lauantai 26. marraskuuta 2011

Seuraava iso urakka

Nyt vasta olen ymmärtänyt, miten huonossa kunnossa talomme ikkunat oikeasti ovatkaan. Kun katselen niitä pääasiassa sisältäkäsin, olen kaiken aikaa ollut siinä uskossa, että nehän ovat melkolailla loistokkaat.

Nyt kuitenkin olen joutunut tarkastelemaan niitä paremmin, kun täyttelimme Sulon kanssa ELY-keskuksen avustushakemuksia.

Ikkunamme ovatkin kaikkea muuta kuin loistokkaat. Muutama on jopa ihan hajoamispisteessä. Paikallinen puuseppä kävi myös katsastamassa tilanteen, ja hänen niskoilleen me aiommekin ikkunaremontin sälyttää - tuli sitä avustusrahaa sitten tai ei.

11 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kylläpäs on mukava kuulla kuulumisia :)

Ikkunat näyttävät työläiltä, komppaan täysin työn ulkoistamista.

aNNa kirjoitti...

Noissa hommaa piisaa 8) Vähän ehkä kaduttaa oman talon ikkunaremontti jota niin määrätietoisesti tähän muuttaessa aloin ajamaan.. Nyt jos saisin päättää uudestaan ni vanhat klasit rempattais käyttökelpoisiksi ..eikä meillä ois ees ollu noin kova homma ku teillä...

Toivottavasti avustusraha heltiää :)

tarjah kirjoitti...

Hei, ikkunaremontti kannattaa tehdä, vanhaa korjaamalla, varmasti.

Olen niin monta ikkunaa itse kaapinut, kitannut, hionut, maalannut, kitannut... lasittanut, että voin sanoa tietäväni tämän jutun. Tuosta kuvankin ikkunasta tulee vielä hieno. Noin kestävää puuta ei enää kasva, kuin mistä nuo on tehty, ainakin ammattilainen saa ne paraatikuntoon vielä :)

nimim. amatööri ;)

morso kirjoitti...

Kompaten edellä olevaa. Säilyttäkää niin paljon vanhoja osia kuin ikinä pystytte. Kitti ja maali on kuluvaa tavaraa ja korjattavissa. vain oikeasti lahot puuosat kannattaa vaihtaa, koska tiivistä ydinpuuta ei enää saa. Jos puu on kovaa, se kannattaa säilyttää, lahot osat tietysti vaihtoon. (näin mulle neuvottiin jo muinoin opiskeluaikaan, vaikken sittemmin olekaan töissä ikkunoiden kanssa ollutkaan tekemisissä.)

Sara kirjoitti...

Ja minäkin vielä komppailen edellisiä! Vanha, korjattu ikkuna on ihana :) Eikä uusia vastaavia saa.

Susanna kirjoitti...

Juu, näin on nimenomaan tarkoituskin asia hoitaa. Sulo sai tehdä aika paljon töitä, ennenkuin löysi puusepän, joka osaa korjata nuo vanhat ikkunat perinteiden mukaan. Kaikki muut vaan tarjosivat uusia ikkunoita tilalle. Kiitos ei meille!

Saila kirjoitti...

Ilman muuta, korjattaviksi vain ne ikkunanpokat, jotka ovat tosissaan lahot - useimmiten nämä löytyvät talon eteläseinustalta. UV-säteily on pahin puuta kuluttava tekijä. Toinen on tuulen suunta, eli mistä useimmiten tuulee ja tuuli painaa sadetta vasten talon seinää.
Itse ei noita saisi korjattua niin hyvin, että se kannattaisi.
Itse kandee korjata toki ne pokat, joiden puuosia ei tarvitse uusia. Se on ihan mukavaakin puuhaa. Nuo lasituslistat kannattaisi samalla vaihtaa kittiin, joka kestää paremmin ja on tiiviimpi.
Hassua, kirjoitin juuri samasta aiheesta omaan blogiini.

Katja kirjoitti...

Its tehden amatöörinä urakka on valtaisa, etenkin jos puuosia pitää vaihtaa. Jokainen poka on yksilö. Mulla on ne kaksi lasikuistin ikkunaa vielä työn alla, jokainen puite ja lasi on eri kokoinen kuin ne muut. Mukavaa puuhaa, mutta alkaa käymään työstä jo toisen kohdalla :D
Ulkoistaminen on ihan hyvä ajatus. Just kävin ostamassa 6kg liitujauhoa kittiä varten.

Susanna kirjoitti...

Nimenomaan eteläpuolen ikkuna on kurjimmassa kunnossa. Ja toki kitataan ja otetaan nuo lasilistat pois kitin tieltä. Ja tottakai käytetään kaikki ne osat, jotka käytettävissä on.

Itse hoidamme ilmeisesti vain kittauksen ja maalauksen, mutta puutyöt ovat ammatti-ihmisen hommia.

Rouva Kukko kirjoitti...

Kittiäkään ei oikeastaan kannata tänä päivänä alkaa tekeen itse, sitä saa todella hyvää valmiinakin ja pääsee siis huomattavasti helpommalla. Vaikka onhan lasittamisessa ja kittaamisessa tietysti oma hommansa, mutt se on kivaa puuhaa.

Ja siis erityisen hienoa ett päätitte säästää vanhat ikkunat ja korjata ne. Liian paljon menee yhä tänäkin päivänä hyviä ikkunoita hukkaan.

Susanna kirjoitti...

Sen jälkeen, kun tein itse seinämaalit, olen oppinut, että jos jotain vaan saa valmiina, niin itse ei kannata ruveta tekemään.
:-D