lauantai 19. lokakuuta 2013

Elo tää juoksuhaudoissa on...


Maa valkoisena. Pienesti pakkasta. Keksin siitä jotain hyvääkin: saan nimittäin taas vetää päähäni ihanan korvapiponi.


Minulla oli täällä siskontyttö syyslomailemassa muutaman päivän. Vaikka yritin tehdä töitä ja valjastaa lapsityövoimankin rättitehtaalleni, siitä ei tullut mitään. Lapsityövoimalainen nimittäin suoriutui vain puolesta urakastaan ja alkoi sitten vaatia lisää palkkaa.

Niinpä katsoin paremmaksi pitää itsekin syyslomaa. Kävimme muun muassa eväsretkellä juoksuhaudoilla. Voi kuulostaa ankealta, mutta sitä se ei ollut. Korsussa ja panssariesteiden seassa oli oikein kiinnostavaa, ja jopa perusvastahakoinen esiteini innostui seikkailunpoikasesta.


Nyt olisi sitten pakko tehdä töitä: leikata tiskirättejä, tehdä kirjanpito ja suoriutua graafisista hommista, jotka kerääntyivät näiden päivien aikana sähköpostiin.

Mutta koska minä olen minä, lykkään kaikkea olennaista ja piirtelen sen sijaan kangaskuoseja puolihuvikseni. Haaveilen, että painattaisin kangasta metritavarana. Sitä voisi myydä sekä ihan kankaana että valmiina tuotteina.


Mutta olen taas mahdottoman kysymyksen edessä: valitsenko pöllöt vai maatuskat? Tiedän, että molemmille on faninsa. Tykkään itse ihan pöllönä molemmista, enkä tiedä yhtään, kumpaan päätyisin.


31 kommenttia:

 1. Molemmat on ihania, mutta olen pöllöfani! Tosin mitä kauemmin katsoo, sen kivemmilta molemmat näyttää.

  VastaaPoista
 2. Tuo maatuskajuttu on erityisen onnistunut, muttavalitsen pöllöt, koska olen 70-90- luvulla liikaa maatuskoita katsellut monessakin paikassa.

  Vakkari

  VastaaPoista
 3. Tässä mielestäni paremmasta kuvasta pakko valita PÖLLÖT! kyllä tuo epäilyni "suttuisuudesta" oli aivan turha!
  tuksu

  VastaaPoista
 4. Apua... olin jo vahvasti kallistumassa maatuskoihin! :D

  VastaaPoista
 5. On niin vaikee valita! Mutta jos on ihan pakko niin maatuskat. Aurinkoista viikonloppua:) Terkuin Teija

  VastaaPoista
 6. Maatuskat, ehdottomasti maatuskat! Ne ovat niin kauniita, pöllöjä on joka paikassa nykyään, maatuskat erottuvat joukosta.

  -Sari

  VastaaPoista
 7. Facebookissa on jo äänestysvilkkautta... Siellä tilanne Pöllöjen hyväksi 36-25.

  Alan miettiä sitä, että jos teetän molempia niin, että kankaan leveys olisi vain 70 senttiä, niin siihen minulla olisi varaa. Tekeekö niin kapella kankaalla yhtään mitään? Ei ainakaan verhoja. Mutta aika kauheasti kaikkea muuta kylläkin.

  VastaaPoista
 8. Retkeilittekö Salpalinjalla? Mielenkiintoisia paikkoja joka tapauksessa nuo sota-ajan maisemat! - Kankaista tykkään molemmista, en osaa valita :D

  VastaaPoista
 9. Maatuskat! (Ehdottaisin kuitenkin sitä kiukkuista neitihenkilöä.)

  VastaaPoista
 10. Maatuskat, ehdottomasti maatuskat :D

  VastaaPoista
 11. Maatuskat on kivempia, mutta voi että mikä söpöläinen lintunen tuolla pöllökankaan puulla torkkuukaan!

  VastaaPoista
 12. Oi, mie hyppäisin Maatuskoiden leiriin :)

  VastaaPoista
 13. Maatuskat.
  terv. Pöllödilemma-Ti

  VastaaPoista
 14. Kannatan pöllöjä, ehdottomasti.

  VastaaPoista
 15. Pöllöt ovat nyt selvästi maatuskoita tykätympiä, mutta itse olen tässä päivän mittaan yhä vahvemmin maatuskoiden kannalla.

  No, onneksi tätä ehtii vielä haudutella. Katselen, miten joulumyynti sujuu, ja jos näyttää siltä, että hyvin, niin sitten ensi vuoden puolella uskallan polkaista tämänkin asian eteenpäin.

  VastaaPoista
 16. Kommentoin nyt vielä tänne, kun en ole facebookissa (ei varmaan kaikki muutkaan kai?) eli ehdottomasti tuo ihana Maatuska! On jotenkin niin Sinun Kuosisi. Diggaan pöllöistäkin, mutta maatuskat tuovat mieleen Susannan Työhuoneen ja hyvät tuotteesi.


  Oiskohan tämä ikäsidonnainen juttukin, en tiijä, olen yli 40 ja maatuskat vaan on jotenkin niin kutukuttavan suloinen ja ajaton juttu.

  Terkuin Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäys: ja kun kangas on minusta pitkäikäisempi juttu hankittavaksi kuin rätti siinä mielessä, että kankaita (kuten verhot) en minä ainakaan vaihda kovinkaan usein kun mieleinen on löytynyt. Räteissä, pyyhkeissä ja tarjottimissa voi sitten vaihtelua olla enemmän. Mutta toki makuasioitahan nämä.

   Poista
  2. Kyllä minä itsekin maatuskoista nyt olen enemmän tykännyt, kun näitä olen tässä pari päivää pyöritellyt.

   Poista
 17. Maatuskat. Siitä saisi niin hyvän joululiinan, jos olisi ihan vaan peruspuuvillaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Ajattelin, että jos ja KUN itse teetän kangasta, niin puuvillalle tai pellavalle maatuskat tulevat. Mutta nyt on vähän toiveissa, että yhteistyössä toisen yrittäjän kanssa pöllöt saattaisivat päästä trikooseen... ehkä... hys hys.. Eipä pulpateta nyt liikaa.

   Poista
  2. Mutta mitä jos maatuskoista tekisit valmiita kaitaliinoja myyntiin? Tuo kuvitus sopisi kaitaliinaksi todella hyvin. Sellaisena mä heti sen näin.

   Poista
 18. Pöllöt trikoossa kuulostaa hyvältä! Mutta niin puuvillallakin pöllöt kunniaan.

  VastaaPoista
 19. Pöllöjä tottakai!!!!!!!! Nään jo sieluni silmin pöllöt mein keittiön ikkunassa kappana ( vihreänä). NAM!!!!!!!!!!!! Trikoona kävis kumpikin ja väreilläkään ei ois väliä! t. eläinhattu Anne

  VastaaPoista
 20. Pöllöt ei koskaan ole pöllömpiä, mutta tykkään hurjasti tuosta maatuskakuosista! Jotenkin ihanaa tuommoinen pienikuvioisuus. ♥

  VastaaPoista
 21. 70cm kankaasta tekisin leveät "paneliverhot". Minulla on sellaisia jo monet. Tykkään, että kaunis kuvio kankaassa pitää näkyä, eikä laskostaa piiloon ikkunan sivulle. Rullalaskosverhoja tekisin myös. Laitan keittiömme leveään ikkunaan useamman laskosverhon vierekkäin. Hyvin toimii. Voivat olla eritasolle rullattunakin:-DTyynyjä sohvaan ja sängylle voisi tehdä myös normikokoisista poiketen. Ja liinoja,pöytätabletteja, tuoleihin pyllyn alle pehmikettä... Tekishän sitä 70 cm levyisestä kankaasta vaiks mitä;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kaivattu kommentti... itse olen samaa mieltä, mutta mietin, mahtaako kukaan muu haluta ostaa 70 senttiä leveää kangasta. :)

   Poista
 22. Niin tosiaan... Eihän se auta, jos muutama ostaa muutaman metrin, kun pitäisi saada koko kappa menemään, mielellään useampikin:D Mutta se trikoo(hys!) se vois olla hitti, etenkin lastenvaatteissa. Sellaisissa yksinkerteisen mallisissa, missä kangas hoitaa sen pointin, niin itse vaate saa olla helppo tekoinen yksinkerteinen malli. Kuten pitkikset, lyhyt-ja pitkähihaiset paidat ja tunikat ja myös lyhyt ja pitkähihaiset mekot. Ihan vaan niitä A-linjaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himputti, lukihäiriökö se iski, piti olla yksinkertaisen ja yksinkertainen. Miten yksinkertaisen vaikeaa voi olla kirjoittaa oikein ;D Yksinkerteinen, hih, kaikkea sitä...=D

   Poista
  2. Mutta kun lukija (minä) on kyllin yksinkertainen, ei edes huomaa, jos kirjoittaa jotenkin väärin.

   Hys hys vielä nyt. ;)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.