keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Hetkeksi pakoon



Kuinka tyhmää on lähteä lomalle kesken joulusesongin? No supertyhmää. Mutku mutku mutku.

Sulon lomat ovat aina ihan hankalia. Niistä ei koskaan tiedä kovin pitkään etukäteen, niiden ajankohtaan ei juurikaan pysty itse vaikuttamaan ja ne ovat aina pieninä pätkinä, eivätkä koskaan kunnollisena, pitkänä, rentouttavana lomana. Kun tuossa keskellä kaikkein paskinta, pimeintä ankeutta ja vesisadetta kävi ilmi, että hänelle pantiinkin loma joulukuun alkupuolelle, aloimme miettiä, josko lähtisimme yhdessä hetkeksi pois täältä. Minun musta mieleni ei pelannut ihan skarpisti ja päätös lomareissusta syntyi. Varasin meille halvan matkan Maltalle.

Toinen vaihtoehto olisi ollut, että Sulo olisi lähtenyt reissuun nyt itsekseen ja minä sitten tammikuussa, kun minulla on hiljaista aikaa. Mutta kun yhdessä on kiva mennä ja halvempaakin. Ja kun Sulon sukulaisetkin suostuivat tulemaan siksi aikaa lomalle tänne meille pitämään kotia pystyssä ja lämpimänä, niin kaikki osui aika hyvin kohdilleen. Paitsi se joulusesonki. Kaduin päätöstä aikalailla heti, mutta tehty mikä tehty.


Juuri nyt en enää kadu. Käsityökorttelin Joulun järjestäminen ja omien joulutuotteiden tekeminen on ollut taas aika kova puserrus ja stressitasoni on ollut pilvissä. Vaikka korttelijoulun myynti ei yltänytkään lähellekään viime vuoden huippulukemia, se meni silti tarpeeksi hyvin ja siihen vielä sain perään käsittämättömän hyvin onnistuneen avoimien ovien päivän. Olen niin kiitollinen!

Nyt on rauhallinen mieli. On ihmeellisen hyvä olla fyysisesti, kun monen viikon stressi katoaa ja mieli yhtäkkiä rauhoittuu aivan kokonaan.  Ja onhan minulla nyt sen verran hyvä varasto, että sillä pärjäillään verkkokaupan joulumyyntiaika. Kun Postin lakkokin loppui, niin loman jälkeen minulla on vielä aivan mainiosti aikaa lähetellä joulutilauksia. Eli verkkokaupan toimituksissa on valitettavasti tauko ensi viikolla. Tämä viikko pelittää vielä normaalisti perjantaihin saakka.

Lähden melkein hyvällä omallatunnolla lomalle. Paitsi, että kun luen käsityöyrittäjien foorumilta toisten hurjia joulumyyjäisaikatauluja, tunnen itseni älyttömän laiskaksi ja kehnoksi yrittäjäksi. "Ei näin, Sussu" sanoo omantunnon ääni sisälläni.




17 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Hyvä! Olet lomasi ansainnut, Susanna. Eiku menox! Hyvää lomaa ja ihanaa joulun odotusta :)
Nauttikaa lomasta voimia kertyy sivutuotteena <3
tuksu Wanhasta mummulasta

Vike kirjoitti...

Hyvää lomaa, olet sen ansainnut!

Katja kirjoitti...

Mukavaa reissua ja paljon aurinkoa! Olet lomasi ansainnut.

Soja kirjoitti...

Hus pois huonot omat tunnot! Järki ja sydän tietävät oikein, neppaat sen pirulaisen hittoon olkapäältä huutelemasta!

Heini - Haukkuojan emäntä kirjoitti...

Ihanaa lomaa! <3 Oma hyvinvointi on tärkeintä.

Ninnu kirjoitti...

Ah, Malta kuulostaa ihanalta! Nautinnollista lomaa! Kun hetken levähtää, jaksaa taas paremmin pakertaa :). Asioilla on tapana järjestyä.

hannah kirjoitti...

Kiva, että pääsette yhdessä lomailemaan - Sulo on sen ansainnut -

hannah

Emilie kirjoitti...

Voi kun ihanaa! Oikein hyvää lomaa teille! Olispa Maltalla hienot ilmat ja aurinkoa.

Kati kirjoitti...

Aurinkoista lomaa. Paljon valoa ja virkeyttä. :)

Tiina kirjoitti...

Olette molemmat ansainneet loman auringossa. Rentouttavia lomapäiviä!

Susanna kirjoitti...

Kiitos teille kaikille!

Jannen Kuvia ja Kuulumisia kirjoitti...

kivaa lomaa, tulin just virosta

Hyvä Mieli kirjoitti...

Toivon Teille mukavaa matkaa;)

Valoblogin Taru kirjoitti...

Olen vähän myöhässä liikkeellä, mutta joka tapauksessa, toivon erittäin kivaa ja onnistunutta pakomatkaa! Kyllä sinä sen olet ansainnut, että kehota omatuntoa olemaan ihan hissuksiin vaan :)

Titte kirjoitti...

nauti lomastasi. Mietin mitäköhhän Sulo tekee. Lomalain mukaan on oikeus ja velvollisuus työnantajalla anta esim. vähintään kahden viikon yhtämittainen lesäloma lomakautena joka on 1.5 - 30.9. hyvää joulua.

Susanna kirjoitti...

Kiitokset kommenteistanne! Loma oli kiva ja kotiin palattiin ehjinä! :)

Susanna kirjoitti...

Ensihoitaja. Kaksi viikkoa on kesällä lomaa, yleensä joko toukokuussa tai sitten vasta elokuussa. Loput on ripoteltu pitkin vuotta parin päivän pätkiin.