sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Matkalla isolle kirkolle


Pakkailen kamoja Helsingin-reissua varten. Keskiviikkona on Kampin kyläpäivät Narinkkatorilla. Samana päivänä vietetään myös Helsinki-päivää, joten pääkaupaungissa taitaa olla silloin vaikka mitä kivaa meneillään.


Minä olen aika mahdottoman monta kertaa täällä blogissakin jo kiukutellut sitä, miten kannattamattomia myyntitapahtumat ovat. Pahimmillaan jää miinuksille, parhaimmillaan muutaman euron plussalle. Saatatte ihmetellä, miksi silti taas olen menossa myyjäisiin.

Siksi, että en halua uskoa, ettei sellaista myyntitapahtumaa ole olemassakaan, jossa minun kannattaisi käydä. Haluan siis käydä kokeilemassa erilaisia tapahtumia, jotta saisin tarpeeksi kattavan käsityksen asiasta. Ja haluan löytää ne tapahtumat, joihin minun on syytä osallistua.


Nyt ilmoittaudun tähän Kampin tapahtumaan sen takia, että se sijaitsee niin keskellä maamme napaa kuin olla ja saattaa. Narinkkatorin halki kulkee tuhansia ihmisiä joka päivä. Messuissa ja myyjäisissä on se vika, että ne sijaitsevat aina jossain syrjässä, jonne on lähdettävä varta vasten ja yleensä maksettava pääsymaksukin.

Tällainen keskelle Helsingin vilkkainta pistettä nouseva tapahtuma saattaa tavoittaa niitäkin ihmisiä, joita minä en muuten tavoittaisi. Niitä, jotka eivät käy käsityömyyjäisissä, messuilla tai lue blogeja.

 Minua hermostuttaa lähteminen ihan aina. Tällä kertaa se hermostuttaa vieläpä erityisen paljon, sillä järjestävän tahon toiminnassa on ollut huomauttamisen varaa jo etukäteen niin paljon, että pelkään, ettei paikan päälläkään mikään suju. Toivottavasti sujuu. Toivottavasti tulee hieno päivä. Toivottavasti myynti on fenomenaalista.

Yleensähän jos lähtee matkaan oikein pessimistisellä asenteella, joutuukin palaamaan yltiötyytyväisenä, kun kaikki odotukset on ylitetty.


En muista, milloin olen viimeksi pystyttänyt toritelttaani mihinkään tapahtumaan. Olisiko se ollut pari vuotta sitten. Telttaparkani ei ole mikään toritelttojen kaunein prinsessa, mutta tykkään siitä silti. Oma äitini on sen kanssa toreilla kulkenut aikoinaan. Eikä se äidillekään uutena tullut. Kelpo kapine siis.

16 kommenttia:

 1. Hienosti siellä menee, ihan varmasti :)

  ps. aamusilmillä katsottua:
  "haisematon Susannan työhuone"
  Hihitykselle ei meinannut tulla loppua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, miten paljon se sanapari on ärsyttänyt minua itseäni! Miten voi olla niin, ettei siinä tehdessään ajoissa tajua tuollaisia asioita, vaan ne näkee vasta sitten kun koko hieno boksi on askarreltu valmiiksi?

   Poista
  2. Ja sitä paitsi... HAISEMATON! Eihän se ole edes mikään sana. Eikö suomenkielessä puhuta yleensä hajuttomasta? Hohhoijaa...

   Poista
  3. No mut "haisematon" on just hyvä sana! :D Jos siihen laittais "hajuton" niin sitten ihmiset aattelis että no hö, ei kai tiskirätit muutenkaan haise miltään, siis noin niin kuin uutena. Vähän niinkuin että hajuton ja mauton. Mut haisematon antaa heti sen käsityksen ettei se ala haista kun sitä käyttää! Ja muutenkin se kuulostaa jotenkin kivemmalta. :D

   Poista
  4. Mahtavaa, että sait tuon käsityksen! Juuri sitä minä tavoittelinkin! Mutta valmiin sanan näkeminen sitten alkoi epäilyttää.

   Peitin sen Susannan Työhuoneen siitä lopusta ja panin hintatiedot sen päälle. Ettei vaan kukaan keksi alkaa aukomaan päätään minun hajuistani...

   Poista
  5. Edelleen hihityttää :D

   ps. CM:n uusintoja torstaisin!

   Poista
  6. Minä ostin justiin ekan tuotantokauden! Kolme ensimmäistä jaksoa ollaan nyt katsottu.

   Poista
 2. Toivon runsasta myyntiä sinulle!
  Minulla on hyvin samanlaisia osia sisältävä vastaostettu myyntikatos. Pitäis ruveta treenaamaan sen pystyttämistä kesän tapahtumia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tämä on hyvin helppo pystyttää ja se onnistuu yhdeltä ihmiseltä, jos mukana on tuoli, jolle nousta, kun on harjakaisten aika.

   Poista
 3. Tuottoisaa reissua perintökojun kanssa!

  Virossa, Türin kukkamarkkinoilla juttelin Suomesta sinne tulleen myyjän kanssa. Kuulemma matka kannatti, sillä paikka Türissa maksoi 100e ja Suomessa vastaava jopa tuhansia. Aika myynti saa olla jos paikka maksaa pari tuhatta euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta miten kukaan suomalainen voi saada myytyä yhtään mitään virolaisten keskellä, joiden hinnat on ihan älyttömän alhaisia?
   O_o

   Poista
 4. No niin, tietysti nyt tulet Helsinkiin, kun juuri tökkäsin tilauksen Sinulle! Ja olen vielä töissä ihan tapahtuman vieressä... Hyvää myyntiä kuitenkin - aion levittää sanaa, että nyt niitä saa...Hansu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä justiinsa laitoin tilauksesi valmiiksi. Hyvässä lykyssä se ehtii sinulle ennenkuin minä Helsinkiin! :)

   Poista
 5. Oli kivaa tavata, kissariepu pääsee hyvään kotiin. :) Tuli Schweppes Russchian-terkut perille?

  Sun iloista hymyä ois kivaa nähdä täällä blogin puolellaki. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jestas, tuli tosiaan perille! Olinkin aikeissa laittaa reissuraporttiin terveiset sille, joka toi juomat! Kiitos. Ihan päivän helmi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.