torstai 15. joulukuuta 2011

Harmaata maalia

Lähdimme eilen illalla hakemaan rautakaupasta harmaata maalia olohuoneen seiniä varten. Valikoimme lukuisista harmaista vaihtoehdoista sen kauneimman. Se löytyi Teknoksen värikartasta.

Mutta sitten Sulo alkoi epäillä harmautta. Hän pohti, jääkö hieno sohva aivan piiloon harmaiden seinien ympäröimänä. Ja tuleeko huoneesta hirmuisen pimeä.

Niinpä me teimme sen, mitä ei kai koskaan pitäisi tehdä: vaihdoimme lennossa harmaan maalin turkoosiin! Olin niin ylpeä Sulosta, joka rohkeasti äänesti iloista turkoosia, vaikka olin jo tarjonnut hänelle hillityn ja tyylikkään harmaan. My kind of man! Kyllähän turkoosi huone on paljon enemmän meidän huvikumpumme tyylinen kuin harmaa, eikö?

Mutta nyt minua alkoi pelottaa. Kokeilin Photoshopilla, miltä harmaa huone olisi näyttänyt. Ah, kauniilta!

Sitten kokeilin, miltä turkoosi huone näyttää...

Kumman sinä valitsisit?

33 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Kyllä mun ääni menee harmaalle, se sopii sohvaan ja kalusteisiin niin mainiosti. Turkoosiahan voi olla vaikka verhoissa tyynyjen lisäksi, ehkäpä matossa ja nyt tulee villi idea -ovessa?

Virpi kirjoitti...

Jos joku seinä ois turkoosi ja loput harmaita?

Saga kirjoitti...

Ääni menee täälläkin harmaalle. MUTTA kun minä olenkin hyvin neutraalin värinen ihminen... ;O) Tuo turkoosi sopii teille, ainakin sen kuvan perusteella, joka blogista tulee. Mutta totta voi olla se, että ei kannata koko huonetta laittaa näin voimakkaalla värillä. Silloin turkoosi pääsisi ehkä tyylikkäämmin oikeuksiinsa. jos sitä on vain jossain sopivassa suhteessa.

Susanna kirjoitti...

Harmaata äänestäisin itsekin näiden kuvien perusteella. Mutta paluuta ei ole, maalit kun jo ostettiin.

Tuota myös mietittiin, että joku seinä eri värillä, mutta huone on sen verran hankala, ettei sellaista seinää oikein ole. Jokainen on jotenkin rikkonainen. Kahdella seinällä on ovi, ja molemmissa niissä osa on muuria. Toisella oviseinällä on lisäksi kiinteä komeromöykky nurkassa, joka rikkoo myös päätyseinän. Ja sitten on ikkunaseinä.

Tiina kirjoitti...

Harmaa talvella ja turkoosi kesällä. Nyt turkoosi vaikuttaa liian kalsealta. Harmaaseen kallistun.

Anonyymi kirjoitti...

Siniselle, harmaa on jotenkin ankea :O)

AnniP kirjoitti...

Harmaalle ääni täältäkin, tosin se lopputulos voi aina yllättää. Tässä ruudulla turkoosi näyttää jotenkin vaaleansiniseltä.

Mieli kirjoitti...

Voi kunpa näkisi livenä sen turkoosin, tuo ruutu kun saattaa näyttää mitä sattuu... Harmaa on turvallinen valinta, mutta ehkäpä turhan tylsäkin teidän kotiin? Molemmat varmasti kauniita, huonekalut, tekstiilit ja varsinkin valot saavat seinien värit muuttumaan kummasti.

Pami kirjoitti...

Ääni harmaalle :-)

Susanna kirjoitti...

Tuo kuvan turkoosi saattaa tosiaan olla ihan mitä sattuu. En minä enää edes muista, minkäsortin turkoosin me eilen valitsimme! Nyt sitä pystyy hiukan tähyilemään maalipurkista sävytysreiän tulpan läpi. Meinasin jo ruveta maalaamaan, mutta meillä ei olekaan pensseleitä eikä maalarinteippiä, joten kai se on sitten vaan mentävä rättejä ompelemaan...

Lettu kirjoitti...

Turkoosi ehottomasti! Harmaa on ehkä tyylikäs, mutta pitemmän päälle tylsä. Ja sopivasti nojatuolin kukka ja sohvatyynyt on niinku tehty turkoosille seinämaalille. :)

Nonna kirjoitti...

Sanoisin kyllä, että turkoosi sopii teidän kotiinne paremmin! Ja saahan sen sitten maalattua päälle joku päivä, jos kauhiasti harmittaa. Anna palaa vaan!

RuusuLiisa kirjoitti...

Voi kun vaikea valita! Kummassakin on puolensa, mutta turkoosille taitaa mennä tässä ääni. Ja kuten Nonna toteaa, saahan sen sitten maalattua päälle :)

Tiina kirjoitti...

Ääni turkoosille! Harmaata on ihan riittämiin kaikkialla muualla, paikoissa, ihmisissä ja elämässä. Voin kuvitella mikä hyvänmielen puistatus kulkee päästä varpaisiin joka kerta kun astut kirkkaan turkoosiin huoneeseen.

Sanna kirjoitti...

Entäs jos ostatte myös sitä harmaata, ja teette niistä esimerkiksi jonkun kuvion? Tai vaikka niin, että ovien kohdalla on ovea vähän leveämpi raita lattiasta kattoon turkoosia, ja loput seinät harmaat? Tai niin, että esimerkiksi seinät on harmaat, ja tuo pönttöuuni on turkoosi? Tai toisinpäin. Tai raitoja tms. Maalillahan saa rajailemalla tehtyä vaikka miten hienoja kuvioita, tai sablonalla jotakin tapettimaista kuvioitia. Uskon, että oli valintanne mikä vaan, lopputulos on lopulta se oikea :-)

tuksu kirjoitti...

Turkoosi on upea! Harmaasta tulee mieleen surkeat rapakelit ja ankea mieli! Vaikka tyylikäs onkin!
Hieno siitä tulee!
tuksu

tiina kirjoitti...

Ovi ja karmit harmaaksi... :)

Susanna kirjoitti...

Kivaa, että turkoosikin saa kannatusta! Toivon, että se käytännössä tulee näyttämään ihan upealta!

Kati kirjoitti...

Minä valitsisin harmaan, mutta noin muuten kotiasi katsellen, turkoosi on varmasti ihan loistaa valinta. Ja tosiaan, jos se tuntuu aikaa myöden liian vahvalta, päälle maalaaminen on varsin yksinkertainen operaatio. ;)

Meilläkin on itse asiassa turkoosi makuuhuone ja vaikka se tuntui alussa melkoisen ärhäkältä väriltä, en ole enää pitkään aikaan vakavissani miettinyt värin vaihtamista muualta kuin ällöruskealta seinältä. ;)

Nanainen kirjoitti...

Ti'tä kompaten. Oisin itekin valinnut turkoosin muuten, mutta nyt talvella turkoosista tuli vilu. Mutta ehkä toi teidän pönttöuuni lämmittää tarpeeksi?!
Nyt kun ne maalit on kerta jo hankittu ni turkoosiks vaan, ite maalaisin ovenkarmit valkoisiksi, mutta pitäskö sitte maalaa kaikki muutkin pielet, akkunat sun muut...kääk! Mutta Huvikummussa SAA tai kait PITÄÄKIN olla vähän heikukeikun?! ;D
Lopputulosta ootellessa...

Eija kirjoitti...

Turkoosia ajattelisin minäkin, meillä oli edellisesssä kämpässä harmaalla vain yksi seinä ja sekin näytti pitkän päälle tympeältä...tokihan siinä on tyylikkyyttä, mutta me ollaankin tämmönen sortin sakki muutenkin että meillä siinä oli vain tympeyttä :D
Tällä näytöllä toi turkoosi näyttää melkosen kirkkaalta, kuin kesätaivas, ehkä mun makuun aavistus vaaleampi&turkoosimpi ois jees, verraten siis tuohon miltä se näyttää meidän koneella.

anni kirjoitti...

kyllä ne miehet välillä yllättää...meillä mies valitsi turkoosit keittiön kaapit vaikka värivaihtoehtona oli myös turvallinen harmaa!Ja ne on niin hyvät että :)!!Turkoosin puolelle mieki kallistun!

tarutikki kirjoitti...

Turkoosia minäkin kannatan. Harmautta ja värittömyyttä on ihan riitävästi joka puolella nykyään.

Tiina Konttila kirjoitti...

Harmaa on tosi kaunis, sitä oon vähän itsekin omaksi yllätyksekseni kaavaillut seinään, mutta turkoosi ei kuule ole ollenkaan pöllömpi :)

Lopputulosraporttia odottelen!

Anonyymi kirjoitti...

Harmaa on kaunis mutta ehkä hiukan perussettiä, turkoosi on räväkämpi ja komppaa varmasti kaikkia värikkäitä juttuja mitä muussa sisustuksessa on ja kirkastaa harmaat kalusteetkin.Turkoosiin sopii myös melkein kaikki värit kaveriksi jos jotain vaihtuvuutta sisustuksessa on. Tosin, niin sopii harmaaseenkin. Jos äänestää pitää niin turkoosi! :) Terkuin Teija

Heli kirjoitti...

No kyllä mä sinuna sen turkoosin laittaisin! Ja niinhän sä laitatkin! =D Siis oikeesti, eikö tuo harmaa olis aika flatku teidän ihanan värikkääseen kotiin? Ja jos siltä tuntuu, niin onneks maalaaminen on suht helppoa sitten uudestaan... Rohkeesti vaan turkoosia seiniin!

Heli kirjoitti...

Niin joo ja lisään vielä, että meillä on miehen valinta tää meidän talon ulkovuorin väri: vaaleanpunainen! Eikä suostunu sitä vaihtamaan ulkovuoriremontin yhteydessä, kun mä olisin ehkä halunnu siniharmaan...

Unknown kirjoitti...

Harmaata :)

Anonyymi kirjoitti...

Turkoosi ;) ihan ehdottomasti!

mepudi kirjoitti...

Turkoosille lähtee täältä ääni =)

Liiolii kirjoitti...

Turkoosi ehdottomasti!

Anonyymi kirjoitti...

Turkoosi. Harmaa on ankea.

Susanna kirjoitti...

Kaksi seinää maalattu. Turkoosilla. Oikeastaan se on lähes vaaleansininen. Auts.