perjantai 20. toukokuuta 2016

Ajatuksia kortteleista


Nyt se vimmattu kiertämiskesä sitten starttaa! Lähes joka viikko minulla on jokin myyntitapahtuma jossakin päin Suomea ja suurin osa niistä on Käsityökortteleita.

Ensimmäisenä sinkoudun huomiseksi Helsinkiin, jossa meitä on tällä kertaa kuutisenkymmentä myyjää. Nyt me korttelilaiset emme vaan olekaan yksin, sillä Narinkkatorilla on samaan aikaan joku gospelmusiikkitapahtuma, joka saattaa toimia joko karkottimena tai houkuttimena. Eikö gospel kuitenkin ole parhaimmillaan aika pirteää musiikkia? Iloinen musiikki, iloinen mieli? Lauantaina on myös Ravintolapäivä, ja Narinkkatorillakin on ihan itte tein -tyyppisiä ruokapisteitä. Se on hyvä ainakin meidän myyjien ravitsemuksen kannalta, ja toivottavasti muutenkin. Ruokaa lähellä, parempi mieli?Mitä muuten tykkäisitte, jos Käsityökorttelin yhteydessä olisi aina jonkin sortin ruokailumahdollisuus? Lettupannu kuumana, hernesoppaa soppatykistä, kahvia ja munkkeja tms.? Tämä on yksi niistä ajatuksista, jota käsityöyrittäjäkollegoiden kanssa ollaan ilmoille heitelty, kun olemme miettineet kortteleiden kehittämistä entistä houkuttelevampaan suuntaan. Loviisassa se viime kesänä toteutettiinkin ja Savonlinnan kortteliin sellainen on suunnitteilla.

Alan jopa itse jo vähän väsyä mainostamaan kortteleita, koska se mainostus on aina sitä ostakaa, ostakaa -tyyppistä tuputtamista. Me olemme välillä kovin kapeakatseisia, teemme sitä omaa juttuamme niinkuin aina ennenkin ja sitten ihmettelemme, kun käsityö ei houkuttele niin paljon väkeä, kuin sen meidän mielestä pitäisi houkutella. Minäpä kysynkin teiltä nyt, millaisia ovat ne tapahtumat, joihin itse mieluiten menisitte? Miten me saisimme suomalaiset käsityöyrittäjät kojuissaan, omien luomustensa keskellä olemaan niin kiinnostava kokemus, että meitä kannattaisi lähteä moikkaamaan kauempaakin? Mitä me voisimme teille tarjota muutakin kuin ostomahdollisuuksia? Vai tarvitaanko muuta? Me haluaisimme nyt ajatella asiaa "out of the box", mutta tuntuu, että ne boksin seinät ovat niin lujaa tekoa, että ideavarastomme tyssää aika nähtyihin ideoihin.

No, lauantaina mennään toki sillä ihan tutulla konseptilla, ja Kampissa on aina ollut hyvin väkeä, jos vaan sää on ollut kiva. Ja sehän meinaa olla! Minun Riepukioskini sijaitsee tällä kertaa melko lähellä kappelia. Ihan mahtavaa päästä taas torimuijailemaan! Klo 10-18 siis siellä. Tervetuloa!PS. Teen tälläkin kertaa korttelikätköilyn. Piilotan jonnekin Narinkkatorille pienen, oranssin kuoren, jonka löytäjää odottaa palkinto Riepukioskilla!

PPS. Tämän postauksen aiheeseen liittymättömät kuvat ovat uudesta nukkeprojektistamme. Teimme minikokoiset versiot itsestämme ja meidän elämäämme pääsette vakoilemaan instassa @sussuandsulo

12 kommenttia:

 1. Minusta tuo ruokahommeli on oikein hyvä ja vetävä idea!

  Meillä täällä Petäjävedellä oli viime vuonna ensimmäistä kertaa markkinat, jotka keskittyivät käsityöhön ja lähiruokaan ja kombo toimi ja sai paljon kiitosta sekä myyjiltä että yleisöltä (vaikkapa verrattuna niihin toritapahtumiin joista saa aina sitä samaa aasialaista rättiä...)

  Meillä oli jo nyt suljetun oppilaitoksen kautta mahtava määrä mm. käsityönäytöksiä, jotka kiinnostivat kovasti ja upeita asioita myyynnissä, tietty.

  P.S. Suo anteeksi jos tämä menee mainonnan puolelle, mutta samainen järjestetään tänäkin vuonna: http://www.petajavesi.fi/index.php/16-tapahtumat/tapahtumat/855-johan-on-markkinat-tapahtuma-2-7-3-7-2016

  VastaaPoista
 2. No nii, taas kommentoimassa :D
  Mutta lyhyesti: Miusta on ihanaa et käsityökortteli on samaan aikaan kuin ravintolapäivä. Olin jo suunnitellu reipasta bussimatkailua Kamppiin, hidasta haahuilua+haaveilua ja juoruilua käsityökorttelissa, sit pieni virkistäytyminen jossain ravintolapäivän pop-up:ssa. Ja ne viimeiset must-have-kuitenkin-vaikka-ei pitäisi-muttaon-niin-ihana käsityökorttelista ja kotiin. Mutta kerppeles olinkin buukannu itteni mettään :/ Ei sillä partioretki metsässä on kivaa, mutta.. No onneksi teini suostuu hakemaan tilatut ostokset.

  Yleisesti: Kahvi/lettupannu joku syöminen lisäisi varmaan aikaa jonka tulisi notkuttua ja teitä yrittäjiä kiusattua torilla. Eli kannatan sitä.
  Itse tulen etsimään ideoita ja väriä. Ja ihan vaan juoruilemaan. Mukaan tarttuu aina jotain kivaa kuitenkin. Keppihevos sirkus on miusta ollu hauska. No en tiiä onko se minkä verran tuonu teille asiakkaita, mut kummitytöstä ne oli ainakin ihania ja niitä on päästävä ees katsomaan. Mutta ideoita sen enempää miul ei oo antaa, kun oon "liian helposti" paikalle houkuteltava (lähinnä tuntuu et oon kiusankappale, jota ei saa pois ellei ole muuta pakollista)

  VastaaPoista
 3. Käsityökorttelin lisänä minua voisi houkutella herkuilla, työnäytöksillä, pienimuotoisilla esityksillä ja myös uutuuksilla.

  Vaikka oheistapahtumat saattavat viedä huomiota käsityökorttelilta, sellaiset tuovat kyllä myös uusia mahdollisia asiakkaita.

  VastaaPoista
 4. Sussu ja Sulo, voi mahdoton miten hyvä idea! Kahvi taitaa vetää kansaa aina, samoin työnäytökset tuntuvat olevan suosittuja.

  VastaaPoista
 5. Gospel-musa on minusta tosi ihanaa, mielellään menisin sitä kuuntelemaan muutenkin! Ainakin, jos siinä on mukana joitain ArethaFranklin-soundalikeja. Ruoka olisi varmaan tosi ihana lisä, joka sais vieraat viipymään pidempään (ja palaamaan vielä uudestaan kojujen ääreen tekemään ostoksia). Mä ainakin usein kaipaan fundeeraustaukoa.
  On niin vaikea sanoa, kun olen niin sosiopaatti, että kartan kaikenlaisia massatapahtumia. Mulle houkutus olisikin siinä, että tapahtuma on pieni. Luulisin, että keskustelut, siis myyjien kohtaaminen, olisi iso juttu monelle. Ehtiikö myyjät sitten rupatella, on eri asia. Monen elämästä puuttuu aito ihmisten kohtaaminen, se, että joku jaksaa ja ehtii kuunnella ja vaihtaa ajatuksia, oli se sitten mistä aiheesta vain, vaikka käsitöiden tekemisestä tai säästä.

  VastaaPoista
 6. Ainakin näissä pikkukaupungeissa joka ikinen tapahtuma jossa on grillattua makkaraa ja kahvia vetää porukkaa XD En tosin tiedä vetoaako isompien kaupunkien porukkaan. Onnea myyntiin ja tzemppiä ^_^

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea tuo ruokailumahdollisuus! Minä ainakin henkilökohtaisesti lähden vaikka helluntalaisten kokoukseen, jos siellä vaan on makkaraa saatavilla. Mitenkään väheksymättä kyseistä uskontokuntaa.

  Terkut sinne ja hyvää kesää! Ja hyvää myyntiä :)

  VastaaPoista
 8. Minua tapahtumaan vetäisi eniten erilaiset käsityöt, mutta aina kauemmin niitä jaksaisi ihastella, jos voisi syödäkin jotakin paikan päällä!

  VastaaPoista
 9. Minäkin komppaan ruokailumahdollisuutta! Lähiruokahan menee tähän kotimaisuusteemaan mukaan, eli sellaista yhteistyötähän voi yrittää ehkä harkita paikallisten yrittäjien kanssa? Ottaa vaikka paikalliseen REKOon (lähiruokarinki) yhteyttä ja kyselee, onko kiinnostuneita yrittäjiä lähtemään mukaan.

  Minusta myös työnäytökset ovat hirmuisen kivoja, kuten myös korttelikätköily. Mietin myös että kivalla säällä (muoti)näytökset voisivat olla hauskoja.

  VastaaPoista
 10. Street food tuo väkeä, se on ihan selvä homma :) Itse kun tykkään tuosta konseptistanne sellaisenaankin, en oikeen keksi muuta sanottavaa, joten sanonpa sitten, että aivan huiput nuket!

  VastaaPoista
 11. Kiitos suuresti kommenteistanne! Vien nämä ajatukset eteenpäin.

  VastaaPoista
 12. Aikaa on jo kulunut, mutta jätän vielä oman kommenttini aiheeseen. Itseäni kyllästyttää iän ikuinen makkara ja en sitä osta. Letut/vohvelit suolasella tai makealla täytteellä sen sijaan saisivat avaamaan kukkaroni. Työnäytökset olisivat kiinnostavia ja pop up työpajat joissa pääsisi kokeilemaan itsekin olisivat kiinnostavia. Pieni materiaalimaksukaan ei varmaankaan olisi este.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.