keskiviikko 17. elokuuta 2011

En tykkää. En yhtään.


Ensimmäinen reikä suihkun seinässä paljasti näin kauniin näyn. Musta kasvusto odotti minua tunnistamattomaksi jääneen levymateriaalin alla.

Olisi kiva tietää, mikä firma tämän suihkun rakensi silloin vuonna -97, jotta osaisimme kiertää heidät aina kaukaa. Kuka järjen jättiläinen rakentaa uudet seinät 70-luvulla laitettujen lastulevyjen ja muovien päälle? Tässä paikalla on nimittäin ollut pieni vessa aiemmin.

Ei siis riitä, että puran yhdet seinät. On purettava toisetkin siellä alla. Ja jotta saisin purettua sen sisemmänkin seinän...

... minun pitää purkaa myös katto! Ja miksi tuossa edes on tuo katto? En näe sen uumeniin, mutta voin työntää sinne käteni. Siellä on tyhjää tilaa ja sitten on se oikea, alkuperäinen paneloitu katto, joka jatkuu eteisen puolelle.

17 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

puuuh.

Krista kirjoitti...

Otan osaa...
Tämä postaus kitetyttää sen syyn minkä takia päädyin rakentamaan/rakennuttamaan itse oman taloni, tiedän täsmälleen miten talo on rakennettu ja mitä se on niellyt.
Tykkäisin kyllä kovasti vanhan talon tunnelmasta. =)

Sara kirjoitti...

No voi vitsi. Kyllä ei voi kuin ihmetellä joidenkin pikku korjauksia ja remontteja. Toisaalta, kun nyt puratte kaiken, tiedätte sitten myös ihan varmasti, mitä missäkin on. Kaikki vaan pois!

Suvi kirjoitti...

voi ei. Toivottavasti tämä oli nyt ainoa yllätys kylppärin kanssa ja kasvustot rajoittuvat vain tuohon seinään..

Kati kirjoitti...

Aika mielenkiintoinen kasvusto ja muutenkin. Mutta sovitaan, että korjattuna tuo on sitten entistä ehompi.

Sanna kirjoitti...

Ääks! Pelottaa jo sun puolesta että mitä sieltä alempien seinien alta löytyy. Mut siis, nythän ne tulee jokatapauksessa korjattua, ja eivätpähän enää muhi siellä piilossa, oli mitä oli... Tsemppiä, taas kerran!

Sari kirjoitti...

Olettehan varustautuneet niillä kunnon hengitysmaskeilla! Niillä jotka saavat ihmisen näyttämään ydinsotilaalta. Voihan plääh, otan osaa!

Niinu kirjoitti...

Ou nou.
Mä tiedän että meidän pikkuvessan seinät ja lattia tulee olemaan samannäköistä.Toivon tietysti muuta mutta pelkään pahoin.
Meillä on muuten koko rintamamiestalon keskikerroksen katto laskettu 70-80-luvun remontissa n.25-30 senttiä, mitään järkevää syytä ei ole keksitty...tyhjää täynnä on sielläkin.

n i n n u kirjoitti...

Toi on niin tota.
Meillä oli myös laatoitettu suoraan muovitapetin päälle ! Äly hoi.

tarjah kirjoitti...

Mein kylppärissä yhdeksäätoista erilaista kaakelia ilman vesieristettä seinissä ja lattiassa ja katto laskettu kolkyt senttiä ilman syytä...

Remontoitaiskos? No, joo :)

morso kirjoitti...

Yäk. Voin kuvitella, että silloin 90-luvulla joku on antanut "järkevän" neuvon, että ne vanhat muovit kannattaa jättää sinne väliin lisäkosteuseristeeksi. Eli toivotaan, että se kasvusto on vain tossa päällä, eikä ton muovitapetin takaa löytyvissä rakenteissa.

Onnea ja tsemppiä remonttiin. :)

Katja kirjoitti...

Positiivista myös se, että saatte lisää tilaa kylppäriin kun puratte moninkertaiset rakenteet pois. Pää pystyyn vaan, lopputulos palkitsee!!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi EI!!!!!Jaksamista!!terveisin romulyyli-riitta.

Susanna kirjoitti...

Voi teitä ihania myötäeläjiä! Hassua, miten minulla ei nyt meinaa millään löytyä purkamiseen sitä vimmattua energiaa, millä esim. olkkarin seinät revin viime talvena auki. Nyt vaan väsyttää ja tympii.

Mutta en usko, että mitään kovin pahaa tuolta enää löytyy. Onneksi Sulo saapuu huomenna töistä ja saan toivottavasti hänet seurakseni hommiin.

Saila kirjoitti...

Tsemppiä! Tuo oli ehkä pahin näky ja tila kuitenkin. Katto on ehkä laskettu lämmittämisen helpottamiseksi, lämmin ilma kun jää ylös katonrajaan? Tai sitten siellä on sähkökaapeleita tai jotain, tai ei mitään.
Mieti, miten hyvä, että aloitte purkaa jo nyt ettekä eläneet vuosikausia tämän kanssa. Jatkakaa sitten kaksistaan toisianne kannustaen.

Rouva Kukko kirjoitti...

Argh, tuo on niiiin tuttua. Ja mulla on selityskin sille, miks purkaminen tuntuu susta nyt nin tylsältä. Sitä on jo asennoitunut että tästä tulee valmis ja hyvä eikä enää tarvi tehdä juuri mitään ja sitten... taaas jotain homeista ja märkää! Mulle on käynyt useammankin kerran toi sama tunne kun meillä on löytynyt huonoja hirsiä tm kun on pitäny vain vähän 'tuosta laittaa'. Ja silloin taas ahistaa. Mutta se menee ohi. Sillä että ryhtyy vain reippaana töihin. Ärsyttävää, eikö totta ;D

Mutta siis samoilla linjoilla eli hyvä että puratte nyt, ei sitten tarvi ihmetellä vuosien päästä. Ja nuo seinien ja kattojen koolaukset taitaa olla ihan yleisiä 70- 80- luvulla, koska meillä on niin tehty joka ikisessä huoneessa. Työtähän se teettää, mutta pitää muistaa, että te asutte kuitenkin vanhaa taloa, että uutta. Vanhassa talossa on aina kaikkee 'pientä laittoa'. Ja hyvällä tuurilla tuo muovitapetti seinässä on niin tiivistä, ettei sen läpi ole mennyt vesi eikä muu musta mönjä.

Ja eikö ole kiva kun saatte vessaan sen kauniin vanhan kattopaneloinnin! Tsemppiä jaksuun!

Susanna kirjoitti...

Syy laskettuun kattoon selvisi... näette seuraavassa postauksessa sitten. Kaamea sähköhässäkkä sieltä paljastui.

Rouva Kukon selitys on varmasti oikea. Olen purkanut jo niin paljon, ja jo ehtinyt asennoitua siihen, että purkaminen on nyt ohi epämääräiseen kaukaisuuteen saakka.