tiistai 4. kesäkuuta 2013

Hetken huili sisätiloissa


Minä tyttö se tykkään blogihaasteista. Siksi ilahduin, kun sain sellaisen Kartanonrouva Eliseltä. Kiitos! Kuinkahan mones versio tämä muuten oikein mahtaa olla 11:n kysymyksen haasteesta, joka on tätä kautta kulkenut aika monta kertaa jo...


1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisia.

Nämä viime päivät ovat kuluneet pyhän kolminaisuuden merkeissä: työ, aurinko ja ikkunat. Aamulla olen yrittänyt tehdä töitä muutaman tunnin, sitten olen mennyt pihalle lohnottamaan ja illan tullen olen rapsuttanut ikkunanpokia. Tänään yhdistin aurinkolohnoilun ja työt. Tiskirättejä voi nimittäin varsin mukavasti viikkailla aurinkotuolissa. Samalla kuuntelin äänikirjaa. Se on uusi juttu minulle ja toivon sen auttavan työn sujumisessa. Ainakin tiskirättien tuskallinen leikkaaminen sujuu hiukan joutuisammin, kun kuuntelee samalla romaania.


2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.

Elisen kysymykset tulevat tässä ja minun vastaukseni niihin.

- Millainen oli ensimmäinen itse ostamasi huonekalu?
Ensimmäinen ihan itse valitsemani huonekalu oli keltainen lasten keinutuoli, mutta ensimmäistä itse ostamaani jouduin miettimään aika kauan. Luulen, että se oli sähköliesi, jonka ostin opiskelija-asuntooni, jossa oli pelkät hellanlevyt. Minä tykkäsin tehdä pannaria ja uunipuuroa, joten ostin uunillisen lieden kirpparilta.

- Millaisesta kodista haaveilit silloin, kun muutit omillesi?
Siihen aikaan taisin haaveilla korkeista huoneista ja isoista ikkunasyvennyksistä jossakin komeassa jugendkerrostalossa.

- Oletko kadehtinut jonkun toisen kotia?
Olen kadehtinut monessakin kodissa joitain yksityiskohtia, mutta en varmaankaan kokonaista kotia koskaan. Muistan erityisen paljon kadehtineeni erään suomalaisperulaisen perheen yläkerran portaita, jotka oli maalattu sateenkaaren väriseksi. Jokainen askelma oli erivärinen.


- Minkäväriset seinien pitää olla?
Minun seinieni pitää olla kirkkaan ja vahvan väriset. 

- Entä katon?
Meillä kaikki katot ovat valkeita, mikä on aika tylsää, mutta koska inhoan kattojen maalaamista, on parasta pitäytyä valkoisessa, jotta se sopii sitten alati vaihtuviin seinämaaleihin.


- Tai lattian?
Samat säännöt kuin seinissäkin. Mitä komiampi väri, sen kauniimpi lattia.

- Jos saisit ihan minkälaisen sängyn vain, minkälainen se olisi?
Olen todella tyytyväinen nykyiseen sänkyyni, mutta jos saisin valita mitä tahansa, niin luultavasti se olisi pylvässänky verhoineen jossakin eteläisen meren autiolla saarella, hiekkarannalla.


- Mitä ruokalajia keittiösi muistuttaa?
Raikasta salaattia, jossa on paljon porkkanaa.


- Onnistunein tuunaamisesi, jos sellainen on?
Se on toimistoni ruman vesipisteen rautaisen pöytätasohärvelin muuttaminen huonekalun näköiseksi pelkän liiman, sahan ja jätepaneleiden avulla.

- Upeinta olisi, jos ikkunastasi näkyisi... mitä?
Vettä ja vuoristoa.

- Jatka itse: Haaveiden kodissasi....
olisi vain hengittäviä, terveellisiä materiaaleja ja se sijaitsisi jossakin, jossa kesä on pisin vuodenaika.


3. Keksi vaikka 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku. Tai sitten et keksi.

En keksikään kokonaan uusia kysymyksiä, vaan lähetän nuo Elisen kysymykset eteenpäin hiukan muunnettuina:

- Millainen oli ensimmäinen itse ostamasi huonekalu?
- Millaisesta kodista haaveilit silloin, kun muutit omillesi?
- Millainen ensimmäinen oma kotisi todellisuudessa oli?
- Oletko kadehtinut jonkun toisen kotia?
- Jos saisit ihan minkälaisen sängyn vain, minkälainen se olisi?
- Mitä ruokalajia keittiösi muistuttaa?
- Mikä on kodissasi parasta? 
- Entä pahinta? 
- Onnistunein tuunaamisesi, jos sellainen on?
- Upeinta olisi, jos ikkunastasi näkyisi... mitä?
- Jatka itse: Haaveiden kodissasi....



4. Muuta haastetta mieleiseksesi.

Muutan haastetta niin, että lisään siihen mukaan tällaisen kiertokuvan, joka kulkekoon nyt haasteen matkassa eteenpäin.

5. Haasta paljon kivoja kavereita.

Haastankin tällä kertaa ihan summittain sellaisia tyyppejä, joiden blogeja en ole koskaan lukenut. Etsin ne omien suosikkiblogieni lukulistoilta, valitsin ne nimien kiinnostavuuden perusteella ja aion tutustua niihin kunnolla.

Matkalla muuttuva haaste kulkee täältä siis seuraaviin blogeihin:
Heddas
Rentouttavaa remontointia
Vuohenlinnan väki
Onnistain on puolet sinun
Kummitustalon kuvakirja
Hajottamo
Tosimummo

 Tässä vielä haasteen säännöt:
1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisia.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.
3. Keksi vaikka 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku. Tai sitten et keksi.
4. Muuta haastetta mieleiseksesi.
5. Haasta paljon kivoja kavereita.


21 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Pitkä kesä toiveissa täälläkin! Voisikohan siitä tehdä kansalaisaloitteen?
Varsinkin, kun täällä se loppui - Maarianhaminassa on tällä hetkellä Ilmatieteen laitoksen mukaan 9 astetta, täällä on pari astetta lämpimämpää, sentään. Hrrr!
Pitäkää kiinni siitä helteestä niin kauan kuin pystytte, kynsin hampain!

E kirjoitti...

Vau, teit tästä haasteesta tosi kivan! Toivottavasti se eksyy taas minullekin ;D Keksit ihanasti haastaa ihan outojakin blogeja. Täytyykin käydä noissa, jos löytyisi kivaa lukemista.

Susanna kirjoitti...

Meinasin ensin panna sinut vastaamaan omiin kysymyksiisi, mutta sitten keksin valita ihan vieraita bloggaajia!

Haastan vielä kartanonrouva Elisen!!!!

Susanna kirjoitti...

Aaaargh, niin kylmää teillä! Minä olen ihan varma että kesäkuusta tulee taas kylmä ja märkä ja kamala. Siksi en valita tästä 29 asteen pätsistä. Nyt sopeudutaan tyytyisinä, tämä on harvinaista herkkua.

Karo-Liina kirjoitti...

Moi ja kiitos! Kävipä mulla tuuri kun kiinnostuit kummallisesta sanaparista Vuohenlinna :D! Oon tosin saanu tän haasteen jo viime aikoina kahdesti enkä niihin vieläkään ole saanut vastattua, ei meinaa illalla enää blogatessa olla jaksua eikä aivotoimintaa (nyt tulin kattoon kun tuo puhelimen ryökälekin ilmoittelee blogiin saapuneista kommenteista, pitäis olla siivoamassa mutta kun alko kiinnostaan...). Mutta ehkäpä nyt tartun tähän kun kolmatta kertaa jo haastetaan! Haastelemisiin ja ihanaista kesää sinnekin!

Susanna kirjoitti...

Kun aloin ilmoitella teille haastetuille, minulle tuli vähän pelko, että mahdatteko loukkaantua, kun ihan vieras lukija yhtäkkiä alkaa vaan pommittaa oman bloginsa linkillä. :)

Jos tuntuu raskaalta, niin älä stressaannu. Parempi se on pihalla touhustellakin nyt.

Tiina kirjoitti...

Kiitokset haasteesta! Sen verran ihania kysymyksiä kyllä, että taidan takertua tähän jonain sadepäivänä! <3

Soja kirjoitti...

Olipas kiva kirjoitus ja haastehommeli! Ja mie NIIIIN himoitsen noita punaisia rättejä - ja punaista uutta keittiötä, mutta koska siihen ei ole nyt varaa, niin rätit saavat lievittää tuskaani.

Soja kirjoitti...

Onko muutes punaisten kaikki kuosit nyt kaupassa vai onko muita? Kiukkuisia kuopuksia kaipailen... Jännä juttu, että kukkatarha ja leivoskekkerit, jotka eivät muuten sytytä minua, näyttävät punaisella pohjalla paljon paremmalta!

Koti1898 kirjoitti...

Mä kerron sulle kaksi ihanaa äänikirjaa: Onneli ja Anneli, ihana nostalginen tarina, jota minulle lapsena luettiin ja loistava lukija, Annu Valonen. Ja toinen on Juho Milonoffin lukemat Karhukirjeet Karhumäestä, ne naurattaa joka kerran. Lapset kuulevat niissä eri tarinat kuin aikuisten sanaleikkikorvat.

Susanna kirjoitti...

Kiva! :)

Susanna kirjoitti...

Nyt on kaikki siellä, mitä on tulossa. Tämä on aika pieni erä, joten siksi vain kuusi eri kuosia. Mutta kunhan saan nämä myytyä, niin sitten teetän sitä ruskeaa kangasta ja sitten tulee taas kuosejakin enemmän. Toivottavasti! Joskus tämä rättitehtailijan elämä on turhan hermojaraastavan jänniuttävää.

Susanna kirjoitti...

Oo, kiitos! Olen nyt yrittänyt kuunnella Reidar Palmgrenin kirjaa, joka oli hänen itsensä lukema. Se oli niin ala-arvoisen kehno tekele, että jätin kesken. Ja nyt menossa on Anja Snellmannin Lemmikkikaupan tytöt, josta en myöskään ole kovin innoissani, mutta menettelee.

Soja kirjoitti...

Täytän siis varastot punaisilla, koska se on miun väri :) Mie samaistun tuohon hermojaraastavan jännittävään, vaikka nää miun rätit onkin vähän toisenlaisia ;)

Soja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Soja kirjoitti...

Miun tähänastinen lemppari on Renate Dorresteinin Pojallani on seksielämä ja minä luen äidille Punahilkkaa, suosittelen lämpimästi :)
Sit mie kuuntelen Vareksia ja Takamäki-dekkareita ja Matti Röngän Viktor Kärppiä. Niitä löytyy pääkirjastosta kivasti.
Dorresteinin ostin ElisaKirjasta, sieltä saa tarjouksista edullisesti koneella tai puhelimella kuunneltavia äänikirjoja.

Susanna kirjoitti...

Nuo Dorresteinit kuulostavat jo nimensä perusteella sellaisilta, että tykkäisin kyllä!

Mutta minä tarvitsen ihan vanhanaikaisia cd-levyjä, että voin kuskata mankan mukanani työhuoneelle tai pihalle tarpeen mukaan. Kirjastossa oli kyllä aikamoinen valikoima, mutta enimmäkseen vanhoja klassikoita ja rikosjuttuja.

Soja kirjoitti...

Mie hommasin älylliseen puhelimeeni ElisaKirja-sovelluksen, sillä on kätsä kuunnella joka paikassa: ruohoa leikatessa, junassa, töitä tehdessä, lenkillä... Töpselit korvissa, jos on mekkalaa tai muita ihmisiä.

Susanna kirjoitti...

Apua, pitääkö minunkin ruveta niin teknologiaihmeeksi, että pitää opetella kaiken maailman nettilataukset... Minulla on kyllä mp3-soitin, mutta en oikein nappien kanssa tykkää heilua.

Soja kirjoitti...

Juu :D Se ElisaKirja on kyllä toooosi helppo! Ja nappeja ei tarvita, jos ei ole taustamelua tai häiriintyviä kanssaolijoita!

Katri kirjoitti...

Oon näköjään unohtanut jättää tähän kommentin! No höh. Kiitos hauskasta haasteesta ja otan tän kyllä tehtävälistalle pikimmiten! Aurinkoista juhannusviikkoa! :)