lauantai 3. toukokuuta 2014

Ihanat naiset ferreissään


Joku aika sitten täällä kovasti epäiltiin, mahtavatko kiilaferret näyttää ollenkaan hyviltä minua tai Sojaa kookkaampien naisten päällä. Meidän mielestämme näyttävät, ja sitä todistaakseen Soja huhuili avuliaita L-XL-kokoisia naisia mannekiinin hommiin. Kolme upeaa naista ilmoittautui leikkiin mukaan ja eilen otettiin porukalla mekkokuvia.Aika ihania, eikö?

69 kommenttia:

Vike kirjoitti...

Ihania on.

Cheri kirjoitti...

Upeita naisia ja kauniita ferrejä. Keväteleganssia parhaasta päästä.

Tiina kirjoitti...

Komiaa on :)

Katja kirjoitti...

Myönnetään, hyvältä näyttää. Itseään kohtaa on aina liian kriittinen :)

ziu kirjoitti...

Ehdottomasti! :)

Anonyymi kirjoitti...

Isokuvioiset näyttää pöytäliinoilta, mutta alakuvan keskimmäinen pienikuvioinen tekee kantajastaankin paljon pienemmän näköisen.

Susanna kirjoitti...

Juu, eikä se kriittisyys varmasti ole yhtään vähäisempää niilläkään, jotka on laiheliineja. :)

Anonyymi kirjoitti...

MIKSI pyöreän ihmisen pitäisi näyttää pienemmältä kuin on? Miksi pyöreä ihminen ei ihan hyvin voisi laittaa päälleen isokuvioista ferreä (tai muuta vaatetta), jos haluaa, vaikka se jonkun muun mielestä tekisi hänet isomman näköiseksi? Miksi emme pukisi päällemme sitä mitä haluamme ja nauttisi kauniista kuoseista sekä vaatteista ja viis veisaisi kaiken maailman "näin näytät parhaalta omalta itseltäsi" neuvoista!

Minä olen sangen pyöreä ja olen alkanut kovasti kyseenalaistaa ajatusta, että olisi jonkinlainen "yleinen velvollisuus" pukeutua aina niin, että näyttäisi joltain... noh aina joltain muulta kuin mitä oikeasti on. Ei ole. Se on oikeastaan just niin yksinkertaista. :)

Ja hei anonyymi: jos sinä et tykkää isokuvioisista kuoseista, niin moni muu kyllä tykkää. Ei tarvitse tylyttää.

Nättejä ferrejä ja kauniita naisia! Kivasti näkyy näissä erilaisia pituusmittavaihtoehtojakin.

Paula Turusta

Marika kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Mun mielestä jokaisen pitäisi pukeutua ihan just niin kuin haluaa, välittämättä yhtään mistään muusta kuin siitä, tuntuuko vaate hyvältä päällä. Itse en osaa käyttää mekkoja. Maatuskakangas on sen verran houkutteleva, että siitä voisi kyllä hyvin tehdä jotain ihan muuta..

Musta tällaiset tavalliset, normaalit naiset malleina on ehdottoman jees. Itsekriittisyyttä on kaikilla, siitä pitää huolen nykymedia. Terveisin yksi, joka muistuttaa kuivan kesän oravaa.

Susanna kirjoitti...

Kiitos Paula. Luin aiemmin tuon anon kommentin ja meinasin kiihtyä. Päätin, etten reagoi siihen heti vaan vasta myöhemmin, kun eka kiukku laantuu.
Inhottava kommentti, joka kertoo paljon siitä, millainen liian monien ihmisten ajatusmaailma on: jos olet pulska, sinun kuuluu pukeutua mustaan, joka saa sinut näyttämään pienemmältä.

Minä ainakin toivoisin että jokainen voisi pukeutua just sellaiseen riemunkirjavaan pöytäliinaan kuin haluaa, ilman että miettii kuinka monta optista kiloa ne kuviot kroppaan lisäävät.

Susanna kirjoitti...

Sopisiko kuivan kesän oravalle vaikka maatuskaessu? :D

Mulla on haave jonnekin käsityöyrittäjien tulevaisuuteen: muotinäytös, jossa malleina toimivat ihan tavalliset ihmiset: vanhemmat, nuoremmat, paksut ja ohuet, rintavat ja laudat...

Peppi kirjoitti...

Näistä ferreistä ja iloisista malleista tuli hyvä mieli :)
Toisinkuin monista "täydellisistä" (huh) päivänasukuvista, joita näkee..

Unknown kirjoitti...

Siellä se jo on, mulle tulossa oleva maatuskaferre, kuvissa =)! Ihan varmasti aion käyttää, vaikka olen kaikkea muuta kuin mallinmitoissa. Jos jotain alkaa näky ahistaa, niin kattokoon muualle ;)

Marjaana kirjoitti...

Ihan kohta, 6.5. on syömishäiriöliiton Älä laihduta -päivä. Ajatettelin kertoa siitä omassa blogissani ja jotenkin tämä ferrekeskustelu sopisi hyvin esimerkiksi. Onko sulla, Susanna, jotain sitä vastaan että nostan tän esiin?

P.S. Mun on ehkä ihan pakko tulla teidän Käsityökortteliin 10.5. sua tapaamaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole mitään sitä vastaan! :)

Ja kivaa jos pääset riepukiskalle!

T. Työhuoneen Susanna, joka ei pysty nyt kirjautumaan

Anonyymi kirjoitti...

Sojan blogissa on ne hulvattomimmat hyvänmielenkuvat tästä kuvaussessiosta. :)

Susanna ite

Anonyymi kirjoitti...

Sie olet varmasti ihan upea se päälläsi! Ja kiitos kun tilasit! <3

Susanna

Marjaana kirjoitti...

Loistavaa, kiitti Susanna.

Hanna GoingToRain kirjoitti...

"Kuivan kesän orava" on ihanasti sanottu! Tunnistan siitä niin itseni, tällainen ruipeliini kun olen. ^^ Ferret ja mallit ovat upeita, lisää tällaista rohkeaa tavallisuutta! (Se on kovin surullista, että nykypäivänä vaatii oikeasti rohkeutta olla tavallinen eikä photoshopatun täydellinen.)

Anonyymi kirjoitti...

Tuota. en oikein ymmärrä miksi aikuiset tädit yritetään pukea pikkutytöiksi? Ei vaan näytä hyvältä miun silmään. Mallit itse ovat oikein iloisen näköisiä!

Soja kirjoitti...

Mikä mielestäsi tekee näistä vaatteista pikkutytön vaatteita? En ole koskaan ajatellut, että ne näyttäisivät sellaisilta.

Susanna kirjoitti...

Ehkä iloiset värit? Liivimekkomaisuus? Huhhuh... Onpa meillä nyt rajoittunutta yleisöä. :)
Onneksi ikä ei ole mikään peruste pukeutumiselle. Olisi kaameaa joutua pujottautumaan mustaan jakkupukuun vain näyttääkseen todellista hoikemmalta aikuiselta.

Susanna kirjoitti...

Makuja on monia, kaikkien ei tarvii tykätä kaikesta. :)

Susanna kirjoitti...

Minusta on hauskaa, että tuo kuivan kesän orava putkahti täällä esiin. En ole kuullut sitä kenenkään muun kuin Sulon suusta aiemmin. :D

ziu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
ziu kirjoitti...

Sähläilin tuossa yllä hieman... ;)

Itse olen ollut hoikka, alipainoinen, lähes koko elämäni ajan. Paino ei noussut, vaikka kuinka yritin. En viihtynyt kropassani ollenkaan. Nyt kun painoa on vihdoinkin tullut, ns. virallisesti ylipainoiseksi asti, niin voi että kun viihdyn kropassani! Tämä on minua, suomalainen naisellinen nainen. :) Noora

Susanna kirjoitti...

Tässä on just se tärkein pointti! Jos et viihdy pulskana, tee jotain asialle, jos et viihdy laihana, tee taas jotain. Mulla on se "kuivan kesän oravan" sielu ja tunnen itseni itsekseni alipainoisena. Silti osaan nähdä kauneutta myös muhkeissa ihmisissä. :)

Susanna kirjoitti...

Tässä keskustelussa mua mietityttää se, miten anonyyminä netissä voi sania mitä tahansa, mitä ei takuulla livenä suustaan päästäisi. Vai miten on, anonyymit: jos näette jonkun ison ihmisen päällä kirkkaanvärisen, suurikuvioisen liivimekon, niin menettekö hänen luokseen toteamaan, että vaate saa hänet näyttämään lihavalta pikkutytöltä? Tuskin. Miksi kummassa teette sitä täällä? En tajua.

Vike kirjoitti...

Miule äiti aikanaan opetti: Jos ei oo kaunista sanottavaa, ole hiljaa. No hiljaseks minuu ei saa, niin "aikuisena" on pitäny oppii sanoo kauniimmin. Mutta anonyymina voit sanoa mitä vaan, koska "kukaan ei tiedä" oletko aikuinen/teini/lapsi. Eikä kukaan voi vaatia sinua vastuuseen sanoista. (tai tuohon tulokseen olen päätynyt noita kommentteja lukiessani)
Mutta miusta on ehkä miljoona kertaa hauskempaa katsoa ihmisiä (koosta riippumatta), jotka on pukeutunut niin että on hyvä olo. Ja värit piristää ihmisiä. Meillä on täällä ihan tarpeeksi niitä mustaan pukeutuvia, itsetietoisia ja kriittisiä ihmisiä jotka kulkevat naama nyppyrällä.
Itse voin vetästä iloisen kirjavan ferren päälleni (nää on muuten rauhallisen näkösiä verrattaen miun marimekko kirkuvan kirjavaan ferreen), mennä toimistoon töihin. Laittaa vielä jalkaani eriväriset sukat tai kävellä paljan jaloin. Saan ainakin ihmisille hymyn huulille ja itselläni on mukava olo. Ferret nyt vaan on mukavia vaatteita päällä. Olkoon ne sitten pöytäliinoja tai pikkutytön vaatteita.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö Susanna , aika moni menee ja kommentoi, tai katsoo pitkään ja nauraa. :(
Itse olen laihduttanut elämässäni ainakin sata kiloa, vain tullakseni siihen loogiseen päätelmään, että laihduttaminen pitää lopettaa, jotta en tule vielä lihavammaksi. (ja kaikille bessewissereille tiedoksi, olen kuullut ne kaikki "hyvää tarkoittavat" laihdutus ohjeet, kokeillut suurinta osaa ja ei, ne eivät toimi. tällä diagnoosilla olevalle ihmiselle ainakaan, joten tämän palstan voi säästää niiltä.)
Olen päättänyt, että olen kaunis nainen, pukeudun niin kuin minusta hyvältä tuntuu, sellaisiin väreihin joista pidän ja HYMYILEN. Ainakin lähipiirini tuntuu olevan tähän oikein tyytyväinen ja muullahan ei ole mitään merkitystä :)
Ja kyllä tilaan Sojalta kiilafrerren joka taatusti näkyy kauas :)
Kiitos Susanna ihanista postauksistasi!
t Katja

Soja kirjoitti...

Nimenomaan, tottakai saa olla mitä mieltä haluaa :) Mie jäin vain ihmettelemään, että miten aikuisen kuuluu pukeutua. No, jospa keskitytään siihen aikuisiksi käyttäytymiseen ja jätetään pukeutumisdilemma viisaammille ;)

Soja kirjoitti...

Jee, tervetuloa ostoksille <3

Marika kirjoitti...

Sehän on ihan normaali määritelmä mille tahansa enemmän juoksevalle ruipelolle :D

Susanna kirjoitti...

Ihanaa, Katja! Olet esimerkillisen reipas, enkä nyt tarkoita kiilaferren tilaamista. :D

Mutta oikeesti kommentoivat? Ihan törkeetä! :o Minua on kyllä tuijotettu pitkään, ja silmäilty huvittuneena päästä varpaisiin, mutta kukaan ei ole koskaan sanonut ääneen negatiivista kommenttia vaatteistani. Naamastani sen sijaan olen kyllä kuullut ilkeitä kommentteja. Ihmiset voivat olla uskomattoman paskamaisia.

Susanna kirjoitti...

Minä aika paljon säälin niitä anonyymejä ilkeilijöitä. Tässä on viime aikoina ollut tosi monessa postauksessa inhottavia letkautuksia, ja yksi jopa ambulanssiblogin puolellakin. Mietin, että ovatko ne ilkeilijät joitain sattumalta paikalle tupsahtavia (eivät takuulla), vai ihanko todella joku voi olla niin idiootti, että seuraa tiiviisti blogia, jota selkeästi vihaa.

Hyvä Vike, niin sitä pitää! Maailma on ihan kyllin synkkä ilman sitä, että kaikilla olisi vain mustaa päällään.

Ja pöytäliinoihin on hauskaa pukeutua. Mullakin on sen seitsemän hametta, jotka ihan oikeasti ovat olleet pöytäliinoja. Tai verhoja.

Jovelan Johanna kirjoitti...

Nuo ferret ovat kerrassaan mainioita! Näkisin helposti itseni, pienen ja pyöreän pyörähtelemässä ferreissä pitkin Jovelaa. Ainoa asia, johon kiinnitin huomiota, on nuo olkainosat. Olen meinaan hyvin rintava ja kaipaan mahdollisuutta hieman säätää olkainosuutta, jotta vaate ei nouse kurkkuun. Ilmeisesti näitä ferrejä tehdään mittatilauksenakin, joten ongelmaa ei ole, mutta mainitsenpa kuitenkin asian ihan tuotekehittelymielessä :)

Anonyymi kirjoitti...

Mutta muistetaan, että ei yleistetä, lokeroida ja arvoteta/arvostella niinkään päin, että mustiin pukeutuvat ovat "kriittisiä, itsetietoisia ja naama nyppyrällä". Meissäkin on ihan kauheen kivoja immeisiä. Ei rentouden ja hyvän olon mitta saa myöskään olla kirjavuus ja kuosit, niin kuin ei nyrpeyden mittakaan voi olla tumman puhuva pukeutuminen.

Tämä keskustelu on muuten tosi mielenkiintoinen tutkijan näkökulmasta. Hahmottelen juuri tutkimussuunnitelmaa vaatteiden ja niiden visuaalisuuden herättämistä mielikuvista jne.

T: Satu, joka ei pääse kirjautumaan, koska ei muista tunnuksiaan. <3

Susanna kirjoitti...

Totta puhut. Mainostoimistotkin ovat pullollaan tosi letkeän mukavia tyyppejä, jotka kaikki pukeutuvat pelkkään mustaan ja pöllösankaisin silmälaseihin. Se on kyllä kiinnostavaa, miten tietty pukeutuminen on sidottu tietynlaiseen ihmistyyppiin. Taiteilijoillakin pitää ehdottomasti olla violetti tukka ja joku liehuva kaapu. :D

Susanna kirjoitti...

Minä en ole koskaan nähnyt sinua mielessäni pienenä ja pyöreänä, vaan pitkänä, hoikkana ja vaaleana! Ihan hassua, millaisia mielikuvia pelkkä blogin lukeminen voi saada aikaan, kun ei kirjoittajaa näe.

Jovelan Johanna kirjoitti...

Hihii! No yksi kolmesta oikein! Vaalea olen!

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Kiva, kun noiden kansa voi laittaa housutkin alle!

pete kirjoitti...

Hei noitahan vois käyttää vaikka kotihoidossa hoitajan työasuna kunhan siinä vaan olis tarpeeks taskuja edessä

Mandariinimania kirjoitti...

Kivalta näyttää! Ja ferren malli näyttää sopivan usealle erilaiselle kankaalle.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin tykkään, olisi vaikea valita noista kankaista kun kaikki näyttää niin kauniilta! Teillä on varmaan ollut hauskat kuvaussessiot :)
Ja et ole ainut, joka on "nähnyt" Jovelan Johannan pitkänä, hoikkana ja vaaleana:D
Mukavaa viikon alkua :) t. Raija

Anonyymi kirjoitti...

Mitä lihavampi ihminen sitä isompi herne nenässä. Lihavat on kun alkoholisteja, puolustelevat läskejään viimeiseen asti ja kukaan ei saa huomata tai huomauttaa asiasta. Mutta jos sattuu olemaan suorapuheinen niinkuin minä niin sanoo - ihan naamakkainkin. Sitäpaitsi eikö täällä kysytty mielipidettä ylläolevista vaatteista. Jos vastaukset saa olla vain tyytyväistä hymistelyä niin kysymystäkään on turha esittää. Eikö?

Anonyymi kirjoitti...

Miksi lihavalle pitää huomauttaa lihavuudesta? Kyllä se varmasti on jokaiselle huomauttamattakin selvää, miten paljon itse painaa. Lihava ei ole automaattisesti tyhmä tai sokea. Tuskin on montakaan ihmistä tässä maassa, joka ei tiedä lihavuuteen liittyviä terveysriskejä. Miten se sitten auttaa lihavaa ja lihavuutensa taatusti tiedostavaa, että lihavuudesta huomautetaan? "

Susanna kirjoitti...

Voi että te anonyymit osaatte pilata ihmisen päivän. Painukaa jonnekin muualle keskittymään omaan säälittävyyteenne ja pitäkää suunne kiinni.

Susanna kirjoitti...

Meillä oli kyllä mukavaa! :)

Susanna kirjoitti...

Joo, sopii hyvin farkkujenkin kaveriksi.

Susanna kirjoitti...

Tekisiköhän Soja taskullisia ferrejä jos joku tilaisi? :)

Susanna kirjoitti...

Sopii. Paksummissa kankaissa mekkonen jää A-linjaiseksi ja pehmeissä ja ohuissa kankaissa se laskeutuu vartalonmyötäiseksi.

Susanna kirjoitti...

No niinpä. Idiootteja tuntuu maailmassa riittävän. Olen todella pahoilöani siitä, millaiseksi tämä keskustelu meni. Tätä on ollut varmasti ikävää lukea muidenkin kuin minun.

Soja kirjoitti...

No rahalla :D

Talvikettu kirjoitti...

Niin, paitsi sillä erolla että suurinosa alkoholisteista eivät myönnä olevansa alkoholisteja, eivät tiedä olevansa eivätkä näe mitään ongelmaa juomatottumuksissaan. Voisin vaikka vannoa että kaikki ylipainoiset tietävät olevansa pyöreitä ja osa on ylpeitä siitä.

Maija kirjoitti...

Mun entinen poikakaveri sano isäänsä kuivan kesä oravaks sen jälkeen ko se isä oli laihtunut paljon. Oon kuullu myäs version kylmän kesän orava.

Nanna kirjoitti...

Tämmöiseen ihanaan mahtuisi mun iso raskausmahanikin:)) Aivan ihania kuoseja!

Laurakaisa kirjoitti...

Jäin aika paljon pohtimaan tätä asiaa Susannan seuraavaan postaukseen liittyen. Ja mietin, että ollaanko me ihmiset ihan oikeasti NIIN turrutettuja printti- ja melkein kaiken muunkin median photoshopattuihin 20-vuotiaisiin tyttösiin ainoina oikeina minkä tahansa vaatteiden esittelijöinä, että ihan tavallisten ihmisten näyttäminen vaatemalleina saa aikaan tällaisen anonyyminärkästyksen.

Kuvat ovat iloisia ja kivoja, mutta ennen muuta niistä käy minusta ilmi se,että ne ovat ihan tavallisten ihmisten kuvia. Itse olen omaa peilikuvaa katsellessani miettinyt aika paljon näitä kauneusihanneasioita ja tullut siihen tulokseen, että jos vaikka hoikemmankin aikuisen naisen kiilaferren helmaa nostaisi, niin kyllä sieltä yleensä jos jonkunmoinen mahamakkara ja jenkkakahva ja muu vähemmän silkoinen ja siloiteltu näkyy. Roikkuva eriparinen tissi tai raskausarpien raidoitus. Se, mitä näkyy omasta peilissä ja naapurin peilissä ja uimahallin saunassa ja hellepäivänä vaikka Mikkelin torilla. Mutta kun sitten katsotaan kuvaa lehdestä tai mainoksesta tai netistä, se todellisuus pitäisikin kääntää joksikin ihan muuksi, sellaiseksi, jota ei ole oikeasti olemassakaan - eihän ne mallitkaan oikeasti näytä siltä miltä lehtien kuvissa. Joskus muotinäytöksiä olen käynyt katsomassa ja ah vaikka sitä vaivasenluiden törötystä mikä siellä paljastuu.

Siis, ihania kuvia ja ihania naisia. Oikean, elävän ihmisen näköisiä.

Päivi kirjoitti...

Kurjaa, että aina on joukossa niitä, jotka pilaavat toistenkin maineen :(. Tässä tapauksessa muiden asiallisesti kommentoivien anonyymien. Ymmärrän Susanna päätöksesi poistaa anonyyminä kommentoimisen mahdollisuuden :(. Nyt testaan miten tämä kommentointi onnistuu Google-tilin kautta, koska haluan yhä kommentoida itsekin..T. Päivi

Päivi kirjoitti...

Onnistui :)!

Susanna kirjoitti...

Jes! Hyvä Päivi!

Susanna kirjoitti...

Saattaisipa mahtuakin. Eikä tarvitsisi hyljätä, kun maha katoaa. :)

Susanna kirjoitti...

Kyllä me taidetaan turrutettuja olla. Se on tosi surullista. Olisi ihanaa pystyä olemaan immuuni kaikille kauneuskäsityspupulle, jota silmiin suolletaan jatkuvasti.

Sulo Lintunen kirjoitti...

Hienot ferret ja kuvista tulee hyvälle mielelle! Värikkäitä, iloisia ja hymyileviä mainoskuvia on mukava katsella!

Anonyymeille vähän lisää selkärankaa että jos on niin paljon mielipiteitä, niin ilmaiskaa nyt toki omilla nimillänne ja antakaa tietonne kuulua että millaisilla asioilla tuotteita sitten voisi kehittää, jotta kenties teidänkin pikantteihin makuihinnne löytyy sopivia juttuja. Oletan että aihe teitä kuitenkin kiinnostaa, koska olette postauksia seurailleet ja reippaasti kommentoineet?! Ja ihan kaikkienhan ei tarvitse pukeutua näihin kiilaferreihinkään, jos joku muu kolttu istuu paremmin omalle kropalle.

Ja jokainen olkoon oma itsensä koon, ulkomuodon ja tyylin suhteen! Kyllä tähän maailmaan kaikkea mahtuu. Ja voidaan olla iloisia että nähdään blogeissa ihmisten hienoja juttuja ja aikaansaannoksia, sekä saadaan lukea arvokkaita kommentteja erilaisilta tyypeiltä. Ja sinä, joka anonyymisti kirjoittelet kärkkäitä arvosteluitasi, niin ihan oikeasti toivon että tänään jokin asia saa sinutkin hymähtämään ja paremmalle mielelle.

Merja kirjoitti...

Voihan jehna.
Mä kun nykyään olen niin kiivastahtisessa ja ajatukset kaappaavassa työssä, etten kerkiä päivittäin blogistaniassa vierailemaan, oon taas vähän ulalla.
Olen esiintynyt omalla nimelläni (joo ikimuistpinen nimimerkki ois ollu hyvä jutttu, silloin kun aloitin tän vastailun näihin kirjoituksiin), olen nyt epävarma siitä pääsenkö mukaan kirjoittelemaan. Tää on siis siinä mielessä testipostau.s

Merja kirjoitti...

Ei huolta, läpi meni.

Susanna kirjoitti...

Hyvä, Merja! :)

Susanna kirjoitti...

<3

Elina kirjoitti...

Ehdin vasta nyt blogikierrokselle, mutta jee, hyvältä näyttää! :) Tuun käsityökortteleihin tsekkaamaan livenä!

Hehkuvainen kirjoitti...

Mahtavan näköisiä! Ihanat ja piristävät värit. Rennon mutta silti asiallisen näköisiä vaatteita, joissa on varmasti hyvä olla :).

Sarafaani oli minulle uusi sana, meillä päin on aina puhuttu feresistä.