tiistai 25. helmikuuta 2014

Sanavahvistukset käyttöön?


Tänne blogiin tulee nykyään ihan järkyttävä määrä roskapostia, jopa parikymmentä päivässä. Laitan sanavahvistuksen kommentointiin joksikin aikaa, jos se auttaisi asiaa ja robotit jättäisivät minut rauhaan. Olen pahoillani tästä, sillä vihaan itse kommentoida niihin blogeihin, jossa se sanavahvistus on käytössä. Suttuisten kirjainten ja numeroiden tihrustelu on rasittavaa. Mutta toinen vaihtoehto olisi anonyymien estäminen, ja sitä en halua tehdä, sillä teidän joukossanne on vaikka kuinka paljon kivoja ja aktiivisia anonyymejä. Toivottavasti sanavahvistukset eivät nyt tapa tätä ihanaa keskustelua, joka täällä blogissa niin usein velloo.

48 kommenttia:

 1. Arvaa kenen lukulasit jäi Jovelaan :D Olen huomannut ihan saman jutun omassa blogissa parin viimeisen viikon aikana, mutta mulla nuo spämsterit jää filtteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin jäävät, mutta kun olen ottanut kommenteista ilmoitukset sähköpostiini, postilaatikko tulvii niitä. Ja se on kurjaa, koska ilahdun aina siitä, että on tullut kommentteja ja sitten ne ovatkin silkkaa sontaa.

   Poista
  2. Tietysti jos vaan pärjäisin ilman niitä sähköposti-ilmoituksia, niin se olisi lukijaystävällinen vaihtoehto. Mutta miten sitten hoksaan, jos vanhoihin teksteihin tulee kommentteja?

   Poista
  3. Yleensä spämmit tulevan vanhempiin postauksiin. Ehdotan, että otat sähköposti-ilmoitukset tilapäisesti pois käytöstä ja laitat kommenttitarkistuksen päälle. Itse esim. käytän kommenttitarkistusta siten, että se tarvitaan kolme päivää ja sitä vanhempien tekstien kohdalla. Siten voit seurata myös, jos vanhempiin teksteihin tulee kommentteja.

   Poista
  4. Voisi se ainakin vähentää riesaa. Mutta minulle tulee roskaa nykyisin näihin uusimpiinkin postauksiin, ihan samantien alkavat. :(

   Kokeilen sitä nyt kuitenkin.

   Poista
  5. Mää kans innostun, että jee kommentti, sit petyn ko se onki roskapostia. Sähköpostilla määki niitä seuraan. Pari viikkoo meni sillai, että tuli viitisen robottikommenttia päivässä. Nyt ei oo tullu yhtään moneen päivään.

   Voishan niitä kommentteja seurata blogin hallinnoimisen kommentit-sivulta, mut jotenki se sähköposti on helpompi. Ei mua haittaa näpyttää varmistuksia jos ne on päällä hyvästä syystä. Se ärsyttää kun se on päällä turhaan.

   Poista
  6. Tein nyt noin niinkuin Intianminttu ehdotti. Mutta tulevatko ne spämmitkin nyt sitten minulle hyväksyttäväksi sähköpostiin?

   Miksei guugle tee tälle asialle mitään? Vai onko tässä takana se, että bloggaajat ottaisivat anonyymikommentoinnin pois ja pakottaisivat kaikki liittymään guugleplussaan ja kohta maailmassa ei tarvita enää muita sähköpostiosoitteita kuin gmail...

   Poista
  7. Kokeilin, vihasin. Nyt minä sain sitten ilmoituksen yhä kaikesta roskapostista, mutta jouduin vielä päälle päätteeksi jokaisen kohdalla määrittämään, onko se roskaa vai saako sen julkaista.

   Panin sanavahvistuksen takaisin. Tällä mennään nyt jonkun aikaa.

   Poista
 2. Nää on siitä hyviä salasanoja, että niitä ei tarvitse muistaa ;) Miullekin oli tullut joku roskakommentti. Aika harvinaista, miun blogi kun ei suoranaisesti ole mitenkään suosittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ainaskin minun keskuudessani suosittu. Mutta en lähettele spämmejä. :P

   Poista
 3. Mullekin tulee muutama päivässä. Näen uudet ja vanhat kommentit (kun en tiedä nimeä, niin kerron) oikeasta yläreunasta ulkoasu ja sieltä kommentit. Sen lisäksi tulevat kyllä myös sähköpostiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin hankalaa käydä ne sieltä katsomassa, kun sähköpostista näkee niin kätevästi. Ei tarvitse erikseen etsiä mistään.

   Poista
 4. Tähänkin postaukseen tuli nyt jo eka roskaposti. Uskomatonta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en ymmärrä miks noita robottikommentteja ees lähetellään. Onks joku oikeesti niin pöljä että menee kattomaan niitten linkkejä?

   Poista
 5. Minullakin on ollut nyt sanavahvistus päällä jonkin aikaa, kun alkoi tulla niin paljon roskapostia. Petyn aina, kun luulen saaneeni (sähköpostiin) uuden kommentin ja se onkin robotti. Viime aikoina sitä on tullut myös uusiin postauksiin ja osa myös sanavahvistuksesta huolimatta! Filtteri onneksi suodattaa ne niin, etteivät tule näkyviin asti. Nyt sanavahvistukset ovat pelkkiä numeroita, onkohan ne liian helppo koneidenkin ratkoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, eli siis pettymykset jatkuvat...

   Minusta ne numerot ovat ainakin omaan silmään helpompia, ehkä robotitkin selviävät niistä. Niistä kirjaimistahan ei sanaut mitään selvää koskaan.

   Poista
 6. Nyt on joku roska-aalto menossa, sillä mulle tulee niitä myös. Salaliitto.

  Miten sää oot noin aikaisin ollut hereillä? *haukotus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai 7.56? Olen yleensäkin hereillä jo siihen aikaan, ja aina tietokoneella. :D

   Poista
 7. En nyt tarkistanut, mutta onko blogspotissa vaihtoehtoa, että ainoastaan anonyymit menisivät halutessa sanavahvistuksen kautta eetteriin? Se olisi hyvä vaihtoehto olla olemassa. Kehitysehdotuksen paikka ihan!

  Toivottavasti päästään tästä riesasta, siis spämmeistä!

  VastaaPoista
 8. Roskapostit on iso riesa, minä olen toistaiseksi säästynyt. Onko sulla käytössä että paria päivää vanhempiin postauksiin tarvitsee vahvistuksen ja tuoreisiin ei? Minulla jo se auttoi roskapostin tuloon, ja toinen mikä auttaa on lopetettujen blogien poisto tyystin omasta hallintapaneelista, osa roskaposteista tuli niiden kautta. Vahvistukset ei kyllä haittaa, enemmän minusta on riesaa hitaasti aukenevista blogeista, siksi valitettavsti jää osaan niistä kommentoimatta kun menee minuutteja ennen sivujen aukenemiseen ja mulla palaa hermo enne sitä :) Sulla aukenee hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos aukenee. Minä harrastankin pieniä kuvia. Monissa blogeissa on ihan järkyttävän suuret kuvat, niiden aukeaminen kestää kauan.

   Poista
 9. Sama juttu täällä, joku 20 spämmiä päivässä on tullut nyt parin viikon aikana. Ja suosituimman liikenteen lähteissä näkyy muutamia todella epämääräisiä osoitteita. Ärsyttävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää guuglettaa, löytyisikö jostain joku järkevä apukeino tähän.

   Poista
 10. Mulla oli sama ongelma, joka loppui saman tien, kun lopetin anonyymin kommentoinnin sallimisen. Se vähän vähensi kommentointia kaikkiaan. mutta ei haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en voi tehdä sitä. Se tuntuisi tosi ilkeältä, kun täällä on niin paljon pitkäaikaisia anonyymeja lukijoita.

   Poista
 11. Taitaa olla sama ongelma meillä kaikilla..:)

  VastaaPoista
 12. https://sweetcaptcha.com/
  Hei, katso täältä kivat kuvasymbolit sanavahvistuksen tilalle. T. Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on hauska! Mutta heti tuli kaksi kysymystä: mites ne, jotka eivät osaa englantia? Ja miten mobiilit? Toimiiko kaikissa mahdollisissa ympäristöissä?

   Poista
 13. Mummeli Keski-Suomesta25. helmikuuta 2014 klo 12.37

  Kyllä minä ainakin täällä vierailen silti. Pidän vahvat "tiimarilasit" tuossa vieressä niin niillä nään tihrustaa kirjaimia :)

  VastaaPoista
 14. mä vihaan sanavahvistuksia ja usein jätän kommentoimatta juuri sen takia. itsellä on blogissa kommentointi niin että vahvistan ne kommentit sitten käsipelillä samalla kun tulen tänne niitä lukemaan ja vastailemaan. en halua sähköpostiin kommentteja koska kuitenkin ne luen täällä.. roskaposti menee roskiskansioon suoraan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas tulen tänne vain silloin, kun sähköposti kertoo, että on syytä tulla.

   Poista
 15. Sanavahvistus on ihan ok. Kyllä lukija tajuaa, että se on taarpeen eikä suinkaan tarkoitettu ärsyttämään. Eikä siihen nyt paria sekuntia enempää mene!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti muut ovat minua viksumpia. Itselläni kun menee vaan hermo heti, kun sanavahvistus tärähtää ruutuun.

   Poista
 16. Olen itse tehnyt niin, että kun toistaiseksi noi roskakommentit on jääneet filtteriin, niin olen ohjannut sähköposti-ilmoitukset ohjautumaan automaattisesti roskakoriin, jos sähköpostiviesti sisältää sanan anonyymi. Toiminut toistaiseksi, niitä tulee tosiaan paljon nyt :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenmitenmiten setapahtuu???? Tuo on ensimmäinen minulle toimivalta tuntunut ehdotus tähän mennessä!

   Poista
 17. Eiköhän siitä selvitä :D sen kun laitat vaan!

  VastaaPoista
 18. Laita semmoinen lista, josta pitää kirjoittaa esim 4. sana. Ei tarvi tihrustaa, en itsekään siitä pidä ja kuinkahan monesti mennyt väärin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sellaisen saa määriteltyä? Enhän minä niitä tihrustettavia pääse itse määräämään. :(

   Poista
  2. Taidat tarkoittaa sitä, mikä on jossain muissa blogipohjissa. Muistaakseni blogit.fi-blogeissa on sellainen systeemin. Bloggerissa ei ole, valitan.

   Poista
 19. Eiiiiiiiii! Mäkin vihaan ihan yli kaiken noita sanavahvistuksia. Varsinkin bloggerissa ne on ihan kamalia ja usein jää kommentoimatta sen takia.

  VastaaPoista
 20. Älä vaan poista meitä jutuistasi nauttivia ja saunnaisesti kommentoivia. Kestän ne epämääräiset tunnisteiden toistot toki. Viestit tulevat tai eivät tule. Kerro pikkuisesta Kerttulista vielä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes harkitse teidän poistamistanne. :)

   Kerttu täyttää vuoden parin viikon kuluttua. Pitäisi keksiä sille synttärilahja.

   Poista
 21. Minulla oli ihan sama ongelma ja ne tulivat pahimpaan aikaan kahdesta eri maasta, toinen taisi olla Turkki. Siksi on minunkin blogissa kommenttitarkistus päällä. Pääsin niistä eroon kun otin screenshotteja eri tilastoista ja kartasta ja laitoin menemään palvelun ylläpitäjälle. Nopeasti ne loppuivat. Nyt on taas ilmestynyt yksi joka reagoi uusiin. Vielä ei haitta akun en ole itsekään juuri ehtinyt kirjoittaa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, minä en tiedä edes midtä niiden alkulähteen näkee. :P

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.