perjantai 3. helmikuuta 2012

Kevättä kohti?

Meillähän jäi ne ikkunat teippaamatta silloin syksyllä. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan, minä kuvittelin ja tilasin lopulta tammikuussa kolme rullaa ikkunaliimapaperia. Rullat saapuivat, ja minä nakkasin ne siivouskomeroon - teippaan kunhan kerkiän.

Ja sitten alkoivat pakkaset. Nämä liian kovat pakkaset. Yhtäkkiä ikkunoiden teipittömyyden huomasi liiankin hyvin. Tuuli tuiversi hiuksia toimistossa. Kädet kohmettuivat näppäimistöllä. Mutta olihan meillä onneksi ikkunateippiä! Siis hommiin. Tiivistin pahimmat aukot talouspaperilla tai pellavariveellä ja liimailin tyytyväisenä teipit jääkylmiin ikkunanpuitteisiin. Johan loppuisi viuhuminen.

Palasin tietokoneelle. Alkoi hillitön rapina ja poksahtelu. Teipit kuivuivat ikkunoissa ja ripsahtelivat sitä mukaa irti.

Ilmeisesti ikkunoiden teippaus kannattaa tehdä ajoissa tai ei sitten ollenkaan. Muuta syytä en keksi sille, miksi teipit eivät pysyneet paikoillaan, kuin sen, että oli jo liian kylmä.

No, ranteenlämmittimet käteen ja villatakin huppu korville, niin hyvin tässä pärjätään. Kohtahan se kevätkin jo tulee!

Vai tuleeko?

Tässä masentavaa tietoa kaikille meille, jotka kuvittelemme talven kohta jo väistyvän. Viime vuoden huhtikuussa oli vielä Sipoonlahdellakin täysi talvi.

Huhtikuun viimeisellä viikolla me aloitimme grillikauden täällä Imatralla. Pallogrilli tuotiin pihalle ja sille kaivettiin hankeen paikka. Oli ainakin turvallista - vaikka joku kipinä olisikin lentänyt grillistä, pitivät puolimetriset kinokset huolen siitä, että metsäpalovaaraa ei ollut.

Niin että seuraavat kolme kuukautta mennään vielä tiiviisti villasukissa. Yrittäkäämme sinnitellä!

15 kommenttia:

Kuitin koivu kirjoitti...

Minä en taas saanut aikaiseksi ulko-oven tiivistystä viime kesäisen eteisrempan jälkeen. Nyt tuuli puhaltaa oven raosta. VIltti oven edessä ja toinen kynnyksellä eivät riitä estämään kylmän pääsyä sisään. Lupasin itselleni, että heti kun ilma vähän lämpenee taiteilen tiivisteet oveen.

Reettamon kirjoitti...

Niin ihanat nuo villasukat :). Talvi on niin kaunis, mutta itse en siitä kyllä hirveästi muuten nauti.

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Niinpä...Itelläkin jäi se teippailu, ja nyt kyllä harmittaa..Sitä vaan jo ehti toivoa ettei nää pakkaset tuliskaan tänä vuonna. Eipä vissii juu...
Ihanat sukat! Onko nuo jotain valmiiksi raidallista lankaa, vai itse raidoitettua?

Susanna kirjoitti...

Kuitin koivu, meillä kävi samoin noiden työhuoneiden ulko-ovien suhteen. Ne olivat kesän korjauslistalla, mutta jäivät tekemättä. Nyt harmittaa.

Reettamon, minustakin talvi on ihan nätti juttu, mutta se saisi myös tuntua nätiltä. Nyt, kun olen alkanut opetella hiihtämistä, olen hiukan oppinut myös tykkäämään talvesta. Mutta en näistä pakkasista! Liian kylmää suksimiseenkin.

Henna, minäkin jotenkin uskoin, ettei tänä talvena tulisi lainkaan kovia pakkasia. Lanka on Seitsemää veljestä, kaikkia jämiä. Ei siis raidallista lankaa.

Lievestuore As. kirjoitti...

Tulin nyt tännekin hehkuttamaan sitä micropore-teippiä :D Saa tosiaan liki joka apteekista, maksaa keskimäärin euron rulla (9m), tarttuu kiinni vielä näin pakkasellakin ja ei jää mitään liimapintaa kiinni ikkunaan kun keväällä poistaa teipit. Samalla teipillä saat sitten paikkailtua remontissa kärsineet sormenpäät :)

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Uijui, ei hyvä. Täälläkin olohuoneen päätyikkunasta ihan tuulee sisälle, alareuna ei ole kovinkaan tiivis. Patteri alapuolella paahtaa punaisena. Ei muuta ku peittoa korville. Ei tämä talvi vielä hetkeen väisty. PS. Ihanat villasukat!

Rouva Kukko kirjoitti...

Niin, ikkunateippi ei pysy kiinni enää kylmässä puitteessa. Siksi teippausta ei kannata jättää liian kylmiin keleihin. Mulla jäi myös pari ikkunaa teippaamatta koska tuli liian kylmät ilmat. No, ehtiihän sen sitten taas ens syksynä tehdä :D

Susanna kirjoitti...

Jahas, mikroporetta sitten hakemaan. Kiitos vinkistä Lievestuoreelle!

Tiina, minulla on peitto jalkojen ympärillä, kun istun tässä tietokoneella. Ihan niinkuin vanhoilla mummoloilla!

Roiuva Kukko, apteekkireissu siis teilläkin.

Tiina kirjoitti...

Ihan ykkösvillasukat!

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Ti!

Musta on tullut sellainen tyyppi, jolla pitää olla koko ajan kudin kesken. Kun saan yhdet sukat valmiiksi, aloitan heti uudet. Aloitin myös sen villatakin, mutta siitä tuli sen verran järkyttävä, että purin kokonaan. Haaveilen joskus oppivani vielä kirjoneuleet ja palmikot ja muut hienoudet.

Saila kirjoitti...

Tjaa, minusta ikkunateippi on joka tapauksessa surkeaa - se ei pysy vaikka olisi laitettu 1% ilmankosteudella elokuussa. Sen liima on surkeaa. Ikkunapaperia puoltaa sekin, että eihän kaikkia ikkunoita tarvitse kesällä poistaa tai aukoa, vaan sitten kun paperi on kerran kunnolla laitettu, ei sitä suinkaan tarvitse repiä ja raaputtaa kesällä pois läheskään kaikista ikkunoista vain vaan niistä parista tai muutamasta mitä haluaa kesällä avata. Ikkunapaperi on siitä ihanaa, että kun sen on kerran laittanut, se on ja pysyy, mikä on erinomainen uutinen tuulella ja pakkasella.
Tuosta tulikin mieleeni, että otin jo joskus taannoin kuvia ikkunateipin ja -paperin eroista, mihinköhän niistä kirjoittaminen on jäänyt...

Susanna kirjoitti...

No justiinsa meinasin ruveta ihmettelemään, että mikä ero on ikkunateipillä ja ikkunaliimapaperilla. Minä käytän kumpaakin nimitystä tästä yhdestä ja samasta tavarasta. Kirjoita se postaus, Saila, niin asia selviää!

Meillä näistä ikkunoista tuli riuhdottua teipit pois tuossa joskus syksyllä, kun joku väsynyt emäntä pani tulet uuniin ja unohti avata pellit.

Ellimelli kirjoitti...

Ihanat villasukat!

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Ellimelli. En kykene muuhun, kuin raitaneuleeseen. Ja mahdollisimman moneen väriin. Muuten neulominen käy liian tylsäksi.

Voikukkapelto kirjoitti...

Toivottavasti pahimmat pakkaset olisivat tältä talvelta tässä! Miten ihmeessä sitä pari edellistä talvea pärjättiinkään...
Meidän vanhassa talossa ikkunat on uusittu, mutta muuten kylmä puskee nurkista ja lautalattioiden läpi. Tilat ovat kuitenkin sen verran pienemmät kuin teillä, että ne on helppo pitää uunien avulla lämpiminä. Eteiseen fuskaavan ulko-oven eteen viritän aina talveksi peiton, jonka puen johonkin nättiin pussilakanaan. Hätäapua pahimpaan vetoon ja tuiverrukseen... ;)