lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kissanaisia

Mainitsinkin jo aimmin liittyneeni Facebookissa ompeluryhmään saadakseni kipinää muuhunkin kuin rättiompeluun. Se oli hyvä päätös, luulen. Siellä kun on sellaisia kivoja haasteita, että ommellaan tiettynä päivänä jonkun teeman mukaan jotakin. Pääsin nyt osallistumaan ensimmäiseen tällaiseen juttuun. Ensin tilattiin yllätyspaketti, jonka sai avata perjantaina klo 8 aamulla. Paketissa oli tällä kertaa leopardikuvioista trikookangasta. Sitten oli päivä aikaa miettiä ja valmistautua, ja klo 21 kaikki tahoillaan alkoivat ommella. Aika loppui klo 23 ja silloin piti täräyttää valokuva ryhmään valmiista tekeleestä.


Voi että se oli hauskaa. Minä olen lapsesta saakka tykännyt koulussa kokeista. Ja tässä oli ihan sellainen olo, kuin olisi ollut kokeessa. Erityisen haasteen tehtävään toi tuo kangas. Siis oikeasti en käsitä, miten eläinkuosit ovat nykyisin niin muotia ja miten pikkutytöt ja teinit tykkäävät niistä niin kauheasti. Kun minä olin teini, leopardikuoseissa esiintyivät vaan sellaiset tärkeilevät vanhat harput, jotka sutivat liian kirkasta huulipunaa liian ryppyisiin huuliinsa ja uittivat itsensä nuoruusaikojen hajuvedessä. En ole siitä mielikuvasta päässyt yli, vaikka minustakin tämän päivän pikkutytöt leopardikuosimekoissaan näyttävät oikein suloisilta. Olikin tosi vaikeaa keksiä itselle mitään, missä ei tuntisi itseään puumanaiseksi.


Tällainen sitten syntyi. Ja kyllä, tunnen olevani justiinsa se puumanainen. Mutta onneksi minä olen aina kotona, joten kotimekkona tämä pääsee ahkeraan käyttöön ja voin rauhassa totutella kissamaiseen turkkiini...

Vaikka kangaspala oli aika pieni, siitä jäi yli vielä mukavia tilkkuja, joista voin ommella Kenille vaikka mitä. Ken kun ei ollenkaan arastele viidakkoeläimiä päällään.

39 kommenttia:

Paavalinkukka kirjoitti...

Kyllä sinä olet taitava! Sekä suunnittelijana että tekijänä. Kaunis mekko ja sopii sinulle malliltaan ja kuosiltaan. Eikä ole höpö höpö mikään liian puumainen vaan raikas ja kaunis! Oliko ryhmässä kilpailu vai muuten vain vastattiin haasteeseen?

Saila kirjoitti...

Oooo, ihana puumamekko! Mikäs vika puumissa on hei :-D
Sama mielikuva tulee mullekin eläinkuoseista, silloin 80-luvulla ne olivat justiin niitä yliruskettuneiden rusinaksi kuivuneiden tätien asuja. Mutta olen sittemmin joskus hankkinut eläinkuosia ja nytkin mulla on yksi kiva paita leopardikuosilla. Ehkä se yhdistelmä paljastavaa/ihonmyötäistä ja eläinkuosia on pahin, ja jos vaate onkin ihan peittävä ja kiva malli muuten, niin kuin tuo sinun mekko, se onkin kiva. Tuo mekkosi on tosi kiva ja söpö, ei yhtään överi!

Samoilija kirjoitti...

Onpa kaunis mekko ja mekonmalli! Ja leopardikuosikin niin tyylitelty, ettei sitä meinaa tunnistaa.
Muistan lukeneeni joskus kokeesta, jonka mukaan miehet lähestyvät vilkkaimmin kissakuosiin pukeutunutta naista baarissa. En kyllä tiedä kokeen tieteellisestä pätevyydestä... :) Mutta se voisi selittää suosiota (erit. vanhempien leidien keskuudessa), ja tuntemattomathan ovat evoluutiopsykologian tiet... ;)

Unikuu kirjoitti...

toi kenin mekko on valloittava :D

Tiina kirjoitti...

Ken pistää aina paremmaksi kuin muut :D

Tiina kirjoitti...

Mekon malli sopii sulle todella hyvin :) :)

Paulah kirjoitti...

Voi apua miten ihanan jännää ja kivan kuuloista! Siis eikö siinä kädet ja kaikki muutkin paikat syyhynneet jo ihan hirveesti kun piti odotella sitä paketin avaamista? Ihan mahtavan luomuksen sait tehtyä. Kohta joudut laajentaa sun rättikauppaa kaikkeen muuhunkin :) Itse tykkään varsinkin noista "värillisistä" eläinkuoseista, en niinkään siitä perinteisestä.

Heli kirjoitti...

Tosi kiva mekko!! Ja sopii sulle täydellisesti. Olet tosi kekseliäs ja taitava - mä en osais tehdä yhtään mitään, jos mulla olis tollanen tilanne, että tässä kamat, tee jotain.

Mandariinimania kirjoitti...

Hienoja mekkoja molemmat! Itselläni on samanlaista arkuutta eläinkuoseihin, mutta nuo kirkasväriset eläinkuosit eivät onneksi muistuta niin paljon niitä 80-luvun kankaita.

Unknown kirjoitti...

Touo mekkohan on makia!! Kovin oot sporttinen tuossa. Ja malli tosiaankin sopii sulle hyvin!

tarutikki kirjoitti...

Olet aivan kadehdittavan taitava! Mulla olis varmaan menny kaksi päivää tuollaisen tekemiseen kahden tunnin sijaan:)

Valoblogin Taru kirjoitti...

Ihana mekko! Kenillä myös :)

Matkatar kirjoitti...

Tosi hieno mekko :D

Katja kirjoitti...

Kiva puumanaisen mekko! Tuota voi pitää kuule oikein hyvin kodin ulkopuolellakin!

Aake07n äiti kirjoitti...

Kerrassaan hieno mekko, sekä väreiltään että malliltaan. Ehditkö tuon puumankin sinä aikana suunnitella ja painaa?

Susanna kirjoitti...

Voi kiitos. Omasta mielestäni myös ylitin itseni tässä haasteessa. Ja ei se ole kilpailu. :)

Susanna kirjoitti...

Tuo yläosa tuo mieleen just niiden rusinatätien dekolteet! Vähän sellainen puumanaisem viettely-yöpaita. "Pieni hetki, käyn vaihtamassa ylleni something more comfortable."

Susanna kirjoitti...

Pitää pysyä poissa baareista! :D

Susanna kirjoitti...

<3

Susanna kirjoitti...

Kiitos. Haluaisin seuraavaan yritykseen vähemmän tuota tissirypytystä. Mietin jo, että kysym sulta neuvoa. Se kaavanosa on meinaan tosi outo.

Susanna kirjoitti...

Tottakai syyhysi! Jotkut olivat antaneet paketin miehilleen piilotettavsksi! :D

Minulla kävi hyvä tuuri, kun sain juuri tuon turkoosin, ihan oman värini. Jotkut saivat pinkkiä ja jotkut kelta-ruskea-mustaa, jonka kanssa olisin ollut ihan pulassa. :D

Susanna kirjoitti...

No oli siinä koko pitkä päivä aikaa miettiä sen jälkeen kun kangaspaketti oli avattu. :)

Hämmästyin itse, miten psljon ehtii kahdessa tunnissa, kun alkuvalmistelut on tehty rauhassa.

Susanna kirjoitti...

Sama mulla. Turkoosina tuo on siedettävä, vaikka vieraalta tuntuukin.

Susanna kirjoitti...

Kiitos kovasti! :)

Susanna kirjoitti...

Ei tuossa montaa saumaa ollut, joten ompeluvaihe olu nopea. Kaavakin oli lehdestä suoraan, pidin peukkuja, että se olisi oikean kokoinen.

Susanna kirjoitti...

Me molemmat kiitämme.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! :)

Susanna kirjoitti...

No, jos siltä alkaa tuntua sen jälkeen, kun olen tätä kotipihalla treenannut, niin katsotaan sitten, jos siwassa vaikka tohtisi poiketa. :D

Susanna kirjoitti...

Puuman piirsin ja sabluunan leikkasin jo päivällä. Sellaiset valmistelut saa tehdä etukäteen. Mutta töpötin maalit siinä illan kaksituntisen aikana. Aika ei riitäntyt maalin kuivumiseen, vaan pääsin pukemaan mekon päälleni vasta aamulla.

Susanna kirjoitti...

Ja Kenin mekon ompelin aamuauringossa pihakeinussa, ihan käsin. :)

Laurakaisa kirjoitti...

Voi miten hieno! Sie oot kyllä kekseliäs! Minä en edes olisi tuosta Kenin mekosta tunnistanut tuota eläinkuosiksi, sen verran olen jämähtänyt siihen samaiseen kasarimielikuvaan ja siis niihin keltaruskea-mustiin eläinkuosikuvioihin. Olen itse lähinnä miettinyt että voisin liittyä sellaiseen FB-ryhmään missä siivotaan joku huushollin kohta yhdessä... Vertaistukimielessä.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla tulee nyt tuosta Kenistä kovasti mieleen yksi miespuolinen kaverini. En ole ihan varma, miksi. Aika outoa ja ihan hitusen pelottavaakin. :D

Makee on mekko! Ihan huippusuunnittelua ja tuossa ajassa. :)

Vike kirjoitti...

Edelleen mahtava mekko. Miun oli pakko tulla kurkkiin joko oot blogannu tän. Kovin kaunis ja tuo puuma helmassa on mahtava. Ja kyl tuos voit ihan hyvin kylille lähtea. Ajattele kuin Imatralla päät kääntyis, kun sie puumahelmassa suhaisit vespalla paikalle ;)
Tai tiiä vaikka saisit seuraavassa käsityökorttelissa uusia asiakkaita tuossa mekossa :D

Susanna kirjoitti...

Sellainen ryhmä olisi tarpeellinen minullekin.

Susanna kirjoitti...

Minusta on aika kiehtovaa, että Ken muistuttaa kaveriasi. Kai kerroit sen jo hänelle? :P

Susanna kirjoitti...

Suhasin sillä vespalla uimarannalle jo. Kukaan ei nähnyt minua!

Liisa T. kirjoitti...

Vitsit, onpa nätti mekko!

Susanna kirjoitti...

Kiitos, Liisa!

Taina K kirjoitti...

Voi, miten tyylikäs kokonaisuus!:)