perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ei ihan nappiin tällä kertaa


Olen ompelehtinut lisää vaatteita. Nyt tein ruskeasta bambusta mekon, johon tein taskut tiskirättitilkuista.


Vaikka mekko on minusta nätti, se tulee pelkästään kotikäyttöön, sillä kankaassa näkyy siellä täällä oransseja haamukuvia. Kyseinen kangas oli tarkoitus ommella tiskiräteiksi, mutta tässä pätkässä painojälki oli niin huonoa, että heitin kankaan pesukoneeseen ja toivoin painovärin liukenevan kokonaan pois. Melkein kokonaan se tosiaan liukenikin. Hyviä nämä vesiliukoiset kangasvärit. Nyt ei mennyt ihan hukkaan kallis kangas.

Yritin myös värjätä pesukoneessa pellavaa oranssiksi, koska ajattelin tehdä messumekon. Hermo paloi jo siinä, kun tästä kylästä piti etsiä Dylon-väriä. Oranssia ei ollut missään ja minä niin vihaan kaupoissa juoksemista. Lopulta päädyin ostamaan paketin keltaista ja toisen punaista ja nohevasti kuvittelin, että kyllähän punaisesta ja keltaisesta oranssia saadaan.

Juu ei saatu.


Saatiin outo kiisselisävy, joka ei ole punainen eikä vaaleanpunainen, ei persikka, eikä lohenpunainen, eikä varsinkaan oranssi. Pieleen meni siis ihan kunnolla. Ei tästä saa ollenkaan Susannan Työhuoneen oranssiin Riepukioskiin sopivaa univormua. Pitää keksiä jotain muuta.


Olin siihen samaan koneelliseen sitten tunkenut mukaan myös vasta ompelemani bambupuseron. Se näyttää tässä kuvassa ihan nätin punaiselta. Oikeasti väri on todella outo. Harmittaa hiukan.


Kauniimpihan pusero olisi ollut valkoisena.

Nyt lupaan, etten tylsistytä teitä vähään aikaan näillä maatuskaompeluksillani.

46 kommenttia:

E kirjoitti...

Korallinpunainen! Minusta ihan kiva väri, mutta en osaisi käyttää päälläni.

Tosi nätti mekko, tykkäisin itekin.

Susanna kirjoitti...

No sehän se justiinsa, korallinpunainen! Jotain, mitä oli Anttilan ja Elloksen luettelot täynnä silloin joskus teiniaikoinani.

Tiina kirjoitti...

Värjäykset. Lisää syitä karttaa niitä.

Koralli *puistatus* oli kasarina kuuminta hottia jossain välissä ja ihan varmasti pyrkii taas uudestaan -olet aallonharjalla :D

Nannah kirjoitti...

"Ompelehdin" :D

Ihana tuo mekko! Mua ei ainakaan kyllästytä sun maatuskaompelehtimukset :)

Susanna kirjoitti...

As always. :D

Sulokin sanoi heti kun näki tuon värjäystuloksen, että onpa 80-lukulainen. (En muuten ole saanut puolikastakaan huomautusta pesukoneen käyttämisestä kyseenalaisiin tarkoituksiin. Sulo on luovuttanut jo täysin mun kanssa.)

Susanna kirjoitti...

Kiva, ettei. Minusta tuntuu, että pikkuisen yksipuoliseksi on blogi käynyt viime aikoina.

Susanna kirjoitti...

Mutta, mitä jos ostaisin vielä paketillisen keltaista, ja värjäisin pellavan uudestaan? Muuttuisko se yhtään oranssimmaksi?

Maija kirjoitti...

Mää tilasin oranssia Dylonia netistä, pääsin vähemmällä ettimisesä. En oo sitä kyl sen jälkeen missään nähnykkään, joten kannatti. Jos ton värjäis uudestaan keltaisella, tuliskohan oranssinpi? Mut kalliiks se kyl sit tulee...

Maija kirjoitti...

Sää olitkin nopeempi ton keltasen miättimisesä. Tai mää hiras, mulla lähtee nahat sormista, puhelin ei tottele mun riakalenahkaani, hiras kirjottaa. :-)

Susanna kirjoitti...

Kalliiksi se on tullut nyt jo. Odotas... ensin kangas 42 euroa, vähän resoria muutaman euron, sitten 2 väripakettia 16 euroa, sitten vielä yksi keltainen 8 euroa.... hmmmm. On se niin näppärää, miten itse tehden säästää rahaa. :P

Minusta on tullut sellainen, etten haluaisin ostaa enää yhtään mitään oikeista kaupoista, vaan mielummin tilaisin kaiken netistä ja avaisin vaan ovia läheteille. Nyt kuitenkin olin niin malttamaton värjäämään, että halusin heti päästä hommiin, ei ollut muka aikaa odottaa ensi viikkoon. Kyllä kannatti.

Susanna kirjoitti...

Riakalenahkaa? :D
Mitä olen missannut nyt?

Tiina kirjoitti...

Susanna!! :D Et värjäää!

Ruskea mekko on nätti ja pitäsin sitä muutenkin kuin vain kotona. Haamut on hyviä :)

Susanna kirjoitti...

Mutta eikö olisi jännää nähdä, mitä siitä tulisi, jos värjäisin?

No, kotimekko = kylämekko, kauppamekko, uimahallimekko, kävelylenkkimekko, koulumekko... :P Mutta teatteriin enkä juhliin en siinä lähde.

Maija kirjoitti...

No kun mulla oli viime viikolla se enterorokko ja nyt ne kaikki sormien paukamat on parantuneet siihen malliin, että niistä on nahka kovettunu. Ne kovettumat lähtee semmosina suomuina irti ja tilalle jää verestävä kolo. Ei oikeen oo tuntumaa kosketusnäyttöön tämmäsillä vammasilla sormenpäillä...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi tuo mekko ON ihana!!

Susannafin kirjoitti...

Olihan sulla välissä playmobil-postaus, ihan riittävästi vaihtelua! Hieno on mekko!

Anonyymi kirjoitti...

Nämä Susannan Koelaboratorion testitulokset ja ompelehtimisesittelyt on tosi mukavaa luettavaa:) Melkein inspiroituisi itsekin jos olisi vaateompelu paremmin hallinnassa! Tai edes hieman.
Ruskea mekko on nätti. Olen alkanut tykkäämään ruskeasta riepujesi ansiosta:)
Voisitko korallia paitaa käyttää pyjamapaitana, vai onko liian lämmin? Olisi ainakin ehjä jos tulee yllättäviä vieraita liian aikaisin:D
Raija

mustakissa kirjoitti...

Aivan ihana tuo ruskea mekko! Pitäisin sitä aina!

Katja kirjoitti...

Värjäyskursseilta muistelisin, että kaunis oranssi ei ollut mikään helppo sävy, etenkään pellavaan vaan tuli aina jotenkin kirjavaksi. Itse sanoisin pinkkiä paitaa onnistuneeksi! Tykkään ruskesta mekostakin.

SatuJ kirjoitti...

Ruskea mekko on todella ihana! Ja mun mielestä vaatepostauksia maatuskakankaasta ei ole ollut liikaa. Lisääkin voisi olla, ei ainakaan mua haittaa :)

Saila kirjoitti...

Vau, olet ommellut kaikkea kivaa! Nuo punaisen oudot sävyt näyttävät kuvissa tosi kivoilta.

Paimenpoika kirjoitti...

Tuo ruskea mekko on niiiin ihana! Tosi kivan oloinen kaava, oletko itse piirtänyt?

Paimenpoika kirjoitti...

Nyt vasta luin aikaisemman mekkopostauksen ja kaava-asia selvisi.

Koti1898 kirjoitti...

Toi korallinpunainen maatuskoineen olisi ihana pienen neitihenkilön mekkona!

Koti1898 kirjoitti...

Neljävee asiantuntija tuli tähän viereen ja sanoi: ihana, ton mä haluaisin!

Susanna kirjoitti...

Mites multa on mennyt tuo uutinen ihan ohi, vaikka muelestäni kyttään sinua aktiivisesti...

Susanna kirjoitti...

Kiitos, on se minustakin. :)

Susanna kirjoitti...

Kiitos. Lähempää tarkastelua tämäkään vaate ei kestä. Miksi resorin saaminen yhtä leveäksi koko pääntien mitalta on nikn vaikeaa?

Susanna kirjoitti...

Aika ihanaa kuultavaa, kiiiiitos!

On liian paksu yökäyttöön. Bambusta olen kaikki yöpukuni ommellut jo vuosia, mutta se on ohuempaa, lerpumpaa laatua.

Susanna kirjoitti...

Oranssi on vaikea myös graafisen suunnittelun kannalta katsottuna. Mikään muu väri ei muutu niin paljon eri muotoihin muunnettuna. Sama oranssi on ihan eri bäti pantonena, cmykkinä ja rgb:nä. Se on rasittavaa.

Susanna kirjoitti...

Bäti = väri

Susanna kirjoitti...

Kiitos!

Susanna kirjoitti...

Kohta käännän kelkkani ja jatkan sittenkin näiden postaamista! :D

Susanna kirjoitti...

Kamerani saa aina kaiken näyttämään todellista nätimmältä.

Susanna kirjoitti...

:) Kiva, että kerkesit löytää vastauksen. Säästit dirmeani paljolta. Tämä kännykkäkommentointi on aika hankalaa.

Susanna kirjoitti...

Dirmeani = sormeani

Susanna kirjoitti...

Myisin pois, mutta en ole tarpeeksi hyvin selvillä dylonvärien kestävyydestä ja muista ominaisuuksista, niin en uskalla. :)

Koti1898 kirjoitti...

Onko iso pala, jos ei ole kovin iso tai kallis, voin ottaa väririskin!

Susanna kirjoitti...

On se kyllä valitettavasti sekä iso että kallis. 2 metriä, hintaa tuolla määrällä tällä kankaalla verkkokaupassa postikuluineen on 60 euroa. Auts.

Heidi kirjoitti...

Me like! I just loved the dress, even if I can't wear orange colour myself, but maybe it could be done in other colours as well?

Susanna kirjoitti...

I only have white and brown bamboo fabric. The pockets are made of pieces of cleaning rags, and the colour og them can vary: turqoise, white, green, pink.

Heli kirjoitti...

Sussu hei, olen tässä pari päivää tutkaillut Dylon-värijuttuja ja siellähän olis kyllä myös sellanen värinpoisto-aine, oletko sitä ajatellut kokeilla?

Mä muuten kävin tänään ostamassa 11 pakettia oranssia Dylonia... vaatimattomana tavoitteenani värjätä upouusien Ikean Ektorp-sohvien valkoiset päällykset hailakan oransseiksi. Nimenomaan siis hailakaksi... en halua niistä ihan kirkuvia, haluaisin sellaset haalean vaaleat, joten saapas nähdä miten käy! Huomenna marssin niiden kanssa pesulaan toteuttamaan homman.

Niin, täällä Kouvolassa sitä oranssia oli ainakin Prismassa ja Anttilassa - eipä oo enää, ostin hyllyt tyhjäksi! =D

Susanna kirjoitti...

Aika kunnianhimoinen tehtävä koko Ektorpin värjääminen! Mutta varmasti kannattaa. Jännää nähdä, miten onnistuu.

Kävin eilen taas etsimässä keltaista Dylonia, kun meinaan värjätä tuon pellavan vielä uudelleen keltaisella. No, ei tietenkään ole keltaista missään. Prismassakin vain mustaa ja farkunsinistä. Hohhoijaa.

Nettiostoksille siis.

Heli kirjoitti...

Eipä onnistunut, ei. Tai siinä mielessä kyllä, että väri oli voimakas ja tasainen (kaikki osat oli samassa koneessa). Mutta ilmeisesti värissä oli jokin vika, koska joka ainoassa kappaleessa oli mustia pilkkuja... ihan kuin homepilkkuja. Pesulan täti oli lievästi sanottuna järkyttynyt, kun menin sinne hakemaan päällisiäni...

Olen nähnyt eräässä blogissa ihan vastaavaa tapahtuneen ja ihan samalla oranssilla värillä silloinkin, ja siellä oli Dylonin vastaus reklamaatioon ja siinä tieto, että ilmeisesti siinä värierässä oli ollut vikaa, koska jollain muullakin oli ollut silloin vastaavaa ongelmaa... "kiva kiva", että sattui nyt sitten mullekin sama juttu.

Alan tässä siis väsäämään reklamaatiota ja miettimään siirtoa B... Hurjan hauskaa, kun nuo sohvat seisoo olohuoneessa vielä paketissaan, Ikeaan on 120km hakemaan uudet päällyset jne jne... Että kylläpä muuten onkin kaikkien käänteiden jälkeen ihan tosi tosi halvat nää meidän uudet sohvat!!! Ja rahaahan meillä siis kasvaa pihapuissa ihan valtoimenaan...

Susanna kirjoitti...

Eikä. Mulla ihan mahaa kouraisi, kun tätä luin. 11 pakettia väriä, pesulalasku ja uudet päälliset... voi apua.

Heli kirjoitti...

Pieni lievennys, että käytin siihen vain 8 pakettia, kolme palautin Anttilaan. Mun oli tavoite siis saada haalea väri. No, väri on kyllä hyvinkin räväkkä... En oikein tiiä mitä nyt tekisin. Värjäisinkö mustaksi.. Odotan mielenkiinnolla mitä sieltä vastaavat. Ei sit ihan vielä saatu uusia sohvia käyttöön...