keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Taas on aika torimuijailun


Tietenkin minun pitäisi olla juuri nyt tällä hetkellä leikkaamassa tiskirättejä. Lähtö Jyväskylän Käsityökortteliin on jo ylihuomenna. Minulla on ihan ennenkuulumattoman vähän myytävää mukanani, ja vain siksi, etten ole saanut aikaan. Olen käyttänyt aikani märehtimällä ihmissuhteitani, perhesuhteitani, voimavarojani ja omia rajojani. Jos olisin ollut viksu, olisin ehkä tajunnut tehdä rättejä samalla, kun märehdin. Sillä rättitehtailu on ihan aivotonta toimintaa ja siinä voisi mitä mainioimmin märehtiä samalla.

No, näin tällä kertaa.


Lähden odottavan epätietoisissa tunnelmissa Jyväskylään, sillä tapahtumapaikkana oleva Toivolan Vanha Piha on minulle ihan vieras. Olen nähnyt sieltä pari kuvaa ja todennut esillepanon haastavaksi. Olen jo niin tottunut nostamaan pystyyn tutun Riepukioskini, että tällaiseen erikoiseen tilaan meneminen ei sujukaan enää rutiinilla. Mutta eikö olekin kivan näköinen miljöö?

Kaikki jyväskyläläiset kuulemma tietävät Toivolan Vanhan Pihan, mutta niille, jotka eivät, minä kerron, että se löytyy osoitteesta Cygnaeuksenkatu 2 ja se on aivan lyhyen matkan päässä rautatieasemasta.


Me käsityökorttelilaiset olemme ripotelleet itsemme sinne tänne. Merkkasin meidät violeteilla palikoilla oheiseen pohjapiirrokseen. Minä olen tuolla makasiinissa. Se on kylmä tila, mutta siinä on katto pään päällä! Mitä mahtavaa luksusta. Tällä kertaa ei tarvitse puolta aavistustakaan uhrata säälle. (Eli luonnollisesti aurinko helottaa ja lämpöä on miellyttävät 20 astetta, kesän viimeiset rippeet...)

Hengailemme tuolla sekä lauantaina että sunnuntaina klo 10-16. Paikalla voi osallistua arvontaan, jossa palkintoina on meidän hienoja tuotteitamme. Siellä on kuulemma myös hyvä kahvila lounaineen. Nuo vakituiset putiikitkin vaikuttavat minusta mielenkiintoisilta, joten ehkäpä sinne kannattaa lähteä kauempaakin.


11 kommenttia:

Mini Piha kirjoitti...

Se on ihana paikka, ja jyväskyläläiset ovat ottaneet sen omakseen! Kävijät kiertävät kyllä kaikki sopukat ja osaavat arvostaa käsityöläisiä, on varmasti kannattava reissu. Ja kannattaa itsekin kiertää ne puutalon pikkupuodit, siellä on monenlaista katsottavaa. Onnea matkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa tänne Jyväskylään! Olen ihan jyväskyläläinen ja täytyy tunnustaa, etten ole koskaan käynyt tuolla. Jospa nyt kerkiäis piipahtaa, kun sääkin taitaa suosia viikonloppuna :)

Terveisin: se "Mummeli Keski-Suomesta"

SatuJ kirjoitti...

Toivalan Piha on ihana paikka! Tervetuloa vaan Jyväskylään! Tarkoitus on itsekin lähteä paikalle.

Maija kirjoitti...

Hyvää myyntiä. :-)

vaalean vihreää kirjoitti...

Kerran käynyt kahvila Muiston brunssilla. Oli ihan täyteen etukäteen varattua ja porukka järjestyi ulkona jo jonoon. Ja muutamat suostuivat jopa ulkoruokintaan maaliskuun lopussa, kun eivät olleet paikkoja varanneet etukäteen. Hyvä paikan olette valinneet. Mukavia päiviä!

Susanna kirjoitti...

Toivottavasti kerkiän katsastaa muutkin puodit. Nyt olen yksin matkassa, Sulo sai vapautuksen tästä reissusta.

Susanna kirjoitti...

No nyt sitten piipahtamaan! :)

Susanna kirjoitti...

Kiva!

Susanna kirjoitti...

Kiitos!

Susanna kirjoitti...

Ohoh. Melkoista. :o

Elina kirjoitti...

Tuo paikka vaikuttaa ihanalta, Jyväskylä vaan on harmillisen kaukana.. Mutta ei-ihan-niin-tunnelmalliselle Narinkkatorille Helsinkiin olen kyllä viikon päästä varmasti tulossa!