maanantai 29. syyskuuta 2014

Seinäjoki


Se lähestyy. Hetkittäin lamaannun kauhusta jäykäksi ja hetkittäin ajattelen, että helppo nakki. Siis Seinäjoen Käsityömessut.

Sen verran nyt tiedän, että Kässäjuna starttaa Helsingistä aamuseiskalta ensi lauantaina ja se on loppunmyyty! Aika huippua! Tiedän senkin, että minulla pitäisi olla joku käsityö siellä mukanani. En ole aloittanut tämän talven neulomishommia, enkä oikein viitsi raahata mukanani kassillista parsittavia villasukkiakaan, joten taidan ommella junamatkan aikana Hectorin kansallispukua. Se mahtuu mitättömän pieneen tilaan, eikä paina mitään. Joudun kuitenkin kuskaamaan koko päivän mukanani juomavettä, eväitä, vaihtovaatteita ja yöpymisvehkeitä, koska olen edellisen yön Helsingissä hotellissa.

Senkin tiedän, että saisin myydä junamatkustajille Lempiriepuja, mutta ajatus rättimatkalaukun raahaamisesta ja niin omituisessa ympäristössä myymisestä tuntuu todella hankalalta. Kulkisinko junan käytävää eestaas ja tyrkyttäisin neulovalle kansalle, että ostarättiostaosta? Olenkin ajatellut, että otan mukaan vain alennuskuponkeja jaettavaksi matkaseuralaisilleni. Voivat sitten halutessaan ostaa riepunsa verkkokaupasta kotiin päästyään, niin säästyy kassitila messuostoksille.

Tiedän myös, että perillä messuilla minua haastatellaan jossakin ylätasanteella blogiloungeksi nimetyssä pisteessä. En tiedä, mihin kellonaikaan. En myöskään tiedä, olenko siellä yksin vai isomman bloggaajajoukon osana. Ilmeisesti bloggaaminen kuitenkin on puheenaihe.Onneksi tässä on vielä neljä päivää aikaa. Eivätköhän nuo kaikki asiat tässä vielä selvene.


14 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Vau, kyllä kuulotaa hauskalta! Eiköhän siellä ole mukavia ihmisiä vain, älä suotta hermoile. Hectorin kansallispuku herättää varmasti uteliaisuutta :-)
Visoin muuten heti sellaisen riepukärryn, joka kulkisi sitten junan käytäviä, silloin vanhaan hyvään aikaan kun junissa oli kahvikärryt. (Vai onko niitä enää, tuntuu, että vain kahvilavaunu on).

Maija kirjoitti...

Voishan siinä alennuskupongissa mainita, että sulta voi tulla junassakin ostamaan, varsinkin jos satut tietämään etukäteen paikkanimerosi. Ei tarttis raahata rättilaukkua käytävillä jos ihmiset tulis sun luo. Tuletko Tampereen käsityömessuillekin? :-)

Soja kirjoitti...

Kaik lutviutuup.

mustakissa kirjoitti...

Tsemppiä vaan junailuun:)

Susanna kirjoitti...

On se kahvikärry niissä IC2-junissa, joissa ei ole ravintolavaunua ollenkaan. Emäntä kiertää eestaas.

Susanna kirjoitti...

Mutta sitten minun pitäisi kuitenkin kuskata jonkinlainen varastollinen niitä rättejä mukana.

En tule varsinaisesti Tampereelle. Käsityöyrittäjäporukalla on siellä kuitenkin toimintaa jossain muodossa ja minä olen sinne lupautunut taustajoukkoihin.

Susanna kirjoitti...

Uskon sua.

Susanna kirjoitti...

Kiiiitos!

Liiolii kirjoitti...

IIIK! Kohtakohtakohta! Mun paikkanumeroni on mennen tullen 35, onkohan se ikkunapaikka, kun on pariton?

Susanna kirjoitti...

On se! Sulla näkyy olevan ikkunapaikka lähes keskellä vaunua. Mä en edes tiedä omaa paikkaani. Siellä ollaan niinkuin sillit suolassa sitten. :o Minähän ahdistun ihan normijunassakin, jos joudun istumaan jonkun vieressä. Voi hyvänen aika.

Lemmikkiosasto näkyy olevan samassa vaunussa. Toivottavasti kässäihmiset eivät ole pahoin allergisia.

Liiolii kirjoitti...

Ikkunapaikka on hyvä. Toisaalta käytäväpaikalta pääsisi kätsästi liikkumaan. Mulle avautui vasta tänään todella se, että juna oikeesti LÄHTEE seiskan pintaan. :o Jotenkin olin ajatellut, että heräilen siihen aikaan, huh.

Susanna kirjoitti...

Joo, mä olen nykyisin mielummin aina käytäväpaikalla, koska siitä on helpompi paeta vessaan. :P No niinpä seiskalta! Tulee todella pitkä päivä. Hotellin aamupalaakin aletaan tarjota vasta klo 7 , joten mulla on aamupalaongelmakin kaiken lisäksi.

Mutta hei, hyvin me vedetään.

Vike kirjoitti...

Hyvin se menee! Tsemppiä!

Susanna kirjoitti...

Kiitos! (Ei se mennyt, mutta kiitos silti!)