maanantai 28. tammikuuta 2013

Työhuoneen ikiongelmat


Olen nyt kaksi ja puoli vuotta hinannut työhuoneessani kalusteita edestakas, enkä vieläkään ole tyytyväinen. Kun pitää saada sekalaisista huonekaluista rakennettua toimiva ja nätti työtila, homma ei ole helpoin mahdollinen. Varsinkaan, kun jokainen seinä on puhkottu ikkunoilla ja ovilla ja sille ainoalle ehjälle seinälle on joku hyväkäs keksinyt sijoittaa kaksi isoa loisteputkivalaisinta.


Reippaan tavarankarsimisoperaation tuloksena minä pääsin kuin pääsinkin eroon megakokoisesta hyllyrakennelmasta, jonka olin peittänyt isoilla verhoilla (klik jos et muista). Kuvittelin saavani kaiken jäljelläolevan roinan mahtumaan Bilteman varastohyllyyn, jonka yritin kaunistaa paneliverhoilla. No, ei se onnistunut suunnitelmien mukaan, sillä jokainen pöydänalus on yhä täynnä pahvilaatikoita.


Kiva muutos oli kuitenkin se, että verhosysteemin tilalle sain laajentuneet Playmobil-kokoelmani esille. Ja myös alttiiksi kangaspölylle, tuhkalle ja puupurulle, valitettavasti. Sulo keksi, että jos löydämme kierrätyskeskuksesta vanhan ison akvaarion, siitä tulisi hieno vitriini kuninkaanlinnalle. Toistaiseksi mennään avomallilla.


Seinälle pieniin kaappeihin tein uusia Playmobil-kuvaelmia. Tässä entisen kotimme vessankaapissa sijaitsee nyt leipomo.


Innostuin taas leikkimisestä niin pahasti, että se pääasia meinasi unohtua. Eli siis se, että liian paljon tavaraa oli yhä kodittomana pitkin työhuoneen lattioita ja nurkkia.

Mutta sitten Jyskin mainos tunkeutui talouteemme, kuten niin monesti ja meinasi aiheuttaa tavanomaisen ärtymyksen. Sattumoisin minä kuitenkin selasin sen läpi ja havaitsin naurettavan halvan vaatekaapin. Se on tietysti jotain lastulevyä ja siksi ihan nou nou, mutta jospas sen tapetoisi tai maalaisi tai tuunaisi oikein hauskasti, niin sehän olisi oikein mahdottoman hyvä ratkaisu työhuoneen säilytysongelmille...

Ja taas alkoi päässäni suhista.


Ja nyt tilanne työhuoneessa näyttää taas kerran tältä ja minä hurautan hetken kuluttua Jyskiin.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No hitsi ei! Kun mä syöksyin sieltä Jyskistä suoraan elokuviin ja tulin nyt vasta kotiin. Alan nyt avata sitä kaappipakettia. Ja on kuule hutera kaappi!

   Poista
 2. Veit sanat suustani! Täällä viikoittainen möbleeraus.. ja jatkunee säännöllisesti kunnes löytyy hyvä järjestys! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko, että se päivä vielä joskus tulee? :D

   Poista
 3. Vähän aikaa sitten töllin takana kierrätyskeskuksessa oli tosi iso akvaario, onkohan jo mennyt?
  -Heidi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä suhtaudun vähän varauksella siihen akvaarioajatukseen. Kun kuitenkin varmasti loppuelämäni ajan hilaan noita kalusteita eestaas, niin jättimäisen akvaarion liikuttelu ei houkuta. :)

   Poista
  2. Miten ois joku Ikean lasivitriineistä? Hemnes punainen on ihan yli ihana tai sitte siellä on muitaki "tornitaloja" pikku ukoille.

   Poista
 4. Jysk on kyllä mielenkiintoinen. Minä noin periaatteessa ärsyän sitä, mutta silti esimerkiksi kaikki meidän patjat on ostettu sieltä. Innolla täälläkin odotan "tällainen siitä tuli" -postausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua se ärsyttää varmaan eniten siksi, että se mainoslehtinen tulee niin hirmuisen usein. Kuinka usein? Joka päivä? Ainakin tuntuu siltä.

   Poista
 5. Hehee, kuulostaa tosiaan tutulta... Tosin mie olen tuhannen laiska mööbliseeraamaan pajalla. Se on yleensä parin viikon projekti.

  Onnistuiskohan vanhoista ikkunoista vitriini playmobileille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuisi! Ja tulisi upea. Meillä on iso kasa vanhoja ikkunoita, mutta ne ovat todella suuria. Pitääkin tuota alkaa pohtia vakavasti.

   Poista
 6. Entäpä jos akvaario on huonekalun/lipaston yms päällä, johon ruuvailet järeät pyörät alle? Sitten on helppoa työnnellä koko hoitoa vaikka toiseen huoneeseen jos sattuu huvittamaan. Mielenkiinnolla myös odottelen kaapin esittelyä, vain yksi hyvä kokemus on mulla jyskin huonekalujen suhteen, tammisenkki joka ihan oikeasti on tammea. Mikkelissä jysk-lärpykkä tulee myös liian usein ja mainoksessa aina samat tuotteet...pahinta on se, kun täällä myymälän vieressä on Vepsäläinen ja sisäänkäynti samasta ovesta. Joskus kun erehdyn tähän viimeeksi mainittuun hypistelemään ihanuuksia joihin tarvitaan lottovoitto(joskus muuten antavat ilmaisia sisustuslehtiä, esim. Divaania),meinaa itku päästä jos sen jälkeen menee kalustelevypölyn huuruiseen Jyskiin. Pitäisi kai tehdä kierros päinvastaisessa järjestyksessä.... Onnea silti tuunausprojektille, jokin kiva tapetti tai vaikkapa liitutaulumaali (saa myös tarrarullana nykyään) voisi olla kiva!
  T: Marja Mikkelistä

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.