sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Trendisetterinä

Juuri olen tuskastellut siskontyttöä, joka seuraa muotia järjettömyyteen asti ja heti sen perään päätän itse kokeilla bullet journalia, koska se on niin muotia nyt...

Bullet journalit hyppivät jatkuvasti silmille siellä täällä, joten päätin ottaa ja kokeilla, mikä siinä on niin hienoa. En taida oikein ymmärtää ideaa, mutta käsittääkseni bullet journal on almanakan ja to do -listan yhdistelmä. Se herättää minussa positiivista tunnetta, koska se ei ole aikakaudellemme ominainen digitaalinen laite, vaan itse askarreltu tai tuunattu vihko. Toisaalta se herättää minussa negatiivisia ajatuksia, kun katselen ideakuvia maailmalta ja totean kaikkien tekevän tosi samanhenkisiä bullet journaleita. Kaikissa on washi-teippiä ja tietynlaisia koristeluja. Onko tämä nyt vaan skräppäämisen jatko-osa? Vai onko se todella niin käänteentekevä ratkaisu elämänhallintaan, kuin hurahtaneiden ilosanomasta voisi päätellä?


Koska elämässäni on nyt sekä palkkatyö että yrittäjyys ja vielä vapaa-aikaakin, saattaa olla, että jossain vaiheessa joku prakaa. On siis mitä parhain hetki ottaa elämänhallinta-almanakka käyttöön.

Minulle bullet journalin idea aukeni parhaiten Hesarin Nyt-liitteen jutusta, ja sen perusteella aloin väkertää omaani. Heti minulle oli selvää se, että sivunumerointi tekisi minut hulluksi. Entä jos joskus tarvitaan lisää tilaa jollekin osiolle? Entä jos jonnekin jää tyhjä sivu? Entä jos jostain sivusta tulee niin sotkuinen, etten kestä sen olemassaoloa? Olenko neuroottinen?

Siis ei sivunumeroita, vaan hakemistolipareet sivujen reunoihin. Eikä vihkoa, vaan kansio, johon on helppo lisätä sivuja mihin tahansa väliin. Eikä kynällä piirrettyjä kalenteriruudukoita, vaan tietokoneella tehdyt siistit ja nopeasti syntyvät kuukausiruudukot. Eikä washi-teippiä eikä duudelointeja. Simppeliä ja selkeää vaan. Vesittyikö minulla jo heti alkuunsa koko bullet journalin hienous? Onko se olennaista, että niitä ruutuja ja numeroita nysvää oikealla kynällä? Onko washi-teippi oikotie onneen?

Muotoutukoon minun bullet journalini käytössä sitten sellaiseksi, kuin muotoutuu. Raportoin joskus, muuttiko se elämäni vai jäikö sen käyttö lopulta vieraaksi.

22 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista!!! Mä olen kans huomannut, että noita bullet journaleja on siellä sun täällä. Kävin myös katsomassa Instassa, millaisia niistä on ihmiset tehneet - ja huhhuh, nehän on ihan taideteoksia... Heti tuli mieleeni, että mä en kyllä moiseen koristeluun pystyisi, mä kun en ollenkaan osaa piirtää. Mä ajattelin, että tuohon en kyllä ala, mutta täytyy myöntää, että jotenkin jäi silti päähän pyörimään tuo ajatus..... siis että sorrunkohan sittenkin. Toisaalta mulle tuli ihan ensisijaisesti siitä systeemistä mieleeni, että kauhean painostavaa, jos on jokainen päivä ja kuukausi kovin suunniteltua. Tavallaan tykkään suunnitelmallisuudesta, mutta en ehkä kuitenkaan sitten halua ihan noin suunnitelmallinen olla.

  Mutta hei, kerro kuitenkin, millaiseksi sulla tuo tuli! Tykkään kovasti sun ajatuksesta laittaa se tuolleen kansioon. Itsellenikin tuli mieleen ihan vastaavat asiat mitä sinä mietit, eli että entä jos sinne väliin sitten pitäiskin lisätä sivu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väittävät tätä armolliseksi tavaksi. Saa siirtää asioita toiseen päivään, kuukauteen, hamaan tulevaisuuteen. En tiedä, miten se eroaa siitä, että niitä siirtää vain ajatuksissaan. :D

   Poista
 2. Ei tähän aiheeseen mutta blogiisi. Saisitko tehtyä mobiiliversion (onkohan se oikea termi?)kun mul on huono näkö ja liian vähän kärsivällisyyttä koko ajan liikutella tekstiä eestaas. Jos ymmärrät mitä tarkoitan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä komppaan tätä! Mun puhelimella on tosi vaikea lukea sun blogia, koska puhelimessa näkyy se koko blogi, ei siis pelkkä teksti+kuvat kyseisestä postauksesta. Tämä on todennäköisesti mun puhelimen systeemeistä johtuva (en tiedä niitä oikeita termejä...), eli siis mulla on Nokia Lumia joku halvin versio ja sen näyttö on jotenkin "pienempi" (ei ulkoisesti mutta sisäisesti) kuin muiden tehokkaampien puhelimien. Nörttipoikani tätä mulle valaisi... Eli siis sinä saisit jostain kohtaa laitettua omaan blogiisi sellaset asetukset, että se näkyisi myös heikommilla puhelimilla. Mä olisin myös tosi iloinen, jos niin tekisit, koska on todellakin vaikeeta tihrustaa tekstit kun pitää laittaa ne tosi pieneksi että näkyisi laidasta laitaan suoraan, tai vaihtoehtoisesti sitten koko ajan liikuttaa sormella sitä tekstiä laidasta laitaan, ja aika usein sitten sormi nappaa vaikkapa kuvaan ja sitten se kuva avautuukin kesken kaiken jne jne jne...

   Poista
  2. Kurjaa. Mä en voi sietää niitä mobiiliversioita. Kokeillaan.

   Poista
  3. Paljon kiitoksia mobiiliversiosta!! Nyt on niiiiin paljon kivempi lukea blogiasi puhelimella!!

   Poista
  4. Mie niiiiin kärsin!!!!! Kuviin tulee kehykset! Kauniit fontit vaihtuu tavanomaisiin!

   Poista
  5. No höh. Minusta on paljon kivempi nyt lukea puhelimella. Ennen piti tihrustaa sitä hiirenkakan puolikkaan kokoista tekstiä ja veivata ees taas... Nyt on just hyvä. =)

   Poista
 3. Ei tähän aiheeseen mutta blogiisi. Saisitko tehtyä mobiiliversion (onkohan se oikea termi?)kun mul on huono näkö ja liian vähän kärsivällisyyttä koko ajan liikutella tekstiä eestaas. Jos ymmärrät mitä tarkoitan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. Mä inhoan mobiiliversioita, siksi en ole sallinut tästä sellaista. Voin harkita uudemman kerran.

   Poista
 4. Uuh. Mie olen myös noita kaukaa kurkkinut ja ahdistunut siitä, että miulla pitäis olla joku kirja, jota pitäis muistaa kuskata mukana ja johon pitäis käsin kirjoitella jotain. Ja luultavasti olen missannut koko pointin. Voit vakuuttaa miut sit, jos se on hyvä. Toistaseks mie meen google-kalenterilla ja puhelimen muistilapputoiminnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ksokaan ole oppinut käyttämään kännykän kalenteria ja muistilappuja, joten voi olla, että vaikka mulla toimisi, niin sua en pysty vakuuttamaan. :D

   Poista
 5. :D en malta odottaa tulosten raportointia. Tein jo kalenterista raakaversion, ja ongelmat kaatoivat koko projektin. Sivunumerointi, huono käsiala, suttaava kynä, liian pieni viivojen väli, epäselvät ohjeet ja loputa yleinen v#¤%*us.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös jo kerinnyt kokea tuon kaiken! :D Siksi olenkin ollut tosi tyytyväinen kansioratkaisusta. Miten helppoa onkaan repiä pieleen menneet sivut pois ja tehdä uudet tilalle.

   Poista
 6. Tämä kirjoituksesi oli ehkä se viimeinen sysäys. Ostin muistikirjan, jossa on tarpeeksi sivuja ja aloitin sen tekemisen kalenteriksi, listoiksi ja päiväkirjamaiseksi paikaksi. Mukaellen tuota Bullet Journalia. Minulla on nyt monta asiaa elämässä, joista tulee kaikkea muistettavaa ja niiden jatkuva tarkastaminen netistä tai kummallisista lippulapuista on rasittavaa.

  Tein itse teininä kalenterin pari kertaa käsin. Sinne kirjoitin myös vähän päiväkirjaimisia lyhyitä tekstejä. Pitkiä päiväkirjasepustuksia en ole ikinä jaksanut tehdä montaa viikkoa putkeen. Silloin teininä oli kivaa kirjoittaa ja vähän koristella omaa kalenteria. Saa nähdä iskeekö tämä suoraan oikeaan paikkaan ja saan oman elämäni suunnittelut yhteen paikkaan. Vai jääkö tämä hetken kokeiluksi. Kirja on kyllä sen verran kookas, että sen mukana kuskaaminen ei ehkä onnistu. Enkä ole yhtään taitava käsistäni, joten koristeluja tuskin teen. En siis varmaan tule esittelemään tuotostani Instassa. ;)

  Kiitos tästä postauksesta ja mukavaa testailua oman Bullet Journalin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siltä, että saatat olla just oikea ihminen bullet journalistiksi!

   Poista
 7. Nyt oon kyllä tippunut kärryiltä kokonaan, ihan hepreea :)))
  Pitää kokeilla lukea tuo Nyt-liitteen juttu.
  Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Mun haasteeni BuJossa on, että haluaisin siitä tosi hienon, mutta en meinaa löytää sille aikaa. Sitten huitaisin äkkiä tammikuun, se ei ole kovin kaunis. Mutta ajattelin, että jos sitten helmikuusta tulisi nätimpi. En oikein ymmärrä miksi mun pitäisi pyrkiä yhtään mihinkään omassa kalenterissa, mutta olen kai sen verran esteetikko. Ja käsillä tekeminen on viime vuosina jäänyt aika vähäksi.

  Eilen törsäsin kirjakaupassa pari kymppiä ja ostin kyniä. Kyllä se tästä lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes aio yrittää tehdä siitä kaunista. Kauniina pitäminen vaatisi aikaa, jota en halua siihen käyttää.

   Poista
 9. Alkuperäinen bujon idea nimenomaan EI pidä sisällään mitään koristeluita. Ihmisillä on vaan lähtenyt käsistä 😅 Mä teen hyvin simppeliä, piirtelen kyllä taulukoita ja trackereita koska satun tykkäämään viivottimesta. Myös leimasimia on kiva käyttää. Mutta eniten mua viehättää valkoinen sivu, musta kynä, ja joskus jotain väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin tuntuu lähteneen lapasesta. :D

   Mulla ei vieläkään ole koristelukärpänen purrut, mutta muuten homma tuntuu pelittävän hyvin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.