perjantai 27. toukokuuta 2016

Varsinainen siivouspäivä


Tuli yhtäkkinen sadepäivä. Tällä kertaa se oli aivan tervetullut, sillä minulla oli jäänyt paljon sisähommia rästiin jatkuvan aurinkoisuuden vuoksi. Piti tehdä kirjanpitoa, maksaa laskuja ja sen sellaista. Ja ihan erityisesti piti siivota. Olin saattanut niin työhuoneeni, toimistoni kuin leluhuoneenkin ihan hirveään jamaan.

Kun sain olohuoneen ja toimiston siivottua ja olin siirtymässä barbielandian puoleen, minuun iski mööpleerauspeikko! Ja tietysti illalla siihen aikaan, kun olisi pitänyt olla käymässä nukkumaan.


Meillä on tämä huushollin kalustus ollut vähän vinksallaan viime aikoina, kun olen yrittänyt kalustaa huoneita käytännön, enkä kauneuden sanelemana. Olimme aiemmin siirtäneet vierashuoneen laverit olohuoneeseen, jotta saisimme katsella elokuvia makuullamme ja Sulo saisi pitää päänsä minun sylissäni. Olohuone kalustettiin television ehdoilla, mikä on aika käsittämätön mullistus minun ajatusmaailmassani. Ratkaisu on toki ollut toimiva telkkarin katselun kannalta, mutta todella raskasta minun visuaalisen sielulleni. Mihin vain olenkin olohuoneessamme katseeni suunnannut, olen nähnyt vain rumuutta. Siksi en ole edellisen huonekalushakin jälkeen edes kuvannut kotiamme tänne blogiin. Rumia kuvia rumista huoneista ei ole ollut kovin houkutteleva ajatus.Niinpä päätin, että nukkua kerkiän myöhemminkin, ja aloin siirrellä huonekaluja. Vein laverit pois olohuoneesta ja otin takaisin käyttöön epämukavan, mutta kauniin muotoisen sohvan, joka oli jo lähtöuhan alla ja opantu toriin myyntiinkin. Sitten hain tallista melkein 20 vuotta sitten Ikeasta ostamani tv-tason (joka nyt haisee öljyltä ja bensalta vain aivan vähän) ja laitoin siihen telkkarin kaikkine miljoonine oheislaitteineen.

Toosaa voi nyt moljotella joko makuullaan sohvalla tai istuallaan nojatuoleissa, mutta kenenkään pää ei enää pääse laskeutumaan toisen syliin. Ehkä me kestämme sen. Kesällä ei kuitenkaan telkkaria katsella, kun Temptation Islandkin loppui. Ja syksyllä minä varmaan jo siirtelen taas huonekaluja.Rahin käyttäminen sohvapöytänä on ollut ihan toimiva juttu. Siihen saa isolle tarjottimelle laskettua teepannun ja iltapalat, ja siinä voi pitää koipiakin.Vain yksi ongelma minulle jäi. Yksi lipasto jäi aivan tyhjäksi! Jos sen saisi jotenkin roudattua vinttiin, se olisi siellä jo, mutta kapeita ja jyrkkiä portaita pitkin homma ei onnistu. Minun pitänee viedä se vuorostaan talliin imemään haisuja bensoista ja öljyistä.


Käänteentekevin uutuus tämänkertaisessa mullistuksessa on se, että barbielandia siirtyikin toimistoon! Valitettava tosiasia on se, että missä minä hengailen, siellä on sotkua ja kaaosta. Niinmpä olen kaaostellut meillä kolmea huonetta yhtä aikaa, mikä on ollut aika kiusallista.

Nyt, kun leluni ovat kaikki yhdessä huoneessa, syntyy kaaosta toivottavasti vain tähän huoneeseen. Ja työhuoneeseen tietysti, mutta sitä lasketa, koska se saakin olla kaaoksessa.Playmobilmaailma ja Barbiemaailma mahtuivat yllättäen molemmat toimistoon, vaikka ovatkin melko valtaviksi laajentuneita laitoksia. Varisnaiselle toimistotoiminnallehan minä en tarvitse kuin yhden pöydän tietokoneineen ja yhden kaapin papereille. Ja paljon lattiatilaa kirjanpidolle.


Toimisto on kaikkein mahdottomin huone kalustaa. On kolme ovea ja kaksi huonosti sijoitettua ikkunaa ja se ainoa melkein ehjä seinä on pyhitetty lavuaarisysteemille. Nytkin jouduin tekemään sen verran kompromisseja, että tietokone on ikkunaa vasten. Aurinkoisina aamuina on aika mahdotonta tehdä tässä mitään, ennenkuin aurinko siirtyy talon toiseen päätyyn. Saatan joutua harkitsemaan pimennysverhoa.Kun sekä olohuone että toimisto olivat kuosissaan, oli jäljellä enää kamari / leluhuone / vierashuone / entinen barbielandia. Sen raivaamiseen ja järjestämiseen kuluikin tämä aamu. En saanut oikein kuvattua sitä mitenkään hyvin. Seiniä kiertävät hyllyt Sulon ambulanssikokoelmaa varten. Barbierekvisiitasta jouduin jättämään kaikki lukuisat autot ja muut kulkupelit tähän huoneeseen. Keskellä huonetta ovat laverit, jotka toimivat vieraspeteinä sekä sohvina, kun pelataan lautapelejä.Nyt silmiäni ei enää särje, kun katselen ympärilleni.

13 kommenttia:

 1. Barbien sauna on aikas ihana <3
  Kaunista teillä on ja siistiä minun silmissäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, olisitpa ollut täällä katsomassa eilen, ennenkuin aloitin siivoamisen. Valehtelematta sekä kamari että toimisto olivat kuin atomipommin jäljiltä. :D

   Poista
 2. Mie tartteisin hitusen tuota siun energiaa. Tai ämpärillisen.

  VastaaPoista
 3. Oi, minäkin tarttisin edes ruokalusikallisen tuota sinun möbelvalssienergiaasi! Meillä huonekalut pysyy maailman luomisesti hamaaseen tappiin asti samassa paikassa vaikka vaihtelu tekisi kaikille oikein hyvää!

  Ja tänään noita kuvia katsellessa huomasin, että kaipaan todellakin "aamujeni iloja" eöi Sulon ambulanssikokoelman blogin uusia päivityksiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että minua vaivaa huono omatunto sen lanssiblogin takia!!!! Kaikki muut jutut menevät aina sen edelle.

   Poista
 4. Sulla on oltava joku aivan ainutlaatuinen energiapankki, josta voi nostaa mööpelivalssienergiaa! Täällä kun on taas kaikki enemmän ja vähemmän mullin ja mallin samanaikaisten eri tilojen ja pihan remppojen vuoksi, itsellä meinaa välillä usko loppua, että saisi edes jonkun paikan järjestykseen. Ei se nyt ihan niin ole, mutta siltä kyllä välillä tuntuu :D Mä en ikinä saisi yhdessä päivässä puolta huushollia ojennettua, saati yhdessä illassa! Oot sä kyllä melkoinen epeli!

  Muutennii, se huuruhaisuille lähtevä lipasto.. Oisko ajatusta jo sen kääräisisi jätesäkkimuoviin ja teippaisi saumat kiinni? Lipasto voi muuten jälkikäytössä olla hieman hankala jos siihen pääsee nuo mainitut haisut kiinni. Kaikki lipaston sisälle laitettavakin sitten haisee sille samalle. Tuosta teidän suloisesta sohvastahan saisi myös mukaillun divaanin tuuppaamalla siihen tuollaiset kuutiot kiinni ;)

  Ps. Meillä on salissa sohvan lisäksi 2 vähäeleistä divaania rinnakkain juuri mainitsemistasi löhöetusyistä. Ne on kyllä hyvät. Jos on paljon vieraita, divaanit voi laittaa pitkittäin, jolloin syntyy megapitkä sohva. Normaalisti ne on vierekkäin, jolloin töllötysmukavuus on maksimoitu. Tarvittaessa toimivat myös vieraspetinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätesäkkiajatus on hyvä. Mokoma lipasto jököttää yhä tuossa olohuoneessa, koska yksinäni en jaksa roudata sitä koko matkaa pihan poikki, ja Sulolla nyt on aina kiire. :D

   Poista
 5. Ja voi mikä hieno hieno valo teillä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AIna muutaman hetken ajan, kun aurinko paistaa. :) Yleensähän meillä on vaan tosi pimeää.

   Poista
 6. Mulla on myös nykyään tietokone (sama kuin sulla muuten) ikkunaa vasten. Vähän hankalaa. Pidän melkein aina verhoa puoliksi ikkunan edessä.

  VastaaPoista
 7. P.S. Mikä ihanuus tuo on, tuo valkoinen kaappi Kenin asuntovaunun alla? Näyttää teatterilta (oi sellainen olisi ihana, minikoossa), mutta onko se nukenvaatekaappi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on nukenvaatekaappi! Tosin nyt se on siirtynyt jo vierashuoneeseen lakanakaapiksi ja sen tilalle tuli tänne toimistoon ihan peruslipasto. Aika hullua, että minulla on nukenvaatteita niin paljon, että ne tarvitsevat oman lipaston.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.