maanantai 26. helmikuuta 2024

Rakkauden kieliäEnnen kuin muutin Saloon, minä kävin kurssin, jolla oli älytön nimi: suomalainen eroseminaari. Sepä olikin tolkuttomasta nimestään huolimatta tosi hyvä koulu. Nyt ajattelen, että jokaisen pitäisi käydä erokurssi ennen kuin aloittaa mitään parisuhdetta. 

Kaikkein suurimman valaistumisen koin, kun sain kuulla viidestä rakkauden kielestä. Tämä saattaa kuulostaa ihan naistenlehtihömpältä, mutta kerron silti, koska minusta se on täyttä totta. Ja siinä piili yksi suuri syy edellisessä kirjoituksessani mainitsemani pyörremyrskyn syntyyn.

Viisi rakkauden kieltä:

1. Fyysinen läheisyys. Tämä tarkoittaa halauksia, silityksiä, pusuja, hipaisuja ohikulkiessa, kainaloimista ja lusikoimista, käsi kädessä kulkemista, eroottista kosketusta ja seksiä.

2. Kauniit sanat. Kehumista, sanallista kannustamista, lepertelyä, kiittämistä, keskustelua, rakkauskirjeitä ja rakkauden sanoittamista.

3. Yhdessäolo. Yhteisiä harrastuksia, yhdessä vietettyä vapaa-aikaa tai jopa yhdessä tehtyä työtä. Pääasia on se, että molemmat tekevät samaa asiaa samaan aikaan.

4. Lahjat. Ne voivat olla joko materiaalisia tai aineettomia lahjoja, mutta olennaista on antaminen. Usein rakkauden kieli toimii kahteen suuntaan, eli jos tykkää antaa lahjoja, myös niiden saaminen tuntuu hyvältä.

5. Auttaminen. Tähän voi kuulua melkein mitä tahansa, mitä voi kuvitella kauppakassien kantamisesta ja ruoan laittamisesta nenän niistämiseen tai auton korjaamiseen.

Jos kahden ihmisen rakkauden kielet ovat eri, mitä siitä seuraa? No se, että molemmat elävät kompromississa, jossa kumpikin yrittää tulla toista puolitiehen vastaan, ja samalla jäävät omissa tarpeissaan puolitiehen.Minä puhun rakkaudessa ykköstä ja kakkosta. 

Kun minuun kosketaan,  tunnen itseni hyväksytyksi. Minä hajoan atomeiksi ilman lujia halauksia ja tunnen sen kipuna. Minun on saatava nyhjätä toisen ihossa kiinni ja silitellä lakkaamatta. Minun pusuttelutarpeeni on loppumaton. Minä kuljen pää pystyssä ja selkä suorana silloin, kun elämässäni on paljon hyvää seksiä. Kun minä tunnen itseni himoituksi, tykkään itsestäni eniten. Ja minäpä olen se tyyppi, joka tulee iloiseksi, jos minua läpsäistään ohikulkiessa takapuolelle! 

Tarvitsen jatkuvasti vakuuttelua siitä, että olen ihana. Jos minulle sanotaan, että rakkauden tunnustaminen liian usein kuluttaa r-sanaa, minä suutun. Ei. Mitä useammin minä kuulen olevani rakastettava, sitä varmemmin ehkä myös uskon sen. Tekemisiäni ja saavutuksiani pitää kehua, ja vaikka en pysty ottamaan vastaan kehuja ulkonäöstäni, tarvitsen silti niitäkin. 

Minulla nämä molemmat kielet toimivat molempiin suuntiin. Samalla lailla kuin miten haluan minulle rakkautta osoitettavan, minä myös itse luonnollisimmin osoitan sitä toiselle. Minun korvissani ja suussani "rakastansua" ei kärsi inflaatiota, vaan kasvaa toistosta. Minun ihoni ei kulu kosketuksesta, vaan vahvistuu.
Rakastumisen alkuvaiheessa minä puhun sujuvasti kaikkia viittä kieltä. Keksin suloisia, osuvia lahjoja. Heittäydyn mukaan toisen harrastuksiin ja kiinnostuksen kohteisiin ja autan kaikessa, missä pystyn. Mutta kun suhde arkistuu, nämä kolme viimeistä rakkauden kieltä katoavat ja jäljelle jäävät ne kaksi elintärkeää.

Minun neljä maagista kirjaintani, A, D, H ja D, tekevät vielä sen, että minun alkurakastumiseni on vimmaisen voimakasta, mutta se ilmeisesti hiipuu nopeammin kuin ihmisillä yleensä. Kun minä rakastun, kohde kylpee huomiossa. Minä omistan koko elämäni hänelle. Mutta kun suhde vakiintuu ja arkistuu, toinen poloinen saattaakin tuntea muuttuneensa näkymättömäksi. Silloin olisi äärimmäisen tärkeää sattua puhumaan samaa rakkauden kieltä.

6 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Mulla on kaikki nuo muut kielet, paitsi lahjat. Olen monikielinen.

Susanna kirjoitti...

Kielitaidosta on aina etua!

Minna kirjoitti...

Meillä ei taida olla noista oikein enää mitään jäljellä mutta silti ollaan yhdessä kuljettu kohta 30 vuotta😅 Olisko tottumus sitten se kuudes kieli🤔

Katja kirjoitti...

Olen ollut mieheni kanssa yhdessä kohta 35 vuotta. Paljon on matkaan mahtunut, myös kaikki rakkauden viisi kieltä. Minusta ne voivat vaihdella matkan varrella, voimistua, vahvistua, heiketä, kadota tai puuttua. Ja palata taas takaisin.
Mutta silti tekisi meille kaikille hyvää miettiä näitä etukäteen.

Saila kirjoitti...

Olipa kiinnostavat nuo kielet. Ja ne olisi hyvä muistaa. Itse en kestäisi sinunlaisesi ihmisen kanssa, sillä tarvitsen todella paljon omaa fyysistä tilaa. Onkin olennaista ja haastavaa löytää kumppani, jolla on samanlaiset tarpeet! Ja kun ne vielä tosiaan vaihtelevat, kuten yllä kommenteissa lukee.
Ystäväni on kokenut valaistumisen saatuaan ADHD-diagnoosin. Yhtäkkiä hän ymmärtää itseään eikä enää ihmettele tai moiti. Aika mahtavaa.
Luin nyt putkeen viimeiset kolme juttuasi, iso peukku sinulle!

Susanna kirjoitti...

Minna! :D Ehkä siinä on kyse sitten tottumuksesta ja tahdosta, jos kaikki kielet on kaluttu loppuun!

Katja, minä kun yritin pelata tindereitä ja vastaavia, niin laitoin näistä kielistä kyselyn sinne profiiliini. Ei tullut mätsejä. Olin kai heti alkuunsa liian vaativainen...

Saila! Niinpä! Toiset tarvitsevat hirveästi omaa tilaa! Mieti mikä kauheus olisi silloin kumppani, joka koko ajan on iholla!

Minäkin olen valaistumassa adhd:ni kanssa. Ensin tuli kriisi. Se alkaa jotenkin jäsentyä jo. Kunhan jäsentyisi niin paljon, että saisin kaiken sanoiksikin.