perjantai 11. lokakuuta 2013

Ruma = kaunis


Satuin eilen illalla katsomaan ikkunasta ulos juuri oikeaan aikaan. Bitumivaunut seisoivat talomme edessä odottamassa veturia, joka hinaisi ne pois. Miten kaunis näky! Rumat ja vastenmieliset bitumivaunut, joita en tule kaipaamaan, kun ne marraskuussa toivottavasti katoavat naapuristamme, näyttivät henkeäsalpaavan kauniilta pimeyden keskellä, oranssien lamppujen loisteessa.

Minusta on aina erityisen miellyttävää nähdä kauneutta jossakin, jonka mieltää tavallisesti rumaksi. Niinkuin nyt vaikka polkupyörän sisäkumissa.

Olen seurannut Liisan blogia jo pitkään, nähnyt miten hän muuttui käsityön harrastajasta monien kokeilujen myötä ammattilaiseksi, löysi oman materiaalinsa, perusti yrityksen ja loi aivan oman tyylinsä. Nouseva Myrsky on Liisan yritys ja sen tuotteet on valmistettu kierrätyskumista, niinkuin esimerkiksi vanhoista polkupyörien sisäkumeista.

Lähetin Liisalle joutilasta pyöränkumia, ja yllättäen sain vaivastani hämmentävän arvokkaan palkkion.


Vaikka Liisan korut ovatkin minulle olleet jo pitkään tuttuja ruudun ääressä istuen, näiden korvakorujen saaminen omiin kätösiini vasta todella avasi silmäni. Niin kauniit!

Liisa osasi nähdä käytetyn kumin kauneuden ja ripusti jätteeksi mielletyn materiaalin naisten kauloille, ranteisiin, korviin... Nyt näitä mustia koruja vilahtelee yhden jos toisenkin fiinin muotibloggaajan kuvissa.

Minua ihastuttaa myös se, miten Liisa on ymmärtänyt brändäyksen päälle: kirjekuorta myöten kaikki on sopusoinnussa keskenään.


Minä en käytä koruja, en osaa. Minä en tunne olevani niin naisellinen, että osaisin ripustaa korviini tällaisia upeuksia. Ai niin, eihän minulla ole niitä reikiäkään... mutta minullapa on siskontyttö, joka rakastaa koruja ja jonka tyyliin nämä sulat sopivat hienosti. Yksi joululahja valmiina.

PS: Tämä ei sitten ole mikään blogiyhteistyömainospostaus, vaan ihan sydämestä tuleva juttu. Minusta on tärkeää olla auttamassa muita käsityöläisiä eteenpäin, ja bloggailuhan on minulle luonteva tapa.

19 kommenttia:

Hanna Emilia kirjoitti...

Nuo bituumivaunut on kyllä mielenkiintoisia; niin rumia, mutta silti kiehtovia... Tosi kauniit korvakorut, en olisi ikinä arvannut että ne ovat pyörönkumia!

siniemilia kirjoitti...

Minäkin olen seurannut Liisan matkaa aina Herkullisista Ajatuksista lähtien oman yrityksen perustamiseen, Nousevaan Myrskyyn. Siis miten kauniita kumikoruja! Koska itsekin olen suunnittelemassa kovaa vauhtia oman yrityksen perustamista, olen kiitollinen sinun ja Liisan blogeista, kun kerrotte juurikin siitä yrittämisestä itsestään. Onnistumisia ja pohdintaa, ja ennen kaikkea mielettömän upeita käsityötuotteita. En omista (vielä) yhtäkään pyöränkumikorua tai tiskirättiä, sillä en koe niiden olevan "ihan just mua". Mutta niitä tarinoita niiden upeiden tuotteiden ja yrityksien ympärillä on ollut mukava seurata ja näin on varmasti jatkossakin. :) Mukavaa viikonloppua!

Maija kirjoitti...

Mulla on tommoset korvikset! Sain ne joskus ihan yllättäen yhdeltä ihanalta kaverilta. Samalta kaverilta sain sun tiskirättiskin, kanakuvioisen. Sillä on pistämätön maku.

Lievestuore As. kirjoitti...

Mukavaa jos pääsette bitumiasemasta eroon, mutta onhan nuo säiliövaunut kauniit omalla rujolla tavallaan, tästä on aiemminkin keskusteltu :) Omista happo-vaunuistani en tohtisi millään luopua, mutta ne ei kyllä millekään haise :D

Tessa / Vehkosuo kirjoitti...

Säiliövaunuja on hienoa katsella kuvina täältä. Ymmärrän tosi hyvin, ettei niitä tule kuitenkaan ikävä.

Mielettömän inspiroivaa blogiystävyyttä ja yhteistyötä!

Liisa T. kirjoitti...

Kiitos Susku ihanasta postauksesta! Haleja ja pusuja, ja hauskaa viikonloppua! :)

Susanna kirjoitti...

Aika huippu kaveri. ❤

Susanna kirjoitti...

Lähtöaika on epämääräinen, mutta kunhan kelit muuttuvat talvisiksi, niin sitten se on heihei.

Susanna kirjoitti...

Silloin, kun tuuli käy meiltä vaunujen suuntaan, niitä on ihan mukava kastella myös täällä. :P

Susanna kirjoitti...

Ihan ansaittu postaus. :)

Susanna kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua sinullekin. Minusta on hienoa, että saat blogistani irti jotain hyvää, vaikket suinpäin riepujani ole ostellutkaan. :)

Susanna kirjoitti...

Ne ovat ihanat, ei niitä pyöränkumiksi arvaisi jos jollain vastaan tulisivat.

Thilda kirjoitti...

Rumuudessa tai jossakin yllättävässä yksityiskohdassa on usein kauneutta kun katsoo oikein tai oikealla hetkellä! Mietinkin että mitä matskua korut ovat :) Hyvä idea! Nyt kun olen taas koko kesän lähes ilman taukoja kulkenut turvakengissä ja maastovaatteissa ja muissa pirhanana rönttösissä, on ihanaa pynttäytyä vaikkapa kaupunkimatkalle! Koruiksi kelpuutan aikia laajan skaalan; muinaiskoruja ja muita nättejä "oikeita koruja" sekä sitten ite väsättyjä vaikkapa puhelimen osista roikotettuja riipuksia. Voisinkin joskus vaikka tehdä postauksen niistä omituisista koruistani, joille vähän vinosti hymyillään että mitäs sä taas roikotat kaulassas...

Katie kirjoitti...

Ei voi olla totta! Mä törmäsin Nousevaan Myrskyyn juuri toisessa blogissa ja just viime yönä tilasin sieltä itselleni synttäri- ja joululahjat! Upeita koruja. Mun suosikit on Graniitti, Lee ja Railo.

Susanna kirjoitti...

Sittenhän pyöränkumi olisi aika herkullinen jatkumo sinun valikoimaasi! "Mitäs tällä kertaa roikotat kaulassasi?" "Pyörän sisäkumia tietenkin."

Susanna kirjoitti...

Hienoa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Sivusi reunasta huomasin hauskan linkin kankaiden yöhön ja sieltä tavattoman monta hienoa yrittäjää. Tunsin itseni aika tyhmäksi, kun mistään en löytänyt linkkiä, kuinka kunkin yrittäjän sivulle pääsee. Onko ainoa mahdollisuus vain kirjoittaa selaimen osoitekenttään yrittäjän osoite. Aika hankalaa. No, et varmaankaan ole tuon sivun tekijä, mutta en pysynyt kysymään heiltä itseltäänkään kun en sellaistakaan mahdollisuutta löytänyt! Tuli sitten mieleen kysyä sinulta, kun tuo linkki nyt tuossa oli.
VE

Susanna kirjoitti...

Eikö olekin tässä maassa aivan huima määrä pieniä kangasyrittäjiä! Olen itsekin hämmästynyt siitä ja metsästän kirjaimia ihan intona. :)

Ne linkit on aika huomaamattomia. Siinä jokaisen postauksen alussa tekstissä lukee yrityksen nimi ja se on samalla linkkki, vaikka siinä ei olekaan mitään boldausta, värimuutosta tai alleviivausta, mistä sen linkiksi tajuaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos avusta! Olen ihan pyörtynyt kun olen selannut kaikki ihanat 34 kauppaa, joita siellä tähän mennessä oli. Ihmettelen kuitenkin, että se linkki oli niin huomaamaton. Mutta ehkä se on selitetty kampanjan alussa, minä vain huomasin tuon jutun vasta nyt. Ihania kankaita!

Muuten, minä en löytänyt kuin yhden ainoan L-kirjaimen! Harmi, en voi osallistua kilpailuun, siinä oli tarjolla upeat palkinnot. Voin siis vilpittömästi toivoa sinulle kilpailuonnea!
VE