lauantai 24. tammikuuta 2015

Ihmeitätekevä lähetti saa paikan


Sitä voisi luulla, että verkkokauppiaan paras ystävä on posti. Mutta ei. Enemmän tuntuu, että se on pahin vihollinen. Taas on aika postimaksujen nousta. Tällä kertaa mukana on muutakin uudistusta, sillä maksikirje katoaa kokonaan.Pakettien lähettäminen alkaa olla sellaista hepreaa, että tarvitsisin avuksi henkilökohtaisen paketinlähetyspersonaltrainerin, jotta saisin tolkkua siitä, mikä tapa on edullisin ja ylipäänsä minulle mahdollinen. Yrityksille on tarjolla omia ratkaisuja, mutta ne eivät palvele näin pientä yritystä kuin minä. Pakettiautomaatteja ponnahtelee pitkin maata ja asiakkaat joutuvat palvelemaan itse itseään. 


Mikä yritys pystyisi samaan kuin Posti? Huonontaa palveluja vuodesta toiseen ja silti nostaa hintoja kaiken aikaa? Matkahuolto ja VR tuntuvat yrittävän kovasti.

Meidän matkahuoltomme nimittäin siirtyi asiamiehen hoitoon vuodenvaihteessa. Minulle se on muutos parempaan, koska oma matkani sinne lyheni kymmenellä kilometrillä. Mutta yleisesti ottaen muutos on ihan käsittämätön. Jos linja-autoasema sijaitsee paikassa X, niin miten matkustavaisia palvelee asiamies, joka sijaitsee kymmenen kilometrin päässä?Matkahuollon paketit kulkevat nykyään ilmeisesti kuorma-autolla asiamiehen ja linja-autoaseman väliä. Matkahuollon työntekijät jäivät työttömiksi. Minusta se on todella surullista. VR:kin poisti palvelupisteensä Imatran asemalta vähän aikaa sitten, joten nyt koko Imatran keskusasema on ihan autio.

Huonoa kehitystä.


11 kommenttia:

 1. Ihan hulluahan toi touhu on. Jossain vaiheessa on pakko tulla sellainen hetki, jolloin postit sun muut alkaa taas lisätä väkeä. Ja ehkä jopa laskea hintoja. VR:hän jo harkitsee muutamien asemien uudelleen avaamista. Ehkä se Imatran asemakin (ja toivottavasti myös Loimaan) avataan vielä joskus.

  VastaaPoista
 2. Nyt on tullut myös tuo ÄrräPaketti. En tiedä, olisiko siitä kilpailijaksi ainakin joissakin tilanteissa?

  http://www.r-kioski.fi/palvelut/posti-ja-pakettipalvelut/

  VastaaPoista
 3. Huomasin muuten, ett ulkomaille voi vielä lähettää maksikirjeitä. Kannattaa siis siirtyä kansainväliseen kauppaan näemmä...

  VastaaPoista
 4. Kilpailua, ihan kuin busseillakin, mutta eipä taida tuolle valtion monopolille olla mitään tehtävissä. Siskoni lähetti 1. postia minulle tällä viikolla, mutta eipähän tullut seuraavana päivänä perille. Grhh! Pitäis kirjattuna lähettää jos jotain tärkeää ja nopeasti perille toimitettavaa. Hah! Mutta vielä hitaammin se kusti polkee Espanjassa; joulupaketin perille pääsy Suomesta sinne kesti noin kuukauden... Samoin töissä yhden asukkaan joulupaketti Jenkeistä tänne kesti yli kuukauden.

  VastaaPoista
 5. Uudessa systeemissä paketin paino ei enää määrittele maksua, vaan paketin mitat, näin minä päättelin, tiedä sitten onko onnistunut muutos. Minä jään kaipaamaan maksikirjettä. Itse tykkään kun oma posti on ärrällä, on auki iltamyöhään ja viikonloppuisinkin. Mutta tästä kunnia ärrälle. Postimerkkejä hamstrasin tänään, taidan ostaa vielä lisääkin.
  Suomen hintoja kuvaa se, että lähetin siskolle Saksaan joulupostia, maksu 18e, sisko lähetti Saksasta Suomeen paketin, hinta 7e.
  Täällä matkahuolto muuttaa toimipaikkaa jatkuvasti, ärsyttävää sekin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä postimaksut on kasvaneet koko ajan niin hemmetisti, että mitään ei enää viitsisi lähettää. Olen usein miettinyt esim. käsityökirjojen myymistä blogin kautta, mutta joutuisin pyytämään päälle postikulut ja ne tuntuvat olevan vähän liikaa. Meilläkin posti on poistunut kyliltä ja tilalle tuli automaatti. Asiamiesposti on sitten 12 kilometrin päässä. Minkäs teet....

  VastaaPoista
 7. Asiakkaan näkökulmasta matkahuollon paketti tulee vuorokaudessa 100m päähän (Siwaan), postin paketti tulee (nykyisellään, tämän vuoden sisällä tilaamani paketit siis) 9-14 vuorokaudessa 3km päässä olevaan postiin (vaikka niiden pitäisi tulla 300m päässä olevalle Ärrälle, jostain syystä tänä vuonna yksikään paketti ei ole kulkenut ongelmitta :(). Postin mainokset tuntuvat siis tällä hetkellä vitsiltä ja käytän Matkahuollon pakettia aina vaan jos sitä mahdollisuutta tarjotaan.

  VastaaPoista
 8. Haastoin sinut :) En tiedä ootko jo tehnyt sen värihaasteen, mutta sen tiedän, että sinulta löytyy ainakin tosi kivoja värejä.

  VastaaPoista
 9. Postilähetysten vastaanottaminen tai niitten lähettäminen on tehty hankalaksi ja joka vuosi hankalammaksi menee (hinnathan silti nousee). Mulla on asiamiesposti nykyään 21 km:n päässä (siis suuntaansa). Tämä on ruokakaupan yhteydessä. Jollei homma suju mutkattomasti, kääntää kassa ittensä ruokakassan palvelijaksi ja jättää sut siihen ihmettelemään. Ihan oikea posti löytyy 36 km:n päästä. Kyllä miettii muutamaan kertaan oisko kellään asiaa samaan suuntaan, kun joka tapauksessa menee matkustamiseksi. Niin ei meillä R:kään löydy 20 km:n sisäpuolelta. Ihan Kanta-Hämeessä asun, enkä missään perä...
  Muistaako muuten kukaan aikaa, jolloin arkena posti kannettiin aamusta ja sit viel iltapäivällä uudelleen? Luulin keksineeni koko jutun, mut viime kesänä vanhainkodissa jututin entistä posteljoonia hän vahvisti asian.

  VastaaPoista
 10. Tuttua ihmettelyä. Mutta kantaako tuo pukki lahjasäkkejä..vai kinkkuja? :D

  VastaaPoista
 11. Taidan olla ainoa, jonka mielestä Postin toiminta on kehittynyt mukavan joustavaksi, mutta olenkin pakettien vastaanottaja ja harvoin lähettäjä. Omalta kylältä loppui posti, eli muutaman askeleen kävelymatka muuttui 8 kilometrin välimatkaksi. Mutta uusi toimipaikka on onneksi lähikaupan vieressä ja aukioloajat paaaaaljon pidemmät kuin entisen naapurin postin, jonne en koskaan ehtinyt. Lisäksi postin pitää tuoda paketit mulle kotiin ilmaiseksi, koska välimatkaa on se 8 kilometriä. Mutta se paketin kotiintilauspalvelu on sellaista säätöä, että mielummin haen paketin kauppareissun yhteydessä itse. Tilaan joskus paketit myös työmatkan varrella olevaan pakettiautomaattiin ja toisinaan Matkahuoltoon (saman kauppareissun yhteydessä "isolla kirkolla"). Kivaa, kun on niin paljon vaihtoehtoja. Ei varmaan lohduta pakettien lähettäjiä, mutta näin vastaanottajanäkökulmasta maalla asuvana arvostan erilaisia vaihtoehtoja, mitä posti ja verkkokaupat ainakin minulle tarjoavat.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.