lauantai 14. toukokuuta 2016

Ihan oikea peli


"Se näyttää ihan oikealta peliltä," sanoi Soja, kun hypistelimme ihastuksissamme juuri painosta saapuneita kansallispukupelejä. Niin se näyttääkin, ja se myös on sitä!

Kerää kansallispuku -lautapeli on ollut yksi koko urani kivoimmista töistä. Soja oli jo vuosia sitten kehitellyt lautapelin kansallispukuteemalla ja askarrellut proton itse. Siitä on kuulemma kovasti tykätty ja sen parissa ovat viihtyneet myös sellaiset ihmiset, joita kansallispuvut eivät voisi vähempää kiinnostaa. Nyt Soja sitten päätti, että on aika ottaa härkää sarvista ja tettää ne "ihan oikeat" pelit.


Minun hommakseni tuli tehdä pelille ulkoasu ja valokuvata yksittäisiä vaatekappaleita pelikortteja varten. On ihanaa tehdä töitä sellaiselle asiakkaalle, joka tykkää tyylistäni ja luottaa näkemykseeni. Sellaisiakin asiakkaita kun on, jotka väen vängällä haluavat itse suunnitella uusiksi tekemiseni. Silloin saattaapi käydä niin, että en enää voi pitää valmista työtä edes omana tekeleenäni, enkä varmasti sitä ala mainostella missään. Nuorena olin kamalan ehdoton siinä, että jos ei kelpaa, niin olkoot ilman. Saatoin käydä jopa väittelemään asiakkaan kanssa, jos pidin omaa ajatustani parempana. Nykyisin olen viisaampi ja hinkkaan logoja ja esitteitä ihan niin kauan, että asiakas on tyytyväinen. Jos lopputulos on omissa silmissäni kaamea, se ei haittaa mitään.


Tätä peliä minun onkin helppo mainostella teille, sillä tykkään ulkoasusta kuin hullu puurosta ja itse pelikin on oikein kiva koko perheelle sopiva ajanviete. Uskoisin, että mitä enemmän on pelaajia, sen hauskemmaksi se käy. Ja ihan vahingossa saattaa siinä sivussa oppia jotain kansallispuvuistakin.

Peliä voi tilata Sojan kaupasta, ja niitä aletaan postitella heti, kun nopat saapuvat Kiinasta!


PS: Käsityökortteli on juuri nyt Toivolan Vanhalla Pihalla Jyväskylässä. Huomenna sunnuntaina vielä kerkiätte hyvin siellä poiketa, jos satutte olemaan huudeilla. Minä valmistaudun täällä henkisesti ja konkreettisesti ensi lauantain kortteliin, joka on Helsingissä Narinkkatorilla.

6 kommenttia:

 1. Milloin kojusi saavuttaa Turun? Olisi kiva tulla katselemaan valikoimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä-heinäkuun vaihteessa on Riepukioski Turun käsityömarkkinoiden Käsityökorttelissa. Itse olen silloin Helsingissä Euro Gameseissä.

   Poista
 2. Kivennavan ja Sysmän puvut - mun sukujuuria!

  VastaaPoista
 3. Innoistuin tästä!!! Kiitos loistavan esittelysi! Tilasin! Lahjaksi. Toivottavasti lahjan saajat ovat tästä yhtä innoissaan kuin minä...

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.