maanantai 13. helmikuuta 2012

Muurit murenevat

Tänä talvena olen joutunut hiukan pelkäämään sitä, että kestääkö tämä talo kasassa enää ollenkaan. Uusi ikävä ilmiö on sellainen, että salin muurista rapisee alas murusia. Tätä tapahtuu silloin, kun ohi kiitää oikein iso ja pitkä tavarajuna oikein kovalla vauhdilla. Rapina kuulostaa aika hurjalta. Ja nykyisin jo myös näyttää hurjalta, kun salin punaiseksi maalattua muuria pitkin varisee mitä... betonia? Laastia? Hiekkaa?

Muruset tipahtelevat muurin vieressä olevan pikkukaapin päälle, jolla on yhä minun joulukuvaelmani. Siis Playmobil-joulukalenteri, jolle en ole keksinyt vielä loppusijoituspaikkaa. Linnan takapihalla kerjäläinen kaivaa roskatynnyriä, ja ympäristö on muuttunut rapisevan muurin myötä hiukan autenttisemmaksi.

Pitäisikö tässä nyt huolestua vai ei? Haittaako tuollainen variseminen mitään vai onko se merkki jostain suuremmasta harmista?
Hovissa hymyt eivät silti hyydy.

9 kommenttia:

 1. Meillä rapisee kirjastohuoneen muuria pitkin hiekkaa. Joku alkuperäistalollinen yritti luoda ullakolle lämmintä rantatunnelmaa, varmaankin.

  Tykkään tuosta kerjäisnaisesta. Ei lainkaan kantaaottavaa :)

  VastaaPoista
 2. Hiekkaa on vinteillä muurien ympärillä paloturvallisuutta lisäämässä. Eli rantatunnelma on hyvästä tässä tapauksessa!

  Toivoisin, että tuo meidän murustuskin olisi vain hiekkaa.

  VastaaPoista
 3. Voithan laittaa jotain tiivistemassaa rakoihin josta hiekka tulee. Harmaa hiekka voi kyllä olla murenevaa rappaustakin joten tarkastusretki ullakolle on tarpeen.

  VastaaPoista
 4. Hei vaan !
  Mukavaa että sattuman kauppaa löysin sivusi! Olin joskus lukenut aseman projekstista ja myymälästäsi paikallislehdessämme - itse asutstan tässä lähikunnassa! Onnea Sinulle ! On ihanaa kun vanhoista asemista pidetään huolta vaikkakin ymmärrän, että työtä riittää yllinkyllin! Onnellista helmikuuta teille!

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on sisäkattoa rempatessa tullut hiekkaa alas katolta, eli ehkä se kuuluu asiaan ja on tosiaan vaan sitä hiekkaa teilläkin?

  VastaaPoista
 6. Mun pitää muistaa pitää läppäriä kiinni, kun paikka sattuu olemaan just katon yhden lankkujen raon kohdalla:) että on normaalia, me kun sentäs ollaan tyhjätty välipohja rempan yhteydessä ja hiekkaa rapisee silti, varsinkin näin talvella kun lankut on kuivia ja raot isoimmalla. Mutta kannattaa kyllä tarkistaa ettei ole se rappaus, joka alas rapisee.

  VastaaPoista
 7. Pitää sitä tutkia jossain vaiheessa. Minä olen jotenkin niin kamalan pahasti vieroittunut remonttihommista, etten saa aikaiseksi ryhtyä toimiin minkään asian suhteen. Välillä vähän kaipaan sitä suuren remontin vaihetta, joka täällä ensimmäisen vuoden vallitsi.

  Omenankukka, tosi kivaa, että löysit tänne. Toivottavasti poikkeat jatkossakin!

  VastaaPoista
 8. Meillä on ihan sama vaiva, talo on ollut välillä ihan vinossa niin ratkeamia on tullut ja hiekkaa sataa. Välillä ei tarvitse kuin ovi sulkea niin ropina alkaa. Sitä on vähän yritetty tilkitä mutta avokin mukaan täytyy pistää hiekan tilalle palovillaa, se tuskin ropisee alas.

  VastaaPoista
 9. Varmaan ihan hyvä idea. Ainakin tuonne rakosten kohdalle.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.