lauantai 18. helmikuuta 2012

Violetin seinän puolustuspuheEdellisen postauksen kommentilootassa Hanna-Kotka anoi, etten erehtyisi maalaamaan seiniä violeteiksi. Haluan tuoda eteenne muutaman hengästyttävän kauniin kuvan violetin seinän mahdista ja kumota Hannan epäilyt.

Tämä ihana lintutapetti näyttää, miten hyvin keltaiset ja valkoiset sopivat violetin kaveriksi. Ja tapetti itsessään on ihan huippu!


Tällaista hulvatonta tunnelmaa minä kaipaisin. Tykkään tosi paljon reippaista, suurikuvioisista tapeteista ja haluaisin voida tapetoida kodistamme edes yhden huoneen tähän tapaan. Tämä täydellinen unelmatapetti maksaisi 79 euroa/rullalta.

Koska raha on tiukassa ja remonttivaroistamme riittää enää ikkunoiden kunnostukseen, on todennäköistä, että saan taas kerran unohtaa tapettihaaveet ja joudun tarttumaan maalitelaan. Ei sekään kamalan huono vaihtoehto olisi. Jos vaikka maalaisi samalla jokusen keltaisen haikaran johonkin nurkkaan...

16 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Mä en kamalasti ole violetin ystävä, mutta noi tapetit... Oijoijoi. Voisin minäkin kuvitella laittavani johonkin huoneeseen tuollaisia. :)

Enkä mä ymmärrä, miksi et voisi maalata violetilla, jos sitä pidät. Mun mielestäni värien toimivuus riippuu siitä, mihin niitä yhdistää ja sinulla ainakin tuntuu värisilmää riittävän. Jotta you go girl. Hieno siitä varmasti tulee. :)

Kaisa & Urkki kirjoitti...

Anna paukkua vaan, violetti on ihana väri ja sattumoisin lempparini!
Ensimmäinen tapetti on aika herkku, voisin täräyttää omankin eteisen violetiksi mikäli Herra näyttää vihreää valoa ajatukselle. Olisin halunnut pinkin keittiön, mutta se ajatus jo tyrmättiin...=)

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Tykkään!!! Eli anna mennä vaan.
Tuo toinen tapetti on uskomattoman ihana (ja kallis).

PikkuBertta kirjoitti...

Tykkään noista tapeteista...minä rajoittaisin kuitenkin vain yhden tehosteseinän käyttöön nuo....mut sinä teet niinkuin itse parhaaksi näet....pidän rohkeudestasi käyttää värejä...

Kivaa viikonloppua:)

E kirjoitti...

Tykkään violetista, mutta sitä on ollut yllättävän vähän meidän kodissa. Oon suunnitellu makkariin violetteja tekstiileitä. Toi alimmainen violetti on IHANA. Tykkään myös siitä alemmasta tapetista!

Eli, odotan kiinnostuneena, mitä tulet tekemään.

Susanna kirjoitti...

Mikäs niitä herroja vaivaa, kun tyrmäävät pinkit keittiöt ja violetit seinät? Sulokaan ei lämmennyt violetille, kun yritin ehdottaa sitä ensin makuuhuoneeseen, sitten olohuoneeseen, mutta katsotaanpa, saanko luvan laittaa OMAN toimistoni seinät violetilla.

Kun selasin netin ihmemaassa kaikkia violetteja huoneita, tuli monessa kohtaa ihan sellainen olo, että tämä sopisi Kartanonrouva Eliselle. Arvasin, että tykkäät tuosta alemmasta, siinähän on vieläpä ihan sinunnäköisesi sohva!

Jokke kirjoitti...

Violetti on ihan ok. Minulla on keittössä hopeiset seinät ja violetit hyllyt...

Rouva Vattu kirjoitti...

Mulla on myös suuri perversio violetin ja keltaisen yhdistelmään. Se näyttää niiiin makialta. Meillä on olohuoneessa violettia tapettia ja keltaista löytyy muuten, mutta haaveilen keltaisista nojatuoleista ja kullanvärisistä kehyksistä. Oon kyllä ottanut niistä tapeteista maailman surkeimman kuvan.. ja koko olohuoneesta muutenkin. Ehkä korjaan asian.

Mutta mä kannatan tapetteihin tuhlaamista, kuten laitoin sulle kommenttia tuolla omassa blogissakin. Mulla on oma "säästöpossu" meidän tapeteille. Ne on ns. tarpeellista turhuutta, muualla voi sitten vähän pihistellä sen edestä.

raportti kirjoitti...

Myönnän, tuo kakkostapetti on ihana! Asustelisin tuollaisessa huoneessa oikein mielelläni.
Näin äskettäin yhdessä muuten ihanassa talossa aivan karsean violetin seinän, enkä vaan meinaa päästä siitä mielikuvasta yli...

hanna-kotka

Laura kirjoitti...

Muhun ei kyllä liila, violetti ym uppoo, mutta tota ekaa tappettia voisin ajatella yhteen seinään lastenhuoneeseen. Mutta no, se jää sitten joskus nähtäväksi. :D

Susanna kirjoitti...

Vadelma, ne on ne vastavärit jotka aina näyttää herkullisilta yhdessä! En minä pysty tuhlaamaan tapettiin... kun kuitenkin olen tällainen, että vuoden kuluttua saatan haluta taas uudet seinät. Tuon hintaisella tapetilla tähän uppoaisi lähemmäs tonni. Ja minä en ole niitä, jotka tyytyvät vain yhteen komeaan tehosteseinään.

Hanna-Kotka, arvelin, että ymmärrät innostukseni violettiin, kun näet näitä kuvia. Sä olet varmaan nähnyt jonkun kamalan pastellivioletin seinän, josta on jäänyt epämiellytysolo.

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Tuo kukkatapetti on ihana <3

Rouva Vattu kirjoitti...

Mä voin vahdata sulle jotain halvempia, kunnon violetteja tapetteja, kun kattelen niitä muutenkin. Meillä on kaksi seinää olohuoneessa violettia, missä on isot kuviot. Ne oli ihan järkyttävän hintaiset, myönnän. Mutta olin vahtinut niitä jo usemman vuoden. Ennen kuin koko talon ostamisesta oli edes puhetta.

Yksi kyllä tuli mieleen, mitä itse tilasin testipalasenkin kotiin http://www.tapettikauppa.net/kelly-hoppen.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1956&category_id=81

Tuo on todellisuudessa kyllä aika tumma ja siinä on enemmän kartanomeininkiä, mutta jos lisää kaveriksi paljon kirkkaita värejä ja hyvät valot, niin voisi olla tosi kivakin.

Rouva Vattu kirjoitti...

Tai! Jos laittaa yhdelle seinälle kivan tapetin ja maalaa tapetin pohjavärillä kaikki muut seinät violetiksi ja sisustaa tapetin mahdollisilla muilla väreillä.

Mulla on kyllä todella paha sisustusvimma, alan sisustamaan teilläkin :D

Susanna kirjoitti...

Eiku ihan mahtavaa saada tällaisia innostuneita apuja! Otan ihan kiitollisena vastaan halpoja tapettivinkkejä. Jos laitan tapettia sisäseiniin, ei tarvitse edes olla hengittävää paperitapettia.

Rouva Vattu kirjoitti...

Mä oon luistanut vähän paperitapetista, olohuoneessa on ihan oikeaa paperitapettia, mutta ruokailuhuoneeseen tulee non-wovenia (mikä on kärjistetysti ja mun käsityksen mukaan kangaskuidun ja selluloosan risteytys), mikä nyt ei oo pahin mahdollinen, mutta silti. Kaikkialle muualle melkeinpä tulee paperitapettia. Suomessa on tosi huono paperitapettivalikoima, valtaosaan on lisätty muovikalvo. Tapettitalon valikoima onkin ainut varma ja muiden kanssa oon joutunut tekee vähän salapoliisityötä. Onneksi sen aika pitkälle tuntee mallipalastakin, onko siihen pintaan lätkäisty jotain epämääräistä.

Pääasiahan se on, että uloimmat seinäkerrokset on hengittäviä.