on paljon sisiliskoja.

Sulo haluaa minut matkaan senkin takia, että kuulemma aina kujn olen YKSIN jossain (vaikka vain myyntitapahtumassa), tulen iloisena pilpattajana kotiin silmät säihkyen. Kai se yksinliikehtiminenkin tosiaan jotenkin hyvää ihmiselle tekee. Minä esimerkiksi olen Helsingissä ihan avuton mopsi, kun olemme siellä yhdessä. Mutta kun olen yksin, pärjään hyvin, enkä meinaa edes jäädä ratikoiden alle koko ajan.

Vike kirjoitti...

Hyvää matkaa!
Uskon vakaasti että pelkä lämpö jo helpottaa olo. Ja tottakai sie pärjäät! Sie suorastaan kukoistat ja uhkut voimaa ja iloa kun tuut kotiin. Ja kuin ihanaa on Sulon ja Kertun jälleen näkeminen viikon tauon jälkeen.
Niin ja siihen lämmön ja auringon helpottamiseen: anoppini on talvet kanariansaarilla, -ilmankos omaan loistavan anoppisuhteen ;). Ja hänen vakava masennus on pysynyt nyt vuosia kurissa ja elämä on helpompaa ympäri vuoden. Uskon vakaasti että lämpö ja erilainen ilmasto tekee hyvää. Kelle tahansa.

Mari kirjoitti...

Eteläpuolelle ollaan menossa - vaikka siellä ei ole yhtä vehreää kuin pohjoispuolella. Oltiin viime vuonna samaan aikaan - ja myös silloin saaren eteläpuolella (mutta eri paikassa kuin nyt..). Säät suosivat ja oli tosi hyvä loma.

Susanna kirjoitti...

Hyvä, sitten en varmasti onnistu pilaamaan teidän säitänne, minä menen pohjoispuolelle. :)

Ihanaa lomaa teillekin!

Anonyymi kirjoitti...

Minä uskon vakaasti samoin. Ja minusta ihmiset, joilla on mahdollisuus veittää talvi auringossa ja vielä tekevät niin, ovat erittäin fiksuja.

Kirsukka kirjoitti...

Hei, nyt en tiedä mitä tapahtui... Tilasin rättejä ja sain ne maksettua, mutta en päässyt takaisin sivuillesi. Näytölle tuli joku hemmetin "tuplasuojauslaatikko", ei tapahtunut mitään vaikka painelin molemmista vaihtoehdoista. Rahat mun tililtä on kyllä lähtenyt. Voi tätä ihanaa nykyajan teknologiaa... grrrhhhh.

Elina kirjoitti...

Ihanaa matkaa!

Eteläänkin tuli lunta. Just kun olin ehtinyt bilettää että jee, ei liukasta ja kylmää talvea tänä vuonna. Mä oon syntynyt ihan väärälle pallonpuoliskolle.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa kun pääset reissuun!!! Oot kyl lomasi ansainnut. : ) Eilen illalla mietin just kuin ihana ois lähteä reissuun.
Olin viime vuonna tammikuun lopussa lapsuuden ystäväni kanssa Aqabassa, Jordaniassa viikon. Tehtiin just mitä haluttiin. Syötiin paikallisissa ravintoloissa, lilluttiin meressä, käytiin Petrassa, Wadirumissa, Eilatissa Israelissa ja vaikka missä. Siellä oli talvi, merivesi n.20 asteista ja päivälämpötila oli yki 25 astetta. Ja se aurinko! Kaunista! Miul jäi sinne siru miun sydämmestä.
Alota maitohappobakteerit muutama päivä ennen lähtöä ja syö reissussa tupla annos joka päivä. Sillä myö selvittiin ilman ripulia tai mitään muutakaan. Ja syötiin vaikka mitä. Välillä unohettiin ettei hanavettä saa juoda. ja hyvin pärjättiin.
t.eläinhattu Anne

Susanna kirjoitti...

Kuule, laita minulle sähköpostia susanna@susannantyohuone.net

En pysty pelkän "Kirsukan" perusteella tunnistamaan, onko tilauksesi tullut perille. Jos käy niin, ettei pääse maksun jälkeen palaamaan kauppaan, se tilaus ei yleensä kirjaudu kauppaan lainkaan, vaikka rahat meneekin.

Susanna kirjoitti...

Sinun pitäisi ehkä asua Englannissa. Eikös siellä ole märkää, ankeaa ja lumetonta talvisin? :)

Susanna kirjoitti...

Ai kauhistus... minulle sopisivat parhaiten sellaiset äkkilähdöt, että se lähtö olisi heti seuraavana päivänä. Tämän kahden viikon aikana onnistun hankkimaan itselleni mahataudin matkaseuraksi pelkästä ajatuksesta. :D

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa lomaa. Toivottavasti ylittää kaikki odotukset positiivisesti, hyvää ruokaa, aurinkoa, ihmisiä, elämyksiä ja löytöjä ja oivalluksia.

Anni

Cheri kirjoitti...

Se vain tuntuu kauhealta kun ei ole ennen kokeillut. Yksin matkustamisessa on ihan oma nautintonsa, varo ettet jää koukkuun :) Mukavaa lomaa!

Elina kirjoitti...

Lontoo kelpaisi. Tosin sielläkin sataa vähän liian usein räntää mun makuun.

Toisaalta siedän Suomen talvet sillä varjolla, että kesät ovat valoisia ja ettei täällä ole supermyrkyllisiä käärmeitä ja hämähäkkejä. Päiväntasaajan maissa on kiva ilmasto, mutta myös käärmeitä.

Heini - Haukkuojan emäntä kirjoitti...

Tää on niin siistiä! :D Voi että sitä tuntee ittensä niin jänishousuksi ja läheisriippuvaiseksi. Mulla ei kävis ikinä mielessä, että uskaltaisin tai haluaisin lähteä yksin mihinkään. Mutta eihän sitä koskaan tiiä, vaikka joskus on sellaisenkin loman tarpeessa. Sinä tuut varmasti takaisin osittain muuttuneena naisena, itsenäisempänä ja vahvempana. Pitäisköhän sun katsoa ennen matkaa se Eat pray love -elokuva? :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Sitä toivon minäkin. :)

Susanna kirjoitti...

Se voisi olla ihan ok addiktio. Jospa vaihtaisin sokeriaddiktion yksinmatkailuaddiktioon? :P

Susanna kirjoitti...

En ole katsonut sitä koskaan, en edes tiedä, mistä se kertoo. Pitäisikö? :)

Enimmäkseen olen ihan intopiukkana yksinlähdöstä, mutta hetkittäin iskee kauhu. Jokainen aurinkomatkojen mainos telkkarissa aiheuttaa minussa pelokkaan vinkaisun.

Susanna kirjoitti...

Juu, meidän eläinkuntamme on kyllä aika helppo, vain sammakot aiheuttavat kauhua.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Mahtavaa! Oikein hyvää lomaa! ♥

Anonyymi kirjoitti...

No problem.. yksin matkustamisessa. Eikunmenoks...

Tiina Rönnberg kirjoitti...

Oi että, ihanaa! Aina kannattaa lähteä, jos on vaan mahdollisuus.

Me ei matkusteltu vuosikausiin, eikä matkustella yhdessä vieläkään, kun on sairaita läheisiä ja vanhoja koiria hoivattavina, mutta kyllästyttiin vain odottelemaan kuolemaa ja niitä aikoja, kun päästäisiin matkustelemaan. Ollaankin nyt reissattu erikseen, että toinen jää kotimaahan pyörittämään tätä sirkusta. Yksin en ole reissannut siltikään, vaan saanut jonkun kaverin mukaan. Nyt pari kertaa rohkeutta keränneenä ja yksin pieniä seikkailuita tehneenä voisin kyllä uskaltautua reissuun jo ihan yksinkin. Tylsää se voisi hetkittäin olla, mutta ei enää pelottavaa.

Nautihan lomastasi, olet sen ansainnut! Jäädään mielenkiinnolla odottelemaan matkakertomusta :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos. :)

Susanna kirjoitti...

Meille talvikausi on sellaista aikaa, ettemme yhdessä oikein voi lähteä minnekään, vaikka meillä ei (onneksi) olekaan vanhoja, sairaita ja kuolevia hoidettavia täällä. On vain talo, joka ei pärjää yksinään vuorokautta kauempaa. Nytkin Sulo joutuu tekemään uhrauksia ja järjestelyjä, jotta selviää minun poissaollessani sekä töistään että kodin lämmittämisestä. :)

Heini - Haukkuojan emäntä kirjoitti...

Olen kerran sen katsonut, ihan mukava elokuva naisesta (Julia Roberts), joka lähtee yksin pitkälle matkalle löytääkseen itsensä. Mutta matkan syynä taisi olla avioero, ja muistaakseni uusi rakkaus löytyi matkalta, joten sen puolesta se ei kuvasta sinun reissuasi! :D Mutta upeat maisemat ja yksin matkustamisen tuomia monenlaisia tunteita luvassa.