lauantai 30. heinäkuuta 2016

Maa jalkojen alta


Tulin viime yönä kotiin Savonlinnan Käsityökorttelista. Myynti oli hyvää ja ihmisiä kulki koko päivän tasaisena virtana, mutta minun oli kovin vaikeaa löytää iloisen torimuijan moodia.

Edellisenä päivänä nimittäin luin sähköpostin, jossa kerrottiin Lowcostholidays-firman menneen konkurssiin ja sen myötä minun marraskuisen henkireikäni, eli Fuerteventuran-matkan peruuntuneen. Olin varannut hotellin kyseisen firman kautta verkosta ja lentoliput erikseen toista kautta. Tämä siksi, että köyhänä etsin tietysti halvimman mahdollisen tavan lomailla kolme viikkoa auringossa. Köyhyydestä kärsitään nyt. Hotellivaraus on lakannut olemasta voimassa, mutta rahat menetin kuitenkin. Nyt minulla on siis lentoliput Kanarialle, mutta ei kattoa pään päälle. Joudun ostamaan uuden majoituksen, mikä tarkoittaa sitä, että lopulta halpa reissuni tuleekin vähintään yhtä kalliiksi, kuin että olisin ostanut suoraan jonkun kotimaisen matkatoimiston turvallisen pakettimatkan.


Olen odottanut marraskuuta kuin kuuta nousevaa. Se on ollut minun pelastukseni. Yleensähän ahdistun jo kesän alussa siitä, miten kesä on ihan kohta ohi, ja koko ajan sataa ja on liian kylmä, ja neurooseilen auringon kanssa ja mietin, että talvi on ihan kohta täällä. Tänä kesänä on ollut toisin. Olen osannut ottaa päivän kerrallaan, pyrkinyt nauttimaan aurinkoisista hetkistä ja olemaan kyttäämättä säätiedotuksia. Olen koko ajan tiennyt, että vaikka kesä loppuu, minua odottaa vielä marraskuussa uusi kesä. Vaikka reissu on ollut ihan liian iso meno rahallisesti, olen ollut todella tyytyväinen siitä, että matka tuli varattua ja maksettua jo tammikuussa. Se on ollut mielenterveyden kannalta parasta, mitä olen ehkä koskaan tehnyt.

Ja nyt se vietiin minulta. On kuin olisi viety maa jalkojen alta. Ahdistaa.En ollenkaan käsitä noiden konkurssiyhtiöiden touhuja. Juuri muutama päivä sitten päivittelin Anttilan toimintaa, kun asiakkaat, jotka ovat ostoksensa maksaneet, eivät saakaan tavaroitaan eivätkä rahojaan. Ja nyt se sama tapahtui minullekin ja vieläpä valitettavan suuren summan kohdalla. Jos firma tietää olevansa menossa hurjaa vauhtia alaspäin (eihän se kenellekään päättävälle taholle yllätyksenä tule), miten ne kehtaavat silti myydä tavaraa niinkuin ennenkin tietäen, että vievät asiakkaidensa rahat ilman vastinetta? En käsitä.


Jos olisin maksanut hotellini Visalla (jota en omista, koska velaksi ostaminen on minulle kauhistus), saisin nyt rahat takaisin. Mutta minä maksoin pankkikortilla heti paikalla, enkä saa pennin pyörylää. Matkavakuutus ei korvaa konkurssitapauksia. Lowcostholidays sanoo, että heihin on turha olla yhteydessä.

Minulla on kolme inhottavaa vaihtoehtoa: 1. Repiä vähistä rahoistani uusi hotellivaraus ja toivoa, että loppukesän korttelit tuottavat ihan superhyvin 2. Antaa Sulon lähteä ylitöihin, jotta saisi minut matkaan 3. Ottaa Fuerteventuralle teltta mukaan ja ryhtyä kolmen viikon ajaksi rantapummiksi.

Mitä tästä opimme? Hanki Visa-kortti. Älä ole köyhä.


25 kommenttia:

 1. No voihan takapuoli! Ja mikä ihme sellainen matkavakuutus on sitten arvoltaan, jolla ei juuri tällaisia saa korvattua. Ei paljonkaan, mielestäni. Noh, jonkun ratkaisun löydät, se on ihan varma, joten heitän varakortiksi vaihtoehdon, joka onkin varmaan sulle jo tuttu? Välttis ei tarvitse hotlaan majoittua, sillä joskus voi vuokrata itselleen lomakodin edullisemmin. Me ollaan tehty tuota isännän kanssa monasti silloin kun ollaan reissattu. Ollaan käytetty Home away -nimistä palvelua, eikä ole ollut mitään mutkia matkassa. Me ollaan lomailtu Espanjassa yksiössä, Ranskassa linnan vanhassa myllyssä (josta tehty lomakoti), pienellä saarella Puolan ulkopuolella lomailurivarissa ja kivoissa mökeissä ihan sivilisaation äärellä näillä omilla reissuillamme. Kesäsesongin ulkopuolella voi löytää tosi edullisiakin vaihtoehtoja.

  Tsemppiä tuon harmituksen selättämiseen. Jospa se siitä vielä ilommaksi muuttuu vaikka tuollainen turha rahan menettäminen onkin pirullisen ärsyttävää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että kaikki vakuutukset ovat ihan yhtä tyhjän kanssa. Aina, kun olemme jostain asiasta sinne olleet yhteyksissä, niin saamme kuulla, ettei vakuutus korvaa juuri tuota asiaa. Lowcostholidaysin takia on tullut heille hirmuinen määrä soittoja. En ole ollenkaan ainoa, jolle kävi näin huonosti.

   Uusi hotelli on nyt varattu, samoilta tarkkaanmietityiltä huudeilta.

   Poista
 2. Voihan paska. Kylläpä oli huonoa onnea matkassa :/ Toivottavasti kuitenkin pääset reissuun.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, varasin nyt uuden hotellin ja sillä lailla, että sitä ei makseta ennenkuin paikanpäällä. Jos en saa matkarahoja kerättyä kasaan ennen marraskuuta, voin perua majoituksen ilmaiseksi.

   Poista
 3. Hei,
  pitkäaikainen lukija mutta onneton kommentoija täällä moikkailee.
  Järjettömän kurja juttu tuo hotelliasia. Ymmärrän kuinka paljon voi harmittaa, itse jaksan arkea myös "odottamalla" jotain tulevaa kivaa.

  Mieleeni juolahti, voi olla hölmökin ajatus, mutta voisiko tästä epäonnesta tehdä mainoskamppiksen yritykselle. Laskureineen päivineen.. "Näin monta myytyä riepua uupuu lomakatosta". Itse "lankeaisin" mieluusti tuollaiseen haasteeseen. :) Tsemppiä! terkuin Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Voi ei, lomalaskuri. Jos vaikka yhden euron per myyty rätti nipistäisi lomakassaan.

   Poista
 4. Just tuo on kurjaa konkursseissa. Asiat joskus vieläpä salataan mahdollisimman pitkään jotta asiakkaiden rahavirta olisi yhtiöön päin. Senpä takia meilläkin on luottokortti jotta matkat voi varata turvallisesti tai tehdä ostoksia netissä. Kyse on aina niin suurista rahoista että niitä ei ole varaa menettää kankkulan kaivoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä säilynyt ihmeellisen hienosti ilman ongelmia Elektronini ja Debitin kanssa, vaikka minä en juuri muualta mitään ostakaan kuin verkosta. :(

   Poista
 5. Voi ei näitä konkursseja! Sinä, jos joku, olet kyllä lomakuukautesi auringossa ansainnut!!

  Minä en enää ole antanut rahaa isoihin ja näyttäviin keräyksiin. Niissä keräyksen kuluihin jo uppoaa niin valtavasti rahaa, että ei mitään järkeä. Olen sen sijaan pyrkinyt auttamaan paikallisesti ja tietäen, että apu todellakin menee perille ja on avuksi. Tälle kesälle varaamani hyväntekeväisyysrahat on vielä käyttämättä. Ei ole löytynyt vielä hyvää kohdetta. Mutta sinun Espanjan majoituksesi olisi juuri sellainen!

  Komppaan siis Terhin ideaa riepu-haasteesta! Riepuja minulla toki on jo riittämiin tällä hetkellä, mutta ainahan niitä voi antaa lahjaksi...

  Kirkoon ulkomaanavulta tai joltain vastaavalta taholta voi ostaa vuohia, sikoja, puita yms lahjaksi itselle tai muille. Niin, että se vuohi yms lahjoitetaan kohdemaahan ja maksaja saa siitä kortin. Olen tälläisiä lahjoja saanut ja olen ollut niistä kovin onnellinen: sain lahjaksi hyvän tekemistä ja omat nurkat ei täyty turhista tavaroista. Niinpä olisi hauskaa, jos nyt voisi ikäänkuin samalla idealla tehdä hyvää paikallisesti ja maksaa sinulle hotelliyö ja saada kiitokseksi siitä kortti! Tai voisihan sinulla olla nyt erihintaisia tuotteita, mitä ostamalle voisimme tukea ihan suoraan reissuasi. Esim riepu+aamupala (ja hinta rievun ja aamupalan mukaan. Ostaja saisi rievun ja sinä aamupalan maksettuna!) Tai riepu ja ½vrk hotellissa tai riepu ja yö.

  Ihan varmasti joku muukin tilanteestasi harmistunut kuin minä, tarttuisi tarjoukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä noista isoista keräyksistä. Varsinkin inhoan sellaista, että on teetetty jotain ryönää (ensiapulaukkuja, piknikpeittoja tms.) joita sitten myydään ja tuotto menee hyvään tarkoitukseen. Jos vain kerättäisiin rahat, eikä tehtäisi turhaa tavaraa niillä rahoilla, niin vetoaisi minuun paremmin.

   Minäkin olen antanut joululahjoina niitä vuohia ja koulutarvikkeita ihmisille, joiden tiedän välttävän tavaran haalimista.

   Ja hei, ostakaa tosiaan vuohia mielummin kuin minulle hotellihuoneita. Onhan minulla nyt sentään kuitenkin aika mahdottoman paljon paremmin asiat kuin miljoonilla muilla. :)

   Poista
 6. Olen todella pahoillani puolestasi. Nuo konkurssit koskettavat niin monia, joille ne menetetyt summat ovat suuria.

  Luottokortti kuten Visa on ikäänkuim tili. Harva käyttää sitä mahdollisuutta, että laittaa ensin Visan plussalle. Siis siirtää Visa-tililleen rahaa ja käyttää sen rahan luottokortilta jonkin asian maksamiseen. Mutta niin voi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan tiennyt tuosta minäkään. Kai se on pakko mennä pankkiin ja hankkia se luottokortti.

   Poista
 7. Voihan harmitus!

  Mitä materiaalia nuo patsaat on ja mistä kuvat on otettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvä luoja tätä bloggeria. Patsaskuva on Parikkalan patsaspuistosta. Patsaat ovat betonia. Mutta kuva ei ole minun, vaan se hyökkää jostain syystä kaiken päälle tuolta reunasta, jossa minulla on linkit toisten ihmisten blogeihin. Se on VALO-blogista.

   Poista
  2. Siirsin nyt koko blogiluettelon tuonne sivun alalaitaan, jotteivät Veijo Rönkkösen teokset peitä minun TÄRKEÄÄ sanottavaaani. :D

   Poista
 8. Ei. Voi. Olla. Totta.


  Tästäkin nouset. Ja ota jalous vastaan silloin kun sellaista tyrkytetään. Ethän sie rupee soittelee ja tyrkyttämään tätä, vaan joku voi jelpata, jos kohdalle osuu. Nythän on niin, että jos siulta ostaa rätin, siitä jää siulle aika paljon vähemmän kuin jos riepuja rutkasti omistava laittais siulle vaan sen verran rahaa. Mutta ettei tulis sanomista verottajan ja poliisin kanssa, niin ne ei saa olla lahjoituksia. Voit kyllä myydä kalliimpia riepuja halvempien rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai luulisin, että voit.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kyllä voi riepu maksaa 40€ tai MaatuskaHomoTomppa-magneetti 35€. Ja se voi sisältää myös postikulut hotelliyön lisäksi ;) Ja kyllä ei voi verottaja tai poliisi puuttua jos haluaa myydä oman hotelliyönsä ventovieraalle riepua vastaan! ;) nim merk Erikoishintaluokan riepuja odotellessa jäitä polttelen...

   Poista
  4. Eikä tässä mitään JALOUTTA tarvita. Kun lukee Brother Christmasin (vai miten VeliJoulu kirjoitetaankaan...) face-sivuja niin ymmärtää, että pienellä saa aikaan paljon, varsinkin jos joku muukin innostuu mukaan.Vanha Kansa kehoittaa: Auta miestä ( ja naista ja yksityisyrittäjää...) mäessä. Älä vasta mäen alla. Tämä olisi sitä MÄESSÄ auttamista...

   Poista
  5. Rauhoittukaa, rauhoittukaa! :D En laita megahinnoiteltuja riepuja myyntiin. Tässä on vielä 3 kuukautta aikaa saada rahat kasaan ja hyvä uutinen on se, että se hotelli lupasi pitää mun varauksen voimassa niin, että maksan suoraan heille saapuessani ja sain vielä edullisen tarjouksenkin. Hyvää palvelua.

   Ja Sulo on jo pannut itsensä ylitöihin vaikka kielsin.

   Poista
 9. Voi itku. Juuri tuon Anttilan konkurssin kanssa päivittelin, että itsekin ostan kotimaisista nettikaupoista aina maksamalla rahat suoraan tililtä, mutta pitäisi näköjään opetella maksamaan luotolla :(

  Entäs joku airbnb, tulisiko halvemmaksi? Sohvasurffaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin, että pitäisiköhän laittaa omaan verkkokauppaan luottomaksuvaihtoehto? Jos ihmiset eivät kohta enää uskalla tilata muuten kuin luotolla? :(

   Sohvasurffaus out of the question. :D

   Airbnb:tä olen tutkaillut, mutta jotenkin tosi vaikeaa luottaa siihenkään. Ja noita huoneistohotelleja löytyy oikeasti paljon halvemmallakin kuin airbnb-koteja.

   Poista
 10. No voi sun ... :-( :-( Hengessä mukana, että saat asiat järjestymään ja pääset reissuun.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.