keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Hautuu, hautuu, toivottavasti ratkeaa


Takuuvarma piristyskeino minulle on jonkun huoneen mööpleeraus. Työhuoneen kohdalla se alkaa olla jo pakkokin, eikä pelkästään oman virkeyteni vuoksi, vaan myös käytännön toimivuuden.

Nyt, kun teetän ruskeaa bambukangasta vain minua varten, joudun tilaamaan sitä kerrallaan ihan kauhean määrän. Aiemmin tilailin valkoista bambua pari pakkaa kerrallaan ja kun se alkoi olla lopussa, tilasin taas pari pakkaa lisää. Kahden kangasrullan säilyttämisesä ei ollut ongelmia. Mutta nyt, kun sitä bambua saapuu kerrallaan puoli kilometriä pakattuna kuormalavalle, olen ihan helisemässä varastoinnin kanssa.


Rättitehtaan varsinainen tuotantopiste on pysynyt jokseenkin hallinnassa. Leikkaa - ompele -prässää on pyhä kolmiyhteys, joka toimii hyvin. Mutta koko muu huone on tolkuttoman kaaoksen vallassa. Kun menen lämmittämään uunia, joudun puikkelehtimaan ja koikkelehtimaan tavaramäärien seassa. Ei hyvä juttu ollenkaan. Jotain on pakko tehdä.


Jos pääsisin eroon työhuoneen kylmästä värimaailmasta, sinne olisi varmasti paljon mukavampi pujahtaa töihin. Minulla on tapetitkin valmiina. Myös osa maaleista on valmiina odottamassa. Pitäisi vain ryhtyä hommiin. Mutta mihin ihmeeseen siirrän tämän kaiken ryönän siksi aikaa? Ja kuinka monta päivää siihen kaikkeen tärväytyisi tärkeää työaikaa? Ja mitä ihmettä keksin noille kangaspakoille, etteivät ne valtaisi puolikasta koko huoneesta? Tätä kaikkea mietin saumurin ääressä joka päivä, mutta ratkaisuja ei ole syntynyt.

25 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No ompas siinä rulla poikineen..:)

Enne kirjoitti...

Ai vitsi, tänne blogiisi on kyllä kiva tulla vierailulle aina kun kaipaa jotain visuaalista värikylläisyyttä loskaiseen arkeen. Herkullisia värejä ja siitä huolimatta, että oma värimaailmani on huomattavasti rajallisempi, tykkään kovasti! Ja mitä tuohon urakkaan tulee, niin ehkä parempi edetä nurkka kerrallaan, ja siirtää kamoja sitä mukaa kun edellinen osio valmistuu?

Rouva Kukko kirjoitti...

Älä vaihda lattian väriä, se on kertakaikkiaan upean sininen!

Niin, ja meillä on vähän sama ongelma, pitäis saada siirrettyä koko työhuone pois remonttipuolelta, että pääsis jatkaan remonttia siellä, mutta mihin siirtää ku ei oo yhtään vapaata lämmintä tilaa alakerrassa. Ehkä pitää odottaa kesään, että voi siirtyä ulos nukkumaan ja saa työhuoneen makkariin.

Susanna kirjoitti...

On. Muutama. :)

Susanna kirjoitti...

Niin. Yksi seinä kerrallaan kuntoon. Atvaarat huoneen toiselle laidalle siksi aikaa. Epäminämäistä, mutta voisi toimia!

Susanna kirjoitti...

Lattia on ainoa, mistä tuolla tykkään. Se on koko talon kaunein lattia. Olen oikein ylpeä siitä. :)

Telttakesä teillä tiedossa? :)

Susanna kirjoitti...

Tosi monesti käy niin, että kun jokin asia on jumissa, niin siitä kirjoittamalla tänne se yhtäkkiä alkaa ratketa. Nytkin heti kun sain tämän kirjoitettua, tajusin, että kamaa pitää vähentää ja aloin kuskata nukkemuotteja vinttiin. Kyllä se siitä ajan kanssa... Ennen vinkkiä noudattaen.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkas korkeat nuo huoneet on? Saisikos katon rajaan tehtyä kangasrullille telineet? Vähän kuin leipäorret tarpeeksi kauaksi toisistaan ja kangasrullat olisivat niiden orsien päällä.

Heini - Haukkuojan emäntä kirjoitti...

No ohhoh mikä määrä kangasta! Ymmärrän kyllä tuskailun ja että ne haittaa jo työnteon iloa. Keksit kyllä varmasti jonkun hyvän ratkaisun. Ja tavaran karsiminen on kyllä hyvä keino, se keventää mieltä ja taakkaa kovasti!

Anonyymi kirjoitti...

Ullaakko käyttöön!

Susanna kirjoitti...

Niitä rullia ei jaksa nostaa. Saan hädin tuskin ne liikkumaan. :)

Katon olen hyödyntänyt jo: siellä kulkevat kiskot, joihin laitan orsia silloin, kun painan kankaita ja ne kankaat pitää kuivattaa.

Sain pakat jo eilen illalla järkevämpään paikkaan, kun poistin huoneesta yhden hyllyn kokonaan.

Susanna kirjoitti...

Tavaraa olisi tosiaan ihan vaikka kuinka paljon karsittavaksi. On kiusallista olla hamsteriluonteinen.

Susanna kirjoitti...

Sinne minä meinaan siirtää nyt ainakin nukkemuotit ja osan sekalaisesta askartelutarvikevarastosta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä tykkäisin sinisestä "ateljeesta"! Sinulla näkyy sentään seinää ja lattiaa:D Meidän verstaalla tila on hyödynnetty lattiasta kattoon ja jos jonkinnäköistä viritystä löytyy. Luvassa olisi nyt hieman lisää hyllyjä ja niitähän ei voi rakentaa ennen tyhjennysoperaatiota, joka talvella on haasteellista.. Kangaspakkani ovat nurkassa pystyssä ja niillä on karsina etteivät karkaa:D (Odottavat parempia aikoja..)
Kiitos vielä makeista nauruista, tuli tosi tarpeeseen:)
raija


Susanna kirjoitti...

Minäkin tykkäsin ensi alkuun sinisestä työhuoneesta, mutta kyllähän kolmessa vuodessa kyllästyy. :P Ja nuo vihreät kalusteet ovat inhokkejani nykyään. Nyt haluaisin punaista ja keltaista.

Noita bambuja ei pysty säilyttämään pystyssä - on niin painavaa ja leprua materiaalia, että pakka valuu ryttyyn sinne putken alaosaan.

Maija kirjoitti...

Katossa tai pystyssä määkin olisin ehrottanu, mut tuolla jo kävikin jo ilmi, että ei onnistu. Pihalle pressun alle? Ei maar. Vaikeita nää tila-asiat.

Laura kirjoitti...

Lattian ihanuudesta henkäisin minäkin. Pistää miettimään että mihin maaleihin alakerrassa päädytäänkään... pelkäänpä tosin, että mieheni ei ihan noin villeihin sinisiin ryhtyisi. Täällä yläkerrassa meillä on Uulan Utu (muistaakseni, tai Safiiri), ihanan vanhanaikainen ja sopivasti sinertävä mutta... hmm... Onko tuo jokin oma sekoituksesi?

Susanna kirjoitti...

Pihalle pressun alle olisi oiva jatko meidän lukemattomille pressutetuille polttopuuröykkiöille. :D

Olen nyt saanut pakat melko siedettävästi yhteen nurkkaan. Niitä ei edes näe, kun tulee ovesta sisään.

Susanna kirjoitti...

Siinä on joku Uulan valkoinen maali (Älä yhtään kysy, mikä. En musita enää.), johon upotin kilokaupalla sinistä, jauhemaista pigmenttiä. Siitä tuli ihan hirveää jankkia, jonka hinkkaaminen lattiaan oli yhtä tuskaa. Lopulta vetelin venelakan vielä päälle. Vaikka tuon lattian maalamisen kanssa oli aikamoisia vaikeuksia, se on loppujen lopuksi koko kodin kaunein lattia.

Susanna kirjoitti...

Ah. Sanoisinko vielä kolmannenkin kerran, että se on koko kodin kaunein lattia... :P

Jaana Tapio kirjoitti...

Moikka! Jätin sulle haasteen: Mikä on lempipaikka kodissasi?
http://ihanatalomaalla.blogspot.fi/2014/02/keittion-poydan-aaressa.html

Liisa T. kirjoitti...

Ai mihin tunget kaikki kamat maalauksen ajaksi?

Olohuoneeseen, tietysti! :D

Susanna kirjoitti...

Niin tietysti!

Tai pihalle pressun alle. :P

Susanna kirjoitti...

Voi ei! Olen pelännyt tätä haastetta! Aaargh. :D

Kiitos. Otan vastaan.

Minna kirjoitti...

Mä hakisin vaihtoehtoja kangasrullien säilytykseen autotallin säilytysjutuista. Niistä varmaan löytyis joku kätsy juttu seinälle.

Ja mihin rojut remontin ajaksi... Mä varmaan tekisin kaikista kamoista ensin tuotteet, aj aloittaisin sitten vasta remontin. Tuotteet vois olla tilauksessa sillä välin. Mutta joo, enhän mä oikeasti tiedä, että mikä teillä on mahdollista ja mikä ei. Villejä kortteja vedin vaan :D