tiistai 17. tammikuuta 2017

Vuosi 2016


On tämä bloggailu jäänyt niin vähiin, että Sailan haaste tuli aika hyvään saumaan.

1. Mitä unelmia toteutit 2016? 
2. Mitä opit? 
3. Mitä murehdit? 
4. Mistä nautit?
5. Mitä haaveita on vuodelle 2017?  
Laita haaste kiertämään ja haasta neljä.

Kiitokset Sailalle, tässäpä minun vastaukseni:
     
Toteutin haaveeni, kun vietin kolme viikkoa etelän auringossa yhtäpötköä yksinäni. En ollut oikeastaan tosissani uskonut, että sitä unelmaa edes voisi toteuttaa.

Opin sen, etten olekaan kykenemätön tekemään tavallista palkkatyötä.

Murehdin omaa tulevaisuuttani, kun aloin olla kyllästynyt omaan yritykseeni.

Olen nauttinut Sulon olemassaolosta. Olemme olleet yhdessä jo 10 vuotta ja arvostan häntä aina vaan enemmän ja olen yhä joka päivä kiitollinen siitä, että hän on puolisoni.

Vuodelle 2017 minulla on haaveena hankkia kesäauto, jossa voin nukkua torireissuilla. Sellainen reissupaku, tai edes pieni koppiauto. Epäselvää on vielä se, valitsenko jonkun halvan räyskän, jonka myyn syksyllä pois vai vaihdanko nykyisen Salomeni johonkin vähän vähemmän räyskään, joka pysyisi sitten käyttöautona jatkossakin.


Tähän autoasiaan liittyen olen notkunut netissä jos jonkinlaisilla sivuilla, kun olen pohtinut auton valintaa, sen varustelua ja muutenkin autolla reissaamista. Yksi noista sivuista on www.suvihoyden.com, jonka blogissa oli tällainen samanlainen katsaus viime vuoteen, mutta laajempi. Nappaan sieltä mukaan muutaman kiinnostavan lisäkysymyksen, ennenkuin laitan tämän haasteen eteenpäin.

6. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä? 
7. Mitä halusit, mutta et saanut? 
8. Mitä halusit ja sait? 
9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
10. kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

Tapasin paljonkin uusia ihmisiä, mutta "tulla elämään" taitaa tarkoittaa merkittävämpää kohtaamista. Jotain sellaista ihmistä, joka jää pysyväksi. Vastaus on ei, ei tullut. Alan hyväksyä itsessäni sen ominaisuuden, etten kaipaa enää enempää elinikäisiä ihmissuhteita, vaan nautin enemmän lyhyistä ja pinnallisista tuttavuuksista.

Taisin haluta vaikka kuinka monta uutta nukkea, mutta säästäväisyysvuoden takia en ostanut niitä. Ja onneksi en, sillä nyt en enää edes muista, mitkä olivat ne, joita kerkesin niin kovasti haluta.

Halusin stressittömän joulun ilman syyllisyydentunteita. Sen sain.

 Petyin pahasti itseeni, kun en saanutkaan jatkettua juoksuharrastustani enää syksyn kylmyydessä.

Eniten minua on pöyristyttänyt Donald Trump. Melkeinpä jokainen hänen suustaan pullauttamansa lause saa minut pöyristymään, järkyttymään, suuttumaan, myötähäpeämään tai vaipumaan epätoivoon, jopa pelkäämään. En pysty millään uskomaan, että hänet todella valittiin presidentiksi.Tämän laajennetun haasteen lähetän eteenpäin seuraaville:
Liiolii
Kootut murut
Päivänpesän elämää
Sukkulalla ja neulalla
10 kommenttia:

 1. Olipa kiva, kun vastasit! Jotenkin tuosta, ja viimeaikaisista kirjoituksistasi muutenkin, tuli sellainen tunne, että mahtavaa - jo jonkin aikaa kaihertanut tyytymättömyys ja muutoksen tarve on nytkähtänyt, ratas on pyörähtänyt, muutos tullut ja se on ollut hyväksi. Niinhän se aina taitaa olla, mutta ei olekaan niin helppoa pyöräyttää sitä ratasta, se on raskas ja painava ja vaatii tiettyä "hemmetti, NYT!" -mentaliteettia.
  Ihanaa, otan sinusta mallia!
  Mainiot nuo lisäkysymykset. Hämmästyttävää, tai oikeastaan ei ollenkaan sittenkään, että vastasit viimeiseen tismalleen samoin kuin mietin vastaavani ko. kysymystä lukiessani. Voi mahoton ...No, ei siitä sen enempää, ettei verenpaine lähde kiehumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos on tosiaan ollut hyväksi. Ja nyt vähän jännittää, että mitäs seuraavaksi tapahtuu, kun Postin lajittelukone on saatu pelittämään ja mitä ilmeisimmin hoitaa tästedes sen työn, jota me osa-aikaiset tultiin paikkaamaan.

   Poista
 2. Kiitooosh haastehesta! Tohon 10. kohtaan mun on pakko varmaan hiukan valehdella. :o

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta. Lisäkysymykset olivatkin jo hankalampia vastata.

  VastaaPoista
 4. Ihana lukea että olisi nyt sinulla mahdollisuus reissupakuun <3! Puhuit räyskästä tai sitten astetta paremmasta jos laittaisit käyttöautosi vaihtoon ja yhdistäisit nämä kaksi? Itse kallistuisin tuohon jälkimmäiseen, ehkä astetta luotettavampi tekniikka jos jokusen vuoden "räyskää" uudempi ja sitten tietenkin vakuutus ja autoverot päälle (tietenkin eri juttu jos toinen aina poistettu käytöstä). Jos tarviit mitä tahansa neuvoa tai mielipidettä, multa saa kysyä komppausta :). Ihana idea sulle, toriauto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän, minkä haluan. Ford Tourneon, jossa on ikkunoita joka suuntaan. Sitä nyt kyttäilen! :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.