keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Korttelii, korttelii, korttelii suih suih suih


En minä mistään kesästä ja mopoilusta ole kerinnyt nauttia. Viime hetken pakkaamista, suunnittelua ja askartelua sekä tietokoneella kökkimistä on riittänyt joka hetkelle ja hommia on vielä jäljelläkin vaikka kuinka paljon.

Narinkkatorin vuokrauksesta vastaavan viraston henkilökunta on aiheuttanut minulle suurta päänpakotusta sanomalla ensin, että torin toinen puoli on vuokrattu jollekin muulle tapahtumalle koko viikonlopun ajaksi ja sitten muuttamalla tarinaansa. Sen lisäksi, että pelkään, ettei Helsinkiinkään tule asiakkaita ja minulla on sadan pettyneen yrittäjän purnaus edessäni, minä olen pelännyt, että puolet torista valtaa joku hevikonsertti tai kiihdytysautokisa ja meidän aamuinen roudauksemme tulee olemaan täydellistä kaaosta, kun autoilla ei mahdukaan ajamaan torille.

Lopulta kuitenkin kävi ilmi, että torilla on vain yksi katolisen seurakunnan sananlevitystilaisuus sunnuntaina klo 15-16. Hetki laulua ja puheita - eihän se olekaan juttu eikä mikään. Turhaa paniikkia koko viikon ajan! Mikä hulluus minut oikein sai järjestämään korttelin uudelleen, kun se viime kertakin oli ihan kauheaa stressiä? Enkö koskaan opi mitään?

No en. Tämä on toisaalta niin mahtavaa. Viime kerralla Käsityökorttelin jälkeen lensin kaksi viikkoa pilvissä, kun sain hyvin menneestä tapahtumasta niin valtavan itsetuntobuustin.


Helsingin kortteliin on tulossa kiva kisa: Korttelisuunnistus. Siinä on kysymyksiä, joihin vastaukset löytyvät korttelissa mukana olevilta kojuilta, jotka on merkattu suunnistuskarttaan. Sen kartan voivat kaikki kortteliintulijat halutessaan tulostaa jo kotona valmiiksi tästä linkistä, mutta sitä on jaossa myös korttelin myyjillä. Suunnistukseen kannattaa ilman muuta osallistua ja se sopii ihan mainiosti lapsillekin. Kysymykset ovat helppoja ja palkintoja arvotaan mahdoton määrä.

On myös toinen, vielä helpompi kisa: pitää vain vastata asiakaskyselyyn ja kertoa, mistä löysi tiedon Käsityökorttelista. Siinä palkintona arvotaan yksi 50 euron arvoinen tuotepaketti meikäläisten yrittäjien lahjoittamia tuotteita.

Molempia kuponkeja pitäisi löytyä jokaiselta korttelin kojulta, joten osallistuminen on hyvin helppoa.


Helsingin Käsityökortteli on tuplasti sen kokoinen kuin viime elokuussa. Nyt mukana on 94 yrittäjää. Tuotevalikoima on hulppea. Jo Tampereella kierrellässänikin olin ihan ihmetyksestä soikeana siitä, miten mieletöntä taitoa meidän yrittäjillämme onkaan. Minun riepuni ovat kamalan vaatimattomia esityksiä kaiken sen todellista taitoa ja näkemystä sekä materiaalinhallintaa vaativan taiteen rinnalla, jota näihin kortteleihin tuodaan myyntiin.

Tampereen korttelista muuten valmistui juuri tänään video. Olen niin iloinen siitä, miten porukassamme on mukana innostuvia ja idearikkaita tyyppejä ja syntyy tällaista kaikkea oheiskivaa. Kiitos Sojalle suunnistuksesta ja Tikkerperille videosta.Jyväskylästäkin tehtiin video jo aiemmin. Siitä kiitos Vinkeen Kreetalle:

9 kommenttia:

 1. Hih. Laitoin mun plokiin jotain kurttanoita kuvia (siis huonosti otettuja ja valottuneita ) kuvia kässäkorttelista! Siellä oot sinäki. http://marionellan.blogspot.fi/2014/05/tunnelmakuvia-kasityokorttelista.html

  Ai niin, ja pakko viljellä täällä vähän pieruhuumoria. Sori. Mutta otin lempirievun heti käyttöön ja tapani mukaan tohottaessani rievun etikettivyöte jäi pöydälle. Mun mies sitten katsoi sitä ylösalaisin ja luki "Siis mikä tuo lempipieru on?" Vissiin taas mietti, mitä mamma on nyt menny hankkimaan. Sitten se tajusi lukeneensa vähän väärin ja totesi "Ai tuo on niitä hyviä tiskirättejä" Minä: "Joo-o, niitä!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän mää pönötän! :D Kiitos kauheasti bloggauksesta. Laitoin Käsityökorttelin fb:iin linkin.

   Arvaa mitä. Minä ITSE aina ajattelen lempipieruja. Ja KIRJOITANKIN niin vähän liian usein. Joudun jokaista julkista LempiRIE-PU-A tavaamaan sataan kertaan, että menee varmasti oikein. :D

   Poista
  2. Heheh.. :) Voihan lempipieru. :D

   Poista
 2. Niin, ja kiitos linkityksestä! :) Ja toivottavasti Helsinki yllättää positiivisesti!

  VastaaPoista
 3. Olipa kivat videot! Noita kun levittää helsinkiläisten tiatoon, ni luulis porukkaa piisaavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun vielä jotenkin saisi ne leviämään kulovalkean tavoin, niin avot...

   Poista
 4. Nyt itkettää! Mä pääsen kyllä sua moikkaamaan kojulle, mutta arvaa onko mulla 0 € rahaa? En saa siis pinkkiä kissarättiä nyt. :( (Enkä jätskiä.) Mutta tulen silti ja tilaan rättilöitä myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt itke! Kyllä mua saa tulla moikkaamaan ihan muutenkin. Ei ole ostopakkoa! :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.