tiistai 25. helmikuuta 2014

Sanavahvistukset käyttöön?


Tänne blogiin tulee nykyään ihan järkyttävä määrä roskapostia, jopa parikymmentä päivässä. Laitan sanavahvistuksen kommentointiin joksikin aikaa, jos se auttaisi asiaa ja robotit jättäisivät minut rauhaan. Olen pahoillani tästä, sillä vihaan itse kommentoida niihin blogeihin, jossa se sanavahvistus on käytössä. Suttuisten kirjainten ja numeroiden tihrustelu on rasittavaa. Mutta toinen vaihtoehto olisi anonyymien estäminen, ja sitä en halua tehdä, sillä teidän joukossanne on vaikka kuinka paljon kivoja ja aktiivisia anonyymejä. Toivottavasti sanavahvistukset eivät nyt tapa tätä ihanaa keskustelua, joka täällä blogissa niin usein velloo.

48 kommenttia:

Jovelan Johanna kirjoitti...

Arvaa kenen lukulasit jäi Jovelaan :D Olen huomannut ihan saman jutun omassa blogissa parin viimeisen viikon aikana, mutta mulla nuo spämsterit jää filtteriin.

Susanna kirjoitti...

Minullakin jäävät, mutta kun olen ottanut kommenteista ilmoitukset sähköpostiini, postilaatikko tulvii niitä. Ja se on kurjaa, koska ilahdun aina siitä, että on tullut kommentteja ja sitten ne ovatkin silkkaa sontaa.

Susanna kirjoitti...

Tietysti jos vaan pärjäisin ilman niitä sähköposti-ilmoituksia, niin se olisi lukijaystävällinen vaihtoehto. Mutta miten sitten hoksaan, jos vanhoihin teksteihin tulee kommentteja?

Soja kirjoitti...

Nää on siitä hyviä salasanoja, että niitä ei tarvitse muistaa ;) Miullekin oli tullut joku roskakommentti. Aika harvinaista, miun blogi kun ei suoranaisesti ole mitenkään suosittu.

Susanna kirjoitti...

On se ainaskin minun keskuudessani suosittu. Mutta en lähettele spämmejä. :P

Intianminttu kirjoitti...

Yleensä spämmit tulevan vanhempiin postauksiin. Ehdotan, että otat sähköposti-ilmoitukset tilapäisesti pois käytöstä ja laitat kommenttitarkistuksen päälle. Itse esim. käytän kommenttitarkistusta siten, että se tarvitaan kolme päivää ja sitä vanhempien tekstien kohdalla. Siten voit seurata myös, jos vanhempiin teksteihin tulee kommentteja.

Susanna kirjoitti...

Voisi se ainakin vähentää riesaa. Mutta minulle tulee roskaa nykyisin näihin uusimpiinkin postauksiin, ihan samantien alkavat. :(

Kokeilen sitä nyt kuitenkin.

Maija kirjoitti...

Mää kans innostun, että jee kommentti, sit petyn ko se onki roskapostia. Sähköpostilla määki niitä seuraan. Pari viikkoo meni sillai, että tuli viitisen robottikommenttia päivässä. Nyt ei oo tullu yhtään moneen päivään.

Voishan niitä kommentteja seurata blogin hallinnoimisen kommentit-sivulta, mut jotenki se sähköposti on helpompi. Ei mua haittaa näpyttää varmistuksia jos ne on päällä hyvästä syystä. Se ärsyttää kun se on päällä turhaan.

Susanna kirjoitti...

Tein nyt noin niinkuin Intianminttu ehdotti. Mutta tulevatko ne spämmitkin nyt sitten minulle hyväksyttäväksi sähköpostiin?

Miksei guugle tee tälle asialle mitään? Vai onko tässä takana se, että bloggaajat ottaisivat anonyymikommentoinnin pois ja pakottaisivat kaikki liittymään guugleplussaan ja kohta maailmassa ei tarvita enää muita sähköpostiosoitteita kuin gmail...

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Mullekin tulee muutama päivässä. Näen uudet ja vanhat kommentit (kun en tiedä nimeä, niin kerron) oikeasta yläreunasta ulkoasu ja sieltä kommentit. Sen lisäksi tulevat kyllä myös sähköpostiin.

Susanna kirjoitti...

Se on niin hankalaa käydä ne sieltä katsomassa, kun sähköpostista näkee niin kätevästi. Ei tarvitse erikseen etsiä mistään.

Susanna kirjoitti...

Tähänkin postaukseen tuli nyt jo eka roskaposti. Uskomatonta. :(

Karkkis kirjoitti...

Minullakin on ollut nyt sanavahvistus päällä jonkin aikaa, kun alkoi tulla niin paljon roskapostia. Petyn aina, kun luulen saaneeni (sähköpostiin) uuden kommentin ja se onkin robotti. Viime aikoina sitä on tullut myös uusiin postauksiin ja osa myös sanavahvistuksesta huolimatta! Filtteri onneksi suodattaa ne niin, etteivät tule näkyviin asti. Nyt sanavahvistukset ovat pelkkiä numeroita, onkohan ne liian helppo koneidenkin ratkoa?

Tiina kirjoitti...

Nyt on joku roska-aalto menossa, sillä mulle tulee niitä myös. Salaliitto.

Miten sää oot noin aikaisin ollut hereillä? *haukotus*

Maija kirjoitti...

Mää en ymmärrä miks noita robottikommentteja ees lähetellään. Onks joku oikeesti niin pöljä että menee kattomaan niitten linkkejä?

Jovelan Johanna kirjoitti...

En nyt tarkistanut, mutta onko blogspotissa vaihtoehtoa, että ainoastaan anonyymit menisivät halutessa sanavahvistuksen kautta eetteriin? Se olisi hyvä vaihtoehto olla olemassa. Kehitysehdotuksen paikka ihan!

Toivottavasti päästään tästä riesasta, siis spämmeistä!

Katja kirjoitti...

Roskapostit on iso riesa, minä olen toistaiseksi säästynyt. Onko sulla käytössä että paria päivää vanhempiin postauksiin tarvitsee vahvistuksen ja tuoreisiin ei? Minulla jo se auttoi roskapostin tuloon, ja toinen mikä auttaa on lopetettujen blogien poisto tyystin omasta hallintapaneelista, osa roskaposteista tuli niiden kautta. Vahvistukset ei kyllä haittaa, enemmän minusta on riesaa hitaasti aukenevista blogeista, siksi valitettavsti jää osaan niistä kommentoimatta kun menee minuutteja ennen sivujen aukenemiseen ja mulla palaa hermo enne sitä :) Sulla aukenee hyvin!

Enne kirjoitti...

Sama juttu täällä, joku 20 spämmiä päivässä on tullut nyt parin viikon aikana. Ja suosituimman liikenteen lähteissä näkyy muutamia todella epämääräisiä osoitteita. Ärsyttävää!

Koti1898 kirjoitti...

Mulla oli sama ongelma, joka loppui saman tien, kun lopetin anonyymin kommentoinnin sallimisen. Se vähän vähensi kommentointia kaikkiaan. mutta ei haittaa.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Taitaa olla sama ongelma meillä kaikilla..:)

Anonyymi kirjoitti...

https://sweetcaptcha.com/
Hei, katso täältä kivat kuvasymbolit sanavahvistuksen tilalle. T. Eeva

Mummeli Keski-Suomesta kirjoitti...

Kyllä minä ainakin täällä vierailen silti. Pidän vahvat "tiimarilasit" tuossa vieressä niin niillä nään tihrustaa kirjaimia :)

Unikuu kirjoitti...

mä vihaan sanavahvistuksia ja usein jätän kommentoimatta juuri sen takia. itsellä on blogissa kommentointi niin että vahvistan ne kommentit sitten käsipelillä samalla kun tulen tänne niitä lukemaan ja vastailemaan. en halua sähköpostiin kommentteja koska kuitenkin ne luen täällä.. roskaposti menee roskiskansioon suoraan..

Anonyymi kirjoitti...

Sanavahvistus on ihan ok. Kyllä lukija tajuaa, että se on taarpeen eikä suinkaan tarkoitettu ärsyttämään. Eikä siihen nyt paria sekuntia enempää mene!
VE

Unknown kirjoitti...

Olen itse tehnyt niin, että kun toistaiseksi noi roskakommentit on jääneet filtteriin, niin olen ohjannut sähköposti-ilmoitukset ohjautumaan automaattisesti roskakoriin, jos sähköpostiviesti sisältää sanan anonyymi. Toiminut toistaiseksi, niitä tulee tosiaan paljon nyt :/

sinisukka kirjoitti...

Eiköhän siitä selvitä :D sen kun laitat vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Laita semmoinen lista, josta pitää kirjoittaa esim 4. sana. Ei tarvi tihrustaa, en itsekään siitä pidä ja kuinkahan monesti mennyt väärin...

Susanna kirjoitti...

Mistä sellaisen saa määriteltyä? Enhän minä niitä tihrustettavia pääse itse määräämään. :(

Susanna kirjoitti...

Kokeilin, vihasin. Nyt minä sain sitten ilmoituksen yhä kaikesta roskapostista, mutta jouduin vielä päälle päätteeksi jokaisen kohdalla määrittämään, onko se roskaa vai saako sen julkaista.

Panin sanavahvistuksen takaisin. Tällä mennään nyt jonkun aikaa.

Susanna kirjoitti...

Voi ei, eli siis pettymykset jatkuvat...

Minusta ne numerot ovat ainakin omaan silmään helpompia, ehkä robotitkin selviävät niistä. Niistä kirjaimistahan ei sanaut mitään selvää koskaan.

Susanna kirjoitti...

Ai 7.56? Olen yleensäkin hereillä jo siihen aikaan, ja aina tietokoneella. :D

Susanna kirjoitti...

Ei ole. Selkeästi olisi tarvetta.

Susanna kirjoitti...

Hyvä jos aukenee. Minä harrastankin pieniä kuvia. Monissa blogeissa on ihan järkyttävän suuret kuvat, niiden aukeaminen kestää kauan.

Susanna kirjoitti...

Pitää yrittää guuglettaa, löytyisikö jostain joku järkevä apukeino tähän.

Susanna kirjoitti...

Minä en voi tehdä sitä. Se tuntuisi tosi ilkeältä, kun täällä on niin paljon pitkäaikaisia anonyymeja lukijoita.

Susanna kirjoitti...

Tuohan on hauska! Mutta heti tuli kaksi kysymystä: mites ne, jotka eivät osaa englantia? Ja miten mobiilit? Toimiiko kaikissa mahdollisissa ympäristöissä?

Susanna kirjoitti...

:)

Susanna kirjoitti...

Minä taas tulen tänne vain silloin, kun sähköposti kertoo, että on syytä tulla.

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti muut ovat minua viksumpia. Itselläni kun menee vaan hermo heti, kun sanavahvistus tärähtää ruutuun.

Susanna kirjoitti...

Mitenmitenmiten setapahtuu???? Tuo on ensimmäinen minulle toimivalta tuntunut ehdotus tähän mennessä!

Susanna kirjoitti...

Kokeillaan.

Susanna kirjoitti...

Taidat tarkoittaa sitä, mikä on jossain muissa blogipohjissa. Muistaakseni blogit.fi-blogeissa on sellainen systeemin. Bloggerissa ei ole, valitan.

Ence BOO kirjoitti...

Eiiiiiiiii! Mäkin vihaan ihan yli kaiken noita sanavahvistuksia. Varsinkin bloggerissa ne on ihan kamalia ja usein jää kommentoimatta sen takia.

Anonyymi kirjoitti...

Älä vaan poista meitä jutuistasi nauttivia ja saunnaisesti kommentoivia. Kestän ne epämääräiset tunnisteiden toistot toki. Viestit tulevat tai eivät tule. Kerro pikkuisesta Kerttulista vielä enemmän.

Titte kirjoitti...

Minulla oli ihan sama ongelma ja ne tulivat pahimpaan aikaan kahdesta eri maasta, toinen taisi olla Turkki. Siksi on minunkin blogissa kommenttitarkistus päällä. Pääsin niistä eroon kun otin screenshotteja eri tilastoista ja kartasta ja laitoin menemään palvelun ylläpitäjälle. Nopeasti ne loppuivat. Nyt on taas ilmestynyt yksi joka reagoi uusiin. Vielä ei haitta akun en ole itsekään juuri ehtinyt kirjoittaa mitään.

Susanna kirjoitti...

Sama juttu itselläni.

Susanna kirjoitti...

En edes harkitse teidän poistamistanne. :)

Kerttu täyttää vuoden parin viikon kuluttua. Pitäisi keksiä sille synttärilahja.

Susanna kirjoitti...

Hmm, minä en tiedä edes midtä niiden alkulähteen näkee. :P