perjantai 31. lokakuuta 2014

Hulinaa ennen joulua


Nyt taas on sellainen tilanne, että tarvitsisin järjestelykykyä enemmän, kuin mitä minulla on. Suomen Käsityöyrittäjät -porukalla on tulossa iso ponnistus Tampereen Kädentaitomessuille ensi kuussa. Siellä on ryhmästä useita kymmeniä yrityksiä mukana omilla osastoillaan ja lisäksi meille tulee yhteisosasto, jossa myös pieni valikoima minun Lempiriepujani on myynnissä. Päälavalle tulee meiltä "muoti"näytös, jossa ei esitelläkään vaatteita. Ja sitten sinne tulee näyttely, jonka järjestämiseen minäkin lupauduin mukaan.

Näyttelyssä tulee olemaan esillä meidän ryhmämme valmistamia tuotteita vaatteista astioihin, kodinsisustustuotteista koruihin. Teemme näyttelystä kotilavastuksen eri huoneineen. Minä vastaan keittiöstä.En ole koskaan tehnyt somistushommia, lavastuksia tai sisustustakaan muualle kuin omaan kotiini, joten olen paitsi superinnoissani myös hiukan huolissani (ketä yllättää?). Meidän pitää loihtia seinärakennelmatkin ihan tyhjästä, joten tässä on jos jonkinlaista haastetta mukana. Ja jos en halua joutua totaaliseen konkurssiin tämän takia, minun pitää keksiä ne lavastukset ihan ilmaisista materiaaleista. Huhhui. Ja vielä onnistua tekemään keittiöstä sellainen, ettei se näyttää kirpparin nurkalta. Kivaa, innostavaa, hauskaa!

Reissusta tulee kuitenkin raskas, sillä päivät ovat pitkiä ja minä pönötän näyttelyn yhteydessä olevassa infopisteessä melkein koko messujen ajan. Onneksi minulla on pari tuuraajaa!


Olen käynyt muistaakseni kerran tai kaksi noilla kyseisillä messuilla, ihan asiakkaan roolissa. Muistan, että messut olivat megavaltavat ja se ei minusta ollut hyvä asia, koska kaikkea ei millään jaksanut edes kävellä läpi yhden päivän aikana. Mutta vastaavasti taas tarjonta oli huippua ja sitä oli runsaasti, ja sehän on aina hyvä asia.


Tietysti tämä joulunalusaika on ihan pahin mahdollinen hetki tällaiselle isolle ylimääräiselle vapaaehtoistyölle, josta ei henkilökohtaisella tasolla koidu muuta kuin tappiota. Minunhan pitäisi juuri nyt panostaa joulumyyntiin ja miettiä niitä kanavia, joilla pääsisin edes hiukan kohentamaan kesälamaannuksen aiheuttamaa taloudellista kökkötilannettani.


Päätinkin tehdä poikkeuksen ja mennä tänä vuonna Imatrankoskelle joulunavaukseen Riepukioskini kanssa. Paikkamaksu on pieni ja matkakuluja ei tule nimeksikään. Olen kyllä kerran ollut Imatrankosken kävelykadulla tuotteineni ja tulin itkun kanssa kotiin. Olin kuunnellut aamusta iltaan päivittelyä siitä, miten nämä voivat olla näin kalliita, miten ällöttäviä maatuskat ovat ja sitten tietysti tinkimistä. Toivon, että jos sama jatkuu tällä kertaa, osaan edes paksuntaa nahkani kylliksi kestääkseni sen kaiken. Ainakin tajuan nyt jättää maatuskat kotiin.

Saimme Sojan kanssa eilen lukea paikallislehdestä, että tässä omalla kylällä, Vuoksenniskalla, järjestetään marraskuun lopussa käsityömarkkinat, jonne tulee paljon myyjiä ympäri Suomen. Tuntui suoraan sanottuna todella kurjalta lukea sellainen lehdestä. Olisin ehdottomasti halunnut Vuoksenniskalle mukaan, mutta eipä ollut meitä oman kylän käsityöläisiä kukaan informoinut aiheesta etukäteen.Viime joulun alla meillä oli käsityöyrittäjäporukan kanssa mukava virtuaalinen joulumyyntitapahtuma Facebookin puolella. Minä toteutin sen silloin niin, että toin esille tarjouksia, uutuuksia, spesiaalituotteita, ompeluohjeita ja muuta sellaista kivaa pitkin viikonloppua ja kerroin niistä aina täällä blogissanikin. Muistatteko vielä? Se oli erinomainen viikonloppu ja nyt se on päätetty toteuttaa myös tänä vuonna. Ajankohta on itsenäisyyspäivän viikonloppu, perjantai-illasta sunnuntai-iltaan. Jotain kivaa upouutta minulla on jo täällä odottamassa sitä varten, mutta vielä pitäisi keksiä vaikka mitä ja ehtiä toteuttaakin ne keksinnöt!

Olin myös kehitellyt Kenin varalle jos jonkinlaista hauskaa tuoksi viikonlopuksi, mutta sitten menin kysymään Mattelilta, saanko käyttää Keniä yritykseeni liittyvissä postauksissa ja vastaus oli tietenkin kielteinen. Ken siis viettää itsenäisyyspäivää ihan omillaan.


6 kommenttia:

MaritaM kirjoitti...

Jonkinlainen paniikki kuulostaa muhivan taustalla ; ) Nyt vaan leuka ylös ja otsarypyt alas! Kuulostaa paremminkin aika kivalta joulunalusajalta. Teet parhaasi ja toivot parasta. Muista että olet ollut ja olet edelleen luomassa jotain uutta toimintaa kimpassa muiden samanhenkisten kanssa. Käsityökortteli on hieno juttu �� ja tuo isoille messuille osallistuminen ihan huippua. Mä en käsityöyrittämisestä paljoakaan tiedä, kun oon jo yli 20 vuotta nauttinut säännöllisesti kuukausitulosta mutta hengessä mukana ollaan. Ja lupaan ostaa tänäkin vuonna kotimaisia tuotteita joululahjoiksi!
Terv Marita
Ps pistä oma joulutorikoju pystyyn kotipihaasi oman kylän käsityötapahtuman ajaksi.....

Heli kirjoitti...

Minä en kyllä tajua, mikset saa käyttää Keniä. Ihme touhua siltä nukkefirmalta... ei ne ole tajunneet antaa sulle vaikka jotain mainostaan siihen Kenin viereen?? Äääh.. etenkin kun Ken on niin mainio tapaus.

Toivotan sulle kovasti tsemppiä ja toivon, että saat paitsi hyvät myynnit niin myös paljon iloista mieltä noista kaikista tulevista tapahtumista! Oijoijoi kun pääsisin katsomaan ne messut, tollanen kodiksi kalustaminen kuulostaa todella mahtavalta idealta!

Susanna kirjoitti...

Nimenomaan, tuo on se syy, miksi minä niin innolla näissä Käsityökorttelin hommissa olen mukana, jos vaan pystyn. Vaikka ne merkistevätkin ihan mahdotonta työmäärää ja monesti jopa rahanmenoa, niin koko Käsityökortteli on ihan älyttömän hieno asia! Ja sen eteen on vaan pakko tehdä nyt vapaaehtoistyötä, jotta se vakiintuu ja aletaan joskus tunnistaa. Uskon, että meidät vielä joskus palkitaan siitä, että nyt teemme pohjatyötä.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Otan sitten kuvia näyttelyosastosta, niin pääset sinäkin tunnelmaan mukaan, vaikka Tampereelle asti et lähtisikään raahautumaan. :D

Mattel on niin valtava firma. Niiden on varmasti pakko sanoa kaikille ei, koska eiväthän ne pystyisi valvomaan kaikkea, mitä niiden leluilla sitten touhutaan ja minkäkin nimissä. Minun puuhani Kenin kanssa olisivat Mattelille pelkkää ilmaista mainosta, vaikka toki ihan älyttömän pienessä mittakaavassa heidän mittapuullaan. Saan olla onnellinen, ettei minulle rapsahtanut saman tien joku korvausvaatimus siitä kaikesta, missä jo kerkesin Keniä hyväksikäyttää. :)

sinisukka kirjoitti...

Tulenkin tapaamaan sinua Tampereen messuille perjantaina :D - toivottavasti löydän sinut! - Onpas oman kyläsi kässämyynti oudosti järjestetty, pah! Pitäisihän siellä paikalliset olla etusijalla...

Susanna kirjoitti...

Päälavan vieressä E-hallissa on meidän näyttely. Siellä olen. :) Tervetuloa!