tiistai 22. elokuuta 2017

Sopeutujat

Kiitos kommenteista edelliseen postaukseen! On tässä ollut kaikenlaista kiirettä ja menoa. Ne ajat, jotka olen saanut olla ihan rauhassa kotona, olenkin keskittynyt myyräkaksosiin. Viime viikolla tein niille kunnollisen kokoisen aitauksen ja se oli selvästi molempien mielestä erittäin jees. Ne ovat muuttuneet isomman tilan myötä paljon touhukkaammiksi ja niiden puuhia on tosi hauskaa seurata. Vieläkin ne arastelevat meitä, mutta kun maltamme katsella myyräohjelmaa vähintään metrin päästä, ne alkavat esiintyä oikein kunnolla. Mitä mahtavaa juoksemista ja pomppimista!

Kinkku antaa jo vähän paremmin ottaa kiinni ja sylissäkin se rentoutuu, kun sitä harjailee. Paulalla on tässä suhteessa vielä paljon varaa kehittyä.


Minulla kävi hyvä tuuri, kun tori.fi:stä löytyi "taikakuutioita", joita monet tuntuvat käyttävän marsujensa asumusten rakenteluun. Ne ovatkin osoittautuneet tosi käteviksi. Nyt Paulalla ja Kinkulla on melkein kolmen neliön kokoinen alue vapaasti käytössään. Aika iso muutos verrattuna niiden ensimmäiseen puolivuotiseen elämäänsä, joka kului ahtaassa tehdasvalmisteisessa häkissä ilman virikkeitä!

Ensimmäiseksi hankimme toisen pesäkopin, jotta molemmilla olisi oma nukkumisrauha. Sitten opetimme ne ruoan avulla hyppäämään kopin katolle ja riippukeinuun, jonka ompelin seuraavaksi. Ostimme pari pajusiltaa, joiden alta tyypin tykkäävät juoksennella ja pahviputken, joka näyttää olevan erityisen suosittu. Tutuiksi tulleet kalusteet pääsivät sitten uuteen aitaukseen, eikä suuri tila tuntunut poikia pelottavan.Metsään minä menin siinä, kun kuvittelin tekeväni ihan unelmaisen kolon ompelemalla pehmustetun tuubin, jossa on hämärä lämpö. Sitä molemmat kuitenkin selvästi kammoksuvat. Tämän kokemuksen jälkeen olin henkisesti varautunut siihen, että pesäkoppeihin tekemäni patjat aiheuttaisivat samanlaisen reaktion, mutta olin väärässä! Pehmeät makuualustat otettiinkin ilolla vastaan.

Olen ollut tosi yllättynyt siitä, että marsut eivät pissaa aitauksen pohjalla olevalle matolle ja papanoitakin sinne eksyy vain muutama hassu. Ne todellakin käyvät purulaatikolla tarpeillaan, vaikka muuten eivät siellä aikaansa vietäkään. Tämä helpottaa siivoamista aivan mahdottomasti. Matto on helppo imuroida ja pienen purulootan peseminen onnistuu kätevästi. Valitettavasti ne kyllä pissaavat ja kakkaavat heinäkaukaloonsa. Kaukalon pohjalla olevat pienet konepestävät matot voi vaihtaa muutaman kerran viikossa, mutta heinää kuluu sotkeutumisen takia ihan älytön määrä.

Nyt minulla alkaa olla sellainen tunne, että kyllä näiden kanssa pärjätään.

11 kommenttia:

 1. Mahtavat tilat olet järjestänyt marsuille! Minulla on ollut lähes 20 vuotta marsuja aikoinaan ja taikakuutiot oli silloinkin hyvä juttu. Seuraavaksi voisitkin sitten alkaa vähän treenata, ks. http://www.guineapigtricks.com/ Em. löysin ihan vastikään, omat marsuni ei olleet "koulutettuja"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hauksaa! Meidän pitää vaan ensin päästä tuohon vaiheeseen 0, jossa opitaan syömään kädestä. :D

   Poista
 2. Oi! Ihanat Myyrät! Voi söpöys sentään. Onnekkaat siskokset, kun saivat teiltä kodin.
  Siskoni hyvällä ystävällä on muuten ollut ihan menestyksekkäästi marsuja vanhassa torpassa, joka on varmaan myös jonkin verran vetoisa. Leppoisaa ja iloista yhteiseloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ostin pojille 2m x 2m -kokoisen muovimaton ja sen alle voidaan sitten laittaa vaikka mitä lämmöneristettä.

   Poista
  2. En käynyt linkkiä katsoo, mutta jos opettaisitte klikkerillä kädestä syönnin... eli koiran naksutin (tai vaikka pilttipurkin kansi) ja namit tarttee. Naks ja nami lähelle, kun tajutaan yhteys niin naks kun katsotaan kättä, seuraavaksi naks kun tullaan lähemmäksi kättä jne...

   Naksutinkoulutus hakusanalla löytyy ohjeita. Tiedän, että näin on koulutettu vaikka mitä eläimiä koirien lisäksi mm. Kanoja

   Poista
  3. Entä jos tyypit pelkäävät jokaista rapsahdusta? :o

   Poista
 3. Kyllä marsuille on tehty hyvät olot ja kivaa puuhaa

  VastaaPoista
 4. meillä marsu ja kissa oli parhaat kaverukset :-D

  VastaaPoista
 5. Oijoi, marsut ovat niin hellyttäviä otuksia ♥ Itselläni vuosia sitten oli marsuja ja rakastin aina sitä, kuinka ne illallisaikaan alkoivat kovan kuikutuksen, kuullessaan jääkaapin oven aukeavan! ♥

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.