torstai 12. tammikuuta 2012

Päivän asu

Myönnän, että välillä minäkin tykkään talvesta. Silloin, kun pakkasta on pari astetta, aurinko paistaa ja yöllä on satanut muutaman sentin verran kepeää pakkaslunta. Silloin on ilo lähteä ulos lumitöihin. Pihan kolaaminen on silloin mukavaa liikuntaa.

Mutta lumitöihin pitää pukeutua oikein. Muutoin tulee vain silmitön hiki. Limainen keho saa mielen ärtyisäksi ja kasvava hiki kasvattaa raivoa.

Oikean pukeutumisen koodisana on villa.

Puen päälleni sataprosenttista suomenlampaanvillaa äidin neuloman puseron muodossa. Pusero on yli 20 vuotta vanha ja juuri sopivasti käytössä huopunut. Vaikka olin teininä kolme kertaa pienempi kuin nyt, on pusero yhä minulle hiukan iso. Siihen aikaan muoti ei ollut järin vartalonmyötäistä.

Jalkaani vetäisen myös äidin neulomat villahousut. Kalsarit ne taitavat olla, mutta omalla pihalla saa heilua ilman päällyshousuja. Ja eivätkös leggarit ole taas muotia? Jos on tuulinen ilma, laitan myös väljän mekon lämmittämään peppua ja reisiä.

Päähän merinovillapipo, käsiin villatumput, jalkaan villasukat ja Hai-saappaat.

Lampaanvilla pitää ihmisen ihanan lämpimänä, mutta ei päästä hikiseksi. Ja se myös pitää kosteuden vaatteiden ulkopuolella silloinkin, kun taivaalta sataa märkiä rättejä.

Päätän päivän muotibloggaukseni tähän.


8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ooh, ihana tuo viimeinen kuva, täällä länsirannikolla on tänään niin harmaa päivä kun vettä sataa.
Olen täysin samaa mieltä villan erinomaisuudesta, olipa harvinaisen kiinnostava ja hyvä muotibloggaus :-D

Katja kirjoitti...

Eipä ole täälläkään näkynyt auringon voimaa. Jotain moskaa sadellut taas liki koko päivän.

Ulkoilen lasten kanssa vaihtelevasti 2-3 tuntia päivässä. Parhaimmiksi hanskoiksi olen todennut 2-3 villalapaset päällekkäin. Vielä riittää kahdet, mutta kovemmilla pitää olla kolmet, eikä palele kädet kuten jossain toppahanskoissa. Lieveilmiönä tosin lumi tarttuu niihin lapasiin, mutta ei pahasti.

Susanna kirjoitti...

On meilläkin ollut harmaampaa tänään. Nuo kuvat ovat toissapäivältä. Päivän asu on pysynyt silti samana.

Sellaiset huovutetut villalapaset voisivat olla tosi hyvä juttu, varsinkin jos lumessa joutuu lasten kanssa touhuamaan.

Ellimelli kirjoitti...

Yksi parhaista asioista ikääntymisessä on se, ettei ole enää pakko pukeutua tyylikkäästi vaan järkevästi. Tämä sopisi muuten hyvin myös tyyliblogiin landelooks.blogspot.com

Olen tehnyt muutamat huovutetut villalapaset, mutta tenavat moittii, että lumi tarttuu niihin.

Ellimelli kirjoitti...

Meni väärin, piti olla http://landelooks.wordpress.com/

Susanna kirjoitti...

Landelooks on ollut minustakin oikein sypaattinen muotiblogi. Harmi, kun sinne ei ole päivityksiä tullut pitkään aikaan.

Ceraci kirjoitti...

Villa on pop! Pojan vaatetuksessa sitä olen suosinut hänen syntymästään saakka ja omaankin vaatetukseen sitä olen koittanut lisätä pikkuhiljaa.

Tuosta asukokonaisuudestasi olisi kyllä vielä pitänyt olla visualisoiva kuva, voin vain kuvitella kuinka hauskan näköinen se on. :)

Susanna kirjoitti...

Minä kyllä harkitsin itseni kuvaamista, kuten Päivän asu -blogeissa on tapana. Mutta en uskaltanut, sen verran turhamaisuutta minustakin löytyy.
:-)