torstai 1. lokakuuta 2015

Kansallispukukalenteri


Soja julkaisee joka vuosi kansallispukuteemaisen seinäkalenterin ja uskalsi pyytää minua valokuvaamaan tämänvuotisen kalenterin kuvat. Olin vähän kauhusta jäykkänä ensin, mutta kyllähän työ aina kelpaa. Sain mukaani kassillisen kansallispukujen osia ja ohjeena kuvata niitä yllättävissä paikoissa. Vapaat kädet! Ja samalla hirvittävä vastuu, kun kassin sisältö oli tonnien arvoinen. Ja sekin vielä, että monia pukujen osia ei voi pestä, joten jos onnistun likaamaan ne, olen ihan nesteessä.

Kuskasin arvolastia rannoilla ja innostuin aiheesta kovasti. En oikein uskaltanut ajatella Sojan reaktiota, kun hän näkee kuvat, joissa arvokas pitsi makaa hiekalla ja hopeinen levyriipus uiskentelee Immalanjärvessä!


Kun jätin muistitikun kuvineen Sojalle, pakenin paikalta ja jäin odottamaan tuomiota. Se tuli tekstarilla: "Nää on niin upeita, että mie itken täällä ääneen. Miten näistä muka voi valita?" Tosin Soja kyllä myönsi joutuneensa joidenkin kuvien kohdalla vetämään henkeä pariin kertaan.

No, loppu hyvin, sillä yksikään puvun osa ei vahingoittunut seikkailussa ja kalenteri on nyt ennakkotilattavissa Sojan verkkokaupassa.


PS: Jos kansallispukukalenteri ei ole sinun juttusi, voit harkita myös homomaatuskan ripustamista seinällesi ensi vuodeksi!

6 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Harmi kun sää et osaa luottaa ittees. Onhan se jo nähty, että sulla on taitoa ja silmää, ihan oikean ihmisen Soja pyysi kuvaamaan. Tosi hienolta näyttää, upeita kuvia! ♥♥♥
Ja jos pieni mainos sallitaan (jos ei niin poista), niin kun kansallispukukalenteri tai tomppa ei jostain kumman syystä iske, niin meijän yhdistyksellä on myös kalenteri. Se seuraa vanhan kansan vuodenkiertoa ja on kans kauheen kiva.
http://www.taivaannaula.org/2015/08/uusi-kalenteri-tilattavissa-paaosassa-miesten-tyot/

Ninnu kirjoitti...

Hienoja kuvia!

Susanna kirjoitti...

Sa tietysti mainostaa! Hienolta vaikuttaa teidänkin kalenteri!

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Nämä ovat niitä, jotka eivät päässeet kalenteriin.

Jovelan Johanna kirjoitti...

Hienoja ideoita molemmat! Sä myös osaat kuvata mielenkiintoisella tavalla ja luoda hienoja kuvia ylipäätään, joten en ihmettele lainkaan, kun lopputulos on ollut mykistävä :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Oli varmasti hyvä idea valita kuvien ottajaksi tyyppi, jolla ei ole kovin läheistä ja syväluotaavaa sidettä kansallispukuihin. Toivottavasti kalenterit käyvät kaupaksi. :)