sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Torimuijan paras päivä

Minttumaan minttukarhut.
Tehän olette jo tottuneet siihen, että kun minä palaan myyntitapahtumasta kotiin, seuraa pitkä raportti siitä, miten surkeasti tapahtuma oli järjestetty ja miten vähän ihmisiä siellä oli, ja miten kauhea ilmakin iski ja miten onnettoman tilin minä tein ja miinuksille taas menin ja miten tapahtumissa käyminen on aivan järjetöntä touhua. Mutta mites tällä kertaa kävi? Miten Käsityökortteli sujui?

No ihan huippuhyvin! Tulin kyllä jälleen itku silmässä kotiin, mutta ne kyyneleet olivat tällä kertaa onnenkyyneleitä. Kovin suuria en ihan oikeasti odottanut tapahtumalta, joka järjestetään ensimmäistä kertaa nollabudjetin markkinoinnilla ja itseni masinoimana.


Lähdimme Sulon kanssa jo perjantaina Helsinkiin. Yövyimme toisessa lempihotellissani, Hotelli Haagassa. Lempi = kauniin värinen sisustus, uima-allas, sauna, ilmainen parkki, superhyvä aamupala.


Poikkesimme illalla keskustassa katsomassa, miltä se Narinkkatori näyttikään ja nauttimassa ihan mahdottoman kauniista ilmasta. Säätiedotus tottakai kertoi, että lauantaina sitten sataa aamusta iltaan. Masentavaa. Ja niin odotettua.


Aamulla kuuden aikaan minä kurvasin torille ja ryhdyin kolmen aamuvirkun apulaisen kanssa merkitsemään telttapaikkoja maahan. Aurinko paistoi, meininki oli innokas. Koska minunkin oli syötävä, palasin vielä hotellille aamupalalle ja siinä kohtaa vasta huomasin alkaa jännittää. Olin jotenkin aivan varma siitä, että kurja sääennuste viimeistään pitää yrittäjät kotiensa lämmössä, ja paikalle saapuukin vain kourallinen myyjiä, jos sitäkään.


Vaan kyllä minulla sitten sydän heitti kuperkeikkaa, kun palasin Narinkkatorille, jossa jokaiseen myyntipaikkaan oli poissaollessani noussut myyntikoju. 43 telttaa, 50 yrittäjää. Ihan upea näky. Pelkkiä kauniita tuotteita. Siistejä esillepanoja.

Toin tietysti pilvet mukanani ja sateen uhka leijui päällämme. Ensimmäiset asiakkaat alkoivat saapua jo hyvissä ajoin ja kaupankäynti alkoi ennenkuin minä kerkesin edes kiertää tervehtimässä kaikkia ryhmämme yrittäjiä.


Päivästä tuli ihan uskomattoman hieno. Se ylitti kaikki odotukseni noin tuhatviisisataakertaisesti. Kaikki sujui tosi hienosti, sadekin vain piipahti riesanamme ja lähti sitten jonnekin muualle. Mutta mikä huikeinta: sadekaan ei saanut asiakkaita pakenemaan Käsityökorttelista, vaan ihmisiä riitti tasaisena virtana. Kellään ei ollut kiire pois, vaan väki jaksoi pysähtyä, tutkia ja tehdä ostoksia.

Ja kyllä sitä väkeä riitti. Minun kuvasaldoni on aika heikko, sillä en todellakaan kerinnyt käydä valokuvaamassa tunnelmia saati sitten tehdä itse ostoksia muiden kojuilta. Mutta Käsityökorttelin fb-sivulle keräämme kuvakavalkadin, josta pääsette tunnelmaan. Oli niin mahtavan iloinen meininki, myyjillä hymy herkässä, asiakkaat oikeasti kiinnostuneita ja valmiita tekemään kauppaa. Moni hankki jo joululahjoja varastoon.

En kuullut kertaakaan "onpas kallista" tai "miten rätti voi maksaa näin paljon". En myöskään joutunut kuulemaan, että "hyvä idea, mä teenkin näitä itse". Aivan poikkeuksellista!


Paitsi, että tunnelma oli kohdallaan, hyvä mieli vain kasvoi kassalippaan käydessä yhä raskaammaksi. Ainahan minä miinuksille menen tai justiinsa omilleni pääsen, kun jonnekin lähden myymään, mutta tämä reissu olikin aivan erilainen. Tein kauppaa sellaista kyytiä, että en ikinä ennen! Minulta meinasivat rievut loppua aivan kokonaan ja iltapäivällä myyntipöytäni oli jo aivan nolon näköinen, kun en pystynyt kaivamaan tiskin alta enää täydennystä myytyjen riepujen tilalle. En kerinnyt syödä, enkä kerinnyt edes tulla nälkäiseksi.

Minä myin tämän yhden ainoan päivän aikana melkein saman verran kuin verkkokaupassani kokonaisen normaalin kuukauden aikana. Se on aivan uskomatonta! Niin uskomatonta, etten meinaa housuissani pysyä. Olin niin onnellinen, niin sydänjuuriani myöten pakahtumaisillani siitä, miten hieno tapahtumasta tulikaan.

Ja mikä parasta: en ollut ollenkaan ainoa yrittäjä, jolla meni hyvin. Ilonaihe oli onneksi yhteinen, ja ainakin yhdeksän yrittäjää kertoi tehneensä oman myyntiennätyksensä.

Ihana Soja Murto ja ihanat kiilaferret.
Voin todellakin sanoa, että kannatti. Minä halusin saada tähän maahan myyntitapahtuman, jossa olisi pelkkää laadukasta, kotimaista, rehellistä, ammattimaista käsityötä tarjolla ja jonne asiakkaiden olisi helppoa ja ilmaista saapua paikalle ja jossa yrittäjien paikkamaksut olisivat minimaalisen pienet. Se kaikki toteutui ja vielä enemmänkin. Koko päivä oli unelmainen, paljon parempi kuin olin ikimaailmassa uskaltanut toivoakaan. Pienet käsityöyrittäjät yhdistivät voiminsa ja niin me saimme aikaan tapahtuman, josta jäi hyvät muistot niin meille myyjille kuin asiakkaillekin.

Leijuin korkeuksissa, kun lopulta Narinkkatori oli tyhjä ja pääsimme starttaamaan kotimatkalle. Kouvolan kohdalla ajaessamme taivas yhtäkkiä leimahti säkenöimään - osuimme ilotulituksen, joka taisi tulla Tykkimäen huvipuistosta!


Valtavan kokoiset raketit kuvasivat täsmälleen sitä tunnetta, joka minunkin sisälläni räiskyi.

Iso liuta valtavia kiitoksia lähtee täältä Suomen käsityöyrittäjät -ryhmän jäsenille, jotka tulivat mukaan tapahtumaan ja sen mainostamiseen, superkiitokset tietysti teille asiakkaille, jotka tulitte paikalle ja piditte meitä hengissä ja teille, jotka levititte tietoa tapahtumasta blogeissanne ja Facebookissa ja kahvipöydissä. Kiitos kuuluu myös Sulolle, joka aina jaksaa olla mukanani näissä jutuissa, vaikka olen täysi riiviö stressaantuneena ja Koivusen Erjalle, jonka kaunis ele jätti minut sanattomaksi.

Tästä on tosi hyvä jatkaa kohti ensi kevättä... Käsityökortteli numero kaksi, ehkäpä?

76 kommenttia:

Hanna GoingToRain kirjoitti...

Mahtavaa kuulla että tapahtuma oli menestys! Onnea organisaattorille. :)

Tytti kirjoitti...

Tätä oli ilo lukea! Voi että olen iloinen puolestasi ja kaikkien suomalaisten käsityöyrittähjien puolesta!

Anna-Mari kirjoitti...

Voi että, ihan oikein pieni itku pääsi minultakin, kun olen niiiiin iloinen sinun ja kaikkien teidän mukana olleiden käsityöläisten takia! Ihanaa! Kyllä kannattaa yhdistää voimansa ja tehdä yhdessä itse, niin jää kaikki riistäjävälikädet pois ja saa tapahtumasta juuri sellaisen kuin haluaa. Voi miten on hienoa! ♥ Eikäpä tuo ilotulituksaan olisi sopivampaan aikaan voinut sattua, hih!

Henni kirjoitti...

Asiakkaan näkökulmasta tapahtuma oli myös hyvin järjestetty. Riepu ja elvarin herkkukoru oli meidän ostokset tyttären kanssa tällä kertaa. Kiitos myyjille ja järjestäjille.

Kati kirjoitti...

Voi miten hienoa! Tuli hyvä mieli puolestasi. :) Ja tottakai kaikkien osallistumaan päässeiden puolesta.

Katja kirjoitti...

Voi miten iloinen olen teidän kaikkien ammattilaisten puolesta! Ja vähän harmissani omasta puolesta etten päässyt paikalle.

Tiina kirjoitti...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Nonna kirjoitti...

Ihana kuulla! Meillä täällä Espoossakin oli ihan kivasti porukkaa liikenteessä!

Mukavaa syyskuuta!

CurryKaneli kirjoitti...

Oli kiva käydä ostoksilla ja uutta korttelia odottelen. Niin hyviä hankintoja sain tehtyä. Kiitos siis järjestämisestä:).

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mieltä lämmittäviä kauppauutisia!!!

Heli kirjoitti...

Ihan mahtavaa!! Onnea teille kaikille!! Mullakin meinaa tulla tippa silmään, kun olen niin iloinen puolestasi ja kaikkien muidenkin pienten yrittäjien puolesta!

Mä ajattelin silloin lauantaiaamuna, että harmillista kun olen töissä enkä pääse sinne... Olisin tullu jos olis vapaata ollu - täältä Kouvolasta asti. Toivon hartaasti, että järjestätte uudelleen tällaisen tapahtuman, että minäkin pääsen sinne!

Soja kirjoitti...

<3

eilen tein kirjoitti...

Mäkin jännitin teidän puolesta :D Ihana että kaikki meni hyvin! Kiitos tapahtumasta, oli tosi mukavaa päästä käymään!

Anonyymi kirjoitti...

Olen niin onnellinen yrittäjien puolesta ja erityisesti tietysti sinun, jonka blogia luen ja jonka riepuja aina silloin tällöin tilaan.

Vakkari

Cheri kirjoitti...

Hienoa ettei ponnistuksesi mennyt hukkaan! Upea ja suosittu tapahtuma kannattaa ilman muuta uusia. Ajankohtakin taisi olla erinomainen, vielä ei ole joulumyyjäisten sumaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea menestyksen johdosta! ; ) Paistaa se näköjään tuo aurinko joskus tuonne käsityöläisenkin risukasaan! Olet kyllä sen paisteen ansainnutkin. t. eläinhattu Anne

Koti1898 kirjoitti...

Ihan tippa silmässä minäkin olen täällä. Ihanaa, onnea! Harmittelin, etten ehtinyt käydä hakemassa tiskirättejäni henkilökohtaisesti, varsinkin kun oli sadepäivä. Mutta ei sitten haitannutkaan, koska niin moni muu tuli silti!

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Ihanaa, että päivänne oli onnistunut!
Hyvä, että tällaisia myyjäisiä järjestetään. Sinullakin on niin upeat tuottee!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa! Todella kiva että jaksoitte tapahtuman järkätä ja vielä kivempaa että asiakkaita riitti!! Vinkkinä ettei kaiken tarvitsisi aina olla Helsingissä.... Toki ymmärrän että siellä väkeä riittää ja onhan se totta oli tapahtuma missä tahansa niin aina on jollain liian pitkä matka. :ol

Unknown kirjoitti...

Mahtavaa! Ihan huippua! Onneksi olkoon ihanasta ja menestyksekkäästä tapahtumasta :) Ensi kerralla on kyllä pakko päästä paikan päälle!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! En päässyt paikalle, kun olin juurikin poissa kotikaupungistani. ennakoin tilanteen tekemällä viime viikolla ostoksia nettipuodistasi. Kiitos ihanistä, käytännöllisistä rievuista ja nopeasta toimituksesta. Viimeistään joululahjaostoksia tulen taas tekemään, joko netissä tai toivottavasti jossain kasvokkain! T. Maija

Valoblogin Taru kirjoitti...

Voi miten hyviä uutisia, ja iloisia tunnelmia kuvissa! Isot Onnittelut!!

tarutikki kirjoitti...

Onnea teille kaikille käsityöyrittäjille ja sinulle erityisesti!
Olisi ollut hauskaa osallistua joko asiakkaana tai myyjänä noin onnistuneeseen tapahtumaan:)

phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä kirjoitti...

Ihanaa että teillä meni noin mahtavasti!
Itselläni oli muuta menoa, mutta koetin omassa blogissa huudella, kun tiesin sieltä löytyvän potentiaalisia ostajia ja käsitöiden arvostajia. :)

hillevi kirjoitti...

Ihanaa! Olisimpa tahtonut olla paikalla. Mukava kuulla että tapahtuma onnistui ja uutta tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Tunnelma torilla oli todella mukava ja porukkaa oli upeasti :) en tosiaan kehdannu sinulta kysyä, mutta klo 15 oli jo aika tyhjää myyntipöydässäsi, eikä yhden yhtä tarjotinta :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva tapahtuma oli... Tahtoo lisäää ...

Hyvä Mieli kirjoitti...

Ei voi kun olla iloinen puolestasi;)

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos myötäilostasi! <3

Susanna kirjoitti...

Todellakin kannattaa, nyt sen voin sanoa. En ikimaailmassa uskonut, että tapahtumasta tulisi näin mahdottoman onnistunut. Miten ihmeessä osaan enää palata arkeen? :D

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Henni, kun kävit ja teit ostoksia! ♥

Susanna kirjoitti...

Niinpä. Se, että näin muidenkin yrittäjien ilon ja tyytyväisyyden, oli se paras palkkio tästä kaikesta.

Susanna kirjoitti...

Ehkä seuraavalla kerralla sitten? :)

Susanna kirjoitti...

Niin just!

Susanna kirjoitti...

Hieno juttu! Eräs tuttu oli pyörähtänyt Kalliossa ja kertoi Karhupuiston olleen aivan täyteenammuttu. Eli myös Siivouspäivä taisi olla menestys. :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos kiitos kiitos sinulle käynnistä!

Susanna kirjoitti...

Tuntuu kivalta, että tekin niin ilahdutte näistä kuulumisista!

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Heli!

Näillä näkymin joskus keväällä olisi seuraavan kerran Kampissa. Talvikausi pitää unohtaa, koska tarvittaisiin valoja kojuihin ja sähkö maksaa siellä ihan kauheasti.

Susanna kirjoitti...

Sitä samaa sulle. :)

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti et jännittänyt liikaa. :D

Kiitos kun kävit!

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Vakkari! ♥

Susanna kirjoitti...

Ajankohta tosiaan taisi ihan vahingossa olla sopiva. Se päätettiin vähän niinkuin pakkoraossa, kun piti keksiä päivä, joka olisi tarpeeksi kaukana, että ehtisimme järjestää kaiken ja tarpeeksi lähellä, jotta olisi vielä valoisaa.

Susanna kirjoitti...

Kyllä nyt paistoi sitten niin urakalla, että se kompensoi kaikki rankkasateet. :D

Susanna kirjoitti...

Ei haitannut, onneksi. :)
Nyt minä vähän mietin, että millähän täytän kojuni seuraavassa tapahtumassa, johon olen lubvannut mennä.

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Hanne! ♥

Susanna kirjoitti...

Kampin minä valitsin sen takia, että meillä ei tosiaan ollut sitä rahaa markkinointiin kuin ihan hitunen. Oli siis ihan elinehto, että paikka olisi sellainen, jonne eksyy vahoingossa kauheasti ihmisiä, mikäli emme olisi onnistuneet Facebook-markkinoinnissa. Ja Narinkkatori on ainoa sellainen paikka tässä maassa.

Toivon, että tämä nyt kannustaisi jotain toista yrittäjää ryhmästämme järjestämään samanlaisen tapahtuman jonnekin muualle Suomeen.

Susanna kirjoitti...

Kiitos kiitos! Ja olet kyllä lämpöisesti tervetullut seuraavalla kerralla!

Susanna kirjoitti...

Kiitos ennakoinnistasi! :D

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Taru! :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos!

Liity ihmeessä ryhmämme jäseneksi, niin pääset mukaan tapahtumiin ja muuhun yhteistyöhön.

Susanna kirjoitti...

Olemme tosi kiitollisia siitä huutelusta! ♥ ♥ ♥

Susanna kirjoitti...

Oi jospa oisit saanut olla muuukaana... :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos!

Minulla oli kaksi tarjotinta mukana, jotka eivät olleet siihen mennessä menneet kaupaksi verkkokaupassa, ja niille löytyi heti uudet kodit.

Voi miten surkean näköinen se minun pöytäni loppuvaiheessa olikaan. Ja minä kun olin kuvitellut raahaavani taas mukanani samat rievut takaisin kotiin.

Susanna kirjoitti...

Uskon, että saat. Keväällä sitten. Joulua ennen yritämme keksiä jotain muuta kivaa täällä nettimaailmassa.

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Hyvä Mieli, hyvä mieli on täälläkin. :)

Unknown kirjoitti...

Tampereelle tuo kortteli nro 2??? Jooko!

Unknown kirjoitti...

Ihan mieletöntä!! Vau, ja onneksi olkoon! :) Minä olin laiska/kiireinen enkä saanut edes blogissani (jos sitä nyt kukaan lukeekaan) mainostettua käsityökorttelia.. ihan huippuhienoa, että tuommoinen on lyönyt tulta alleen.. itse arvostan käsintehtyä aivan suunnattomasti, ja tuollasesta tapahtumasta olisin kyllä voinut joululahjoja hamstrailla jo, mutta täältä Tampereen kulmilta en päässyt nyt lähtemään paikalle.. Joten yhdyn tuohon Outin kommenttiiin, että Tampereelle kortteli nro 2!! :)Sinne tuun varppina, jos olen millään kykenevä. :D

Susanna kirjoitti...

Jos joku toinen Suomen käsityöyrittäjät -ryhmän jäsen ottaa asiakseen, niin sitten tulee. :)

Minä niin toivon, että tämä ensimmäinen hyvin onnistunut tapahtuma poikisi sen, että joku toinenkin meistä päättäisi vaan ottaa härkää sarvista. Pohjoista ja Pohjanmaata on myös kovasti toivottu.

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti Tampere saa jonain päivänä oman korttelipäivänsä. :)

Koti1898 kirjoitti...

Positiivinen ongelma. Kai. (Ajattele, jos kävisikin niin, että jo ennen joulua voisi jäädä lepäämään laakereillaan, kun olisi oikein hyvä vuosi takana...)

Merja kirjoitti...

M A H T A V A A !!!
Ihanaa, että kerrankin kaikki menee putkeen ja jopa ylittää odotukset.
Melkein kuin sadussa; käsityöläisen arkea seitsemän vuotta pakertaneena tiedän kuinka harvinaista tollanen on.

Toki olisi hyvä, että päävastuun kantaisi vuorollaan joku muukin, mutta kyllähän sun Susanna on tarttenu osata nykiä oikeista naruista, jotta lopussa kiitos seisoi!!!

Ilona kirjoitti...

Ai, miten hauska kuulla, että päivä oli onnistunut :) Kävin siellä tyttären kanssa pyörimässä kahteen otteeseen ja ihanuuksia ostettiinkin. Näytti ihan hyvältä siinä vaiheessa, noin kävijän silmin, ihmisiä tuntui liikkuvan torilla hyvin. Mutta jännäsin silti miten päivä teidän myyjien kannalta meni.

Hyvän tapahtuman järjestit. Juuri tuollaisia minun mielestäni kaivataan. Varmasi käsityöyrittäjille mielekäs tapahtuma, mutta näin asiakkaanakin tuli hyvä mieli: tietää, että raha menee suoraan tekijälle itselleen. Ja käsitöiden harrastajana arvostan toisten tekemiä upeita käsitöitä.

Iloista, värikästä syksyä!

minttumaria kirjoitti...

Kiitos sinulle Susanna! Käsityökortteli onnistui tosiaankin huippuhyvin, ja yksi syy miksi se ilahdutti niin paljon, oli se että tiesin sinun nähneen tapahtuman eteen niin paljon vaivaa.

Itse ostin ensimmäistä kertaa sinun tekemäsi rätin. Se pääsikin heti käyttöön ja olen ostokseeni oikein tyytyväinen :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa kuulla, että tapahtuma onnistui! Kiitos toimivista räteitäsi, ei enää sifonettejä tähän taloon.

Salla

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Ihanaa lukea hyvin menneestä tapahtumasta! Olisinpa päässyt asiakkaaksi :)

Susanna kirjoitti...

Aika satumainen olo kyllä oli. :D

Luulen, että pidän tuon Kampin jatkossakin omissa näpeissäni: nyt kun olen sen kerran saanut kasaan, on seuraava kerta vähän helpompi. Mutta siinä oli niin suuri työ, että en lähde muualle, vieraisiin kaupunkeihin järjestämään. Siksi toivon ihan kauheasti, että joku toinen intaantuisi organisoimaan muille paikkakunnille samanlaisen jututn.

Susanna kirjoitti...

Niin jännäsin minäkin! Kun tajusin, että itsellä käy kauppa ihan törkeän hyvin, aloin jännittää sitä, miten muilla menee.

Kiitos suuresti kun olit mukana ja autoit osaltasi pitämään meitä käsityöläisiä hengissä!

Susanna kirjoitti...

Kiitos itsellesi! (Tungin taas Minttukarhut tähänkin, kun en saa niistä tarpeekseni! :D)

Sulo osti meille sinun kojustasi magneetit: minulle kanan, itselleen pupuja. Onneksi joku meidän perheestä kerkesi edes pari pientä ostosta tehdä.

Susanna kirjoitti...

Ja hienoa kuulla, että riepuni pesevät sifonetit. Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

Hih, en taida luvata, että Käsityökortteli tekee joskus Etelä-Amerikan-kiertueen!

Susanna kirjoitti...

Juu, ja se on Lappeenrannassa se tapahtuma. Veikkaan, että myyntiennätykset eivät pauku sillä kertaa. :D

Ankkurinappis kirjoitti...

JEEEEEEEE!!!!

Anonyymi kirjoitti...

\o/

Lotta kirjoitti...

No jopas! Niin ihanan mahtavaa, että tempaus oli paitsi henkinen myös taloudellinen menestys! :) Oi jospa oisin saanut olla mukana ja sitä rataa, joskus vielä kun tahtoisin ostaa sun kojusta rievun. Ja sitä sun tätä kaikilta muiltakin. Ihan kaikkea oikeastaan, mutta ensimmäisenä sen rievun. ♥

Susanna kirjoitti...

Ehkäpä sitten josku tulevaisuudessa. :)

Oikeastaan olin tosi onnellinen siitäkin, että oli niin kiire, etten ehtinyt kulkea katsomassa muiden tuotteita. Olisin varmasti tuhlannut kaiken tienaamani, sillä niin uskomattoman hienoja töitä siellä oli tarjolla. Miedän porukan taidot saavat minut aivan pökerryksiin.